ben de cepten yazdim birkac gundur, o yuzden kısa gecistirdim hep. tesekkur ederim hepinize, sayenizde daha iyiyim. dhea alacagim ama bulamiyorum eczanelerde, yumurta kalitesini arttiriyormus. ben iyiyim, 2 ayi nasil gecistirecegim bilmiyorum. tedavi devam ederken bir daha cok zor diyordum ama su anda hemen baslamak da istiyorum. bu cocuk ugrastiracak beni anlasilan.
beraber girdigimiz bir kızın da 12 adet toplandi, 5i olgun cıkmıs, ama hic dollenme olmamis. bizde dollenme vardi, ama hızlı bolunmus, kalitesiz dedi embriyolog. ama durumunuzda umutsuz birsey yok, ben burada memurum, burada devam etmenizin bana bir faydasi yok ama burada devam edin derim, biraz sanssizlik oldu sizinki dedi. en azindan dollenmesi olumlu bir isaretmis. burada yaptirirken imkanlarini oylesine zorlayarak gelenlere sahit oldum ki. otobusle sehir disindan gelenler, akrabalarinin yaninda kalanlar, borcla yaptiranlar. ve hep onlarinki olsun istedim, cok zordu sartlari. galiba kendimi atlamisim hep dua ederken :)
devlet hastanesi oldugundan cok sıcak bakmadılar, kısa protokol yapmiyoruz biz dedi gorustugum kadın doktor. zaten iletisimsiz bir doktordur, ben de uzatmadim cok. biz senin yumurtalik rezervinin dusuk oldugunu biliyorduk zaten, o nedenle yuksek dozda ilacla basladik tedavine dedi. menopozla ilgili kafama takacagim birsey yokmus, sadece benim daha erken olabilecegimi ongorebiliyorlarmis, ama bunu sorun etmene gerek yok dedi. dhea genel olarak yumurta adedine yonelik bir destekmis, bende yumurta gelisirken bir basamakta biraz daha uzun zaman harciyormus, kalitesizligi bu duraksama yaratıyor olabilirmis ama yine de dheayi kullan dedi.
yani embriyolog tedavi asamasini bilemedigi icin devam etmemizden yana, ama doktor yine ayni yuksek ılacları kullanacak ve benim verim dusuk olacak.
kocami cok ihmal ettim, biraz keyfini cikaralim hayatin. bir de landarchın romanyali suyunu hala icmedim acaba onu icmek icin erken bir vakit mi olur ? hemen tedavi ertesi ?
zaten israel beyden bir randevu alsam 1,5-2 aya veriyorlar, simdiden alsam mi ?
hem sperm hareketimiz, hem yumurta kalitemiz dusuk olunca kendiliginden olmasina inancim kalmadi. ama yine de birseyler yapmak istiyorum.
bu arada daha once c.tesi gitmistim yuvaya, haftaici once psikologla gorusmelisiniz gonullu annelik icin gerekli dediler, sonra hafta ici izin alip gitmistim bir gun, o gun de psikolog izinliymis, dun yine gittim simdi de cocuklar yaz kampindaymis, eylulde geleceklermis. yani ara ara gonullu anne olayım denemelerim de sonuc vermedi. aslinda haftasonu bir saatcik olsa iyi gelirdi bana biraz. yine olmadi, iyi bari cocuklar sicaklarda kavrulmuyor, denize giriyorlar.
tekrar tesekkur ederim, gulem evde otur bence de, annen ne kadar uzakta bilmiyorum ama yol sıkıntı yaratabilir. dew evde yatiyormussun, eksikler de tamam olmus, kaygisiz bekle 40 gun daha. bade evet yasamadan bilinmiyormus, ama sonucta elimizden bu geliyor. elimde olmayan seyler icin kendimi uzme kapasitem simdilik 3-4 gun. daha fazla olumsuz sonuc alırsam artabilir :) kendimize haksizlık ediyoruz bazen. pirayecim cok tesekkur ederim ama simdilik kenti denerim. zaten istanbulda tedavi fikri uzak bana. kocam da kabul etmez, ben onu zorla bu tedaviye bile goturdum. hep ne gerek var, acele ediyorsun diyordu. 3 tane dogurcam, ilkini dogurmam lazim diyordum. simdi sorun bulundu bakalim ama yine de olur sıkma canını diyen bir kocam var.
zerda tesekkur ederim, sana da gecmis olsun.
melodiyi merak ediyorum, nasildi kizalr gorustunuz mu ?