birkaç gündür,telefonda asıl kırılanın ben olduğumu hissettirdim oğluma ki,ban sürekli iyimisin ,bir sıkıntı var mı diye soruyor.benim açımdan bir sorun yok.ben başkalarına yardımcı olunca mutlu olan bir insanım.oğlum da öyleydi.hatta beraber alır giderdik,çocuklara hediyeler.büyük bir zevkle yapardı.ne zaman böyle bencil oldu anlamadım.ama bundan sonra yine önceliğim değişti.
dediğiniz gibi 4500 tl,kira yok.bu devirde fena para değil.gerçi kiranın haricinde,başka para vermiyorduk.ama insan,14 ayda,kenara bir kuruş koyamaz mı,bunu anlamıyorum.şimdi burda desem ki,çok geziyorlar,"kaynana"çocukların gezmesine de karışıyor olacak.
Hunter abla sizi üzmeyi hiç istemiyorum ama tek oğlum var aman iyi olalım diyede kendinizi kullandırtmayın bence.
Tabiki yine iyi olursunuz ama güzel bir konuşma yaparak para kaynağını kesebilirsiniz altından arabanızı alabilirsiniz.
Sizinki artık iyiniyeti suiistimal olmuş.
Gelin tarafını ard niyetli buluyorum.Oğlanı avucunun içine almışlar.Size kendilerini acındırıp para koparıp kendi ailesine kepçeyle veriyor.
Kendilerine harcalar canımı yesinler dersin ama öyle bir durum yok.
Eski konularınızı okudumda neden şimdi kızın ailesinin size danışmadan emrivaki yapıp nişan yaptıklarını anladım.
Mutaasıp bir aile olsa hadi dersin adı belli olsun rahat rahat gezsinler derler ama öylede değil.Resmen gözleri açılmadan yangından mal kaçırmak olmuş.
Siz tanışma amaçlı görüşsün derlerken size danışmadan 3 ayın içinde ablası herşeyi organize etmiş.İlk görüşmenizde nişan bohçam hazır diyen kız tuhaf yani.Aracı olan kişi onların akrabasımıydı merak ettim.Onlara çalışmış anlaşılan.
En zoruma giden onlar arabanızla bir orada bir orda gezerken sizin annenize gitmek için metrobüs v.s iki vesait kullanmanız.İstemeye çekiniyoruz demeniz.
Bir ara anlaşma yaptık ihtiyaç olduğunda bizde kalacak demiştiniz.Araba sizdemi onlaradamı.Sizde olduğunu zannetmiyorum çok yumuşak yüzlüsünüz ama yinede sorayım dedim.
Tamam iyisiniz hoşsunuz ama kendinizide kullandırtmayın kız rahatlığa o kadar alışmışki yuvası için hiç emek harcamayı düşünmüyor gibi.Yarında torun olur size çektirir masraflarını.
Ömür billah onlara bakma zorunluluğunuz varmış gibi.
İyi olalım biz sıkıntı çektik onlar çekmesin diye gereksiz bir şekilde o kadar çok fedakarlık yapıyorsunuzki; birde gelinim alınırmı gücenir mi diye kendinizi üzüyorsunuz.Üzülürse üzülsün kıymet bilmeyenede fazla yüz vermemek lazım.
Herşeyi biliyorsunuz ama yapmıyorsunuz keşke yapsanız evi üzerinize geçirip bir bahaneyle arabayıda kendiniz kullansanız.
Kırk yılda birde kendileri bir şey yapsın arabalarını kendileri alsın.
Siz kötü görünmek "kötü kaynana ve kötü anne olmak " istemiyorsunuz ama kötü olmadanda akıllı ve politik bir şekilde olayları kendi lehinize çevirebilirsiniz.Asıl bunu nasıl yapabilirim diye konu açsanız daha iyi.Gerçi bu sitedende haberleri varmış değilmi.