Umursamaz aile...

gladthat canım nişanda 2 bilezik taktılar,erkek kardeşi de bir çeyrek taktı,Allah sana da eşinin ailesiyle gül gibi geçinmek nasip etsin......

gladthat canım nişanda 2 bilezik taktılar,erkek kardeşi de bir çeyrek taktı,Allah sana da eşinin ailesiyle gül gibi geçinmek nasip etsin......

En azından az da olsa takı takmışlar. Aslında biraz da çevreden kaynaklanıyor bu durum. Bazı kayınvalideler gelinleriyle o kadar ilgileniyorlar hatta arkadaş gibi oluyorlar ki insan özeniyor. Seninde zaten anladığım kadarıyla takıldığın durum maddiyattan çok manevi olarak da ilgilenmemesi. Şahsen benim öyle. Çok şükür maddi sorunları aşacak durumdayız ama biraz ilgi görmek istiyorum kendi adıma da.

canım peki senin ailen düğün için bazı eşyaları aldı mı.

valla dünya tersine döndü şimdi kız evi oglan alıyoo oglan evi kız evinin üstüne atttmış yükü gidiyor bakalım çok sinir bozucu bi durum erkek çocugu diee orda bile kızlar küçümseniyorr cnm aynı bende senin gibi iyilikler ettim 1 ay olmadan tokatı yedimm ailesinin tırnaının pisi oldumm o kadar iyiliklerimi ayaklar altına aldıı erkek milletine iyilik yaranmaz emin ol bundan o kadar çokk cnm yanıyorki halen aklıma gelse kocandan kazzık yemek çok zormuş yardım etsen vay etmesen vay iyi niyetin kullanılıyo sonrada bir lafla ödeşiliyo ((

3 kızım var ilerde evlendiklerinde sadece üstümüze ne düşüyorsa yaparım fazlasını asla yapmam kızlarıma da yaptırmamevlendikten sonra varsa eksikler tamamlanır.kadınlar çok fedekar davranınca daha kıymetli olmuyorlar yeri geliyor eşin bile herşeyi unutuyor ayrıca baştan bütün sorumluluğu kadın alınca erkek rahata da alışıp evlendikten sonra yükü kadının sırtına atabiliyor en baştan bir kadın bunun önüne geçmeli.fazla fedekar olmamalı.nişanlının ailesinin arayıp sormaması da onların insanlık ve görgü derecesini gösterir yaptıkları çok yanlış ama ne yapacaksın bence dua et evlendikten sonra da sizi arayıp sormasınlar kafanız rahat olurbu şaka tabii ama umarım şimdi size hiç karışmayan insanlar inşallah evlendikten sonra değişip herşeye müdahil olmazlar

Kızlar benim ailem nişanımı adalar manzaralı restoranda yemekli olarak yaptı kızımıza layık nişan budur diyerek çevremdeki herkes biz böyle güzel nişan görmedik dediler düğünde de sırf beğendim diye hint işi 30 gr bilezik takıcaklar şimdi ben bunu nispet anlamında söylemiyorum bizimkilerin fedakarlığına bakın bir de onlara...Arayıp sormadıkları gibi bir de maddi manevi katkı hiç yok düğün mekanını bile canım nişanlım ödeyecek.evlendikten sonra yurtdışına gideceğim için burda ev açmadık dolayısıyla eşya da alınmadı...

bence de kendini harap etme benim düğünümde de eşimin ailesi bir sürü bilezik taktı el alem görsün die el alem gördü ama ben evlendikten sonra bir öğrendimki eşimin takılan bilezikler kadar kredi borcu varmış yani ev alma hayalleri kurduğum peşinat param pırrr uçtu gitti. eşim çok müsrif biri değildir. bir yerde çalışırken maaşı kendi ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemiş. aileside saolsun kendileri yemişler içmişler ev yenileyip durmuşlar yani oğlum bir ihtiyacın varmı paran yetiyor mu diyen olmamış o da azar azar borçlanarak bir sürü borç yapmış. biz evlenirken bundan aileninde haberi varmış.
biz evlenirken yaşanan bu umursamazlık hala değişmedi, hala kayınvalidem kendini çocuklarından çok düşünür. yavrumun borcu varmı darda mı sıkıntıda mı demez ama her gün arayıp yavrum kuzum sana kıyamam der:) o çocuğu çok seven anne olur:) hatta yakın zamanda eşimle ilgi ödememiz gereken bir miktar para vardı. benim annem kolundaki 2 bilezikten birini çıkardı gizli saklı bana verdi bozdurun borcu ödeyin diye ben zaten bileziklerimi satmıştım önceki borçlar için, aynı hafta kayınvalidem 5 bileziğinin üzerine 6. sını istedi kocasından. kayınpederim param yok dedi, olsun kredi kartınla alırsın dedi kayınvalidem. işte böyle durum hiç değişmiyor. yani şimdi vermeye başlarsan hep veriyorsun ama genede yaranılmıyor o yüzden çok uzun süreli evli olmasamda benden tavsiye kendinden bu aşamada ödün verme, eşin yapsın gerekirse para biriktirsin.

canım nişanlın ne diyo bu duruma peki ? tabi ilgisiz olmaları kötü ama bi yandan da iyi...en azından kimsye muhtaç değilsiniz...onlar alıp etseydi ilerde belki de başınıza kakıp durcaklardı herşeyi biz yaptık ettik diye...benim eşimin ailesi mesela ev alırken bi 5 bin lira verdiler ev almış oldular...siz kendinize yetiyosanız aslında en güzeli bu...nişanlın hep senin yanındaysa yani sana destek oluyosa boşver ailesini ...kafana takmamaya çalış boşuna üzülme..

Ailenizi düşününce onların verdiği emeklere, siz mutlu olun diye gösterdikleri fedakarlıklara karşılık karşı tarafta bir hareket olmayınca insan kendini kötü hisseder, çok haklısınız. Siz de mesafenizi koruyun karşı tarafın ailesiyle bence herşey maddi değil çünkü masrafları karşılayamasalar bile arayabilirler ne bileyim az parayla küçük çeyizlikler yapabilirler düşündüklerini göstermek için. Hal hatır sorup "kızım elimizden gelen bu kadar" deseler yeter yani.

Ama sizinki gene iyi hazırlıklar sırasında kenara çekilip şu şu marka olsun, şuda alınsın, buda alınsın diyenler de var cnm

En iyisi ise birbirini seven iki güzel kalp, kurulacak ortak bir hayat ve güzel bir gelecek boşver

Arayıp sormamaları konusunda alınmakta haklısın ancak evleirken düğün salonunun parasını vs nişanlının ve senin ödemenden daha doğal birşey yok.

cnm bence de arkadasların dedıgı gıbı fedakarlık yapm asonra cok pişman olursun,senı aramamaları cok uzucu bır durum ama sen de kendını agırdan sat ..inş hersey yoluna gırer..

amaannn ben annemi de almıyorum nişanlımla çıkıyoruz geziyoruz beğeniyoruz alıyoruz. oda bende kimseye muhtaç değiliz hiçbizamanda Allah muhtaç etmesin. tabi onlarıda bize etmesin

ben istanbulda nişanlım kayseride olduğu için iki taraftada düğün yapmak durumunda kaldık ama bizim tarafınkini biz üstlendik masraflarını onlarınkinide nişanlım karşıladı
kayınvalidem görümcem zati hiç bişiden anlamıyolar ne alınacak ne verilecek kaynananm pazarlık kısmında sadece konuşuyordu gerisini akrabaları olan kadın şu alınacak bu alınacak dedi
aldık düğünede dediğiniz gibi misafir gibi geldiler gittiler kınamda görümcem forğraf çekmekten başka bişi yapmadı herkes arkadaşım ilgilenince yapılması gerekenlerle onu görümcem sanmışlar
dediğiniz gibide bi günde telefon açıp hısımım kızım hazırlığınız nasıl gidiyo ihtiyaç bişi varmı demediler komşumda düğünüme katıldı eşimin aileside :) hatta ayrımcılık yapıp bizim düğün o tarafta olacak bu sizin düğün diye kıllarını kıpırdatmadılar ne insanlşar var

Aralık ayında nişanlandım 1 kere arayıpta kızım hazırlıkların nasıl gidiyor ne yapıyorsun demedi
nişanlım mobilya ,düğün yeri ,gelinlik herşeyi kendisi yapıyor
ararlarsa onlardan birşey isteyeceğiz diye düşünüyorlar sanırım
ama bugün bana birşey yapmayan insanlar yarın da benden birşey beklemesinler .

senden beklemezler zati eşinle hallederler cnm ben onları sallamam onlarda bize gelince eşime telefon açıp eksik bişi varmı diyo
erkek evin ekdiğinden nerden haberi olsun ki halbuki :)

beklenti içersine girmek insanı böyle yapar
yıpranırsın, evlensen bile eminim bu beklentilerle sorunların vardır senin, ya da sorun her an gelebilir bile

Bu erkek tarafına da son yıllarda bişi oldu. Sanırsın gelin almıyorlarda oğullarını damat veriyorlar. Naz a çekmeler yapılanını Beğenmemeler Hep Onlarda. Erkek Evi Naz Evi Olmuş. Son Zamanlarda Bakıyorumda Buna Bende Dahil Aman Huzurumuz Kaçmasın Diye Her Taşın Altına elini Bayanlar Koyuyor. Ayıp Ya Hem De Ne ayıp. Terbiyesiz Mi Desem Görgüsüz Mü Desem (aslında Laf Sokmada Herkesden Daha Çok Görmüş Geçirmişlerdir Ya) ne Desem BIlemedim. Üzülem Arkadaşım Burada Yazan Arkadaşların Sözlerine Kulak Ver. Hiiiiiç Üzme Kendini, Bırak Olduğu Kadar paran Sana Kalsın. Evlenince Lazım Olur. Eşine De Şu Kadar Param Deme, Bi De Bişi Alacakları Ona Güveniyorlar, Tembel Tenekeler....

Bide bu konularda tartışmak istersen üstüne suçlu olursun. Hemen kaynana zeytinyağ gibi Üste Çıkar Senin Ağlamalarını Sıkıntıları Görmezden Gelir, Aman Gidersen git Zaten Dünden Razısın Sen Der, Araya Girip Ara Yapmak Isteyenlere De Müsade Etmez, Sende Nişanlınla Ayrıldığınla Kalırsın. Anlayacağı N Hep Suçlu Hep Hatalı Olursun. Bir Türlü Yaranamazsın

beklenti içersine girmek insanı böyle yapar
yıpranırsın, evlensen bile eminim bu beklentilerle sorunların vardır senin, ya da sorun her an gelebilir bile
çok şükür sorunumuz yok canım benim bunlar beklenti değil aile ilişkilerinde olmasi gereken şeyler okuduğunu iyi anla ve sonra cevap yaz oldu mu tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…