- 6 Ekim 2014
- 850
- 744
- 123
- Konu Sahibi kita_kitta
-
Evet kendim asla bu tur insanlarla gorusmuyorum zaten hemen soguyorum boyle bir sey gorunce. Ama bazen gorusmek zorunda kaliyorsunuz mesela az once anlattigim kisilerin anne ve babasi annem ve babamla cok yakinlar. Yilda bir iki kez de olsa birarya gelmek mecburiyetinde kaliyoruz. Aslinda mesele toplumun ozellikle yeni nesilin bu hale gelmesi beni uzuyor. Bakiyorum ortaokul lise cagindaki cocuklarin cogunlugu bu sekildeÇok var onlardan. Kendileri gibi insanlar ile sahte samimi ilişkiler kuruyorlar, kötü bir zamanları olduğunda bir bakarsınız kimse yok yanlarında. Ben o tür akraba ve tanıdıklarımla hiç görüşmüyorum artık. Gerçek kültürlü ve edepli insanlar, dilenci olsanız size değer vererek konuşurlar. Bence takılmayın, moralinizi bozuyorlarsa görüşmeyin, sadece anne-babalarını davet edin bundan sonra mesela. Mutlu huzurlu hissetmediğiniz insanlarla görüşmek zorunda değilsiniz.
Ben hukum veririm insan 30 yasina gelmis ve belli bir meslek edinmisse demekki insan icine cikmis artik oturmasini kalkmasini ogrenmis insanlarla nasil konusacagini ogrenmis gorgu kurallarini ogrenmis olmasi gerekir.sen zaten kendıne göre onlra hukum gıydırmıssın ben ınsanların yası yada meslegıyle onların kım olması nasıl davranması gerektıgıne karar vermem sahsen ve görmemezlıkten gelırım bır sure sonra.Bukadar konu edınmezdım bunu kendı aralarında bırsey 3. ve dısardan biri olarak konusmaya benı almıyorlarsa ne yaparlarsa yapsınlar .
Cok güzel yapmissin valla hakediyorlar boyle insanlarBen olsam laf sokarım veya bakışlarımla küfrederim. Benzeri bişey yaşamıştım seneler önce adama resmen kin tutmuşum. (Bana bakarak bişiler söyledi arkadaşıyla gülüştüler) geçenlerde gelmiş hatrımı soruyor. Döndüm bi baktım suratına alaycı bi ifade takınarak. Sonra da çevirdim başımı. Kadın unutmaz! :)
öyle yetiştilerse öyle alısmıslardır hıc kımsenın aılesı tek dusuncede cocuk yetıstırmıyor hadı yetıstırdı dıyelım kımse herkes ıle aynı göruste aynı davranısta aynı ahlak kulturdeolmak ıstemeyebılır bu onların tercıı karıssanda umurlarında olmayacaktırBen hukum veririm insan 30 yasina gelmis ve belli bir meslek edinmisse demekki insan icine cikmis artik oturmasini kalkmasini ogrenmis insanlarla nasil konusacagini ogrenmis gorgu kurallarini ogrenmis olmasi gerekir.
Evet soylediginiz herseye siddetle katiliyorum. Boyle insanlara neden guluyorsun dersem eger dediginiz gibi saf ve komik duruma dusucem onlarin gozunde. En guzeli soğuk ve mesafeli durmakDalga geçmek bu.
Özellikle kendi daha bilgili veya daha kültürlü olduğunu düşünen ama bunu insanlara bu şekilde psikolojik baskı ve aşağılama ile kabul ettirmeye çalışan kişiler bunlar.
Bu tür insanlara bakın, genelde tek oldukları zaman o davranışlarından eser kalmaz. Başkalarından güç alırlar genellikle. Bence yeterince onaylanmamış olduklarını hissederek kibir sahibi davranışlarla bunu örtüyorlar. İçten ve samimi bir insanın davranışları onlara "safça" , "aptalca" veya "komik" geliyor.
Bu tür insanlara karşı genellikle yaptığımız hata kendimizi kanıtlamaya çalışmak oluyor. Diyalog kurmaya çalışmak ve üzülmek, kırılmak oluyor. En iyisi herkesin davranışlarıyla ilgilenmek yerine karşımızdaki insanı inceleyip neyi yapmamamız gerektiğinin farkına varmak.
Belki aynı veya benzer davranışı farkında olmadan yapıyorsak bunu düzeltebiliriz. Bu tür hareketleri yapan kişilerle aynı ortamda bulunmak zorunda kalırsanız da soğuk ve ilgisiz davranın, en azından saygı görmeseniz bile saygısızlığa şahit olmaz, mesafenizi korursunuz.
Ben ukala ve alaycı insanlardan nefret ediyorum. Mesela bir uzak akrabamiz var kadinla adam cok iyi ama oglu kizi gelini tuhaf. Yemek yiyoruz masada hep beraber bunlarda hep bir fisildasma gulusme. Hep boyleler insan ustune aliniyor. Bu insanlarda yaslari 30 a yakin hep meslek sahibi doktor öğretmen filan. Bunlar sadece örnek, daha pek cok boyle insan var. Ben cok üzülüyorum biri böyle davrandiginda. Bende mi bir tuhaflik var, zaman boyle oldu diye boyle olup ona uymak mi gerekiyor bilmiyorum. Ayrica dinen de boyle davranislar gunah degil mi?
Ben ukala ve alaycı insanlardan nefret ediyorum. Mesela bir uzak akrabamiz var kadinla adam cok iyi ama oglu kizi gelini tuhaf. Yemek yiyoruz masada hep beraber bunlarda hep bir fisildasma gulusme. Hep boyleler insan ustune aliniyor. Bu insanlarda yaslari 30 a yakin hep meslek sahibi doktor öğretmen filan. Bunlar sadece örnek, daha pek cok boyle insan var. Ben cok üzülüyorum biri böyle davrandiginda. Bende mi bir tuhaflik var, zaman boyle oldu diye boyle olup ona uymak mi gerekiyor bilmiyorum. Ayrica dinen de boyle davranislar gunah degil mi?
Bırakın şimdi dini yönünü filan.eşek kadar adamlar görgüyü öğrenememişse aaa dinen de günahmış deyip vaz mı geçecekler?Bu tip insanları bozmaya bayılırım ben.Cesaretini toplayıp ya da kendisi tanıp ayıp diye bınları bozan olmadığı için bu kadar cesereti kendilerinde bulabiliyorlar.Bozun bir pındına getirip bakın bir daha yapabiliyorlar mı siz varken...Ben ukala ve alaycı insanlardan nefret ediyorum. Mesela bir uzak akrabamiz var kadinla adam cok iyi ama oglu kizi gelini tuhaf. Yemek yiyoruz masada hep beraber bunlarda hep bir fisildasma gulusme. Hep boyleler insan ustune aliniyor. Bu insanlarda yaslari 30 a yakin hep meslek sahibi doktor öğretmen filan. Bunlar sadece örnek, daha pek cok boyle insan var. Ben cok üzülüyorum biri böyle davrandiginda. Bende mi bir tuhaflik var, zaman boyle oldu diye boyle olup ona uymak mi gerekiyor bilmiyorum. Ayrica dinen de boyle davranislar gunah degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?