Çok şükür o konuda vicdanım rahat .Ama dedigim gibi çok zoruma gitti.Ağla ağla öldüm duyduğumdan beridir.Malesef menfaat kardeşleri bile birbirine düşürür. Boşverin allah biliyor her şeyi vicdanınız rahatsa sorun yoktur.
Kiskanacak bişey im yokki.Kiskanc galiba biraz?
Yok bu kardeşim nasıl anlattı bana bu para mevzusindan sonra hiçbişey yoktu hatta bir iki ay görüştük konuştuk taa ki iste üniversiteki.kardeşime işte ben aramiyorum siz aramayın sormayın deyince kardeşimde.sasirmis.Çünkü her gün nerdeyse konuşup görüsüyoruz.Bana sordu İşte aranızda bişey falan geçtimi diye çünkü o hani diyor senden yana bişey yok ama öbürü atıp tutunca şaşırdım diyorAcı bir durum. İnsan herkesten bekler de kardeşinden beklemez böylesi şeyleri, tuhaf...
Muhtemelen diğer kardeşinizin söylediklerini de üniversitede okuyan kardeşiniz size yetiştirdi.
Şimdi bu da yapıcı bir hareket midir? En azından size duyurmadan, direkt diğer kardeşinizi uyarsaydı da size de soğukluğu bulaştırmasaydı, kapanıp gitseydi hiç açılmadan. Arkanızdan konuşan kadar, size söyleyen de kabahatsiz değil hani.
Bi de arkanızdan konuşulduğundan ne kadar eminsiniz?
Al birini vur ötekine diyesim geldi kardeşleriniz için.
Bende işte ona ağladım dediğim gibi ben evlenirken hele küçük ilkokuldaydi kocaman oldu ama hala benim gözümde öyleler.Sanki ordaymis im gibi korumak kollamak isterim hep.Ama olmuyor isteZaman geçiyor o çocuklar büyüyor, masumiyet uçuyor gidiyor..
Yok bu kardeşim nasıl anlattı bana bu para mevzusindan sonra hiçbişey yoktu hatta bir iki ay görüştük konuştuk taa ki iste üniversiteki.kardeşime işte ben aramiyorum siz aramayın sormayın deyince kardeşimde.sasirmis.Çünkü her gün nerdeyse konuşup görüsüyoruz.Bana sordu İşte aranızda bişey falan geçtimi diye çünkü o hani diyor senden yana bişey yok ama öbürü atıp tutunca şaşırdım diyor
Yok öyle olsa işte diyorumya kendini beğenmiş falan demesi zoruma gitti birde benle bişey yokmuş gibi konuşup arkamdan demesi ki herseyi de konuşuruz hani en ufak bişey de aman sende niye öyle yaptın gibiKardesler arasinda olmasi uzucu ama si buyuksunuz nazlari size geciyor diye abartmislar.para yi hemen yollamadinI diye sogudunuz filan sanmis galiba.
Olur oyle arada
Orası öyle aradım ben hatta niye bana demedin diye soracaktım acmadi.Geri de işte diyormus iyi yaptım aklını başına toplasin.Bunu hiç anlamadım niye dediBiz iki kız kardeşiz, bir üçüncümüz olsa da isterdim yani ama kısmet değilmiş ne yapalım,
ancak anlamaya çalışıyorum; yani şu durumda kardeşimin biri, diğerinin arkasından sallayacak bana, önce o sallayanı haşlarım "Ne biçim konuşuyorsun, ne kötülüğünü gördün" filan diyerek, sonra da "Ne derdiniz varsa konuşun halledin, oturalım konuşalım ya da hep beraber, böyle olmaz" der adrese paslarım. Gidip de onun lafını ona götürüp arayı soğutan kardeş olmam. Bilmiyorum, olay bana bu şekilde göründü.
Ha tabi kardeşler arası yaş farkı ve samimiyet de fark eder, ama yine de tuhaf işte...
Şu haliyle tasvip edebileceğim bir şey değil.
Yani bir abla olarak, kardeşim böyle konuşsa, koyar ya, küsmeye kıyamam belki ama bir başkasının 1 kıracağını, kardeş 5 kırardı herhalde tek sözüyle...
Yine de kardeştir, affedilir. Çok soğutmayın arayı.
Demedi belki sor bence neremi begeniyorum aoyle kendini begenmis denissin deYok öyle olsa işte diyorumya kendini beğenmiş falan demesi zoruma gitti birde benle bişey yokmuş gibi konuşup arkamdan demesi ki herseyi de konuşuruz hani en ufak bişey de aman sende niye öyle yaptın gibi
Orası öyle aradım ben hatta niye bana demedin diye soracaktım acmadi.Geri de işte diyormus iyi yaptım aklını başına toplasin.Bunu hiç anlamadım niye dedi
Açmıyor ki telefonları ah acsa konusucam.Adı gibi biliyor kendimi beğenmedim huyum yoktur hatta kendi bizi beğenmez işte oraya gidince üf işte siz niye ev araba almıyorsnuz yok İşte filanlar da yurt dışında neler aldılar sattılar yinede bişey demedim hep hani kalbinde bişey yok dilinde diye ama öyle değilmiş osteDemedi belki sor bence neremi begeniyorum aoyle kendini begenmis denissin de
Zoruma giden tek şey kardeşim anlatınca dedimki Birgün de hani bana sorsun bir derdin varmı gurbettesin .Hala diyormus ki ne derdi olucak yurt dışında yaşıyor parası var pulu var.Bumudur yani hep maddiyatmi.Ailem olmadan tek başıma herşeyle mücadele ediyorum hiç kimse yok burda .Çok kırıldım cokSiz aramışsınız madem, sizden kalkmış sorumluluk. Yine de "Küsüm" demeyin bana kalırsa,
diğer kardeşinizle filan konuşurken de bunu belli edin. Küs olmayın, ama kırgınlık ayrı bir şey... Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak aranızdaki kardeşlik ilişkisi.
Ne denebilir ki daha, kendinizden yana vicdanınız rahatsa, bir abla/kardeş olarak tek yapabileceğiniz şey, gelene kapınızı açık bırakmak olacaktır. İsteyen gelir, isteyen gelmez, gelmeyene de ısrar edilmez, kendi kaybeder.
Çok üstünde durmayın artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?