Umumi tuvalete gidememek ve bu durum yüzünden yaşadıklarım

ROCKnROLLA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
21
4
36
Antalya
sırf bu yüzden kaç kere idrar yolları ve enfeksiyonu oldum tuvaletimi dışarda tutuyorum şimdi 2 hafta sonra yurda gidicem ne yapıcam bilmiyorum en büyük sorunum bu yardım edin. evden başka yerde tuvalete gitmekten nefret ediyorum tutuyorum ve sonra karnım korkunç ağrıyor . sanki evden başka tuvalete gidersem hastalık kapacakmışım gibi hissediyorum. ne yapıcam ya

Bende oyleyim bende titizlik obsesif bicimde nerdeyse.ustelik hamileyim ona ragmen gitmiyorum.ama yaninda trde var mi bilmiyorum wc temizleme mendilleri var kenarlari temizleyip cok zorda kaldiginda kullanabilirsin baska tuvalet.ben hastaneye bile camasir suyuyla gidicem yine dogum icin ki burasi temiz bi ulke:)

canım niye kendine eziyet ediyorsun... bende çok iğreniyorum dışarıdaki tuvaletlerden ama sırf bu yüzden de sağlığımdan olacak değilim ya... ben şöyle yapıyorum mesela.. klozet kenarlarını örtecek kağıt bazen her tuvalette olmuyor, o zaman tuvalet kağıtlarıyla klozetin kenarlarını kapatıyorum öyle oturuyorum hatta bazen klozetin üstüne çıkıp öyle yapıyorum:) tutma kendini koyver gitsin:)

oturmuyorum ben eğer işim küçükse. ama diğer durumda tuvalet kağıdını klozetin üst kısmına bol bol yayıyorum gayet hijyenik oluyor

İnsan nasıl piskolojisine yerleştirirse o şey başına geliyo...Mecbur olursan ki sağlık çok önemli hiç bir yerini değdirmeden elinde bol peçete ve kolonya ie bu işi hallet.. Böyle nereye kadar gider hayat :)

eskiden ben de gidemezdim ama iş başa düşünce mecbur gidiliyor

keşke hemcinslerimiz bu kadar pis ve pasaklı olmasada bize bu sorunları yaşamasak dışarıda tuvalete gitmek banada eziyet gibi geliyor üstelikte hamileyim ama o kadar pis bırakılıyorki tuvaletler artık gittiğim mekanlarıda suçlayamıyorum onlar temizlese bile insanlarımız pis maalesef

valla her yerde giderim wc ye :)
özellikle avmlerde falan çok severim tuvaletleri. alafranga kullanırım imkanım varsa.
önce girdiğim gibi sifonu çekerim.
sonra tuvalet kağıdı sererim her yerine.
bazen klozet örtüsü de oluyor (trenlerde falan var)
eğer o varsa o daha hijyenik.
sonra da yine tuvalet kağıdı ile kapı kolunu tutup açar çıkarım.
bence alıştır kendini.
4 sene yurtta kaldım 28 kişi vardı kaldığım katta.
4 wc vardı. her gün temizleniyordu sabah.
temizlikçi bayanlar wc leri temizlediği gibi hemen kullanırdım wc yi.

öcelikle idrarını tutma, enfeksiyonlara daha çok davetiye çıkarıyorsun böylelikle.
sonra ben de dışarda wcye gitmeyi sevmem.
ama bazen mecbur oluyorsun
özellikle nöbette olduğum zaman mecbur gidiyorum ben.

eğer wc klozetse mutlaka kapılarını filan peçeteyle açıyorum, tabi önce girmeden elimi yıkıyorum.
girince sifonu mutlaka çekiyorum
kapağına klozet örtüsü ya da tuvalet kağıdı filan döşerim mutlaka.
ayrıca deliğine bir parça tuvalet kağıdı at ki su sıçramasın, asıl enfeksiyonların çoğu o sudan oluyor.
tabi ki wc'yi bulduğum gibi bırakarak sifonu çekerim çıkarken, kapıyı yine peçeteyle açarım.
elimi yıkadıktan sonra da peçeteyle kaparım musluğu ve çıkış kapısını da peçeteyle açarım.
en pis yerler klozet kapaklarından ziyade kapı ve musluklardır.

bazen kadınların tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamadan çıkıp gittiklerini görünce kapılar konusunda iyice dikkatli oldum ben de.
sonuçta üstünü bile düzeltsen o pis yerlere elin deyiyor, bir kere sabunla yıkarsan ölmezsin ya arkadaş!

Çok güzel ve yerinde bi yorum

Mikrop kapmayayim diye daha zor durumlarda kalıyorsunuz. Mümkün olduğunca çok peçete kullanarak bir yere temas etmeden atlatabilirsiniz bence

Opet petrolun tuvaletlerine bayılıyorum.
İki saat tutar Opet e giderim.
Seviyorum Opeti:)

bende 2 sene önce idrar yolu enf. geçirmiştim doktorumun dediği tek şey tuvaletin geldiğinde tutmıcaksın nerde olursa girceksin diye sakın tutma,,Valla dışarda hayatta oturmam öyle yerden olursa daha iyi tabi ,,girdiğim gibi tshrtümüde burnuma kadar çekerim koku almamak için napalım mecbur tutmakta iyi değil

Klozet olmasa aslında bu kadar sorun olmaz diye düşünüyorum.
Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde bir tane bile alaturka tuvalet yok..
Geçen düğünde resmen altıma yapacaktım yine de girmedim eve kadar tuttum.

Ama eğer eve gitme imkanım yoksa tuvalet kağıdıyla kenarları iyice kapatıp ancak öyle girebiliyorum maalesef

Kızım 9 yaşında ve aynıı sorunu 4 yıldır yaşıyoruz.
Ev dışında hiçbiryerde tuvalete gitmek istemiyor, tutuyor.
Tümgün okulda olduğu için ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz.
Bir iki kez altına kaçırdı ve çözüm bulması gerektiğini anladı.
Çantasında sürekli kolonyalı mendil bulunduruyorum ve çok sıkışırsa onunla iyice silip oturuyor tuvalete.

canım benim idrarını tutmak enfeksiyon açısından daha büyük problem.zehirli sıvıyı vücut atmak isterken sen içinde tutuyorsun.ben de çok titizim yanında sürekli ıslak mendil peçete sprey kolonya veya antimikrobiyel jel bulundur.tuvalet kapılarını çeşmelerini peçete ile tutarak aç kapat.ellerini temiz tut yeter.abarttığın kadar hızlı yayılmaz mikrop.kendi ellerimiz kadar kirli biryer yoktur zaten kişisel temizliğine dikkat et yeter.öpüyorum.

bende aynı seylerı yasıyrodum, ben de yurtta kaldım, orayı da evın gıbı benımsedıgın ıcın yakında alısırsın, bıkac gun kabızlık sorunu yasayabılırsın, onun ıcın de form cayı ıcmenı onerırım, sonra ıstesen de tutamazsın zaten :) devlet yurdu mu ozelmı?

üniversitedeyken yurtta enfeksiyon kaptım acillik oldum odur budur o kadar pimpirikliyim ki... çok zorda kalırsam oturmadan yada peçete döşeyerek yapıyorum. Yoksa ya millete rezil olacağım tutamayıp ya da yine hastalığa davetiye...

Bazıları isini hallettikten sonra sifonu cekmekten bile acizler lanet ediyorum Zorda kalmadıkca asla dısarda bi yerde girmem ancak son radde gelene kadar beklerim bi güzel peceteyle sarıyorum icinede atıyorum hemen yapıp kalkıyorm eve gelincede herseyımı degisiyorum napak mecbur :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…