Biz 8 günlüğüne gitmiştik, ben 2 pantolon bir ferace ve umre kıyafetiyle gitmiştim yetmedi.
Zira çok terleniyor, en azından bir kıyafetim daha olsaydı çok iyi olacaktı.
Kaç günlüğüne gidecek, eğer çamaşır yıkamakla uğraşmak istemiyorsa 4 takım götürsün.
Bunlardan biri umre takımı, bir yada 2 ferace feracelerin altına giymek için pantolon.
Hemen hemen her gün için iç çamaşırı.
Islak mendil, peçete kokusuz sabun.
Islak mendili kesinlikle ihramlıyken kullanmayacak.
Önce Mekke'ye gidecekse eğer havalimanında ihrama girerler. ve umre vazifesi bittikten sonra ihramdan çıkarlar.
Erkekler tıraş olarak ihramdan çıkarlar, kadınlar ise saçlarından bir tutam keserek.
Ama asla kendi saçını kendisi kesmemeli, ihramda olmayan biri kesmeli.
Eşim berbere tıraş olmuştu sonra benim saçımdan bir tutam kesmişti bende diğer ihramlı hanımların saçını kesmiştim.
Bu sebeple yanında minik bir makas götürmesinde fayda var.
Bu arada biz oraların yemeklerini yiyemedik, çok geç bulduk ama Zemzem towerda Türklerin işlettiği bir mekan var orada yiyebilirler.
Yanlarında kuru yemiş bisküvi v.s. götürürse çok işine yarar.
Terlikleri mutlaka rahat, kaliteli bir şey olsun. Üzerine bir şal alsın ve şalı valize değil el çantasına koysun uçakta klimalar çarpabilir.
Mutlaka kas gevşetici-ağrı kesici krem götürsün
Taksiler pazarlık usulu çalışıyorlar, şirketler Hiraya çıkarmıyor sadece aşağıdan gösteriyor eğer gitmek isterse ki mutlaka gitmesini tavsiye ederim, efendimizin mübarek kokusunu duyacaktır.
KAbeye El-Haram diyorlar oradan Hiraya taksiler 40 riyalde alıyor 20 de.
Hiraya gitmek için taksiciye Cebel-i Nur demesi yeterli.
Pazarlık yapsın, çoğu ilginizce, yarım Türkçe biliyor en kısa yolu ise pazarlık yaparken söyleyeceği rakamı telefona yazabilir.
Aklıma geldikçe yazarım.
Allah mübarek etsin ve oralardan bizleri de çağırsın, İlk fırsatta tekrar daha uzun süre gitmek için çırpınıyorum.
İsmim Neslihan, sizden ricam tavaf yaparken bizzat ismimle beni ve ailemi oraya davet etmesini söyler misiniz lütfen Allah rızası için.