ufak farklılıklar

Dnz61

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2018
174
87
103
Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar. Kısaca yaşadığm sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda düğünüm olacak ama bizde hep düğünler oynamalı çalgılı çengili olur. Kadın erkek ayrımı olmaz herkes bir arada olur. Kayınvalidem ve kayın babamda mevlütlü düğün olur kesinlikle diyorlar. Ben kesinlikle dinimize çok saygılym inancm sonsuz ama düğünüm kendi istediğim gibi olsun istiyorum. Bu sefer de nişanlım herşeye karşı geldiğimi söylüyor. Bir de gelinlik meselemiz var. Ben zaten çok açık gelinlik giymek istemem ama kayın babam özellikle demişki açık gelinlikli gelin istemem. Bana böyle karıştıkları zaman karşılık vermemek için zor tutuyorum kendimi. Tavsiyesi olan var mı

Kadınlar arasında güzel bir kına gecesi yapın çalgılı çengili düğününüz de mevlütlü olsun orta yol olmuş olur gelinlik için de söyle yani ben de zaten açık gelinlik giymem de böyle uyarılınca baştan keser gibi insan sinir oluyor

Ne münasebet ya. Insanlar bu kadar karışma hakkını nereden buluyorlar. Insan ömründe kaç kez evleniyor. Kayınpederin böyle şeylere çok meraklıysa kendi düğününü öyle yapsaymış.
Ne örümcek kafalar var.
Hiç geri vites yapmayın. Bu sizin düğününüz. Absürt bir isteğiniz olmadığı sürece de sizin dilediğiniz gibi olmalı

Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar. Kısaca yaşadığm sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda düğünüm olacak ama bizde hep düğünler oynamalı çalgılı çengili olur. Kadın erkek ayrımı olmaz herkes bir arada olur. Kayınvalidem ve kayın babamda mevlütlü düğün olur kesinlikle diyorlar. Ben kesinlikle dinimize çok saygılym inancm sonsuz ama düğünüm kendi istediğim gibi olsun istiyorum. Bu sefer de nişanlım herşeye karşı geldiğimi söylüyor. Bir de gelinlik meselemiz var. Ben zaten çok açık gelinlik giymek istemem ama kayın babam özellikle demişki açık gelinlikli gelin istemem. Bana böyle karıştıkları zaman karşılık vermemek için zor tutuyorum kendimi. Tavsiyesi olan var mı
Benim kp de kapalı gelinlik istemişti. Ben dinlemeyip gayet straplez kendi istediğim gibi gelinlik giymiştim. Üstelik eşimde babası vefat annesini hiç kıramaz. Bu benim düğünüm ve keyfimin istediği gibi davrandım, bir şey söylemediler. Söyleselerdi böyle uygun gördüm derdim sanırım

Ah güzelim, sen bilmiyor musun sevgilinin aile yapısını.
Ben mevlutlu düğün istemezdim. İlla öyle olsun derlerse de o zaman nikah yapalım sadece, bitsin derdim.
Gelinlik için de, kayinbabana neymiş acaba. Sevgilin dememiş mi ben kendime eş aliyorum, ona ancak ben kariisrim diye.
Ben böyle başlayan evliliklerden ve böyle sorunlardan korkarım, hakkınız da hayırlısı olsun dilerim.

Bundan sonra hayatını eşin, kv, kp'nin bakış açısıyla yaşamaya hazır ol.
En basiti kıyafet seçerken bile hepsinin ortak onayladığı kıyafeti almak zorunda kalacaksın.
Kadının adı yok diye boşuna demiyorlar bu ülkede.
Kendi olamayan mutsuz insanlar ülkesi...

Yine çalgılı çengili yapın düğünü. Kadın erkek ayrı olsun diye teklif sunun. O zaman istediğiniz gelinliği de giyersiniz.

Açıkçası kayınpederin karışmasını doğru bulmuyorum. Ama nişanlınız o şekilde istiyorsa orta yol bulmaya çalışın. Çünkü düğün onun da düğünü.

Kadınlar arasında güzel bir kına gecesi yapın çalgılı çengili düğününüz de mevlütlü olsun orta yol olmuş olur gelinlik için de söyle yani ben de zaten açık gelinlik giymem de böyle uyarılınca baştan keser gibi insan sinir oluyor
İnşallah dediğiniz gibi bir orta yol olur. Yoksa bütün sıkıntılar nişanlım ve bana yansıyor

Yine çalgılı çengili yapın düğünü. Kadın erkek ayrı olsun diye teklif sunun. O zaman istediğiniz gelinliği de giyersiniz.

Açıkçası kayınpederin karışmasını doğru bulmuyorum. Ama nişanlınız o şekilde istiyorsa orta yol bulmaya çalışın. Çünkü düğün onun da düğünü.
Aynen ailesi hiç karışmayp nişanlım karışsa gerçekten daha kolay anlaşılır. Ama ne annem ne babam kimse giyinmeme karışmadı. Çocukta değilim bu yaştan sonra başka biri karışınca sinir oluyorum

Back
X