ultrasonda kalbinde parlaklık gördü

tugceyavuz98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2025
4
0
1
19
Ben 2 li tarama testi yaptırdım%44 down sendromlu dediler karnımdan sıvı almak istediler tehlikeli diye yaptırmak istemdedim detaylı ultrasonda kalbinde parlaklık gördü sadece o var başka hiç bı sorun yokk sizce öyle birşey varmı bunun aynısını yaşayan varmı acaba lütfen yardımcı olun

Ben 2 li tarama testi yaptırdım%44 down sendromlu dediler karnımdan sıvı almak istediler tehlikeli diye yaptırmak istemdedim detaylı ultrasonda kalbinde parlaklık gördü sadece o var başka hiç bı sorun yokk sizce öyle birşey varmı bunun aynısını yaşayan varmı acaba lütfen yardımcı olun
Canım bence amniyosentezi yaptır. Çünkü kromozomal anomaliliklerde ciddi komplikasyonlar var. Uzman yaptığı müddetçe tehlikeli değil. İkili tarama kesin teşhis değil çünkü. Doğuma kadar stresten deliye döneceğine amniyosentez ile öğren ve ne yapacağına karar ver.

Canım bence amniyosentezi yaptır. Çünkü kromozomal anomaliliklerde ciddi komplikasyonlar var. Uzman yaptığı müddetçe tehlikeli değil. İkili tarama kesin teşhis değil çünkü. Doğuma kadar stresten deliye döneceğine amniyosentez ile öğren ve ne yapacağına karar ver.
Korkuyorum ama ilk gebeligim çünkü

Korkuyorum ama ilk gebeligim çünkü
İlk gebelik bilinmezlik dolu olduğu için bazı riskleri beraberinde taşıyor. Benimde ilk gebeliğim. İkili tarama risk çok düşük çıktığı halde değerler de düşük diye apar topar perinatolojiye yönlendirildim. 13 haftalık olduğu için önce detaylı bakıldı. Şuan olumsuzluk yok Takip edeceğiz dedi. Amniyosentez dışında kesin tanı yöntemi cvs var. Cvs riskli ama amniyosentez sadece iğne ile sıvı alınıyor. Korkma derim. Belki sorunu yoktur bebeğin kendine stres yapmış olursun hamilelik boyunca. Korkma ne varsa öğren ki ne yapacağını bil.

Amniyosentez yaptırmak istemezseniz fetal DNA yaptırabilirsiniz en azından. Onda da down saptama oranı %99. Sadece kalbinde parlaklık görüldüyse o gebeliğin ilerleyen haftalarında geçebiliyor ya da bebek doğduktan sonra takibi yapılıyor . İçinizi ferah tutun , 2li testin yanılma oranı çok yüksek. Arkadaşların da dediği gibi yapılması gerekenleri yapıp, hamileliğinizin geri kalanını içiniz rahat bir şekilde geçirmenizi tavsiye ederim.

Back
X