Umursamaz bir insan olmak için napmam lazım?

Smile286

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2016
128
83
48
32
Neden insanlarla aramı bozmak istemiyorum ki, bazen bana kötülük yapan insanlara karşı bile Polyanna olup kalp kırmamaya çalışıyorum. Çünkü onları kırmaktansa kendi üzülmemi tercih ediyorum. Bunun bana yan etkisi çok oluyor tabi. evhamlı mutsuz panik biri oluyorum bazen insanlar gerçekten çok kötü duygularla yaklaşabiliyor. laf sokmayı gösteriş yapmayı güzel bir şey sanıyorlar. Bazen kendime kızıyorum Neden bana kötü davranan insanlara ben kötü davranmıyorum diye. Biri bişe dedi mi kalbim yerinden çıkacakmıs gibi atıyor umursamaz gibi olmaya çalışıyorum ama bu seferde kendimi ezikmiş gibi hissediyorum. İnsanlar neden bu kadar kötü anlamıyorum. Laf sokmayı kendine birsey sanıyor. Benim gibi olan insanlar var mı kk da aramızda? Hep insanlarla iyi olayım tartışmasız mutlu bir ortam olsun diye uğraşan ama bunun yanında kendi üzülen insanlar var mı? Bana akıl verir misiniz nasıl vurdun duymaz biri olabilirim.

Umursamicaksiniz o kadar basit.

Canımı yakanın canını yakarım.
Siz de öyle yapın.

Hayırdır, siz de mi hep iyi niyetinden kaybedenlerdensiniz? Burada çok var öyle de... :)
Örnek verseniz? Laf sokma derken mesela ne gibi? Belki birçok şeyi laf sokma olarak algılayıp alınan sizsinizdir?

Bende sizin gibiyim biri bişi dedimi o an donup kalıyorum bozuntuyu vermiyorum sonra eve gelince kendi kendime yiyip bitiriyorum neden bişi demedim diye bazen de tam tersi bir olay oluyor ve tepki veriyorum bu seferde vicdan azabindan ölüyorum yaptigim doğrumuydu degilmiydi acaba benmi yanlis anladim diye sizi cok iyi anliyorum benimkinin temelinde annem yatiyor oldum olasi biri bisi yaptiginda hep susan taraf bendim cunku annem sen sus derdi birisi bisi dediginde ben tepki veridigimde bak zamaninda sana soyle davrandi boyle davrandi diye önüme bir sürü olay çıkarır tepki veremezdim. Anneme göre mutlaka herkesin birbirine bir iyiligi dokunmuştur o yüzden yanlışlar görülmemeli. Çocuğum olduktan sonra bende bişiler degişti baktimki bu sefer sadece ben zarar görmüyorum evladimda zarar görüyor bende insanlara karsilik vermeyi ögrendim ve sirf bu durum icin yardim aliyorum.

Neden insanlarla aramı bozmak istemiyorum ki, bazen bana kötülük yapan insanlara karşı bile Polyanna olup kalp kırmamaya çalışıyorum. Çünkü onları kırmaktansa kendi üzülmemi tercih ediyorum. Bunun bana yan etkisi çok oluyor tabi. evhamlı mutsuz panik biri oluyorum bazen insanlar gerçekten çok kötü duygularla yaklaşabiliyor. laf sokmayı gösteriş yapmayı güzel bir şey sanıyorlar. Bazen kendime kızıyorum Neden bana kötü davranan insanlara ben kötü davranmıyorum diye. Biri bişe dedi mi kalbim yerinden çıkacakmıs gibi atıyor umursamaz gibi olmaya çalışıyorum ama bu seferde kendimi ezikmiş gibi hissediyorum. İnsanlar neden bu kadar kötü anlamıyorum. Laf sokmayı kendine birsey sanıyor. Benim gibi olan insanlar var mı kk da aramızda? Hep insanlarla iyi olayım tartışmasız mutlu bir ortam olsun diye uğraşan ama bunun yanında kendi üzülen insanlar var mı? Bana akıl verir misiniz nasıl vurdun duymaz biri olabilirim.
Şuan yazdıklarınızda kendimi buldum. Bu huyumdan ben de çok nefret ediyorum kinci biri olamıyorum karsimdakinin mesela ne yaptıklarını unutabiliyorum ne de söylediklerini sonra kendime diyorum ki o kişiyle yine aynı duruma düştüğünde sen de laf söyle sen de kır onun kalbini ki ne hissettiğini anlasın diyorum sonra o an geliyo ne bir surat asabiliyorum ne lafına cevap verebiliyorum ne kendimi savunabiliyorum en önemlisi de umursamaz olamıyorum bunlar da hep beni etkiliyo kendimi sıktıkca hasta olup yatıyorum. Bir de kendime çok çok ama çok kızdığım bir şey daha var, karşımda ki insan ne söylerse söylesin kalbimi ne kadar kırarsa kırsın iki güzel söz söyledi mi hemen kanıyorum istem dışı bir şey oluyo sonra bakıyorum ki o kişi benim ne iyiligimi ne dürüstlüğümü ne de samimi davranislarimi hakediyo. En büyük pismanlıkta bu zaten

Hayat çok kısa bunlara kafa yoracak zamana yazık .. Elbet hesap günü gelecek takılma

terazi burcu musun? beni anlattın. laf da sokulsa cevap veremem normalde. kırmak istemem. kırarsam uyuyamam vicdan filan.

bunu internetten üst üste yaprak dökümünü izleyerek aştım. aşırı dozda ferhundeye maruz kalınca şimdi daha rahat konuşuyorum insanlarla :D

Bende sendenim ama beni üzenleri takmıyorum kendi vicdanları ile başbaşa bırakıyorum benim kimseyi kırmak gibi ne isteğim nede lüksüm var öylede olunca inan yastığa rahat başımı koyuyorum kalp kıran vs....gerisini kötü kalpliler düşünsün

Back
X