canım gerçekten üzgün olmana üzüldüm..inan kendimi kurtarmış gibi hissetmiyorum hala endişeler devam ediyo..bütün gün yalnızım zaten kurup duruyorum..dua ediyorum hep size kendime:)
canım troid hormonum tsh ım yani üst sınıra yakın çıkıyomuş sonradan farkettik..antalyada meliyattan sonra farkedildiğinde üzst sınır 5 ken benim 6 da farkedildi..fakülte olunca endokrine yolladılar.orda troid antikorlarım yüksek çıktı va haşimato diye teşhis kondu..gerçi insandan insana değişiyomuş belirtiler mesela bende ovülasyonu falan engellemiş hep..ve haşimatoda tsh t3 t4 çok bozulmazmış..hemen ilaç başladılar bana halada içiyorum..görümcemde kullanıyo..ilaçsız halimiz çok feci oluyo..Allah bi daha yaşatmasın..bit kadar hap iyi geliyo işte..psikyatristlerin gelen hastalırnda ilk bakmaları gereken tahlil buymuş..sende bakılmıştır aslında tedavilerinde ama bende o klomenler denenirken falan yükselme başlamış meğer...ne zaman kan tahlili yapıldın bilmiyorum ama aklında olsun..bi dahiliyeciye falan gidersen yada kadın doğumcun tahlil isterse bunlarıda iste..baktır..ha bendeki durumlar otoümmin hastalıklar hep...birbirine bağlı olabilir yani fmf falan..sen genede baktır..
tedaviye gelince gündüz sana ilaca başla dedim kötüysen ve doktor verdiyse diye..ben sıradan dahiliyeye gideyim bana antidepresan verdiler..sesimden,aldığım nefesten anlarsın yani gergin,ağlak,stres hat safhada bi tiptim..hatta geçen sene başladım ilaca tedaviye kadar iç dedi doktor..başladım bi sürü yan etki yaşadım vazgeçtim bırakırken yine yan etki yaşadım..ablam kullanıyo onda bişey olmamıştı..yani başlamak ve bırakmak zor oluyo..ikincisi ben tedavi aralarında beklerken daha çok geriliyorum..oyalanıyomuşum gibi geliyo..çok geç kalmışım gibi falan geliyo..bişeylerle uğraşınca doktora gidip gelemler başlayınca adım attım artık diye daha iyi oluyorum..sonuç için gerilsemde...bu yüzden iyi düşün..ben tuttu tutmadı kaygısındansa zamanla yarışıyorum gibi düşündüm..hep bi b planıyla gittim..bu negatiflik gibi yansıdı ama napiim huyum bu:)
neyse sen biraz daha düşün...ot falan iç olmazsa...sarı kantaron falan kaynat...ne bileyim:)
öptüm canım...daha yazcam sayfa kapancak..
büyük ihtimalle bakılmıştır..kütüphanedeki dev tahlil klasörüme bakayım :)))..gerçi yeni yaptırayım sonradan bozulmuştur belki...yaa normalde bende böyle ağlak panik heyecanlı bişey olmuştum tedavilerde de bu defa çok kötü oldum istem dışı tüm vücudum titiriyo bi yere odaklanamıyorum filan..ilaçlara gelince nöroloğa anlattım tüpü, o zaman sana hamilelere verdiğim antidepresandan vereyim dedi..ayrıca bağımlılık yapan ilaçlar değil istediğin zaman bırakabilirsin dedi..seni uyuşturmayacak uyutmayacak sinirlerini kuvvetlendirecek dedi..yani ağır ilaçlardan değil..tedaviye biraz iyi olsam bende hemen başlarım ama dediğim gib yalnız gidip gelmek bile panik yapıyo beni..inş. biraz toparlarsam başlarım..kantoronuda bu ilaçla almamam lazımmış...sağol be güzelim bu hamiş halinle bile yetişiyosun derman ablam benim:))inş. kuzucuğunla sağlıklı sıhhatli bir hayatın olur canım