üçüzlere hamileyim, doktorlar birini aldır diyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ninya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu sıkıntılı durumu yaşayan kardeşlerime diyeceğim şudur;
Gebeliğine üçüz gebelikle başlamış,12.haftamda bir bebeğimin kalbinin durmasıyla ikiz gebeliğine devam etmiş birisiyim.Duyduğum tek şey çok riskli bir gebelik yaşayacağım ve üçüz doğurursam bebeklerimde ciddi sorunlar yaşayacağımdı o da 28. haftayı görebilirsek...Hangi doktora danıştıysak redüksiyonu önerdi.Karar elbette ki sizindir.Gebeliğine devam edip yavrularına sağlıkla kavuşanlar olduğu gibi,belirtilen sıkıntıları yaşayanlarda var malesef.Ama tek gebelikte de yolunda gitmeyebilir çok şey..Allah ne dilerse o olur,ondan daha iyi koruyacak kim olabilir ki?Biz ancak onun izin verdiği ölçüde koruyabiliriz her şeyi...şimdi anne olmuş birisi olarak yavrularıma baktığımda şunu düşünürüm o işlemi yaptırsaydım nasıl yaşardım?Yaşamak kelimesi inanın abartılı değil..kızıma yada oğluma nasıl kıyardım.Her anne gibi onlar icin yasıyorum bende.. onlar benim dunya cennetim..evlattan daha tatlı bir şey yok..bir yerleri incinse mahfoluyorum.Peki şu an onların yaşamını redüksiyon gibi bir islemle sonlandırabilir miyim?Ha karnımda,ha şimdi hiç bir farkı yok bence..Kucağına aldığınizda daha iyi anlayacaksınız.. Size bu imtihanı veren Allah teslimiyetinizle en hayırlı sona ulaştıracaktır sizi,ondan ne gelirse vicdanıniz rahat olur..Rabbim sizi de üçüzlerinizi de korusun inş..öyle şanslısıniz ki evlat nimetinden 3 parça vermiş size,ne mutlu size,öyle kutsalsınız ki....sadece teslimiyet...

Gercekten cok zor bir durum allah yardımcıniz olsun.benim basima gelseydi nasil bir karar verirdim bilmiyorum.

Canım masallah oğulların sağlıkla büyümüşlerdir kocaman olmuşlardır mesajlar çok eski arama yaparken gördüm. Bende 13. Haftamda Çapada lazerle 3 den 2 ye indirteceğim, tabiki çok korkuyorum kalan ikisine birşey olursa diye, sanırım lazerle yapılan işlemin riski daha azmış, redüksüyondannsonra hastanede yatırıyorlar mı ve senin işlemin lazerlemi yapıldı? Cevap için çok tesekkür ederim

yıllar olmuş olayların üstünden çok zaman geçmiş son durumlar ne acaba

Merhaba bende tüp bebek tedavisi ile üçüz gebeyim 10 haftalık. Dün kontrole gittiğimde 2 haftaa sonra 12 haftalık olunca perinatoloji bölümüne gitmem gerektiğini birini yada ikisini sonlandırılması senin için daha hayırlı daha sağlıklı gibi bişeyler dedi. Yorumunuzu görünce yazmak istedim inşallah cevap verirsiniz. Siz ne yol izlediniz ne yaptınız nasıl gelişti gebeliğiniz banada yardımcı olabilirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…