ufak farklılıklar

Nişanlıyla halledilir de aileler çok karışıyor maalesef. Eşe dosta yapılıyor düğünler, gelini düşünen yok. Kına gecenizi düğün gibi yapsanız, çalgı çengi.. Düğün de mevlütlü olsa?

Ateşe doğru yol almışsınız... Ben olsam böyle bir şeye müsaade etmem.Konuşun,açık ve net bir şekilde isteklerinizi belirtin.şimdi konuşmazsanız ilerde daha büyük sıkıntılarla karşılaşacaksınız.
Bende dediğiniz gibi açık açık söylüyorum inşallah karışmaları ilerde devam etmez

Nişanlıyla halledilir de aileler çok karışıyor maalesef. Eşe dosta yapılıyor düğünler, gelini düşünen yok. Kına gecenizi düğün gibi yapsanız, çalgı çengi.. Düğün de mevlütlü olsa?
Aynen kına gecemi benim ailem yapıyor o yüzden ben nasıl istersem eksiksiz yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar

Aynen ailesi hiç karışmayp nişanlım karışsa gerçekten daha kolay anlaşılır. Ama ne annem ne babam kimse giyinmeme karışmadı. Çocukta değilim bu yaştan sonra başka biri karışınca sinir oluyorum
O zaman tavrinizi net koymak zorundasınız . Çünkü taviz tavizi doğuracaktır.

Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar. Kısaca yaşadığm sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda düğünüm olacak ama bizde hep düğünler oynamalı çalgılı çengili olur. Kadın erkek ayrımı olmaz herkes bir arada olur. Kayınvalidem ve kayın babamda mevlütlü düğün olur kesinlikle diyorlar. Ben kesinlikle dinimize çok saygılym inancm sonsuz ama düğünüm kendi istediğim gibi olsun istiyorum. Bu sefer de nişanlım herşeye karşı geldiğimi söylüyor. Bir de gelinlik meselemiz var. Ben zaten çok açık gelinlik giymek istemem ama kayın babam özellikle demişki açık gelinlikli gelin istemem. Bana böyle karıştıkları zaman karşılık vermemek için zor tutuyorum kendimi. Tavsiyesi olan var mı
Daha bu nee ki kürtlerde bir laf var severim daha bu lelesi bunun birde lolosu var

Aynen kına gecemi benim ailem yapıyor o yüzden ben nasıl istersem eksiksiz yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar
Hayırlı işe şeytan musallat olurmuş derler 😈 düğün öncesi gergin oluyor herkes, tadını çıkarın. Kınada doyasıya eğlenin madem

Bende dediğiniz gibi açık açık söylüyorum inşallah karışmaları ilerde devam etmez
Siz dik duruş sergilerseniz kimse size karışamaz. İnşallah karışmaları devam etmez derken kendinize saygısızlık yapıyorsunuz. İzin vermeyin ki devamı gelmesin.

'O gelinliği ben giyeceğim için ve de takdir edersiniz ki düğün de benim düğünüm olduğuna göre tabii ki benim rahatım ve isteklerim 1. planda.
Ama isterseniz yapacağınız ikinci bahar konsepti gibi birşeyler için size tavsiye de bulunabilirim' derim yada bilmiyorum buna benzer daha anlaşılır birşeyler.

Ayrıca burada sahip çıkılacak birisi varsa o da kendinizsiniz. Burada sorun düğünün açık bilmen ne olması degil. Sorun sizin kendinize, değerlerinize sahip cikip cikmamanizla ilgili. Onların gözünde bunlar 'hiç birşey' olabilir ama bence bunlar sizin 'herseyiniz'.

Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar. Kısaca yaşadığm sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda düğünüm olacak ama bizde hep düğünler oynamalı çalgılı çengili olur. Kadın erkek ayrımı olmaz herkes bir arada olur. Kayınvalidem ve kayın babamda mevlütlü düğün olur kesinlikle diyorlar. Ben kesinlikle dinimize çok saygılym inancm sonsuz ama düğünüm kendi istediğim gibi olsun istiyorum. Bu sefer de nişanlım herşeye karşı geldiğimi söylüyor. Bir de gelinlik meselemiz var. Ben zaten çok açık gelinlik giymek istemem ama kayın babam özellikle demişki açık gelinlikli gelin istemem. Bana böyle karıştıkları zaman karşılık vermemek için zor tutuyorum kendimi. Tavsiyesi olan var mı
Mevlütlü düğün mü olur ya ..Kim uydurmuş allah aşkına..Cemaat yumurtlamasidir onlar.

Düğünunuzu istediğiniz gibi yapın.
Düğün demek 2 kişinin mutluluğuna bir çok kişinin sevinçle şahit olması demektir.

Tek söyleyeceğim bunlar UFAK değil gayette BÜYÜK ve önemli farklılıklar.
Eşinin gelinisin sen kayın pederinin değil ne münasebet gelinliğine karışıyor.
Ayrıca düğün için konuşmuşsunuz ve şuan gayette yan çiziyorlar.

Daha da önemlisi nişanlın senin istediğini değil ailesinin beklentisini önemsiyor. Bunlar hiç basit şeyler değil.

Lütfen onu kırmayayım bunu üzmeyeyim diye düşünmeyin genel olarak söylüyorum sonunda siz kötü oluyorsunuz. Saygı çerçevesinde isteklerinizi belirtin.

Bunlar ufak farkliliklar degil, dag gibi buyuk farkliliklar. Allah yardimcin olsun sonrasi icin.

ben iki aileye de uygun olacak bi gelinlik diktirmistim. kendim de cok açık giyinmiyorum zaten. bana da doğrudan ve dolaylı dediler gelinlik meselesini. kulak ardı ettim. daha açık giymek istesem giyerdim kimseye laf dusmezdi.

bide gelinlik giyip dans edemiceksem benim için gelinlik giymek de cok anlamli değil açıkçası. nikahtan giderim daha iyi.

nisanlim arada kaliyo yazık diyosunuz da ailesini de sizi de en iyi taniyan o. onun orta yol bulmasi gerekir. siz taraf olarak nasil ortayi bulcaksiniz.

maalesef ortada kaliyo bahanesiyle hep erkek rahat kafayla evleniyo yurdumda.

Iyi de bu ufak farklilik degil ki? Kocaman farklilik bence.
Ille de evlenecekseniz kiz tarafi ayri dugun yapsin calgili,erkektarafi da ayri dugun yapsin mevlutlu. Bir acik bir de kapali gelinlik alin ikisini de giyin herkes mutlu olsun madem.
Dugunde bitmeyecek bu mevzu tabi,sonrasini nasil halledersiniz bilemem

Mevlütlü düğün mü olur ya ..Kim uydurmuş allah aşkına..Cemaat yumurtlamasidir onlar.

Düğünunuzu istediğiniz gibi yapın.
Düğün demek 2 kişinin mutluluğuna bir çok kişinin sevinçle şahit olması demektir.
Cemaat yumurtlaması , süpersin , tamda bu konular için hani dilimin ucunda bulamıyorum dediğim kelimeymiş . :KK52: :KK66:

Back
X