aynen senin durumundaydı kızkardeşim veeee mayısta evleniyor ,şubatta atandı...umudunu kaybetme sakın....Atanamamis bir ogretmenim ve atanma ihtimalimde 30bin kiside yilda 300 85puanla.
erkek arkadasim ortadogu mezunu fakat oda isten ayrildi suan.buldugu iside binbir zorlukla bulmustu..evlenme arefesindeyken,planlar yaparken patrondu sorunlardi ayrildi.hep ertelemek zorunda kaldik en basindan beri duzen oturtamadik.. guzel memleketimde kendimi gectim akademik duzeyde egitim almis insanlar issiz.biride kuzenimdi 2yil sonra tanidikla girdi ortadogu mezunu ve muhendisken..
2yildir hayatimizi duzene sokmaya calisiyoruz o orada ayri mucadele veriyor ben burada ayri ..iliskimiz yiprandi ben umudumu kaybettim.uzak iliski zaten goremiyorum yuzunu her istedigimde. suan deseniz kimildayamiyoruz bile bir yere.ben bulucam ben haleldicem derken ona ayri icim parcalaniyo..bu dunya neden her tarafi ayri oynayanlarin dunyasi ??
dayancak gucum kalmadi konustugumuz her sey hayalde kalacak gibi geliyor inanin hayal kurmayi bile biraktim..icimden konusmak bile gelmiyor artik
Odtu mezunu yani turkiyenin en iyi unilerinden biriOrtadogu mezunu ne demek pek anliyamadim? Kafam karisti?!
Olmuyor hadi ozelde idare ederdim sonra evlenince kendimi adar calisir atanirdim cunku beni calistirirdi da ama onunda islerinin ters gitmesi beni cok yordu bitirdiaynen senin durumundaydı kızkardeşim veeee mayısta evleniyor ,şubatta atandı...umudunu kaybetme sakın....
Odtu mezunu yani turkiyenin en iyi unilerinden biri
ne öğretmenisin ve hangi şehirde yaşıyorsun?Olmuyor hadi ozelde idare ederdim sonra evlenince kendimi adar calisir atanirdim cunku beni calistirirdi da ama onunda islerinin ters gitmesi beni cok yordu bitirdi
Asgari ucretten az alarak ogretmenlik yapiyorm ucretli is bulamadgm zaman okul kapisindan gecerken bogazm dugumleniyor bu ulke bizim gibi bir cok ogretmenide intihara surukluyor amaGerçekten çalışıp azmeden kimse işsiz kalmaz. Kimse is beğenmiyor,kimsenin calismaya gönlü yok. Yanlış anlamayın sakin sizin için söylemiyorum. Öğretmen alımı yok dediler senede bilmem kaç yüz küsür bin öğretmen atandı. Taciz,tecavüz vs bir sürü sapık öğretmenle oldu ortalık. Gerçekten hak edene,işini layigiyla yapana lafım yok. Ama bu işler biraz daha zor olmak zorunda ki seviye daha da düşmesin. Umudunuzu kaybetmeyin. Bir kapı kapanir diğeri açılır.
Ifsaa olmak istemiyorum ama bransciyim ve atamam yilda 300 kisi 30bin kisi bekleyen arasndane öğretmenisin ve hangi şehirde yaşıyorsun?
inan sabrın sonu selamettir;biz mucize diyoruz o derece birden gelişti....atanmasıyla istemeye gelmeleri arası 10 gün:))))yani bir baktım kızkardeşiim atanmış ,bir baktım nişanlanmış,üstelik 10 sene atanmayı beklemiş ve eniştemde çok zor maddi bir sınavdan geçerken sanki güneş doğdu......Olmuyor hadi ozelde idare ederdim sonra evlenince kendimi adar calisir atanirdim cunku beni calistirirdi da ama onunda islerinin ters gitmesi beni cok yordu bitirdi
Ben ne yapabilirim ? Baska is kapilari bulsn gencler deniliyor ben satis yapamam ? Sozelciyim kasiyer olamam :) ben en iyi alanda kendimi ogretmenlk uzerine yetistrdim neden bu iskence demeden gecemiyorum...aza kannat getirmeyen çoğu hiç bulamaz illa öğretmeen olacaksınız diye bi kaide yok sevgilinizde öyle. az çok demeyip herhangi bişin ucundan tutmanız gerekiyor.
2 yildir bekliyorum inan bende belkide sabirsizim yasim 25 ama ona daha cok uzuluyorum destegi yok kimsesi yok o bilgi birikimi tanidigin yoksa hicbr halta yaramiyor bakiyorsn ipe sapa gelmez cogu insanin hayati tikirinda cildirmamak elde degil gercekten umarim oyledir umarm sabrin sonu gercekten selamettirinan sabrın sonu selamettir;biz mucize diyoruz o derece birden gelişti....atanmasıyla istemeye gelmeleri arası 10 gün:))))yani bir baktım kızkardeşiim atanmış ,bir baktım nişanlanmış,üstelik 10 sene atanmayı beklemiş ve eniştemde çok zor maddi bir sınavdan geçerken sanki güneş doğdu......
Belkide oyle dogru diyorsunuz isten ayrilmadan once insanlarin ne sartlarda calistigjnida anlattim ama herkesn kendince hakli sebepleri oluyor.gercekten cok acimasiz hayat.onca didin parcalan sonunda yine sıkntı yine sıkntı..Valla sıkıntı çekmeden feraha erişilmiyor malesef.birde yanlış anlamyın iyi okullardan mezun insanlar pek kolay iş beğenmeZler.eksik fazlaya bakmıcaksınız eğer evlenmek istiyorsanız en düşük basamaktan başlayın illa iyi yerleri beklemeyin
mezun olan kişiler ne hikmetse 4-5 binle başlama hevesinden olduğundan buldukları işlere girmeyip işsizi diye ağlıyorlar.turkiyenin en iyi unilerinden biri
Normalde su okuldan mezun olan issiz kalmaz gozuyle bakilir ama kaliyor ne yazikki buldugu isi bile 6 ay sonra tanidik vasitasyla bulmustu dusunun kucuk bir yerdeyim hayallerinden vazgecti bulayim is isci olarak bile calisirim dedi sonra oturdu kpss calisiyo iste bende bekliyorumyanlış anlamayın ama bişey söylicem size..
bu tarz
mezun olan kişiler ne hikmetse 4-5 binle başlama hevesinden olduğundan buldukları işlere girmeyip işsizi diye ağlıyorlar.
sizin çevrenizdekiler böyle mi bilmiyorum ama benim eşimde bende güzel bi üniden mezun olduk ben 700 lira ile işe başladım eşim asla çalışmam dedi bir süre işsiz kaldı sonra girdi çalıştı ee şimdi ikimizde çok iyi kazanıyoruz ama biraz tecrübe lazım yani ne demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım.
tekrar ediyorum sadece sizler için değil üni mezunu olan herkes için bu sözüm.. bu devirde herkes üni mezunu iyisiyle kötüyüsle.. biraz dayanmak gerekiyor kimse işinden memnun değil ama işsizlik var iş bulamıyorum bana yalan geliyor.
isteyen adam işini bulup yükselebilir.
dilerim herşey gönlünüzce olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?