• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üçüzüm olucak !!

açeyla canım gözün aydın ne güzel bak üçüz annesi olcan yine karar senin ama bi sağlık problemi olmadığı sürece bence indirgeme kıyma bebişlerine sonra pişman olabilirsin canım ama yine karar sizin allah kucağına almayı nasip etsin

Cok zor bi karar cnm ..
Ayni durumu ben de yasadim cok iyi biliyorum nasil bir sey oldugunu ...
Hamile kalmanin sevincini doyasiya yasayamiyor bile insan ...

Benim de ücüzlerim vardi ..Malesef artik yok..
Biz birini napariz ne ederiz diye düsünürken ...
Ki doktor bize de indirgenmesi gerek digerleri ilerlemez demisti ..
O kendiliginden yok oldu ...
Sandik ki onun olmamasi herseyin daha iyi gitmesini saglayacakti ..
Aksine diger kuzucuklarimi da kaybettim ... senağlama

Bu isler kadere kismete bakiyor bence ...
Eger mevlam nasip ettiyse her sekilde geliyor dünyaya ...
ikiz de ,, ücüz de.. Hatta altiz bilee ..
Yine de sen bilirsin ama ..
Ben biri bari ben de kalsaydi diye üzülürken kaybetigim bebeklerim icin ...
Sana bebegine kiy diyemiycem ...

Birak yine ; onu yaratan versin onun hakkindaki karari ...
Sen Rabbime havale et ...
Insallah hic birine kiymaya gerek kalmadan kucagina alirsin ücünüde ...
Saglikli ve hayirli bir sekilde .. :1hug:

Canım çok zor bir karar biliyorum bende ilk tüp bebek denemde ikizlere hamile kaldım ve ikisinide erken doğumla kaybettim.. Kararına gelince yine kk dan bir arkdaş üçüzlere hamile kalmıştı ve dr birinin aldırılması gerektiği söylemişti oda çok zor olduğu için karar veremiyordu bi süre sonra 2 bebeğin kalp atışlarını duymuştu bu duruma sevinsemmi üzülsemmi diyordu ama bence içten içe onun için iyi bi durum gibi görüyordu. Ve kanamsı oldu kalbi duran bebek için ve diğerinide etkiledi kısa süre içinde hepsini kaybetti. Bence bu konularda sadece tıbbi değil inançlarda öne çıkıyor diye düşünüyorum Bana soracak olursan Allah' ın takdirine bırak çünkü hepsi can bir cana kıymakta cinayet olarak değerlendiriyorum. Sen kendiğine bırakırsan kafandada sorun yapmazsan belki kendiğinden sonlanacak Rabbim yukarda ve bizler bir sınavdayız bunu unutmayalım... Ben ikizlerimi kaybettim ikizlerinde kalcak diye bir kayidesi yok malesef herşey bir risk... Sadece bulunduğumuz duruma şükür edelim... Şimdi ben ikinci denemde kaç emriyo koydurucam bilmiyorum çünkü kıymıcam yavrularıma olursa, kaybedeceksemde ikisini birden kaybedeyim........... Ve umarımki sende hepsini sağlıcakla kucağına alırsınn.. BU arda yeğenlerim var üçüz normal yolla oldular zamanında doğdular ve küvöze girmediler şimdi kocam çocuk oldular 11 yaşında........

Arkadaşlar şuanda 6+2 günlük hamileyim. transnferin 12.günü beta hcg 548 çıkmıştı. 5 haftalıkken 3 kese görüldü bugünde 3 tane atan kalp gördük. herşey çok iyi gidiyor şuanda.bebeklerimi gördüm. çok şükür Allahıma. Doktorum üçüz devam ettiğim takdirde başımıa gelebilecek risklerden bahsetti. üçüz hamileliğin çok riskli olduğunu söyledi. Redüksüyon (gebelik indirgeme ) işlemi ile ikiye indirilmesi gerekebilir dedi. yinede en son karar bize aitmiş.
doktorumda böyle bir şey beklemediği tamamen süpriz olduğunu söyledi. birşey dediğim yok herşey Allahın takdiri. Ama kafam çok karışık.
12. haftaya kadar süremiz var. iyi düşünüp karar vermemiz gerekiyor. hangi birine kıyarım ben. hamile olduğuma sevinemiyorum şuanda. zor bulduğum bebeklerimden birine nasıl kıyabilirim. Allahım herşeyin hayırlısı olsun.

seni çok iyi anlıyorum şu an bende senin durumundayım ne yaptın ne karar verdin canım bilgi verirmisin nasıl gidiyor hamileliğin

hayırlısı olsun cok zor bı karar
belkı bana kızacaksınız ama ben olsam rıske atmazdım
doktorlar bıze gore en ıyısını bılır dıye dusunuyorum
fisfisfis

burada nadya suleyman adinda bir kadin ocak ayinda 8 iz bebek dunyaya getirdi annede bebeklerde cok saglilkli aralik ayinda sudanli bir kadin 5 iz bebek dunyaya getirdi arkadasimin 4 uz kardesleri var neden bu tr de ucuz bebek olunca biri alinmak zorunda kaliyor anlamadim dogrusu insallah hepsini dunyaya getiririsin canim ALLAH yardimcin olsun

burada nadya suleyman adinda bir kadin ocak ayinda 8 iz bebek dunyaya getirdi annede bebeklerde cok saglilkli aralik ayinda sudanli bir kadin 5 iz bebek dunyaya getirdi arkadasimin 4 uz kardesleri var neden bu tr de ucuz bebek olunca biri alinmak zorunda kaliyor anlamadim dogrusu insallah hepsini dunyaya getiririsin canim ALLAH yardimcin olsun

nadya suleman'in olayi cok buyuk tepki uyandirdi butun ulkede. kadinin kontrolsuz bir sekilde bu kadar cok bebege hamile kalmasi muthis bir ihmalkarlik ve hatta aptallik. dogum, kadinin sansi sayesinde komplikasyonsuz gelisti ama cocuklar sandigin kadar saglikli degil maalesef. hepsi 880 gr. ve 1.5 kilo arasi dogdu.3 tanesi 9 hafta prematureydi ve desteksiz nefes alamiyorlardi, hepsi en az 2 ayi inkubator;de gecirmek zordaydi. ileriki yillarda cocuklarda gorulecek saglik problemlerini ise henuz bilemiyoruz. bu olaydan sonra kanunda tup bebekle ilgili duzenlemeler yapilmasina karar verildi.

amerika'da unu iyi olan, kaliteli fertilite merkezleri 30 yasin altindaki kadinlara 2 embryodan fazla transfer etmezler. dogrusu da budur. cogul gebelik her zaman risklidir ve riski dusurmek mumkun degildir. eger her onleme ramen riski yuksek gorulen cogul gebelik olusmussa doktorun tavsiyesini dinlemek gerekir diye dusunuyorum. annenin yavrularinin herhangi birinden vazgecmesinin ne kadar zor oldugunun farkindayim. fakat onemli olan saglikla bebekleri dunyaya getirmektir.

Acelya, en dogru karari verecegini dusunuyorum, gebeligin hayirli olsun. saglik ve mutlulukla bebeklerini dunyaya getir umarim. iyi sanslar canim. a.s.

çok hassas bir konu o doğurdu biz doğuramazmıyız diye bir yarışa girmemeli herkesin organı taşıma bünyesi farklı ayrıca 4 5 tane greksiz yere o kadar meleği dünyaya getirmeye çalışman bence bencillik oluyor çünki mutlaka bir sorunları oluyor bebekl tam gelişimlerini tamamlayamıyor

ben artık ikiz bekliyorum. bebeklerimden bir tanesi 2 ay önce sonlandırıldı.

canım meraba nasılsın ikiz annesi benim transferim oldu 7. günümdeyim çok heyecanlıyım banada 2 embriyo transfer ettiler beklemedeyim dua et canım allah sanada yavrularını kucağına almayı nasip etsin

canım meraba nasılsın ikiz annesi benim transferim oldu 7. günümdeyim çok heyecanlıyım banada 2 embriyo transfer ettiler beklemedeyim dua et canım allah sanada yavrularını kucağına almayı nasip etsin

Allah sanada yaşatsın bu güzel duyguları canım inş hamile kalırsın kucağına alırsın....a.s.

canım dualarım seninle. Allah sanada nasip etsin inşallah.

hayırlısı olsun açelyacıgım nasılsın uzun zmandr yoksun sanrım bendegerçi pek giremiyorum yatmam lazmmış sürekli bebişlerin nasıl kaç haftalık ve gr.oldular kendınıze iii bakın...

Back
X