Canım benim öncelikle merhaba.. konunun başlığını görünce hemen içeriğini okudum bir çırpıda.. Arkadaşlar benden bahsetmişler zaten. Benim 4üzlerim vardı.. Kısaca kendi başımdan geçenleri anlatayım sana.. Burada bende aylar önce bu sonlandırma işlemiyle alakalı bir çok konu açmıştım ve kimi arkadaşlar beni teselli ederken, kimisi köstek olup sinirlerimi bozuyorlardı.. Çok zor bir karar.. Anne olacağını öğreniyorsun ve sonra var olan bebeklerinden 1 veya bir kaçının sonlandırılacağını öğreniyorsun ve buna senin karar vermen isteniyor.. Gerçekten çok zor bir karar ve insanlar hariçden gazel okumayı çok seviyorlar. Olumsuz konuşan herkese kulaklarını tıka derim ben sana.. Banada 4üz, 5iz doğuran yok mu sanki niye sonlandırıyorsun diye ileri geri konuşan o kadar çok oldu ki.. Evet doğuranlar var yok değil, ama onlar da çok nadir olduğu için tvlere çıkan insanlar.. benim 7. haftama kadar 3üzdü bebeklerim. 3ü de ayrı yumurtalardaydı. aşılamayla hamile kaldım ve aşılamamı yapan doktor 3üz olduğunu görünce hemen bunun 1 tanesini aldırmak zorundasın dedi. Ben kütahyada oturuyorum. burada ki başka bir doktora gittik hemen. o da doğurabilirsin niye doğuramayasın zorlu bir süreç olur ama başarırız dedi.. 7. haftama kadar herşey normaldi. ne kanamam ne başka bir şey hiç bir sıkıntım olmadı. 7. haftamda doktorumdan izin alıp istanbula annemlerin yanına gittim.. orada yolculuk sonrası bir kadın doğumcuya muayene olayım dedim. bir de ne görelim 4. kese ve onda da kalp atımı var. yani bebeklerim 4üz.. hemen kütahyadaki kendi doktorumu aradım ve o ilk gebeliğim olduğu için bir de ms hastası olduğum için (ki ms hastalığında ikiz gebelik bile anne için riskli) 4üzle devam edemeyeceğimi ve hazır istanbulda iken çapaya gidip sonlandırmam gerektiğini söyledi tabi ben çok üzüldüm. istanbulda bir çok doktora gittik. bu arada aşırı kanamalarım başladı. gittiğim her doktor sonlandırmayı kabul etmem gerektiğini, bu kadar kanamaya sonlandırma zamanına kadar bile bebeklerin kalmayacağını söylediler.. sonuç itibari ile 12. haftamda 4üzlerimden 2si sonlandırıldı Çapada.. sonlandırma sonrası kanamalarım dahada çok arttı ve doktorlar kalan bebeklere de gidici gözüyle baktılar.. sürekli yattım çok dua ettim ve çok dua aldım.. Şuan çok şükür ikiz erkek bebeklerimle 34. haftamdayım ve artık doğumumu bekliyorum.. Bu yorumu yazmakta geç mi kaldım bilmiyorum ama eğer istanbulda isen ve bebeklerini sonlandırmayı istemiyorsan türkiye gazetesi hastanesinde figen hanım var doktor.. o 3üzlerin takibini yapıyor. daha önce 3üz doğum yaptırmış ve bana 3üzlerin olsaydı devam et derdim ama 4üzlere diyemiyorum demişti.. eğer istanbuldaysan ve sonlandırmadıysan bir de ona git derim
Rabbim inşallah hakkında en hayırlısını versin.. Elbette çok zor bir karar sonlandırma ama riskleri de çok çoğul gebeliğin.. yaşadığım için biliyorum.. İnşallah hakkında hayırlısı olur cnm...