ufak farklılıklar

Ufak tefek değil bu farklılık, nisanlınızın size destek olmaması da enteresan, gönlü, istediği olması gereken sizken hâlbuki.

Birde aileler arasında bu tarz farklılıklar varsa en sorunsuz olan nikahtir. Çalgı, çengi, mevlüt muhabbeti olmaz. Sonrasında isterseniz arkadaşlar arasında eğlenirsiniz.

Düğün gelinin günüdür gelin istediğini giyer
Mevlütlü düğün zaten yeni bir icat vallahi Suudi Arabistanda bile yok....dünyanın her yerinde düğün dini bir toplanma değil, bir eğlence çeşididir kardeşim. Madem eğlenmek kutlama yapmak istiyorsunuz tabii ki çalgı çengi olacak

Bunlar hiç ufak tefek depil ,basbayağı tesettür beklentisi var karşı tarafın ve bu iş ya olur ya bozulur mantığındalar ,
Sizin kaoaöı bir bayan mısınız ?
Öyle depilseniz çok büyük sorun yaşarsınız ,ömür boyu ...
Bu yüzden boşanan arkadaşlarım oldu ,
Nişanlınız ailesi ve aikeniz oturup konuşun ,öncesinde de siz nişanlınızla konuşun beklentisi ne sizden

Ufak farkliliklar degil ki bunlar. Iki taraf arasinda bayagi gorus farki var... bunlar simdi sorun gibi gorunmese de ileride problem olur.

Sen şimdi bu ailenin dediğini yaparsan ileride seni zorla kapatıp sindirecekler. Haberin olsun.

Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar. Kısaca yaşadığm sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda düğünüm olacak ama bizde hep düğünler oynamalı çalgılı çengili olur. Kadın erkek ayrımı olmaz herkes bir arada olur. Kayınvalidem ve kayın babamda mevlütlü düğün olur kesinlikle diyorlar. Ben kesinlikle dinimize çok saygılym inancm sonsuz ama düğünüm kendi istediğim gibi olsun istiyorum. Bu sefer de nişanlım herşeye karşı geldiğimi söylüyor. Bir de gelinlik meselemiz var. Ben zaten çok açık gelinlik giymek istemem ama kayın babam özellikle demişki açık gelinlikli gelin istemem. Bana böyle karıştıkları zaman karşılık vermemek için zor tutuyorum kendimi. Tavsiyesi olan var mı
İlerde sana kapan diye baskı da gelir. Ona da hazırsan şimdiden taviz ver.

Nisanliniz pasif galiba ...
Ailesi tarafindan yapilan baskilara karsi cikamiyor, arkanizda durmuyorsa isiniz zor ..
Daha simdiden ne giyecegine kp karar veriyorsa , evlenince neler olabilecegini siz dusunun artik ...
Hakkinizda hayirlisi ...

Kayınbaban kim oluyor da bu lafı söyleyebiliyor. Adamın hatları karışmış o evlenmiyor oğlu evleniyor. Keşke haddini bilen biri olsaymış. Kendinden asla taviz verme. Ne giymek istiyorsan onu giy.

daha önceden bilmiyormuydunz ? neler dusundklerini bunları bastan konusmus çözmenz lazımdı..
kısacası her 2 tarafında bilmesi gerekiyordu.
peki sevgilin nasıl biri yani ne diyor ?
kp ne oluyor anlamadım :/ burada sevgilinzn babasına cvp vermesi gerek ..
bilmiyorum ama karsı taraf ne derse desin kendi istediğimi giyerdim :/

Bence en büyük sorun senin nişanlın daha ailesine karşı seni koruyamıyor bu ufak tefek dediğiniz sorunlar ilerde kat be kat ilerleyerek daha farklı boyutlara ulaşacak farkında mısınız ?

Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar. Kısaca yaşadığm sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda düğünüm olacak ama bizde hep düğünler oynamalı çalgılı çengili olur. Kadın erkek ayrımı olmaz herkes bir arada olur. Kayınvalidem ve kayın babamda mevlütlü düğün olur kesinlikle diyorlar. Ben kesinlikle dinimize çok saygılym inancm sonsuz ama düğünüm kendi istediğim gibi olsun istiyorum. Bu sefer de nişanlım herşeye karşı geldiğimi söylüyor. Bir de gelinlik meselemiz var. Ben zaten çok açık gelinlik giymek istemem ama kayın babam özellikle demişki açık gelinlikli gelin istemem. Bana böyle karıştıkları zaman karşılık vermemek için zor tutuyorum kendimi. Tavsiyesi olan var mı
Kendini istediginibyap krndinden odun verme calgilinfugunniatemiyorlarsa salon disinda bulunsunlar. Bende ilkntaviz vardim vermeseydim keşke

Ben kınamı kızlar arasinda yaptım esimgil sazlı çalgılı yaptılar düğünde benim istediğim gibi oldu
Ben daha esimle ilk tanıştığım zamanlar benim için hassas konular olduğu için bunları ona soylemistim ve kabul etti
Neden evlenmeye karar veren insanlar kendilerinin hassas konularını karşıya anlatmiyorlar
Yani aile yapısını düşüncelerini bilmediginiz aileyle ilerde nasıl anlaşıcaksınız

Kina ve dugin ayni sehirlerde mi?biz farkli sehirlerdeydik.benimki kina adi altinda dugun gibi oynamali oldu gelinlik de giydim.esimin orda mevlut gibi yapildi.kimse kimseye karismadi ,herkesin dedigi de yapilmis oldu.

Hayatta bir defa olan şeyler ve bana özel bir gün o yüzden herşey benim istediğim gibi olsun isterim ki kendi adımada öyle oldu içimde keşke dediğim hiç birşey kalmadı , sizde artık sona gelmişsiniz orta yolu bulun derim , bizde kına kız düğün erkeğin derler , fakat şöyle yapabilirsiniz erkek tarafının istediği gibi bir düğün yapıp düğünden sonrada sevdiğiniz kişileri alıp bir yerlere gidip orada eğlence yapabilirsiniz

Şimdiden taviz verirseniz ilerde çok problem ortaya çıkar.dik durun.ben böyle istiyorum diyebilin

Ya alttan aldikca karismayacaklari her seye ne malum.yarin bir gun cocugun oldugunda kendi istedikleri gibi olsun isterlerse mesela.bence taviz verme.ama kendi en mutlu gununde sinir de olma.ya ben olsam taviz vermezdim.hatta gelinligimi en acigindan yaptirirdim.

Nisanlimin da tavrina bakardim.bu kriz onu tanimaniz icin firsat.aileciyse bu is biterdi benim icin.ama sen ben degilsin.jarakterleeimiz ayni degil.neleri ne kadar tolere edebilirsin bilemem

Kayinbabaniz o zaman bi zahmet gidip kendi standartlarina gore birini bulsun. Bende her seye karisan kp istemem de restini çek.

Back
X