Normalde su okuldan mezun olan issiz kalmaz gozuyle bakilir ama kaliyor ne yazikki buldugu isi bile 6 ay sonra tanidik vasitasyla bulmustu dusunun kucuk bir yerdeyim hayallerinden vazgecti bulayim is isci olarak bile calisirim dedi sonra oturdu kpss calisiyo iste bende bekliyorumonun begenmemezlk gibi bir durumu var mi inan kestiremiyorum ama hani kimsede sen basvuru yapmissin gel demiyor ne yazik ki tanidign varsa araci oluyor belki oyle..tesekkur ederim yorumunuz icin umarim bizde atlatiriz
Diyorum ya ilskimiz etkileniyo artik hayal urunu hersey sanki konusmk bile istemiyorum susuyoruz cogu zaman telefonda.var evet galiba cevresine bakiyo herkes iyi yerlerde benim cevrem bu kapasitedeyse bende yapabilirim diyo bende neden simdiye kadr bekledin diyorum (icimden tabii ) :) erkekler ya duzene girmez girmez yumurta hesabi ben senden sonra duzeldimki derler :) ugrasiyoruz iste bakalimbizede kimse aracı olmadı kendimiz araştırdık bulduk başvurduk bazılarına direk fabrikaya gidip ewlden verdik cvmizi ve emin olun erkeklerde bu tarz düşünceler oluyor aklınca bunca yıl okudum bu paraya bu mevkide çalışılır mı diyorlar.. ben demedim çalıştım eşim bir süre süründü sonra paşa paşa gitti çalışmaya çünkü bizde evlilik arefesindeydik.
güzelce bir konuşma yapın bence.. kpss yi beklerseniz daha çok beklersiniz hele de mühendislik için
atlatırsınız ama üzülme :) sonra tatlı anılar olarak kalacak hafızanızda.. biz şimdi ah be ne günlerdi deyip eğleniyoruz :)
Tarih galibaIfsaa olmak istemiyorum ama bransciyim ve atamam yilda 300 kisi 30bin kisi bekleyen arasnda
bu kadar kişi arasında ifşa olma olasılığını görmüyorum ama tabi sen bilirsin.Ifsaa olmak istemiyorum ama bransciyim ve atamam yilda 300 kisi 30bin kisi bekleyen arasnda
Her seyimi doktum ondan diyorum yanlis anlasilmasn..Yasadigim yerde 2 ozel okul var ucretli ogrtmenlik yapiyorum iyi kotu uzuntumu unutuyorum evlensek buyuk sehirde uce bese bakmam ozeldede calisirim ama is benimle bitmiyor hayirlisibu kadar kişi arasında ifşa olma olasılığını görmüyorum ama tabi sen bilirsin.
büyükşehirde yaşıyorsan ve branşçı isen bence en azından bir süre özel ders ve dershane/özel okul düşünmelisin..
İnan bana sıkıntı yaşayan tek siz değilsiniz.herkesin farklı farklı sıkıntıları var.pes etmek yok çünkü eğer pes etmeden inanarak devam ederseniz hayata , bi şekilde siZe geri dönüş yapıyor er yada geç.selametle inşAllahBelkide oyle dogru diyorsunuz isten ayrilmadan once insanlarin ne sartlarda calistigjnida anlattim ama herkesn kendince hakli sebepleri oluyor.gercekten cok acimasiz hayat.onca didin parcalan sonunda yine sıkntı yine sıkntı..
ev kurmak isteyen senin gibi üçün beşin hesabına bakmaz zaten. odtü mezunlarında biraz iş beğenmezlik, burnu büyüklük var genelde. benim çevremde çok var ankaralı olduğum için. ben odtü mezunuyum burda mı çalışcam diolar. çoğu yıllarca işsiz kalıp çok güzel iş olmadan çalışmıyorlar. tamam iş bulunca çok iyi oluyor ama bence üçe beşe bakmadan deneyim de önemli.Her seyimi doktum ondan diyorum yanlis anlasilmasn..Yasadigim yerde 2 ozel okul var ucretli ogrtmenlik yapiyorum iyi kotu uzuntumu unutuyorum evlensek buyuk sehirde uce bese bakmam ozeldede calisirim ama is benimle bitmiyor hayirlisi
Basta oyleydi sonra girdigi yerde bir suru ise kosturdu sacma sapan seyler inanamicaginiz derecede yukle..mutsuz oldu o mutsuz oldukca uzuldum cik madem mutlulugun onemli dedim ama cidden zorluklar ne yapacagimizi bilememek..o emin kendinden bulurum yaparim ama benim guvenimde kirildi 2 yildir duzelck bir seyler diyr oturdum bekliyorum cunku ne kendi hayatm duzene girdi ne onun kiev kurmak isteyen senin gibi üçün beşin hesabına bakmaz zaten. odtü mezunlarında biraz iş beğenmezlik, burnu büyüklük var genelde. benim çevremde çok var ankaralı olduğum için. ben odtü mezunuyum burda mı çalışcam diolar. çoğu yıllarca işsiz kalıp çok güzel iş olmadan çalışmıyorlar. tamam iş bulunca çok iyi oluyor ama bence üçe beşe bakmadan deneyim de önemli.
erkek arkadaşın en azından bir süre dalı ne ise girip çalışacak. biyerden başlamak lazım.
ben bankacıyım. ilk başladığım sene maaşlar o kadar kötü idi ki asgari ücretle yarışıodu. sebat ettim 5 senede piyasanın üstünde kazanıyorum hem maaşları iyileştirdiler hem yükseldim çok şükür iyi kazanıorm..
sebat ve aza tamah etmek önemli erdemler.
hayatındaki kişinin hayatının düzensizliği seni de etkiler çünkü ha bu zaman şu olacak ha bu zaman bu olacak derken sen de ortada kalırsın.Basta oyleydi sonra girdigi yerde bir suru ise kosturdu sacma sapan seyler inanamicaginiz derecede yukle..mutsuz oldu o mutsuz oldukca uzuldum cik madem mutlulugun onemli dedim ama cidden zorluklar ne yapacagimizi bilememek..o emin kendinden bulurum yaparim ama benim guvenimde kirildi 2 yildir duzelck bir seyler diyr oturdum bekliyorum cunku ne kendi hayatm duzene girdi ne onun ki
Sinavi bekleyecektik mayis sonrasi soz olcakti yaza nisan 2017 dugun..ama issizken kalkipta bunlari gerceklestirelim bende diyemem dusunsene kiz babasini zaten bizi dagitan o oldu biraz daha dogrusu beni ben daimi issiz degilim ki diyor birde :) olmaz mi issiz olsmda sinavi kazanmis olurum kurum sinavlari temmuzda :) kafasindahayatındaki kişinin hayatının düzensizliği seni de etkiler çünkü ha bu zaman şu olacak ha bu zaman bu olacak derken sen de ortada kalırsın.
eminim seviyorsundur o da seni seviyordur ama bu şekilde birbirinizi yoruyorsunuz.
bence karşılıklı oturun konuşun. kendinize bir son tarih koyun. şu tarihe kadar sevelim veya sevmeyelim iş sahibi olcak en son şu tarihte evlenme hazırlıklarına başlicaz gibi.
bir zorunluluk silsilesi gibi görünüyor olsa da düzen başlangıcıdır. bence iyi gelir..
ben son tarihleri severim.. mecburiyetler insanı canlandırır..
Umudunu yitirme kendimden ornek vereyim iibf liyim dusun yani atanma ihtimalim senden bile dusukken atandim hemde tanidik torpil vs hicbisi olmadan Rabbime guvendim oldu. Sevgiline gelince onun meslegi nedir bilemiyorum dilerim o da istedigi isi bulur ben 1 sene kadin halimle sanayi bolgesinde calistim ustalarla olcum aldim hala mazot kokusu duyunca oralar aklima gelir. Zamanla duzelir hersey.Atanamamis bir ogretmenim ve atanma ihtimalimde 30bin kiside yilda 300 85puanla.
erkek arkadasim ortadogu mezunu fakat oda isten ayrildi suan.buldugu iside binbir zorlukla bulmustu..evlenme arefesindeyken,planlar yaparken patrondu sorunlardi ayrildi.hep ertelemek zorunda kaldik en basindan beri duzen oturtamadik.. guzel memleketimde kendimi gectim akademik duzeyde egitim almis insanlar issiz.biride kuzenimdi 2yil sonra tanidikla girdi ortadogu mezunu ve muhendisken..
2yildir hayatimizi duzene sokmaya calisiyoruz o orada ayri mucadele veriyor ben burada ayri ..iliskimiz yiprandi ben umudumu kaybettim.uzak iliski zaten goremiyorum yuzunu her istedigimde. suan deseniz kimildayamiyoruz bile bir yere.ben bulucam ben haleldicem derken ona ayri icim parcalaniyo..bu dunya neden her tarafi ayri oynayanlarin dunyasi ??
dayancak gucum kalmadi konustugumuz her sey hayalde kalacak gibi geliyor inanin hayal kurmayi bile biraktim..icimden konusmak bile gelmiyor artik
o zaman turkiyedeki ogretmenlik bolumlerinin bir kismini kapatsinlar madem illa okudugu meslegi yapmayacak. Saka misiniz siz acaba. Karsimda barinc konusuyor sanki o da benzer seyler soylemisti. Neredeyse her universitede sirf acmasi kolay diye ogretmenlik iibf vb bolumler aciliyor. Her sehre unv mantigi ile puanlar buna bagli olarak kalite dusuyor. Patronlar kaliteli isciye daha az para veriyor cunku disarida o isi yapacak birileri ama kalitesizi var. Hem ne yapsin satis mi yapsin?? O zaman isletmecu ne yapsin o da satis egitimi aliyor. Yasli kahvehane amcalari gibi ogut vermeye gerek yok. Mantikli olalim yeter...aza kannat getirmeyen çoğu hiç bulamaz illa öğretmeen olacaksınız diye bi kaide yok sevgilinizde öyle. az çok demeyip herhangi bişin ucundan tutmanız gerekiyor.
Durumun bende farkindayim bulundugum ilde 2ozel okul var ve dinazorlar birakmadigi icin istenilmiyor ihtiyac yok net uzernden yaptgim (buyuk sehirler olsun) hicbir basvuruya donus yapilmiyor cok sukur kapak atmak gibi derdim yok ama ideallerim icin emek harcamayi isteyip bunun icin icimin acimasi gibi bir durumum var elestrilerinizi sivri uslup yerine mantiklica yapmalisiniz sanirim cunku beni tanimiyorsunuzİlla devlete kapağı atıp yan gelip yatmanız şart mı, ben de bunu anlamıyorum. Özel okullara başvur mutlaka birinde iş bulursun. Nedir bu memur olma sevdası? Kontenjan belli, mezun sayısı belli. Herkes istihdam edilemeyeceğine göre, özel okullarda öğretmenlik yapman gerekiyor çok bariz.
Suan dedigim gibi asgariden az aliyorum ama 28 tane melek yavrularim var :) sadeece ben degil erkek arkdsmin durumu benden vasat daha iyi yerlerden mezun o da issiz nasil bu hale geliyoruz bilmiyorum insanlarin delirmemesi icten degil.hicbr hazirlk yapamiyorum ay geliyor aldiklarim kivir zivir sanirim en sonunda evlenmiyorm diyerek oturucam assagiya zaten hevesimde kiriliyor gitgide..bunun yaninda basaranlarda var nasil yapiyorlar bizmi abartyoruz onuda bilmiyormÜzülme nilay, ayrıca çok güzel bir kadınsın. Branş ne bu arada? Özellere başvur, özel ders ver olmaz mı?
Tesekkur ederim o da uluslararasi iliskiler mezunu dilide var onu acik gibi ama berbat piyasa gercekten..kpss a grubuna asildi iste olacak diyor ama ben mulakatta elenecegini dusunuyorum ozel bile biyleyse devlet mulakatlari...Umudunu yitirme kendimden ornek vereyim iibf liyim dusun yani atanma ihtimalim senden bile dusukken atandim hemde tanidik torpil vs hicbisi olmadan Rabbime guvendim oldu. Sevgiline gelince onun meslegi nedir bilemiyorum dilerim o da istedigi isi bulur ben 1 sene kadin halimle sanayi bolgesinde calistim ustalarla olcum aldim hala mazot kokusu duyunca oralar aklima gelir. Zamanla duzelir hersey.
o zaman turkiyedeki ogretmenlik bolumlerinin bir kismini kapatsinlar madem illa okudugu meslegi yapmayacak. Saka misiniz siz acaba. Karsimda barinc konusuyor sanki o da benzer seyler soylemisti. Neredeyse her universitede sirf acmasi kolay diye ogretmenlik iibf vb bolumler aciliyor. Her sehre unv mantigi ile puanlar buna bagli olarak kalite dusuyor. Patronlar kaliteli isciye daha az para veriyor cunku disarida o isi yapacak birileri ama kalitesizi var. Hem ne yapsin satis mi yapsin?? O zaman isletmecu ne yapsin o da satis egitimi aliyor. Yasli kahvehane amcalari gibi ogut vermeye gerek yok. Mantikli olalim yeter...
o zaman turkiyedeki ogretmenlik bolumlerinin bir kismini kapatsinlar madem illa okudugu meslegi yapmayacak. Saka misiniz siz acaba. Karsimda barinc konusuyor sanki o da benzer seyler soylemisti. Neredeyse her universitede sirf acmasi kolay diye ogretmenlik iibf vb bolumler aciliyor.
Soyle aciklik getireyim tercih ederken bolumumden bir suru bakanlik kultur turizm olsun arsiv olsun kutuphane olsun tercih edebiliyordum alternatifim vardi mezun oldum sak...kesildi hepsi tek yol kaldi kalktim bir daha bu yasimda ygsye girdim demekki her zaman tercihlerimiz bize sorulmuyormus.. en kotu memurluk olur diyordum girdgim yil 60la atananlar vardi memurluklara kutuphanelere..suc bende mi simdi allah askina nasil boyle rahat konusuyorsunuzsiz söylüyorsunuz her yerde açılıyor diye. o zaman tercih ederken sonucunu da düşünmek lazım. diğer akradaşında ediği gibi mezun sayısı belli, kadro sayısı belli. atanamama ihtimali yüksek. bunu bile bile tercih ettikten sonra 50.000 tarih öğretmeni ataması yapılıp da sıranın kendisine gelmesini bekleyenleri ben anlamıyorum..
ha işsizlik çok kötü bişey. ben de yaşadım. ama durum bu.
Soyle aciklik getireyim tercih ederken bolumumden bir suru bakanlik kultur turizm olsun arsiv olsun kutuphane olsun tercih edebiliyordum alternatifim vardi mezun oldum sak...kesildi hepsi tek yol kaldi kalktim bir daha bu yasimda ygsye girdim demekki her zaman tercihlerimiz bize sorulmuyormus.. en kotu memurluk olur diyordum girdgim yil 60la atananlar vardi memurluklara kutuphanelere..suc bende mi simdi allah askina nasil boyle rahat konusuyorsunuz
Sadece ben degilim ki.. bazi is yerlerinde o kadr iyi sartlara elini kolunu sallayarak gelmis comarlar doluyken kendimi ayirayim haydi akademik seviyede egitim gormus insanlar issiz kalabiliyor napalim dusunseydiniz.. Zihniyeti sagolsun.dusunmuyoruz cunku kendimizden baskasini.ben dusundum evet tum ihtimalleride toplamistim sozde ama sonuc bu onumuz kesildisizinki 'dur ben dünyadaki tüm olasıkların toplamıyım' karikatürü gibi olmuş. genel konuştum ben. size suçlusunuz demiyoruz ama hazırlıklı olacaksınız. napalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?