üçüzlere hamileyim, doktorlar birini aldır diyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ninya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ninya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
245
1
96
Tekirdağ
yıllarca çoçuk sahibi olmak için bekle, sonra üçüzlerin olucağını öğren, sonrada birini öldürmen gerektiğini söylesinler. ne yapacağımı bilmiyorum. 3 doktora gittim hepsi üçüz gebelikte risklerin çok olduğunu söyledi. 2 hafta sonra redüksiyon yaptırmam gerekiyor. sabah doktorum aradı tarih vermek için, gözlerim şişti ağlamaktan. nasıl karar verebilirim ki böyle birşeye. redüksiyon yaptırmış yahut yaptırmama kararı vermiş arkadaşlar bana yardım edin lütfen, işin içinden çıkamıyorum

Canım bnm gerçekten çookk zor bir durum.Dindar bir dr.a git bence iyi araştır sanki 3üz doğuran hiçmi yok.Bir rahatsızlığın varmı ki?riskler neler bunları açık açık konuş.Gelişimleri nasıl?bnce 2 dr.da yetmez bu karar için en iyisi daha fazla dr.un fikrini al.İnternationalda İsmail çepni var ona bir danış derim mütevazi dindar bir dr.a bence.Başka bildiğin varsa onlarada git hemen aldırma sakın.Çok zor bir karar Rabbim hayırlara çıkarsın.Allah büyüktür.

canım benim çok zor Allah yardımcın olsun
bence hemen karar verme araştır millet 5iz yapıyo
eğer önemli sağlık sorunların yada ne bileyim belirtilerin yoksa sırf bi ihtimal diye çocuk mu aldırılır

Slm canim ilk once sakin ol
Benimde üçüz kızlarım var allahın izniyle 2,5 yaşına gırecekler
Butun dr lar çoğul gebelıkte redüksiyonu teklif eder ama o sana kalmış
Ben kızlarıma 5 sene sonra kavustum once allahın izniyle sonra tup bebek tedavisiyle
Benim drum da teklif etti ama ben hiç düşünmeden hayır dedim rabbim bana üç tane can nasip ettiyse vardır bir bildiği dedim
Evet çok zor bir hamilelik geçirdim ama rabbimin izniyle kavuştum kızlarıma
Tam 5 ay kustum gece uykumdan uyanırdım kusmak için kaç kere hastaneye yattım serum yedim dr kontrolleri dışında hep evde yattım allah razı olsun annem baktı bana
Kızlarım 33 haftalık doğdu küvöze girdiler allaha şükür sağlık sorunları yoktu sadece kilo almak için kaldılar
Allahım sana da nasip etsin bu günleri görmeyi
Rabbim doğru kararı vermeni nasip etsin inşallah allaha emanet ol bebeklerinle
Sormak istediğin birşey olursa cevaplarım

doktorlar düşük riskinin ve erken doğum olasılığının çok yüksek olduğunu söylüyorlar. bende aldırma taraftarı değilim. ama ya üçünü birden kaybedersem yada erken doğum yüzünden bebeklerim sorun yaşarsa ozaman da kendimi asla affedemem. yıllarca hep üçüzlerim olucak benim dedim durdum, kendimce çoçuğumun olmayışıyla dalga geçiyordum, bak şimdi gerçek oldu. Allahım hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah

Sitede benim bildiğim Sevdalinka diye bir arkadaş vardı o da reduksiyon yaptırdı ve sanrım şu an ikizlerine hamileliğinin ileri haftalarında sağlıklı bir şekilde. Elbette ciddi risklerden bahsedilmiyorsa senin bileceğin iş. Aama bir arkadaşın dediği gibi ayrıca dindar doktora gitme önerisi bana son derece saçma geldi. Su an gittiklerin dinsiz mi ki nasıl bir anlam çıkardılar anlamıyorum. Neyse tıpta doktorlar olasılıklardan konuşur (sana özel ayrıca bir sıkıntı görmediyse) cunku müslümanın da hristiyan da olsan üçüz gebelikte aynı risklere sahip olursun. Senin yerinde değilim çok zor bir karar gerçekten senin adına değil ancak kendi adıma konusabilirim. Ben olsam diğer 2 canı tehlikeye atmamak için evet diyebilirdim.

Allah sabır ve kolaylık versin sana arkadaşım.

Canım bize konuşması kolay, yaşayan sensin, Allah yardımcın olsun...önce senin canin senin saglıgın...cogul gebelik mayın tarlasında yürümek gibi, ikiz ya da ucuz Allah saglikla kucağına almayı nasip etsin inşallah, gönlümden uç bebisine de hayirlisiyla kavuşman geçiyor ama önce senin canin önemli dediğim gibi....

Bu arada sevdalinkanin ki dorduzdu sanirim...

Şu an yaşadıklarını çok iyi anlıyorum eylül ayında aynısnı ben de yaşadım agustos ayında 2 embriyo transferi yapıldı ve önce ikiz dediler sonra 3 üz dediler biri alınacak dedi doktor kaç doktorla görüştüysem aynısını söylediler ama ben o kadar bekledim 1 tane isterken allah 3 tane verdi almam dedim sonra transferi yapan doktora gıttım gitmeden önce eşime istermisin 4 üz desin dedim ve doktor 4 üz dedi . sonra bana 2 embriyo transferi yapan doktorum o kadar para vermişim redüksyon yapamayacağını söyleyip beni başka bir doktora yönlerdirdi bunu yapan çok dindar bir insandı peki bu mu dindarlık trasfer et olunca sen alma başkasına yolla .ekimin 10 nunda redüksyon yapıldı çarşambaydı az kanamam oldu ertesi gün taburcu oldum . Kendimi çok alıştırmıştım 3 üz de karalıydım ama 4 üz de yapamam dedim diğerlerinin saglığı için bu şart dedim ama narkozun etkisinden cok bagırmısım katil oldum bebeklerimi öldürdüm diye beni ameliyathaneden getiren bayan sonra gelip nasıl bagırdıgımı anllattı hastaneyi ayaga kaldırmısım.redüksyondan sonra pruloton iğne yaptırmam gerekiyordu c. tesi günü araştırma hastanesine iğneyi yaptırmaya gittiğimde kapıdan girerken sıcak bir seyın aktıgını hıssettım lavaboda baktım kan bu defa hastaneki pratisyenler basıma toplandı.alttan muayene ettiler redüksyon yaptırdıgımı anlattım dinlemediler bile. iki gün yattım sonra resmen kacıp hastaneden redüksyonu yapan doktora gıttım 2 gun de kendı doktorum yatırdı araştırmada düşük dediler doktorum düşük degıl reduksyondan kaynaklanan bır durum dedı cıkardı sonra 30 ekimde akşam 9 da ve gece 3 te olmak üzere 2 kere daha kanamam oldu yine 2 gun yattım sonra 17. hafta gibi kanamam bittii ğneleri ve progestanı da kesti doktor. Şimdi tüp bebek ve redüksyon işleminden kaynaklanan bir düşük riskinin artık geçtiğini ama halen ikiz olmasından dolayı düşük riskinin oldugunu söylüyorlar.
Allah bir cıkış yolu göstersin benim içim şundan rahat hep 3 üzü aldırmam dedim ama 4 üz oldugunu bilmeden hep eger 4 üz olursa aldırırm demiştim diğerlerinin saglığı için 4 üz oldugunu öğrenince allah ın bır işi dedim . Şimdi tek dilegim ogullarımı sag salim sonuna kadar götürüp kucagıma almak .Allah kimsenin emeğini boşa vermesin tüp bebege başlamnızdan doguma kadar çok zor bir süreç yaşamayan bilemz .Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı.

ayy çok üzüldüm peki ne gibi risk varmışki beşiz bile doğuranlar var..eğer bebeğin tekini almazlarsa diğer 2 bebekte risk olacaksa aldırmanı tavsiye ederim üçünden olmaktan daha iyidir rabbim sabrını verir

aynı sey benımde basımdan gectı.ben reduksıyon yaptırmadım.doktrumu değiştrdım tek yumurta ucuzuyduler.profesre gttım ve allaha sukur 3 aylık nur topu gıbı uc kızım var 33 haftalık dogdular zor bı hamılelık ve zor bır uc ay gectı daha yenı kendıme zaman ayıryorum ama cok guzel bır duygu.her uyandıgımda bır mucızenın ve hikmetın ıcerısınde buluyorum kendımı

tavsıyem ıyı bır doktara gıtmenız eger saglık acısından rıskınız yoksa devam edın ve allaha ınanın.moralınızı yuksek tutun.ben ılk bebegımı dogumdan 1 gun once karnımda kaybetmıstım.su an 3 yasında bır oglum ve 3 dunya tatlısı kızım var.cesaretını topla ben oyle yaptım.şükürler olsun kızlarım benı yarı yolda bırakmadı.tabıkı bunalıyorum arada cunku tek basıma bakamıyoru 10 aydır evımden ayryım.annemde kayınvaldemde gecıryorum

allah yardımcın olsun.unutma bazen kadere ınanmak ve ona bırakmam gerekır olayları

çok sağolun arkadşlar, bugün yine gittim doktora ve artık karar vermem gerektiğini söyledi. 10 haftalık oldular. üçüde sağlıklı, kıpırdanıyolardı resmen. doktor üzülmeyim diye pek göstermiyor bana, ölçümleri yapıp geçiyor. ne yapıcam bilemiyorum. redüksiyon sonrasıda riskler varmış, kesin birşey söyleyemiyorlar. eşim sağlıklı olsun da 2 tane olsun diyor. düşününce bile içim parçalanıyor, nasıl karar verilirki böyle birşeye

Gercekten cok zor bir karar allah yardimcin olsun
Benimde basimdan gecti dr reduksiyonun risklerini de anlatinca bende dogursamda risk var reduksiyon olsada risk var diyip rabbime biraktim sen hayirlisini nasip et dedim hep dua ederek ve tespih cekerek gecti gunlerim
Yattigim yerden allahin isimlerinden olan YA Safi ismini tespih cektim sifa veren demek
Ve rabbime sukurler olsun dualarimi kabul etti kizlarim 33 haftalik dogdular kuvozde kaldilar ama sadece kilo alabilmek icin saglik sorunlari yoktu
Rabbim yardimcin olsun ferahlik versin icine insallah saglikla alirsin 3 bebeginide kucagina

cnm bende üçüz annesiyim 6 aylık bebeklerim vAr hipogonadizm hastasıyım rahmim doğuştan küçüküş sonradan gelişti bende yumurta takibiyle üçüzlerime hamile kaldım doktor pazartesi gel birini alalım dedi bende çok ağladım kaç gün ama sonra aldırmama kararı verdim doktorada canını veren allah alırsada o alır dedim ve aldırmadım ama sürekli, iğne vurluduım düşük ialçları kulalandım dikkat eetim ama hiç yatmadım hatta atanamaıstım 7 ay onlar karnımda dershaneye gittim 34. haftada doğum yaptım doktor yoğun bakım ünitesini hazırlatmıştı küvezde uzun kalırlar di,ye hiç küvezde kalmadılar çok da sğlıklı lar hatta doğum yaptım bir ay sonrada atandım göreve başladım onlar benim ians meleklerim iki kızım bir oğlum var şimdi onlara bakıyorumda acaba hangisini alırlkardı diyue düşünüyorum ama senin kararın cnm aldırma diyemeyiz ben benim başımdan geceni anlattım allah kolaylık versin kararında cnm

Aynen bende sımdı uyuduklarında hep bakarım kendı kendıme diyorum hep acaba aldırsaydım hangısı gıdecekti ıyı ki drları dinlemeyip kendı kararımı vermısım

çok ama çok zor bir durum. allahım bir yol gösteriri yakın zamanda inşallah. ne desek boş şu anda sana en doğrusunu en iyisi sen ve eşin biliceksiniz. yorum yazan arkadaşları okudum sağlıklı 3 üz bebekleri olanlar var. rabbim yardımcın olsun.

canım alllah yardımcın olsun ben de seninle aynı kaderi paylaşıyorum maalesef.bende üçüzlere hamileyim aynı şeyi doktorum banada söyledi kendiliğinden sonlanabilir dedi bi tanesi. çarşamba kontrolüm var inan içimde kontrol heyecanı bile yok bu kararı nasıl vericem bilmiyorum eşim zaten direk doktorun söylediğine uymamız lazım diyor benim psikolojim mahfolmuş durumda devam etmesini istiyorum üçüzlerin ama üçünüde kaybetme riski beni çıkmaza sürüklüyor bide kan pıhtılaşmam var şimdiden zaten hamilelik beni çok yıprattı.. şu anda tek duam rabbim bu kararı bize bırakmadan kendi alsın sonlandırsın allah yardımcımız olsun

allah yardımcın olsun inş
ama ben senin yerinde olsaydım bütün risklerine rağmen aldırmazdım doğmuş olan çocuklarım arasında nasıl seçim yapamazsam doğmamış olanlar arasında da bi seçim asla yapamazdım bence hiçbir farkı yok tabikide şuan bu durumda olan bu duyguları yaşayan sizsiniz inş rabbim hakkınızda hayırlısını versin....
benim bi oğlum var ilerde inş benmde çoğul gebelikle kızlarım olur

Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin yavrularını. Sağlıklı doğuran arkadaşlar var bebeklerini kaybedenler de olabilir elbette. Ama Rabbim verdiyse mutlak bir hikmeti vardır. Onları kaybedersem kendimi affetmem demişsiniz ama redüksiyonun da riskleri var kötü bir sonuçta yine kendinizi suçlayacaksınız. Üçüzlerle devam kararı alırsanız neyin ne olacağını bilemeyiz bize verilen vakit zaman ne ise o kadar yaşayacağız bebekleriniz de öyle. Tek gebelik olup bebeğini kaybedenler de var. DÖrdüz beşiz sağlıklı doğuranlar da. Siz anne olarak seçim yapmamış olacaksınız. Kendinizi suçlamayın lütfen. Ama ne karar verirseniz verin Allah yardımcınız olsun. Dualarımız hep sizinle olacak.

Canım benim öncelikle merhaba.. konunun başlığını görünce hemen içeriğini okudum bir çırpıda.. Arkadaşlar benden bahsetmişler zaten. Benim 4üzlerim vardı.. Kısaca kendi başımdan geçenleri anlatayım sana.. Burada bende aylar önce bu sonlandırma işlemiyle alakalı bir çok konu açmıştım ve kimi arkadaşlar beni teselli ederken, kimisi köstek olup sinirlerimi bozuyorlardı.. Çok zor bir karar.. Anne olacağını öğreniyorsun ve sonra var olan bebeklerinden 1 veya bir kaçının sonlandırılacağını öğreniyorsun ve buna senin karar vermen isteniyor.. Gerçekten çok zor bir karar ve insanlar hariçden gazel okumayı çok seviyorlar. Olumsuz konuşan herkese kulaklarını tıka derim ben sana.. Banada 4üz, 5iz doğuran yok mu sanki niye sonlandırıyorsun diye ileri geri konuşan o kadar çok oldu ki.. Evet doğuranlar var yok değil, ama onlar da çok nadir olduğu için tvlere çıkan insanlar.. benim 7. haftama kadar 3üzdü bebeklerim. 3ü de ayrı yumurtalardaydı. aşılamayla hamile kaldım ve aşılamamı yapan doktor 3üz olduğunu görünce hemen bunun 1 tanesini aldırmak zorundasın dedi. Ben kütahyada oturuyorum. burada ki başka bir doktora gittik hemen. o da doğurabilirsin niye doğuramayasın zorlu bir süreç olur ama başarırız dedi.. 7. haftama kadar herşey normaldi. ne kanamam ne başka bir şey hiç bir sıkıntım olmadı. 7. haftamda doktorumdan izin alıp istanbula annemlerin yanına gittim.. orada yolculuk sonrası bir kadın doğumcuya muayene olayım dedim. bir de ne görelim 4. kese ve onda da kalp atımı var. yani bebeklerim 4üz.. hemen kütahyadaki kendi doktorumu aradım ve o ilk gebeliğim olduğu için bir de ms hastası olduğum için (ki ms hastalığında ikiz gebelik bile anne için riskli) 4üzle devam edemeyeceğimi ve hazır istanbulda iken çapaya gidip sonlandırmam gerektiğini söyledi tabi ben çok üzüldüm. istanbulda bir çok doktora gittik. bu arada aşırı kanamalarım başladı. gittiğim her doktor sonlandırmayı kabul etmem gerektiğini, bu kadar kanamaya sonlandırma zamanına kadar bile bebeklerin kalmayacağını söylediler.. sonuç itibari ile 12. haftamda 4üzlerimden 2si sonlandırıldı Çapada.. sonlandırma sonrası kanamalarım dahada çok arttı ve doktorlar kalan bebeklere de gidici gözüyle baktılar.. sürekli yattım çok dua ettim ve çok dua aldım.. Şuan çok şükür ikiz erkek bebeklerimle 34. haftamdayım ve artık doğumumu bekliyorum.. Bu yorumu yazmakta geç mi kaldım bilmiyorum ama eğer istanbulda isen ve bebeklerini sonlandırmayı istemiyorsan türkiye gazetesi hastanesinde figen hanım var doktor.. o 3üzlerin takibini yapıyor. daha önce 3üz doğum yaptırmış ve bana 3üzlerin olsaydı devam et derdim ama 4üzlere diyemiyorum demişti.. eğer istanbuldaysan ve sonlandırmadıysan bir de ona git derim Rabbim inşallah hakkında en hayırlısını versin.. Elbette çok zor bir karar sonlandırma ama riskleri de çok çoğul gebeliğin.. yaşadığım için biliyorum.. İnşallah hakkında hayırlısı olur cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…