Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım kime gittin bu gün bilmiyorum..inşallah senin için en hayırlısı olsun...
ben gideceğim doktorun adını vermek istedim sana..nlur noolmaz..gittiğm doktor çok methetti..
doç.dr.mehmet şimşek canım...
hadi güzel haberlerle dön inşallah...
canim bende iyi bir doc dr buldum.vee ücününde kalp atislarini duydum.evet canim üçüzmüs biri bölünmüs.bu hafta ikisine yada birine son verilecek.benim icin dua edin.sende endiselenme.umarim kalp atislarinida duyarsin
.olumsuz düsünme.bende su an karistim iyice ikisi mi kalsin yoksa tek mi kalsin karar veremiyoruz..:26:

Son düzenleme:
sorma gulem, aslinda hep acip takip ediyorum ama ya telden bakıyorum, ya gıcık bilgisayar atıyor beni yazdıklarım ucup gıdıyor. genelde yazarken kopyalamayı da unutuyorum. yoksa buradayım, takipteyim.
piraye ve senin halini godukce moralim bozuluyor. hamilelik, olmamaktan daha stresli bir durum su halinize bakınca. tadini cikarin artık, biraz mutlu olun diye dua ediyorum.
world desen hepten karisik. worldcum doktor narin yapin var, rahmin bir bebege uygun diyorsa bu zor karari vermelisin. landarchin durumunu biliyorsun, onun da kuzeyi erken dogdu ve onun bir sozunu unutamıyorum. minik bebegimin cektiklerini gordukce anne olma ısrarım yuzunden kendime kızdım demisti. benım de hep duam o gunden sonra o sekilde. yani saglikli dogacaksa, hayirlisi olacaksa olsun. tabi ki bebeklerimiz hasta da olsa, sagliksiz da olsa onlara omrumuz yettigince emek veririrz. ama sırf bizim hırslarimiz yuzunden gerekli mi bebeklerimizin bu kadar acı cekmesi uzun uzun tartısılacak bir konu. sonucta senin bunyen bu ve ne kadar caba gosterecegine inansan da bebeklerin icin risk coksa bir karar vermen gerek. bu kararı da bebegin iyi olsun, sagsalim dunyaya gelsin diye vermelisin. cok zor bir durum ama herseyin hayirlisi olsun.
badecim kendine zaman tani. biraz kafan rahatlayinca devam ederiz kaldigimiz yerden. acelemiz, telasımız yok. evinde hep taze cicek olsun, ya da menekse gibi hep acan cicekler al kendine, beni cok mutlu eder her aksam sulamak. sen de gorunce mutluluk duyacagin seyler bulundur etrafında.
ben haftaya gidip raporumu ve ilaclarimi alacagim. hazıranın son haftası da baslarım ılacları kullanmaya. bugun bebek esyalarına baktım netten. haftasonu evde kumaslardan hayvancık filan yaptim. gitgide evcimenlesiyorum, bir de bizim hastanede de dondurma olanagi varmıs ama 2. tupte donduruyorlarmıs. onunla ilgili konusacagim, ucreti, farki neyse odeyeyim bosa gitmesin olursa fazla yumurtam. bu arada folik asit benim barsaklarimi bozuyor galiba. sizde boyle bir durum oldu mu ?
dew nasıl gidiyor hazırlıklar ?

Kızlar herkese günaydın, gülemcim yeni bir doktor bulmuşsun, umarım elektriğiniz uyar. C.tesi günü hem bebeğin hem de yeni doktorun için seviniriz canım. Bade çok geçmiş olsun, panik atak başlamış. Tabiki de önce kendi sağlığın canım, sen öncelikle kendini topla sonra bebek gelecek arkasından hiç moralini bozma canım benim. Melodi sen de tedaviye başlamışsın, hadi bakalım bu frigolar sana süpriz yapsında biz geldiiiik desinler artık :) İçimden bir his bu defa olacak diyor :) Hakkında hayırslısı. DEW canım benim sizde yaz sezonunu açıyorsunuz anlaşılan ne güzel :) dikkat et kendine çok sıcaklar geliyormuş, aman arkadaşım fazla sıcakta kalma emi, alışveriş yapıcam diye kendini yorma sakın. Hem seni hem de karyayı kocaman öpüyorum. Kızlar hepinizi öpüyorum çok. Pek fazla yazamıyorum, keyfim yok, sürekli endişe halindeyim. Son günlerdeki takıntım bebeğimin kalbi atıyomu atmıyomu? ya kalbi durduysa... endişelerim hat safhada.Burda henüz bi doktora gitmedim. Kendimle cebelleşiyorum. Bebeğimin bişiyi yok herşey yolunda gitmicem burda bi doktora diyorum... birsürü şey var kafamda. Mide bulantılarım, baş dönmelerim uyku hali devam... Midem sürekli ağzımda sanki. Ama inanın hiç şikayetçi değilim. Aksine midem bulanmadığında bi terslik var sanıp kafaları yiyorum. Acınası haldeyim walla, hala daha endişe bi türlü sevinememe hali, bişi olacak diye aklım çıkıyor. Allah hepimize güç kuvvet ve sabır versin...
pırayecım ınan o takıntılar herkesde var bende daha bugun dusundum aynı seyı acaba bebegım benımlemı dıye sonra guldum kendıme ıcımden buhar olup ucmuycakya Allah korusun kotu bısey olsa zaten hısederız canım ben doktora mıydem bulanıyo dedıgımde cok ıyı dedı demekı hersey yolunda ama ben senın gıbı agır bı mıyde bulantısı yasamıyorum sadece kotu bı koku duydugumda aradada yemek kokusundan tıksınıyorum dedıgım gıbı kotu bısey olsa hısederız bıraz olumlu dusunsek ıyı olcak galıba senınde 30 hazırandı galıba muayne gunun benımde oyle bıraz daha sabır canım

sorma gulem, aslinda hep acip takip ediyorum ama ya telden bakıyorum, ya gıcık bilgisayar atıyor beni yazdıklarım ucup gıdıyor. genelde yazarken kopyalamayı da unutuyorum. yoksa buradayım, takipteyim.
piraye ve senin halini godukce moralim bozuluyor. hamilelik, olmamaktan daha stresli bir durum su halinize bakınca. tadini cikarin artık, biraz mutlu olun diye dua ediyorum.
world desen hepten karisik. worldcum doktor narin yapin var, rahmin bir bebege uygun diyorsa bu zor karari vermelisin. landarchin durumunu biliyorsun, onun da kuzeyi erken dogdu ve onun bir sozunu unutamıyorum. minik bebegimin cektiklerini gordukce anne olma ısrarım yuzunden kendime kızdım demisti. benım de hep duam o gunden sonra o sekilde. yani saglikli dogacaksa, hayirlisi olacaksa olsun. tabi ki bebeklerimiz hasta da olsa, sagliksiz da olsa onlara omrumuz yettigince emek veririrz. ama sırf bizim hırslarimiz yuzunden gerekli mi bebeklerimizin bu kadar acı cekmesi uzun uzun tartısılacak bir konu. sonucta senin bunyen bu ve ne kadar caba gosterecegine inansan da bebeklerin icin risk coksa bir karar vermen gerek. bu kararı da bebegin iyi olsun, sagsalim dunyaya gelsin diye vermelisin. cok zor bir durum ama herseyin hayirlisi olsun.
badecim kendine zaman tani. biraz kafan rahatlayinca devam ederiz kaldigimiz yerden. acelemiz, telasımız yok. evinde hep taze cicek olsun, ya da menekse gibi hep acan cicekler al kendine, beni cok mutlu eder her aksam sulamak. sen de gorunce mutluluk duyacagin seyler bulundur etrafında.
ben haftaya gidip raporumu ve ilaclarimi alacagim. hazıranın son haftası da baslarım ılacları kullanmaya. bugun bebek esyalarına baktım netten. haftasonu evde kumaslardan hayvancık filan yaptim. gitgide evcimenlesiyorum, bir de bizim hastanede de dondurma olanagi varmıs ama 2. tupte donduruyorlarmıs. onunla ilgili konusacagim, ucreti, farki neyse odeyeyim bosa gitmesin olursa fazla yumurtam. bu arada folik asit benim barsaklarimi bozuyor galiba. sizde boyle bir durum oldu mu ?
dew nasıl gidiyor hazırlıklar ?

canm girip girip acaba world ne yaptı diye bakıyorum yazmak istedim ama dilim varmadı ne güzel yazmışsın canm yazmak istediğimi sen yazmışsın bile. eger bana hamile kalmadan once sorsalardı bunları bunları yaşayacak bebeğin yine de istiyormusun kesinlikle hayır derdim. ama çk şükür yine de.. hamileyken erken doğum riskin var deselerdi ama aldırmazdım yine de çünkü bu işler pek belli olmuyormuş benm haftamda aynı duurmda olup miyadında doğuranlar varmış hemde dikişsiz ama ikiz yada üçüz olsaydı kesinlikle teke indirilmesine izin verirdim çünkü kadın rahmi tek gebelik için yaratılmış rahmi çok iyi talıyabailecek kapasitede olanlar rahim boyu uzun olanlar bile birkaç hafta erken doğuruyorken bide sorunlu olanlar allah korusun çok erken doğabiliyormuş. world canm erken doğumu yaşayan ve erken doğum sonrası bebekte oluşabilecek birsürü komplikasyondan sadece birtanesini yaşamış olmasına rağmen kahrolan biri olarak sana tavsiyem riskli gebelik uzmanına danışıp onların önerilerine sonuna kadar uymandır. istanbul da iki dr tavsiye edicem sana prof.dr.recep has ve doc. dr arda lember

[/I]52921]canm girip girip acaba world ne yaptı diye bakıyorum yazmak istedim ama dilim varmadı ne güzel yazmışsın canm yazmak istediğimi sen yazmışsın bile. eger bana hamile kalmadan once sorsalardı bunları bunları yaşayacak bebeğin yine de istiyormusun kesinlikle hayır derdim. ama çk şükür yine de.. hamileyken erken doğum riskin var deselerdi ama aldırmazdım yine de çünkü bu işler pek belli olmuyormuş benm haftamda aynı duurmda olup miyadında doğuranlar varmış hemde dikişsiz ama ikiz yada üçüz olsaydı kesinlikle teke indirilmesine izin verirdim çünkü kadın rahmi tek gebelik için yaratılmış rahmi çok iyi talıyabailecek kapasitede olanlar rahim boyu uzun olanlar bile birkaç hafta erken doğuruyorken bide sorunlu olanlar allah korusun çok erken doğabiliyormuş. world canm erken doğumu yaşayan ve erken doğum sonrası bebekte oluşabilecek birsürü komplikasyondan sadece birtanesini yaşamış olmasına rağmen kahrolan biri olarak sana tavsiyem riskli gebelik uzmanına danışıp onların önerilerine sonuna kadar uymandır. istanbul da iki dr tavsiye edicem sana prof.dr.recep has ve doc. dr arda lember

canim istanbula gidemem simdi.dr ne ferse onu yapicaz sanirim.ama ücten bire inmesimede icim el vermiyor.bi de kalan tek cocugada bisey olursa ne yaparim bilemiyorum.son karar dr un oda tek birakmak istiyor.

sağolun kızlar daha iyiyim çok şükür...
gulem canm mehmet bey dediğim gibi ablamınn dr.uydu ve o sene başka yere gitti ama nereye bilmiyorum belki antalyaya gelmiştir..belkide aynı kişi değildir ama riskli gebelik uzmanıydı oda..inş. odur..iyi bi dr.du....c.tesi için inş bebişinin can sesini duyurur rabbim sana tüm dualarım seninle güzelim
piraye hamileliğin zorlu dönemlerindesin ..bian önce geçerede keyifli kısımlarını yaşarsın bebişinle inş.
dew sen nasılsı cnm ..ağırlaştınmı iyice :)minik donlarmı alıyosun kuzucuğuna pembiş totosu için:)))sağlıkla gelsin ,giyinsin,büyüsün prensesin
world Allah yardımcın olsun zor bir durumdasın canım..hakkınızda hayırlısı neyse o olsun..
cerenm hayırlı olsun ufaktan başlıyosun tedaviye hadi bakalım melodi ve sırayla verin güzel haberleri :)
unuttuğum kimse varmı bilmiyorum ama hepinizi çok öpüyorum..sağlıklı günlerimiz olsun hep:)

çok zor bi gün geçirdim yine...sabahlar olmuyo...ağrıyla uyanıyorum..afedersiniz wc de ıkınmamak için dakikalarca oturuyorum..
bana ilk ağrım olduğunda serum taktıran doktor magnezyum sandoz vermişti,kasılmaları ağrını keser diye..iki gündür çok ilaç içiyorum diye,birde doktor takip olduğum bi adam değil diye içmeyivermiştim..bugün içtim tekrar çoook şükür daha iiyiyim...ama doktoru aradım..c.tesi gelecektim ama ağrım var çarş geleyimmi dedim.gel dedi..5 te gitcem...daha kalp atımı için erken ama en azından perinatologmuş ya iyi bişeyler görür umuduyla gidicem...

world canım şaşkınlığımdan ne diyeceğimi bilemedim..sen istedin bi göz Allah vermiş 3 göz:) aynı durumu izmirde bi arkadaşım yaşadı..aşılamayla üçüz tutmuş..birini aldılar doğan ikizle tek yumurta ikizleriymiş meğer..tıpkısının aynısı birbirlerinin:)
benim sana önerdiğim doktor riskli gebelik uzmanı..ama sen tabii ki kendi doktorunada güvenmelisin canım..sağlam gitsin inşallah...

cerencim az kalmış tedavine..hastaneye söyle gerçekten atmasınlar seninde çoook olacak embriyon bana öyle geliyo:) ve ilkinde tutacak inşallah:)

badecim bahsettiğin doktor aynı doktor...sanırım adanada çalışmış daha önce..kendisini çok merak ediyorum:) bugün tekrar konuştuk hatta adam cevapsız çağrıma kendisi dönüyo çok ilginç..alçakgönüllü...inşallah güzel şeyler duyarım gerçekten çok ihtiyacım var..evde kendimi çok yıprattım...

sen nasılsın? canım kendini iyi hissetmein çok önemli..cerenin dediğini yaptım ya ben..evde 1 tane ot yokken,çiçekten hiç anlamam zaten hıdırellez diye gül aldırdım eşime...ayyy gözüne baktım resmen açsın diye..ne tuhaf ki iki tomurcuktan biri açtı öbürü açamadan buruştu...birde böcek,karınca hiç rahat bırakmadı çiçeği:))) tek tek ayıkaldım onları...daha kızlar var sırada diye diye konuşuyorum onunla:)))))))) bildiğiniz sıyırdım yani:)))

çok zor bi gün geçirdim yine...sabahlar olmuyo...ağrıyla uyanıyorum..afedersiniz wc de ıkınmamak için dakikalarca oturuyorum..
bana ilk ağrım olduğunda serum taktıran doktor magnezyum sandoz vermişti,kasılmaları ağrını keser diye..iki gündür çok ilaç içiyorum diye,birde doktor takip olduğum bi adam değil diye içmeyivermiştim..bugün içtim tekrar çoook şükür daha iiyiyim...ama doktoru aradım..c.tesi gelecektim ama ağrım var çarş geleyimmi dedim.gel dedi..5 te gitcem...daha kalp atımı için erken ama en azından perinatologmuş ya iyi bişeyler görür umuduyla gidicem...

world canım şaşkınlığımdan ne diyeceğimi bilemedim..sen istedin bi göz Allah vermiş 3 göz:) aynı durumu izmirde bi arkadaşım yaşadı..aşılamayla üçüz tutmuş..birini aldılar doğan ikizle tek yumurta ikizleriymiş meğer..tıpkısının aynısı birbirlerinin:)
benim sana önerdiğim doktor riskli gebelik uzmanı..ama sen tabii ki kendi doktorunada güvenmelisin canım..sağlam gitsin inşallah...

cerencim az kalmış tedavine..hastaneye söyle gerçekten atmasınlar seninde çoook olacak embriyon bana öyle geliyo:) ve ilkinde tutacak inşallah:)

badecim bahsettiğin doktor aynı doktor...sanırım adanada çalışmış daha önce..kendisini çok merak ediyorum:) bugün tekrar konuştuk hatta adam cevapsız çağrıma kendisi dönüyo çok ilginç..alçakgönüllü...inşallah güzel şeyler duyarım gerçekten çok ihtiyacım var..evde kendimi çok yıprattım...

sen nasılsın? canım kendini iyi hissetmein çok önemli..cerenin dediğini yaptım ya ben..evde 1 tane ot yokken,çiçekten hiç anlamam zaten hıdırellez diye gül aldırdım eşime...ayyy gözüne baktım resmen açsın diye..ne tuhaf ki iki tomurcuktan biri açtı öbürü açamadan buruştu...birde böcek,karınca hiç rahat bırakmadı çiçeği:))) tek tek ayıkaldım onları...daha kızlar var sırada diye diye konuşuyorum onunla:)))))))) bildiğiniz sıyırdım yani:)))

ah canım yaa niye böyle ağrın oluyo ki..dişini sık biraz inş. rahatlayacaksın zamanla..dr. evet çok iyi.biz ablamın durumunu öğrendiğimizde şok olmuştuk ablam normal hamilelik tansiyonunu ölçtürürken 21 e 18 çıkmıştı..hemen mehmet beye yolladılar.bizde paldır küldür girdik adam ilaç şu bu derken biz tam 1 ay o sersemlikle ücret ödemeden adama muayene olduk:)))çıkışta sekreter söylediğinde önemli değil diyomuş:)kendimize gelince toptan halletmiştik...birde biz giderken gencecik bir kız vardı rahminde ur varmış bütün dr.lar rahim alınmak zorunda demişler. bu dr. rahme zarara vermeden çıkarmıştı uru..yani adam çok iyiydi..inş. odur..çok yardımcı olur sana...çiçek işine gelince benim gülede böcek dadandı birde saksıda maydonozum var:))bana göre değil o işler unutuyorum kuruyolar sonra...ama çok şükür iyiyim..dr haftaya kademeli düşürelim ilacı sonrada tüp için konuşalım filan dedi...bakalım artık..hunili anne olmayayımda:))Allahım hepimize sağlık versin ki evlatlarımızı da sağlıkla büyütebilelim....

Canım benim yaaa şöyle bir derih ohhhh diyemicez herhalde 9 ay boyunca, umarım ağrıların geçer, miniğinde sağlıkla seninledir. Ne diyeceğimide bilemiyorum şu sıralar, walla kafamı toplayamıyorum. Herkes için herşeyin hayırlısı demekten başka elimizden bişi gelmiyo. Umarım yarın herşey sorunsuz geçer de içine birazcıkta olsa su serpilir canım

pırayecım ınan o takıntılar herkesde var bende daha bugun dusundum aynı seyı acaba bebegım benımlemı dıye sonra guldum kendıme ıcımden buhar olup ucmuycakya Allah korusun kotu bısey olsa zaten hısederız canım ben doktora mıydem bulanıyo dedıgımde cok ıyı dedı demekı hersey yolunda ama ben senın gıbı agır bı mıyde bulantısı yasamıyorum sadece kotu bı koku duydugumda aradada yemek kokusundan tıksınıyorum dedıgım gıbı kotu bısey olsa hısederız bıraz olumlu dusunsek ıyı olcak galıba senınde 30 hazırandı galıba muayne gunun benımde oyle bıraz daha sabır canım

Canım evet 30unda nasipse muayenem :) seninle aynı gidiyoruz ne güzel. Bazen içimi bir korku kaplıyor tıpkı dediğin gibi, sonra kendi kendimi telkin ediyorum herşey yolunda diye. Benim mide bulantılarım aldı başını gidiyo, su içsem çıkıyo afedersiniz walla. 49 kiloya düştüm, pantolonlar totişte durmuyo artık. Kerkenezlere döndüm, surat bembeyaz, gözler çökmüş... Pek bi çirkinleştim :( :( Ama hiç bişi yok gözümde yeterki miniğim sağlıklı olsun, ahhh bi gelse şu 30 haziran, görsek sıpayı, yaptırsak testlerimizi herşey güzel olsa....

Kizlar herkese gunaydin,

Dun yine biraz moralsiz bir gun olmus herkes icin....

Cerenm canim rapor isin sonunda bitti demek tedavin hayirlisi olsun sakin moralsiz baslama zaman zaman bizlerin inis cikislari oluyor hem tedavi oncesi hem tedavi suresince ama kendini en iyi sen bilirsin hep moralli olmaya calis kotu hicbir orengi aklina getirme ben farkli bir bireyim farkli seyle rolacak aa olumlu yonde diye telkinle baslamani istiyorum....hayirlisi canim,,Ben bu sicaklar baslamadan cogu alisverisimi yapmistim cok sukur tek tuk seyler kaldi onlarida haftaya izmire inecegim o zaman bitirecegiz kismetse...cok keyifli bir alisveris tabi darisi hepinizin basina ama yorucu kafam dolandi bir ara onu aldik mi bunu aldik mi durumu?:)

Gulem
agrilarin olmus,bak herkeste nasil farklilik gosteriyor agri durumu bizim gelin 2 kez hastanelik oldu 2 kez serum yedi sanirim doktor ona evde almasi icinde bir ilac vermisti mutalak doktoruna sor canim....o zaman sen yarin gideceksin doktora ha cumartesiyi beklemeyeceksin ama kalp atisini duymak icin erkense o zaman yien senin isine yaramayacak bu kontrol yavrum yine kafani takacaksin 1 sonraki kontrole kadar kalp atisi varmi yokmu diye?!!! biraz dayanip beklesemiydin acaba canim?

Badezuzum Canim ne oldu sana boyle ya?Kiyamam,eh bu kadar strese vucut bazen dayanamayip patliyor sanirim en azindan bir te[eki vermesine sevindim vucudun ilacl aonlemini alirsin hic olmazsa ama bir an evvel kendini toplamaya bak canim vucuduna stresin zarar vermesine izin verme sen daha bebecik tasiyacaksin sekerim vucudun guclu olmasi lazim....cok gecmis olsun guzelim...

WOrld Inanamadim okuyunca 3 kalp atisi olmasina ayyy cok zor yaaa verecegin karar inan yerinde olmak hic istemezdim dilerim senin icin ve minikler icin en dogru karari verirsin ama Landarch'in dedigi gibi rahimler tek bebek icin uygun baska bir topikte ikiz anneleri var 30.haftadan itibaren hastaneye yatti cogu hala yatanlar var birde 32.haftada dogum yapiyorlar cok bekelmiyor bebekler yer olmadigi icin ve bence erken dogum cok zor birsey bak Kuzeyimiz neler yasadi cok sukur simdi iyi ama hem kendi hem annesi babasi neler cekti....evet cok kolay bir karar degil ama hepsini kaybetmektense bir tane saglikli dogum yapmak daha muhim...hayirlisi olsun dualarim seninle...

Piraye bulantilar daha devam edecek ama az kaldi insallah 1-2 hafta sonra hamileliginde balayi gunlerin baslayacak...su anda kontrollerin 2 haftada bir olmasi lazim oyle degil mi?ben 2 haftada bir kalp atisi duyuyordum cok da rahatliyordum senin durumun nedir?eger orda doktorun yoksa hemen edin boyle moralin bozuk kotu hissettiginde hemen gidip kalp atisini duysan sana yeter senin gibi cok kisi var 2 doktoru hatat3 doktoru olan var :) bence orda bir doktor edin guzelim eminim takip yapan normal bir doktor bulursun guzelim....

Gelelim endiselere sizi cok iyi anliyorum bugun 29.haftama girdim halaaa endiseden geberiyorum Karya az tekmelesin neler yapiyorum cok hareket etsin diye kimse bizim normal kafa yapisinda olmamizi bekleyemez cunku neler yasadik,ben kendimi en yakinimda gelinizim oldugu icin kiyasliyorum zor elde etmis olmakla kolay elde etmis olma arasindaki fark bizde cok net gorunuyor...Mesela pazar gunu denize girdi bizim gelin ben girmedim zaten Israel bey izin vermedi girmeme simdilik girmeyelim dedi ama gir desede 10 kez dusunurdum.....bizim gelin bu hafat sonu marmaris selimiyeye tatile gidiyor ben izmir cesme arasi giderken huzursuz oluyorum yani iste size en buyuk fark...dun daha konustuk annemle babamla bu konuyu,onlarda goruyor farki ama bana hak veriyorlar kizim nasil biliyorsan nasil iyi hissediyorsan oyle yap diyorlar...
Hepinizi kucakliyorum hersey iyi olacak hissim bu yonde....opuldunuz...

ah canım yaa niye böyle ağrın oluyo ki..dişini sık biraz inş. rahatlayacaksın zamanla..dr. evet çok iyi.biz ablamın durumunu öğrendiğimizde şok olmuştuk ablam normal hamilelik tansiyonunu ölçtürürken 21 e 18 çıkmıştı..hemen mehmet beye yolladılar.bizde paldır küldür girdik adam ilaç şu bu derken biz tam 1 ay o sersemlikle ücret ödemeden adama muayene olduk:)))çıkışta sekreter söylediğinde önemli değil diyomuş:)kendimize gelince toptan halletmiştik...birde biz giderken gencecik bir kız vardı rahminde ur varmış bütün dr.lar rahim alınmak zorunda demişler. bu dr. rahme zarara vermeden çıkarmıştı uru..yani adam çok iyiydi..inş. odur..çok yardımcı olur sana...çiçek işine gelince benim gülede böcek dadandı birde saksıda maydonozum var:))bana göre değil o işler unutuyorum kuruyolar sonra...ama çok şükür iyiyim..dr haftaya kademeli düşürelim ilacı sonrada tüp için konuşalım filan dedi...bakalım artık..hunili anne olmayayımda:))Allahım hepimize sağlık versin ki evlatlarımızı da sağlıkla büyütebilelim....

canım geçen hafta p.tesi de çok ağrım olmuştu..adet olcam diye ağlamaktan varya yüzüm gözüm şişmişti..o gün serum taktırdı burdaki bi doktor ve magnezyum sandoz verdi..kasılmaları yumuşatır,ağrını alır diye...gerçekten faydası olmuştu sanırım ama biz neyin işe yaradığını bilemedik o zaman..bi kaç gündürde evde içmemiştim dün içtim tekrar gerçekten o rahatlattı sanırım..bugün iyi uyandım..yarın doktorumu görücem sanırım aynı doktor canım..bende telefonda konuştuktan sonra bi şaşkınlık yaşıyorum..o kadar sakin ve normal konuşuyoki..ne zaman arasam ulaştım hatta o geri döndü:) ben vaktinni almamayım diye acele acele konuşuyorum o sakinn sakin cevap veriyo..mum gibi bi adam sanırım..sizede iyi denk gelmiş,ablana şifa olmasına sevindim canım..çok heyecanlıyım yarın için..sanırım tedaviyi çok uzatmayacak doktorun..benim kuzenim sarı kantaronun kapsülünü kullanmıştı prozactan daha ii geldi demişti doktoruna sorsana belki bilgisi vardır..sen merak etme bebişine kavuş o zaman huniyi takcaz hepimiz...bizim tacımız huni olcak kesin:))))))))

Canım benim yaaa şöyle bir derih ohhhh diyemicez herhalde 9 ay boyunca, umarım ağrıların geçer, miniğinde sağlıkla seninledir. Ne diyeceğimide bilemiyorum şu sıralar, walla kafamı toplayamıyorum. Herkes için herşeyin hayırlısı demekten başka elimizden bişi gelmiyo. Umarım yarın herşey sorunsuz geçer de içine birazcıkta olsa su serpilir canım

canım öyle olacak galiba...iyi olmadığının farkındayım canım:) sesin soluğun çıkmıyo hiç..ama endişe etmen bana göre tabii gereksiz canım..sürekli belirtiler yaşıyosun bu bile bebeğinin seninle olduğunu gösteriyo canım:) valla midemde yanma hissetsem sevincem o haldeyim:))))))) dew in dediği gibi rahatlayacaksın inşallah...güzel günlere inşallah...hep beraber:)

Kizlar herkese gunaydin,

Dun yine biraz moralsiz bir gun olmus herkes icin....

Cerenm canim rapor isin sonunda bitti demek tedavin hayirlisi olsun sakin moralsiz baslama zaman zaman bizlerin inis cikislari oluyor hem tedavi oncesi hem tedavi suresince ama kendini en iyi sen bilirsin hep moralli olmaya calis kotu hicbir orengi aklina getirme ben farkli bir bireyim farkli seyle rolacak aa olumlu yonde diye telkinle baslamani istiyorum....hayirlisi canim,,Ben bu sicaklar baslamadan cogu alisverisimi yapmistim cok sukur tek tuk seyler kaldi onlarida haftaya izmire inecegim o zaman bitirecegiz kismetse...cok keyifli bir alisveris tabi darisi hepinizin basina ama yorucu kafam dolandi bir ara onu aldik mi bunu aldik mi durumu?:)

Gulem
agrilarin olmus,bak herkeste nasil farklilik gosteriyor agri durumu bizim gelin 2 kez hastanelik oldu 2 kez serum yedi sanirim doktor ona evde almasi icinde bir ilac vermisti mutalak doktoruna sor canim....o zaman sen yarin gideceksin doktora ha cumartesiyi beklemeyeceksin ama kalp atisini duymak icin erkense o zaman yien senin isine yaramayacak bu kontrol yavrum yine kafani takacaksin 1 sonraki kontrole kadar kalp atisi varmi yokmu diye?!!! biraz dayanip beklesemiydin acaba canim?

Badezuzum Canim ne oldu sana boyle ya?Kiyamam,eh bu kadar strese vucut bazen dayanamayip patliyor sanirim en azindan bir te[eki vermesine sevindim vucudun ilacl aonlemini alirsin hic olmazsa ama bir an evvel kendini toplamaya bak canim vucuduna stresin zarar vermesine izin verme sen daha bebecik tasiyacaksin sekerim vucudun guclu olmasi lazim....cok gecmis olsun guzelim...

WOrld Inanamadim okuyunca 3 kalp atisi olmasina ayyy cok zor yaaa verecegin karar inan yerinde olmak hic istemezdim dilerim senin icin ve minikler icin en dogru karari verirsin ama Landarch'in dedigi gibi rahimler tek bebek icin uygun baska bir topikte ikiz anneleri var 30.haftadan itibaren hastaneye yatti cogu hala yatanlar var birde 32.haftada dogum yapiyorlar cok bekelmiyor bebekler yer olmadigi icin ve bence erken dogum cok zor birsey bak Kuzeyimiz neler yasadi cok sukur simdi iyi ama hem kendi hem annesi babasi neler cekti....evet cok kolay bir karar degil ama hepsini kaybetmektense bir tane saglikli dogum yapmak daha muhim...hayirlisi olsun dualarim seninle...

Piraye bulantilar daha devam edecek ama az kaldi insallah 1-2 hafta sonra hamileliginde balayi gunlerin baslayacak...su anda kontrollerin 2 haftada bir olmasi lazim oyle degil mi?ben 2 haftada bir kalp atisi duyuyordum cok da rahatliyordum senin durumun nedir?eger orda doktorun yoksa hemen edin boyle moralin bozuk kotu hissettiginde hemen gidip kalp atisini duysan sana yeter senin gibi cok kisi var 2 doktoru hatat3 doktoru olan var :) bence orda bir doktor edin guzelim eminim takip yapan normal bir doktor bulursun guzelim....

Gelelim endiselere sizi cok iyi anliyorum bugun 29.haftama girdim halaaa endiseden geberiyorum Karya az tekmelesin neler yapiyorum cok hareket etsin diye kimse bizim normal kafa yapisinda olmamizi bekleyemez cunku neler yasadik,ben kendimi en yakinimda gelinizim oldugu icin kiyasliyorum zor elde etmis olmakla kolay elde etmis olma arasindaki fark bizde cok net gorunuyor...Mesela pazar gunu denize girdi bizim gelin ben girmedim zaten Israel bey izin vermedi girmeme simdilik girmeyelim dedi ama gir desede 10 kez dusunurdum.....bizim gelin bu hafat sonu marmaris selimiyeye tatile gidiyor ben izmir cesme arasi giderken huzursuz oluyorum yani iste size en buyuk fark...dun daha konustuk annemle babamla bu konuyu,onlarda goruyor farki ama bana hak veriyorlar kizim nasil biliyorsan nasil iyi hissediyorsan oyle yap diyorlar...
Hepinizi kucakliyorum hersey iyi olacak hissim bu yonde....opuldunuz...

canım evet kalp sesini daha duyamayacağımız için üzülüyorum....ama doktorla ilk konuştuğumda çarçamba gel dedi ben eşimin işi yüzünden hafta sonuna gelelim demiştim..dünde arayıp ben bekleyemiycem dedim çarşamba onun dediği gibi karalaştırmış olduk..bugün şükür iyiyim ama arayıp c.tesiye alamycam artık:)))))))) en azından geliştiğini görebliriz diyoruz şimdi:)))
canım valla denize girmek falan şurda dursun boşver..hayır bişey olacağından değil ama gereksiz risk...sen bol bol duş alırsın olur biter:)))))) kuzu içerde yüzüyo nasılsa:) canım benimde en heveslendiğim şey alışveriş falan ama Allah o günleri nasip ederse senden öğreniriz ne alınır napılır? :)

bu arada lee nin dün kontrolü vardı..tahlilleri gösterecekti..tedaviye başlayacak inşallahhhh...

leeee yaz artık naaptın?

Canım evet 30unda nasipse muayenem :) seninle aynı gidiyoruz ne güzel. Bazen içimi bir korku kaplıyor tıpkı dediğin gibi, sonra kendi kendimi telkin ediyorum herşey yolunda diye. Benim mide bulantılarım aldı başını gidiyo, su içsem çıkıyo afedersiniz walla. 49 kiloya düştüm, pantolonlar totişte durmuyo artık. Kerkenezlere döndüm, surat bembeyaz, gözler çökmüş... Pek bi çirkinleştim :( :( Ama hiç bişi yok gözümde yeterki miniğim sağlıklı olsun, ahhh bi gelse şu 30 haziran, görsek sıpayı, yaptırsak testlerimizi herşey güzel olsa....
canım ben kusmuyorum ama kılo almıyorum hata 1 kılo verdım sen kusuyosun kılo vermen cok normal cırkınles canım emınım bebegın sonra guzelestırecektır senı doktorumun bana soyledıgı 9 ve 10 uncu haftada zırveye ulasacak sonra yavas yavas azalacak dewde soylemıs zaten bende guleme katılıyorum mıydenın bulunması bıle bebegının saglıklı olmasına ısaretır 30 hazıran bıgelse bende cok rahatlıycam canım

kızlar merhaba:-)))):52::52::52::124::111: şööyle en çılgınında gülücüklerimi yollayayım sizlere :-)))):52::52::52::124::111:
ben perşembe gününden ankaraya gittimhafta sonuda eşim geldi ohhh bir güzel gezdik ve dünde dr.la görüşmemiz vardı. randevumuz 15:45 teydi biz yaklaşık saat 19:30 da dr.la görüşebildik.merkezin diğer dr.u rahatsızlanıp gelemeyince bütün hasatalarla timur bey ilgilenmek zorunda kalmış.neyse eşim oradada sabrını gösterdi :-))ama benim beklemekten başıma ağrılar girdi. tekrar bir muayeneden geçtim.maalesef küçük bir kistim vardı. hala duruyor.soğan suyunamı yoksa hayıtamı başlasam acaba sizce hangisi daha iyi gelir.
sonra tahlillerime baktı hormonlar iyi,yumurtalıkların durumu fena değil ama sadece yumurta rezervim düşük.moralimi yüksek tutmam gerektiğini söyledi.daha önceki yapılan testler histereskopi laparaskopi sonuçları şuana kadar çekilen 4 adet hsg yi anlayacağınız benim kalın bir ansiklopedi durumuna gelen dosyayı görünce ne çok işlemlerden geçmişsin dedi. özellikle 4 kez çekilen hsg ye ve 2 kez yapılan histereskopi olayına kızdı hadi bir kez yapılmış diğerleri niye dedi. ben ne bileyim tıpı ben okumadım 8 yıl boyunca gittiğim dr.ların hepsi kendilerince konularında uzmanlardı ve ben onlar ne dediyse doğruyu söylüyorlar diye güvenip yaptırdım dedim. anlayacağınız şu dr.ları 8 yıldır çözemedim ben kızlar:-((:-))
regl olduğumda tekrar gelmemi söyledi.biz bu hafta itibariyle tatile çıkıyoruz.artık bir sonraki reglimde gideceğim bana dkh verecek kist oluşmaması için ve sonrasında da artık bana hangi tedaviyi uygun görürse onu başlatacak.anlayacağınız herşey yolunda giderse ağustosta tedavi tam anlamıyla başlıyor.bu arada benden tekrar reglnin 2-3 günü yaptırmam için fsh ve e2 21.günüde progesteron tahlili verdi.
şuan içinde kullanmam için dhea, folbiol, coraspin vede GNC colostrum 250mg (özel destekmiş) verdi. tedavide bana rahim içi aşılama ve Kumulus ko-kültür uygulayacakmış. burada sperm DNA sınada bakılıyormuş.
inşaallah bebeğime buradaki tedaviyla kavuşurum kızlar.herşeyden çok bol bol duaya ihtiyacım var.dualarınızı bekliyorum:-))
bade canım hunilimi oluruz bilemiyorum ama hunilide olsak çok iyi anneler olacağız buna eminim:-))
ohh ohhh karya hanımlar tatile çıkmışlar.denize giremezsenizde ayaklarınızı sokun.bir deniz manyağı olarak kendimi denisde olupta girmeden düşünemiyorum:-)) ama bebeğim için herşeye katlanırdım.
dew canım gelinize ve bebeğinede sağlık diliyorum.ama bende olsam o yolu hamile olarak çekmezdim.geçen yıl bizde selimiye ve civarlarındaydık.yolları çok virajlı.
piraye ,yeliz bulantılar başlamış bakıyorum.ohh ohh boş verin bunnları yaşamakta çok güzeldir eminim:-))
ceren belkide seninle tedavimiz aynı döneme gelecek.bizlerde melodinin arkasından buradan sevinç çığlıklarımızı atarız.badeciğim ve zrda da kendilerini toparlayıp başlarlar.ohhh arka arkaya hamiş oluruz.zrda yı daha iyi gördüm gibi.
gülemciğim seninle uzun uzun konuştuk buradanda inşallah güzel haberlerle bize döneceksin diyorum.ben seninle olumsuz hiçbirşey düşünmüyorum.kalp atışınıda duyacaksın canım:-))
ve gelelim world sana canım durumunda olmayı hiç istemezdim.o kadar uğraşlardan sonra 3 tane ve bir yada ikisinin gelişimini sonlandırmak gerçekten çok zor karar.ama riskli gebelik konusunda uzman bir iki dr.a daha görünsen diyorum.ama 3ünü taşıyamayıp kaybetmek riskine karşı dr.un söylediğide doğru.inşaallah hakkınızda en doğru kararı verirsiniz canım.dua etmekten başka birşey elimizden gelmiyor.
ismini yazdığım veya yazamadığım tüm anne adaylarına sevgimi ve dualarımı yolluyorum:-))

landarch canım aslan parçasını gördüm çoooooook tatlı ayol erkek olmuş o:-)):nazar::nazar::nazar: allah sizlere bağışlasın:-))

lee hoşgeldin canım..evet uzun uzun konuştuk,tedavin sağlam adımlaral ilerliyo canım..sende tatilini çıkar aradan..içinde hiç bişey kalmasın..eşininde dinlenmiş olması önemli,gerçi bizimkiler sabır taşı gibi yanımızdalar sağolsunlar:)))

evettt kuzeyi söyleyecektim çoookk tatlı yaaa küçük adam:)

yelizzzz profilindeki resim ultrason kağıdınızmı?bebeğinmi yani:) elini görmesem anlayamayacağım..canım 9 haftayı devirdin ha:) bu arada belirti yaşamaya başladığın haftayı hatırlıyomusun?6.haftanın başında belirtin varmıydı?

Back
X