üçüzlere hamileyim, doktorlar birini aldır diyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ninya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sağolasın canm, senin hikayeni diğer forumlarda okumuştum. dediğin gibi çok zor bir durum, hala karar vermiş değilim. gerçi pazartesi gününe redüksiyon randevusu aldım ama heran cayabilirim. nasıl yaarım böyle birşeyi bilemiyorum. düşünmek bile sinirlerimi alt üst ediyr. geceleri ağlayarak uyanıyorum. içimde birşeyler kopuyor sanki. 5 farklı doktora danıştım hepsi aynı şeyi söyledi. sonuçlarını bile bilede devam etmekde büyük cesaret işi. ne yapıcam ben oooooooooffffffff

ya$amadim bilmiyorum canim
ama ALLAH YARDIMCIN OLSUN , eminim çok zordur bu durum

forumdan tanıdğım 2 üçüz annesi arkadaşım var.her 3 üz annesi sağlıkla doğuracak die bir kaide yok tabiki. bir tanıdığım 3 üz annesi arkdaşımda 3 üzken redüksüonla birini durdurdu diğeri kendiliğinden öldü tek bebeğini sağlıkla dünyaya getirdi. fakat en yakın tanığı olduğum olayı anlatayım sana. kuzenim tüp bebekle 3 üzlerine hamile kaldı.her dr gibi o dr da birinin sonlandırılması gerekdiğini söyledi ve kuzenim birini 12. haftasında sonlandırdı. hiç sorunsuz iki evladınıda dünyaya getirdi şimdi 5 yaşındalar.benim ikiz çocuklarımla hamileliğim çok büyük rikler altında devam etti. bir çok ikiz annesi gibi. yani arkadaşım allahın takdiri herşey. sen elinden geleni gönlünden geçeni yap gerisi takdiri ilahi.. allahım sağlıla anne olmayı nasip etsin sanada..

ne karar verdin naptın çok merak ediyorum hakkında hayırlısı olsun inş...

bende tüp bebek ile ücüzlerom hamile kalmisdim doktorum birisini yasamini sonlandirmak gerek cok riskili
dogum olucani erken dogum olabilecegini söyledi baska doktorlarlada konustum ayn seyleri söylediler 1doktor
haric ücüz veya ikiz gebelik de erken dogum riski hemen hemen ayni oldugunu prozentall olarak fazla fark yok internettetn
arastirabilirsin ama ben basdan beynimden karari vermisdim duyr duymaz üc bebegi tasiyamam ben yapamam diye korku vardi
soku vardi kimseden etkilenmekde istemiyordum karari sadece ben vermeliydim . Redüksiyon yaptim geri kalan ikizlerim 19.haftalikken
erken dogdular ölü dogdular söyle bisey var redüksiyon isleminden sonra deri kalan canlarinda yasama riski azaliyor erken dogum oluyor
bende öyle oldu ikizlerde yasamadi .....Keske sans tanisaydim internetten fazla arastirsaydim ücüz olan annelerle dialoga girseydim
cesaret alsaydim...... Ikizlerde de erken dogum riski var ücüzler gibi bide redüksiyon isleminden sonra erken dogum riskini o kalan bebekler icin
yine cogaltmis olucaksin yani ücünü dogur derim ben tabi hep söylendigi gibi karar senin . yine hamileyim tek gebelik cok sevinemiyorum hep ücüzlerim
geliyor aklima keskeler.........

artık üçüzlerim yok, neyazıkki. dün redüksiyon yaptırdım. çok zor oldu. 2 kez masadan kalkmak zorunda kaldım, çok ağladığım için doktor birşey yapamadı çünkü. Allahım kalan ikisine sağlık sıhhat versin. çok acı bir olay. şimdiki endişem redüksiyondan dolayı oluşabilecek bir reaksiyon. hiçbirşey yapmadan yatıyorum. hafif bir kasık ağrısı dışında sıkıntım yok. inşallahta olmaz. hepinize çok çok çok teşekkür ederim.....

canım çok geçmiş olsun mesajlarım 100 ü geçmediği için sana özelden yazamadım hep aklımdaydın benimde cuma günü kesin redüksüyon günü belli olacak..allah sana ikizlerini bağışlasın bence bundan sonra bu işlemi düşünmemeye bak..etrafımdan araştırıyorum yaptıranları çok yakın arkadaşım var şimdi ikizleri okula gidiyor onlar bi nebze bana umut oldular..ben nasıl atlatıcam bu süreci bilmiyorum..işlem nasıl oluyor çok mu zor bi işlem günler ilerlemiyor artık bana psikolojim alt üst

geçen haftam ağlayarak geçti. redüksiyon gününü ise hatırlamak dahi istemiyorum, kabus gibiydi. ancak, çok tuhaf gelicek belki ama masaya yattığım andan itibaren sadece kalan ikisi için dua etmeye başladım. yeterki onlara birşey olmasın diye. çok üzüldüm bir bebeğimi kaybettiğim için, ömrümün sonuna kadarda olsaydı nasıl olurdu diye düşünücem eminim. ama Allah sabrını veriyor işte, çünkü kalanlara endişelenmekten acın biraz olsun hafifliyor. işlem çok basit endişe etmene gerek yok. iğne acısından pek farkı yok. hafif bir yanma falan oluyor. sonrasında da kasık ağrısı oluyor. bende yarın kontrole gidicem umarım bebeklerim sağlıklıdır. sanada Allah kolaylıklar versin, hayırlı haberlerini bekliyorum. Allah sanada bebeklerinede sağlık versin inşallah.

allahh kalan 2 bebegıne saglık versın cnmm kucagınaa almayı nasıpp etsınn .. dualrımm senınle..

isallah allah ikizlerini kucagina almayi nasip eder canim sana sorum olucak redüksiyon islemi biliyorsun karnindan
sokulan igene yasamina son verilecek bebegin kalbine bir tür sivi sIKIliyor kin kalbi dursun diye sorum su bu sivi sadece bitkere mi
sIkIldi mesela bende iki kere sIkmislardi ilkinde bebek korktu kendini cekti (doktorumun hatasiydi ani bi sekilde yapdi islemi) kalbi
durmayinca ertesi gün yine tekrar edildi deme su nekadar fazla sivi bebege dolayisiyla sana giderse geri kalanlarin o dedimiz düsük riski artiyor yani bende risk artirmis olmudu doktorum hatasiyla sende böyle bisey olmamisdir sanirim kendini üzme erken dogum yaparsin ama fazla degil bebislerini alicaksin saglicakla gönlünü rahat tut......

Canım öyle bir yazmışsın ki resmen kanım dondu Keşke ayrıntıya girmeseydin bu gece uyuyamam artık.umarım diğer bebeklerin için sıkıntı olmaz durum

ben hiç bakmadım bile monitöre. doktorum 'hoş bir işlem değil görmesen daha iyi dedi' bende kapadım gözlerimi, diğerleri için dua ettim sadece. kontrole gittiğimde işlemin başarılı olduğunu söylediler, bir sıkıntı yokmuş. çok şükür kanamam falanda olmadı. umarım herşey yolunda gider, hepimiz için

öncelikle bu doktorunun değil senin vereceğin bri karar, 14 aylık üçüz evlatlarım var. Allah ömür versin aynı durumdan ben de geçtim. Bir an bile düşünmedim çünkü ilk bebeğim düşmüştü. Eğer olacaksa kendiliğinden olsun diye duat ettim 12. haftada onların tüm organlarının vücutlarının şeklinin tamamlandığını, detaylı ultrasonda uzun uzun gördüm ve Allahım üçüne de bişey olşmasın diye dua etimçok şükü 33+4 de doğdular. Ve şuanda sağlıklarında bir sorun yok.

bunun kararını sen otur eşinle ver canım. İnanç çok önemli bu aşamada vijdan meselesi, senin gibi forumlarda çok gezdim, redüksüyonda tüm bebekleri kaybet riski var ve hiç de ufak bir oran değil.

bende aynı durumu yaşıyorum uyuyamıyorum sürekli ağlıyorum,önce tek kese göründü sonra 3,sonrada 4 hatta 5. den şüpheleniyorlar...ve aldırmamı iki doktorum da söyledi ama kalplerinin attığını gördüm nasıl kıyabilirim canlarına cinayetten farkı yok gibi geliyo bana ..ama diğer yandan riskleri de var ...ben 7. haftamdayım 11. haftam için randevu verdi kimseyle de paylaşamadık bu durumu ne yapacağız bilmiyorum ...

canım ne karışık bir durum bu şimdi üçüz olsa hiç şüphelenme devam et derim hepimiz aynı aşamadan geçtik ve yüksek oranda devam etme şansı var ben 32. haftamdayım şimdi ama senin işler karışık 4 5 keseden bahsediyorsun bunu en iyi doktorlar bilir biz karar verirken 5 doktor gezdik insan kıyamıyor üçüzde bile hiç sıcak bakmadılar diyanete yazı yazdım müftüye gittim genel kanı anne hayatını tehlikeye sokacak bir durum yoksa devam edilmesi yönünde birde tüp bebek yöntemi doğal olmadığı için çok sayıda oluşan keselerin doktor kararıyla indirgenebiileceği islami görüşlere göre inançlı bir doktorun verdiği karara göre hareket etmek gerekiyormuş o doktor zaten senin durumunu iyice değerlendirecektir ve de senin içine sinecektir. bu birkaç hafta içinde doktor araştırmasına gidebilirsin. indirgeme de düşük riskini artırıyor eğer böyle bir karar verirsen işini gücünü bırak iyi bir bakımla atlatmaya çalış derim gerisi Allahtan. Allah sağlıklı karar vermende yardımcı olsun.

samsundayım doktorum hayati tehlikeden ziyade bebekler sağlıklı olmayabilir dedi.burda bunu yapabilecek doktor olmadığını söyledi doktorum ve bilgi vermesi için prof a yönlendirdi ,oda ben bunu yaptım dedi istanbula vs gitmenize gerek yok dedi.ama benim içime sinmedi.ayrıca çok iyi de bilgi aktarımında bulunmadı sadece sağlıksız bebeklerin olur dedi yoğun bakımda yatarlar belki yaşarlar belki yaşamazlar falan dedi ,yani kadınlar kulübünde ne okuduysam bana bunları söyledi içimi de hiç ferahlatmadı.üçüz olsa biz devam etmeyi istiyorduk ama şimdi 4 taneyi bilemiyorum iyice psikolojim bozulmaya başladı,zamanda daralmaya başladı,2 haftamız kaldı karar için ...

evet üçüzde bile aynı tepkileri vermişlerdi doktorlar bir tanesi hariç. premetüre doğumdan kaynaklanan risk varmış bunun için sağlıksız olur diyorlar zeka özürlü gibi sakat olma risklerinden bahsediyorlar. ilk önce düşük riski sonra erken doğum riski sonrada doğsa bile sakat olma riski açıkçası ben son aşamadayım bu psikolojiyle hamileliği geçirdim. ben karar verirken şunu düşündüm düşük olsa bile bunu kaldırabilirim redükdiyondansa Allaha bıraktım yaşama kararını ben veremem dedim eğer sakat doğacaksa bakarım dedim herşeyi göze aldım ama üçüz farklı dözdüzlerin doğum haftası ne senin fizyolojik durumun buna müsait mi doğum yapan dördüz istatistikleri ne bunları bilmek gerekiyor.ben karar verdikten sonra gördüm ki çok doğum yapan üçüz varmış. dördüzdede varmı böyle bir durum. 2 hafta uzun bir süre iyice araştırıp dua et Allah yardımcın olsun

Tevekkül edin tevekküll,
Ne demek bu,Allaha teslim olmak,
Allahım ben istedim sen verdin,
Bundan böyle de senin taktirine boynumu eğiyorum deyin,
Olcak bişey varsa olur,yani zeka özürü tek bebeğinizde de ikiz bebeğinizde olmayacağının garantisini kim verebilir..
olacak bişey yoksa siz bile canınızdan olabilirsiniz,
Daha bikaç ay önce bir ikiz annesi bebekleriyle beraber hayatını kaybetti,bu da var ayrıca..
Üçüz annesi arkadaşın mesajı için de ayrıca teşekkür eder,diğer buraya yazan endişeli anneler için de ayrıntılı paylaşımlarınızı özel mesajlaşmayı kullanarak yapmanızı tavsiye ederim...

Son düzenleme:
bende normal yolla 7 haftalık üçüz annesiyim. benim şuan sorun yok ama kendim çok kötüyüm midem feci durumda. doktorum bana da dedi üçüz gebelik riskli ikiye hatta bire bile düşebilir diye. ama dediğiniz gibi beşiz doğuran bile var ALLAH nasip ederse olur eğer aldırman şart demiyolarsa bekle derim. inşallah düzelir cnm bnm. ALLAH doğru hayırlı kararlar vermeyi nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…