Umudumu Kaybetmek İstemiyorum.!! Beni Dinler MisiniZ ?

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.118
2.652
448
Merhaba,

8 yıl aradan sonra 2. evliliğimi yaptım. Bu karar benim için tahmin edersiniz ki çok zor oldu. Çocuğuma baba yada abi olsun diye yapmadım evliliğimi. Çünkü belli bir yaşa geldi çocuğum. Yalnız geçirdi çocukluğunu babadan yoksun... Yalnızlığıma son vermek istedim. Bir aile olabilmek paylaşmak, gülmek, sevmek,sevilmek için yaptım. Hiç bir zaman Çok dışa dönük açık serbest biri olamadım, erken yaşta sorumluluk aldığımdan yapım gereği de hep sakindim.. evime oğluma zaman ayırmayı hep tercih ettim. İşten eve evden işe herşeyim planlı düzenli güzel iki kişilik bir dünyamız vardı. Ailem son derece destek ve arkamda olduklarını belirtmek isterim.
Bende hep çalıştım çabaladım yıllarca kendi içimde çok dara düştüğüm oldu kimseye demedim. Çok mücadele verdim düzen kurmak için herşeye yetişmek bazen öyle zorladıki beni yinede aştım herşeyi kimseden bişey beklemeden.....

Bir çok kişi çıktı karşıma bu süreçte ama hislerimde yanılmadım doğru insan değillerdi. Varlıklısı çıktı, bekarı,çocuklusu, çocuksuzu derken.. şimdiki eşimle tanıştım. beni çok istedi. sevdi. Yıllarca hep uzaktanda olsa beni istedi. yokladı devamlı... ben yıllarca istemedim. Sonra ikna etti beni (ayrıntıya girmeyim). 1 yıl olacak nerdeyse evleneli. Eşim herşeye sıfırdan başladı beni tanıdıktan sonra. Hiçbirşeyi yoktu ama yüreği çok zengindi. Huzur olsun evimde ikimiz çalışır çabalarız dedim. Benim bulunduğum şehre geldi. İşim ve düzenim oradaydı. Anlayacağınız benim düzenime oturduk. Ona tek kuruş masraf ettirmedim (zaten ettirecek olsam yoktu birikimi parası) Nikahı bile sade bi şekilde geçiştirdik. Yaşım genç olmasına rağmen heves etmedim dünya malına şatavata... eşim ile 9 yaş var aramızda bu sorun değil. Asıl sorun eşimin sabit bir işinin olmayışı burda iş bulamadık aylarca uğraştık. Çok şaşırdım nasıl bulunmaz ama gerçekten bulamadık. Çok ezik hissetti bana ve aileme karşı kendini. Ben buna asla sebep olmadım. Ama bilirsiniz işsizlik piskolojisi zor erkek için... Ben bu arada çok yorgundum zaten hayat çocuk, zorluklar zaten beni yormuştu.
Evlilikte biraz oh dermiyim acaba derken sorumluluklarım dahada arttı. Artık 3 kişiydik. Eşim işe girdi çok zor şartları vardı 5 ay çalıştı dayanamadı çıktı. E bende çok zor şartlarda çalıştım zamanında ama çıkmak yerine hep mücadele ettim. O bunu yapmadı ve çıktı. aylardırda tek bir iş görüşmesinden cevap gelmedi. Ben hergün araştırmaktan bitap düştüm cv doldur gönder ara araştır hep uğraşıyorum bunlarla... oda uğraşıyor sayılır. Ve şu son günlerde aklıma kötü olumsuz şeyler takılıyor. Düşünmek istemiyorum. Acaba ben hayatım boyunca eşimin işsizliğinden yada hiçbir parası pulu birikimi olmayışından dolayı hep sıkıntımı çekeceğim. Bir çocuk okutuyorum. Ne yeni evli olduğumu bildim ne gezdim ne gördüm. Sorgular oldum neden bu yaşına kadar bi köşeye para atmamış oda tamam 2 çocuğu var bakmış para göndermiş ama hiç düzen kuramamış kendine. Yanlış anlaşılmasın ben parası olmadığını bilerek evlendim. Bir evim var yeter bize dedim. Ama şu sıra soğudum eşimden ister istemez alınıyor herşeye. Benim ne suçum var. Ben evlendim mi hiç bişey anlamadım. Yine aynı koşuşturmam var.. birde oğluma karşı mahcupmu oluyorum desem tarifsiz bir durum yaşıyorum. Ailem çevrem kesin içinden dedikleri şudur. Janseliinin seçimi bumuymuş diyorlar. Umrumda değil o ayrı konu ama insan 2. de gülmek istiyor rahat etmek istiyor. Sadece paylaşmak istedim

Çok uzun oldu özürdilerim. Ama hassas bir konu bu benim için. Yorum yapmak isteyen arkadaşlar evli yada ayrılmış.. veyahut 2. evliliğini yapmış arkadaşlar olursa sevinirim. Çünkü yaşamayan bilemeyebilir.

Son düzenleme:
Üslubunuzdan olgun biri olduğunuz belli bu sebeple kendiniz için en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Tarif ettiğiniz kadın ben adam da eski eşim! Ama tek farkla ilk evliliğimdi benim. Eşim babasız büyümüş ikametgah senedi almayı bile beceremez , hiçbir işte sebat edemez, eve aylarca ben bakarım ailemden para isterim borçlar....... Ben boşandım ama bu sebeplerden değil... Eşim 3 ay sonra nişanlandı desem anlarsınız sanırım sebebini..

Size gelince, eşiniz sizi seviyor ki şehir değiştirmiş bundan sanırım şüpheniz yoktur. Ama herkes sebat etmiyor ben de özel sektörde çok ağır şartlarda çalıştım sizi anlıyorum üstelik sizin çocuk da varmış. Ve erkeğin sebat etmeyeni de çok can sıkıyor tecrübe i sabit! Aklıma acaba ufak bir iş mi açsanız fikri geldi, hani çiğköfteci olur minik bir kafe olur ya da gözlemeci.. Siz de nefes alırsınız eşinizin de işi olur hem para da kazanırsınız.

İnsan üzülüyor. Artık belli bir yaşa gelmişiz. Ben ailemin evine elim kolum dolu gideceğime yada ufakta olsa bir yardım edeceğime . Onlar bana yapmaya çalışıyor ben evliyim zoruma gidiyor. Evlenmemiş olsam başka, ama evlenince ağırıma gidiyor. Anlatabildim mi bilemiyorum.

İnsan üzülüyor. Artık belli bir yaşa gelmişiz. Ben ailemin evine elim kolum dolu gideceğime yada ufakta olsa bir yardım edeceğime . Onlar bana yapmaya çalışıyor ben evliyim zoruma gidiyor. Evlenmemiş olsam başka, ama evlenince ağırıma gidiyor. Anlatabildim mi bilemiyorum.

Çok iyi anlıyorum. Ama ailelerin gözünde hep küçüğüz onların da aklı hep bizde ve onlar sizin aileniz gurur yapmayın bu konuda.

Eşinizden büyük müsünüz 9 yaş farkı nedir ? Sizden küçükse olgunlaşmamış da olabilir belki ciddi bir konuşma yapsanız kendine çeki düzen verir ?

Üslubunuzdan olgun biri olduğunuz belli bu sebeple kendiniz için en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Tarif ettiğiniz kadın ben adam da eski eşim! Ama tek farkla ilk evliliğimdi benim. Eşim babasız büyümüş ikametgah senedi almayı bile beceremez , hiçbir işte sebat edemez, eve aylarca ben bakarım ailemden para isterim borçlar....... Ben boşandım ama bu sebeplerden değil... Eşim 3 ay sonra nişanlandı desem anlarsınız sanırım sebebini..

Size gelince, eşiniz sizi seviyor ki şehir değiştirmiş bundan sanırım şüpheniz yoktur. Ama herkes sebat etmiyor ben de özel sektörde çok ağır şartlarda çalıştım sizi anlıyorum üstelik sizin çocuk da varmış. Ve erkeğin sebat etmeyeni de çok can sıkıyor tecrübe i sabit! Aklıma acaba ufak bir iş mi açsanız fikri geldi, hani çiğköfteci olur minik bir kafe olur ya da gözlemeci.. Siz de nefes alırsınız eşinizin de işi olur hem para da kazanırsınız.

Öylede ticaret bu ufakta olsa zor. Eşimin parası yok bir köşede, kredi çeksem ancak ben çekerim. Ama eşim biraz duygusal, böyle ticaret kafası yok gibi geliyor bana. Yaş tahtaya basmak istemiyorum. Ev alırken yıllarca borç ödedim bitti sayılır. Bi rahat maaşımla alışveriş bile yapmadım desem yeridir. Birde bankaya borçlanırsam ne biliyim açıkcası cesaret edemiyorum şimdilik. Ama zaman ne gösterir bilemiyorum.

Eşinizin en büyük eksikliği bence kendisine ve size karşı kendini ispat edememiş olması ticaret cesaret ister derler. Eşinizin işleri bu ispat edememeden kaynaklanan cesaretsizlikten olabilir. Ufak bir iş yeri kiralayıp ilk günler maddi beklentiniz olmadan sadece onu cesaretlendirmek için bunu yapabilirsiniz. Ben eşimden yana bu sıkıntıyı hiç çekmedim ama bizimde başka sıkıntılarımız çok oldu o zamanlar hep derdim yarim yar olsun dünya bana dar olsun diye

Öylede ticaret bu ufakta olsa zor. Eşimin parası yok bir köşede, kredi çeksem ancak ben çekerim. Ama eşim biraz duygusal, böyle ticaret kafası yok gibi geliyor bana. Yaş tahtaya basmak istemiyorum. Ev alırken yıllarca borç ödedim bitti sayılır. Bi rahat maaşımla alışveriş bile yapmadım desem yeridir. Birde bankaya borçlanırsam ne biliyim açıkcası cesaret edemiyorum şimdilik. Ama zaman ne gösterir bilemiyorum.

Çiğköfteci açmak için çoook büyük rakamlar gerekmiyor. Bu sebeple onu önerdim yani belinizi bükmez. Keşke eşiniz güzel bir işe girse ama hem ekonomi pek iyi değil hem de eşiniz pek hevesli gibi görünmedi gözüme günahını almıyım.

derdiniz sadece parasızlık yada eşinizin işsizliği ise ona yardımcı olun yalnız bırakmayın o da zor bir dönemde çünkü.. ama eşim sorumsuz ilk evliliğimden olan çocuğuma kötü davranıyor göründüğü gibi değilmiş yada çaba göstermiyor iş bulmak için dersen bak o zaman iş değişir ..ama sen sadece zor bir süreçten bahsediyorsun anladığım kadarıyla ..bunun için umudunu asla kaybetme ve bunu da eşine hissettir onunda şu an sana ihtiyacı var çünkü.. erkekler bizim kadar güçlü değiller maalesef hele böyle maddi konular olunca çok eziliyorlar bunu da farklı tepkilerle gösteriyorlar.. canınızı sıkma bir kapıyı kapatan rabbim bir diğerini açar nasılsa ..burada yaşadıklarımı anlatsam roman olur ne zor günler geçirdik.(konularıma bak istersen)sorununuz sadece maddi olsun hepsi gün gelir geçer arkadaşım..

Maddiyat muhim degil ama sorumluluk sahibi olmak cok muhim. Ben sahsen sabit ve duzenli bir isi olmayan bir adamla hayat birlestirmezdim. Evlilik buyuk sorumluluk. Garson da olabilir ama istikrarli isi olacak ki guvenilsin. Ustelik belli yaslardaki adamlarin kosede belli yatirimlari yoksa sorumluluk tasidiklarini dusunmem. Istisnai durumlar haric tabi

Sizi incitmak istemem ama cok kizdim.
Ben paraci, mal mulk düşkünü asla değilim. Ama sabit geliri olmayan, belirli bir meslegi olmayan,koca yasinda baskasindan bağımsız yasayamayan adamlara sempati duyamiyorum.
Hele de siz ikinci evliliği böyle bir durumdayken yapmışsınız.
Ilk evliliğimde o hatayi yaptım. Ama ikinci de asla yapmam dedim. Ki yapmadim da..
Cocugum olmadigi halde temkinli davrandim bu konuda.
Ama cok yakin bir arkadasim var. O da boyle bir evlilik yaptı. Hep sıkıntı hep sıkıntı hayati. Birinci evlilikte zaten ayni sorunları yasamissin neden ayni hatayi tekrar yapiyosun?

Aslında kendi düzenini, işini bırakıp sizin düzeninize gelmesi eleveriyor biliyor musunuz?

Ben erkeklerin kendi düzenlerini kolay kolay bozduklarını görmedim.
Düzenini bozan adamların da iş konusunda vs böyle rahat olduklarını düşünüyorum işte.

Şuan boşanmak üzere olan ablamın eşi de kendi şehrini, işini bırakıp ablamın düzenine gelmişti.
Yeni iş arandı orda bulundu. Ama inanın bir yılda belki 6 iş yeri değiştirdi.
Hep bir bahanesi vardı. Yok parası az, yok yolu uzak, yok haksızlık yaptılar, yok patron şu lafı etti gibi.

İş hayatı zor dediğiniz gibi sabretmeden olmuyor.
Kendi işinin patronu değilsen yeri gelecek laf duyup yutacaksın.

Ama o ablamın çalışmasına güveniyordu çıkıp çıkıp durdu.
2 ay çalış 20 gün iş arama bahanesi ile yat şeklinde.

Hiç hoş değil, üzülmekte haklısınız.
Eşinizle başka hiç bir sorununuz yoksa, size başka bir hayal kırıklığı yaşatmadıysa eğer
bu konuyu açık açık konuşun.
Çalışma hayatının zor olduğunu, bazı zorluklara göz yummak gerektiğini, artık sorumluluk altında tek başına
ezilmek istemediğinizi anlatın.

Umarım düzelir her şey. Mutlu olursunuz.

Ben geçen gün bir konu açtım para yiyen erkek diye . Sizin yanınıza gelmesinide kaybedecek hiç bir şeyi olmamasına bağlıyorum. Rabbin yardımcın olsun canım. Koy şapkanı önüne güzelce düşün , bekar olsan emin ol daha kolay geçinirdin

Kendinizi köşeye sıkışmış gibi hissettiğinizi düşünüyorum. Sanki Eşinizin çalışmak istemediğini böyle yaşamanın onun işine geldiğini düşünüyorsunuz ama bunu dile getirmemeye kendinize itiraf etmemeye çalışıyorsunuz ki sogumayin. Yani soğudu demeye bile çekiniyorsunuz sanki.yani burdaki insanlardan değil kendinize söylemekten çekiniyorsunuz gibi. Ikinci Bosanmayi yasamamak icin kendinizi sogumamak icjn zorluyorsunuz sanki.

Çok naif bi bayansiniz onunla para muhabbeti yapmak istemiyorsunuz.ama bazı insanlar bu durumu kullanabilir.asgari ücret bile mi kazanamaz bu yaşta bi adam?

Lütfen yanlış anlamayın fakat bu eleştiriyi yapmak durumundayım , içimde tutamayacağım.
Siz istikrarlı olmayan, çalışmayan bir adamla evlisiniz açıkçasını söylemek gerekirse evi siz geçindiriyor o adama siz bakıyorsunuz.
Siz çocuğunuzun rızkını adama yedirdiğinizin farkında mısınız?

(rica ediyorum yanlış anlamayın üvey baba maduru bir insan olarak soruyorum bunu size. yani çocuğunuzun vasfında olarak..)

Benim söylemek istediklerimi zaten diğer üyeler de yazmışlar.
Bence siz şu an yaşadığınız duruma katlanmalısınız.Katlanma sözcüğü hoş gelmiyor biliyorum ama tercihi siz yaptınız ve sonuçları bunlar.
Bir üyenin söylediği gibi banada en doğru yol eşinize küçük bir iş yeri açmak gibi gözüktü.Kendini idare edecek kadar.Ticaret ama riski en az olacak şekilde.
Bir işi olur ve evde oturan,iş arayan,kadın parası ile yaşayan erkek modundan çıkar.Sizde ondan daha fazla soğumazsınız.

Evli lakin boşanmanın eşiğinde olan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Benimde evliliğimin daha ertesi günü maddi sorunlar kapımızı çaldı eşim işsiz kaldı ne var ne yok satıldı,bende aman huzurumuz bozulmasın eşimin karakteri düzgün içkisi kumarı yok dedim.1sene sonra ailesinin maddi sıkışıklığı yüzünden evimiz benden habersizce satılmış vs .Neyse ,şunu çok iyi idrak ettimki huzur malesef ve malesef para olmazsa bacadan çıkıyor hernekadar bizim için önem arzetmesede yediğimiz ekmeğe içtiğimiz suya kadar para.Hele birde erkeğin işsizliği özelliklede kadın çalışıyorsa çok zor,annemden biliyorum babam emekli olduğu halde adamcağızın uyumasına tahammülü yok kendisi sabah erkenden işe gidiyor diye. 2.evlilikte 1.de bulamadıklarını yaşamak ister ve bütün umudunu ona bağlar kadın.Keşke para mal mülk aramasanız bile işi oturmuş bir insanla hayatınızı birleştirseydiniz.Eşiniz tüm bu çabalarınıza değiyormu?Size gönülden bağlı,saygılı ve düşkünmü? İş potansiyeli geldiği yerde daha yüksekse siz ona ayak uydurun düzeninizi orada kurun derin 2.evliliğinizdede yıpranmaya gitmeyin

ne deseniz haklisiniz siz su zor hayatta size destek olacak bi omuz ararken yukunuz daha da artmis gibi. esiniz biraz kolaya kacmis gibi. kadinlar cok sey istemiyor aslinda. simdiki kadinlar erkeklerden daha adam. Allah yardimciniz olsun

Evet bir omuz bir nefes aradım. İyi bir insan olması, içinde fenalık beslememesi, dışarı hayatının olmayışı, onunda benim gibi sıcak bir yuva hasretinin olmasıydı beni ona çeken... daha bir çok sebep sayabilirim. Bana çok değer verdi kendimi onun yanında daha değerli çoğalmış hissettim. Bir çok artısı vardı.

Çok iyi anlıyorum. Ama ailelerin gözünde hep küçüğüz onların da aklı hep bizde ve onlar sizin aileniz gurur yapmayın bu konuda.

Eşinizden büyük müsünüz 9 yaş farkı nedir ? Sizden küçükse olgunlaşmamış da olabilir belki ciddi bir konuşma yapsanız kendine çeki düzen verir ?

Haklısın ama şu da var ailemizin gözünde iyi bir konumda olmak, eminim ki özellikle kadınların en çok istediği şeydir. Yoksa almış getirmişler yemişiz içmişiz bunlar problem değil. Düşünmesinler janselii yavrumuz naptı eşide iş bulamadı görüyomusun kaderini. :KK43:

Back
X