Merhabalar, şuan nişanlıyım kismetse bu ay sonunda evleneceğim ama nişanlımın ailesi maddi manevi anlamda öyle ilgisiz,öyle umursamaz ki...4 Aralık'ta nişanlandık bir kere bile nasılsınız,haliniz keyfiniz nasıl diye aramadılar..geçen hafta bana araba çarpmıştı ancak o zaman aradılar geçmiş olsun demeye.. Bunun dışında düğün masrafları icin tek kuruş harcadıkları yok nişanlım herşeyi üstleniyor ve ben ona kıyamadığım için çalışırken biriktirdiğim parayla balayı masraflarını ben üstlendim,davetiyeleri ben bastırttım..Benim çırpınmalarımı annem gördükçe de onlara verip veriştiriyor sen neden uğraşıyorsun bunlar nebiçim insanlar diyor haklı olarak..Moralim bozuluyor 27 gün sonra düğünüm var ama kendimi yapayalnız hissediyorum...
Tatlım parası yoksa nişanlının bazı isteklerinden feragat et.Ben yaparım diye paranı harcama.İlerde eşin dahil kimse bunun kıymetini bilmeyecek artı el üstünde tutulmayacaksın bunu bil.Bende 8 aylık evliyim herşeyi ben ve ailem yaptık,üstüne birde saçma sapan bir sürü laf işittim eşimin ailesinden.Kendi memleketimde düğün yaptım "neden orada oldu düğün "gibi.En az 5 kere söylendi bu söz.Sonunda patlayıp"düğün yapacaktınızda kolunuzdan mı tuttum,yapsaydınız,varmıydı ki paranız?"dedim.Çok bozuldular ama kendileri kaşındılar.Bu sadece 1 örnek.
İlerde eşinden de nankörce sözler duyduğunda insan yaptığı fedakarlıklara acıyor,enayi gibi hissediyor.Ben 14yıl ailemden tek kuruş almadım.Tüm beyaz eşyaları,salon ve yemek takımımı almama rağmen ailemde nakit verip birde yatak odası takımımı aldılar.Ben sırf beni okuttular düğünümde de bana para harcamasınlar diye onca eşyayı almışken yine başlarına masraf açtım diye çok üzüldüm,zamanla içime oturdu.
Sende aynı duruma düşme derim.Ne kadar parası varsa o kadar alsın.Zamanla tamamlasın eksiklerini nişanlın.
Merhabalar, şuan nişanlıyım kismetse bu ay sonunda evleneceğim ama nişanlımın ailesi maddi manevi anlamda öyle ilgisiz,öyle umursamaz ki...4 Aralık'ta nişanlandık bir kere bile nasılsınız,haliniz keyfiniz nasıl diye aramadılar..geçen hafta bana araba çarpmıştı ancak o zaman aradılar geçmiş olsun demeye.. Bunun dışında düğün masrafları icin tek kuruş harcadıkları yok nişanlım herşeyi üstleniyor ve ben ona kıyamadığım için çalışırken biriktirdiğim parayla balayı masraflarını ben üstlendim,davetiyeleri ben bastırttım..Benim çırpınmalarımı annem gördükçe de onlara verip veriştiriyor sen neden uğraşıyorsun bunlar nebiçim insanlar diyor haklı olarak..Moralim bozuluyor 27 gün sonra düğünüm var ama kendimi yapayalnız hissediyorum...
çok iyi laf yapıştırmışsın çok iyi olmuş
O lafı söylemekte haksız mıyım ama?Kendi memleketlerinde ne düğün ne nikah yapacak paraları yoktu.Ben memleketimde salon+kuaför+fotoğrafçı+kına+gelinlikYemek...vs herşeyi karşıladım.Eşim bir tek otobüs tuttu eş dostu gelebilsin diye.Misafir gibi düğüne geldiler.Şu durumda hangi kıt akıllı birde eleştri yapabilir?Aklıma geldikçe sinirleniyorum halaKi ben 4 kere de duymamazlıktan geldim.Kolay kolay kızıpta laf sokmam bir büyüğüme.
o zaman bu durumdan şunu çıkartıyorum ki
kimseye fazla değer verip onun için fedakarlık yapmayacaksın bu aşık olduğun kocan bile olsa?
Teşekkürler kızlar,pek hoş durumlar olmasada bunlar tek olmadığımı hissetmek iyi geldi..Onlardan hiçbir beklentim yok. Ancak asıl üzücü durum benim ailem sürekli söyleniyor neden hiç aramıyorlar diyor annem sanki biz kız alıyoruz diyor...Gelinliğimi bile gittim annemle kendim seçtim bir kere bile sormadılar hazırlıklar ne alemde diye..Tamam durumları kötü olabilir ama bari arayıp bir hal hatır sorun..O da yok...Cehalet mi desem, umursamazlık mı desem ne desem inanın bilemiyorum...
Teşekkürler kızlar,pek hoş durumlar olmasada bunlar tek olmadığımı hissetmek iyi geldi..Onlardan hiçbir beklentim yok. Ancak asıl üzücü durum benim ailem sürekli söyleniyor neden hiç aramıyorlar diyor annem sanki biz kız alıyoruz diyor...Gelinliğimi bile gittim annemle kendim seçtim bir kere bile sormadılar hazırlıklar ne alemde diye..Tamam durumları kötü olabilir ama bari arayıp bir hal hatır sorun..O da yok...Cehalet mi desem, umursamazlık mı desem ne desem inanın bilemiyorum...
Tatligacı aynen canım ben de öyle düşünüyorum ayrıca nişanlım yurtdışında çalışıyor bu süreçte bize destek olmayı bırakın bir kenara nişanlımla telefonda ne zaman konuşsalar babası ev kiramızı öde der ablası kredi kartı borcumu öde der..Şaka gibi değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?