Umursanmamak, dikkate alınmamak

herkesin çevresinde var bu tip insanlar, benim çevremde de selam verirsin almayanlar var, merhaba demenin minik bi gülümsemenin nesi var değil mi, hayır adama kadına selam veriyorum yüzünü çeviriyor, bu tip insanları göre göre takmamayı öğreniyorsun
çünkü hepsini takacak olsan işin var, oturup her biri için saatlerimi harcayamam ki neden diye, kendi ayıbı kendi bilir
gününün güzel geçip geçmeyeceğini neden 2. kez gördüğün biri belirlesin ki, bu pencereden bakınca ne kadar mantıksız değil mi
bende başlığın konuya göre yanlış olduğunu düşünüyorum bu arada

Son düzenleme:

Maalesef değiştiremiyorum. Bu önemli başlığı bu tür kişisel bir olayla sınırlamış gibi olmuşum. bu durum benim de şuan hoşuma gitmiyor ve yanlış buluyorum..
Nerden değiştirebilirim biliyormusunuz?
Eğer olmuyorsada umarım yetkililer değiştirirler; 'bugun canım cok sıkıldı' başlığı ile...

Gerçi ne gerek vardı tüm sıkıntımı buraya dökmeye...
Bir bilge şöyle demiş; 'Konuştuğum için çoğu kez pişman oldum, ancak Susduğum için hiçbir zaman pişman olmadım.'

Bu tarz kışısel bir sıkıntıyı dillendirdiğim için bende gerçekten çok pişman oldum.
Ayrıca bukadar önemli bir başlığın altını ilk yazımdaki şekilde dile getirdiğim için kendimi kınıyorum.

Umarım, dünki karmaşık duygularım mazereti ile anlayışla karşılanır.

ben deeğiştiremedim, Yetkililerin başlığımı 'canım sıkıldı' şekilde değiştirmelerini rica ediyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Mune ye mesaj atarsan düzeltir sanıyorum, yazım tarzına bakılırsa, kırılgan bi yapın var sanırım ama hayat ve insanlar daha yüzeysel, bence ilerde daha az üzülüp kırılmak için bu tarafın törpülemelisin belkide, bu kadar derinlikli düşünme her konuyu derim son olarak

başlıktan farklı bir içerik bekledim. sen tamamen kişisel bir durumdan bahsediyorsun bunun atalarla alakası yok..
yazım tarzından ağır biri olduğunu hissettim. yani demek istediğim şu en basit olayı şiir yazıyor gibi anlatıyorsan karşı tarafa ya da basit olayları ciddiye alarak konuşuyorsan karşındaki insana komik geliyor olabilir. şöyle ki edebiyatçı bir arkadaşım vardı 35 yaşında ama kullandığı sözcükler eski Türkçe. bazen dalga geçiyorduk "çağdaş konuş biraz tanzimat döneminden kalma gibisin" derdik. olay buna benzer olabilir mi?çevrendeki herkes böyleyse sorgulayabilirsin ama kendini bilmez bir iki kişi her yerde var sen odaklı olmayabilir.

başlıkla konun ne alakası var anlamadım ozaanlarda böyle ınsanlar yokmuydu yanı herkesın huyu suyu farklı hepimiz gun içinde bır suru ınsan gıcık oluyoruz kımını sevıyoruz aynı şekilde bızede gıcık olanlar var zaten sadece iş için hayatındaymış yerınde olsam oanlık sınırlenırdım ama bukadar takmazdım heleki ecdadımızı hiç karıştırmazdım

Eskiden de vardı şimdi de var ama şimdi daha göz önünde her şey hepsi bu. Yeni nesilin özgürlüğü yapısal gelişimi daha farklı.

bunca yıl iş tecrübemden öğrendiğim kadarıyla aranızda mutlaka bir husumet yaşadığınız için böyle davranıyordur ama tabi ki bu şekli onaylamıyorum ama her şey tek taraflı değildir tatlım

Ah böyle sessiz kalmaya gelene kadar öyle saygısızlıklar,bencillikler,terbiyesizlikler yapılıyor ki...
Üstelik böyleleri hatalarını kabul etmiyor,işi küstahlığa vuruyorlar.
Açıkçası onların yanında,bu bana hiç büyütülecek bir durum gibi gelmedi.

Hayatı mı çok ciddiye alıyorsun,kendini mi,kadını mı çok ciddiye aldın acaba ?
Hiç tanımadığın bir insan,neden seni üzmek,küçük düşürmek veya kötü hissettirmek istesin ki ?
Bir anlık dalgınlık olabilir,kendisine sorduğunu anlamamış olabilir veya daha önce sen istemeden onu görmemiş olabilirsin.Herşey olabilir.

Mesela bir anımı anlatayım : Bir mağazada elbise bakıyordum.Yakını göremediğim için,elbisenin bedenini okuyamadım.Yanımda yaşı epey küçük bir gençkız vardı.Ona dönüp,birşey sorabilir miyim dedim.Kız duymamazlıktan gelip,arkasını dönüp gitti.Ben de kendi kendime güldüm:) Kız küçüktü ve bir yabancıyla konuşmaktan çekinmiş olabilirdi.Zaten yanlış soruyla yaklaşmıştım.Sonra yanına gidip,pardon yakını göremiyorum,şu etikette kaç beden yazıyor dedim.Bu kez yardımcı oldu,ben de teşekkür ettim:)

Durumu Mune adlı şahsa ilettim. Teşekkür ederim. Umarım düzeltirlir.
Evet öyleyim maalesef. bakın şu forumda dahi bazı yorumlara üzüldüm.

Farzı misal.

1. Başlık ve içerikle ilgili uyumsuzluğu itiraf edip düzeltmek istediğimi dile getirmeme rağmen, bu konuda hala eleştiri görmek üzücü
Bunu da aklıma takıyorum ve içten içe şöyle düşünüyorum; yani ben bunu düzeltmek için uğraşıyorum. Buna rağmen gelen eleştirinin varmak istediği nokta nedir? :)

2. Meleknaz adlı arkadaşımızın ' bu tip insanlar' diye hitabı banamıdır? Bunu da anlıyamadım.

Birbirimiz hakkında yanlış düşünerek hak hukuka da girilmesin isterim.

Son düzenleme:
Nesilinden mesilinden ziyade ben kendime zorda olsa böyle durumlarda bunu demeyi ögrendim:

ben buyum ve illaki bende degil sorun,karsimda ki insan tuhafsa ben ne yapayim?

degdimi peki burnunun kanamasina vs. ?

insanlara fazla takilmamaya Calis, yok o niye böyle bu niye böyle,seni sen olgunun icni Kabul edenlerle takil..

isin geregide olsa sen isini yok düzgünce ve bosver onlari.

valla benden alıntı yaptığın için yazmak gereği duydum, meleknaz sana kötü bişey dememiş ki, bence aşırı alıngansın yani kusura bakma öyle görünüyor

Kelamihal yanlış anlamana üzüldüm.
Burada demek istediğim,öyle insanlar var ki hem bile isteye saygısızlık yapıp hem üste çıkıyorlar.
Öyle insanların yanında,bu kadının davranışı hafif kalıyor.

Hakkınızıı helal edin. Yanlış anlama ihtimalimle sizi üzmüş olduğum için Gerçekten bende üzüldüm şimdi.

Özür dilerim. Ve ayrıca çok Teşekkür ederim bunu yazdığınız ve belirttiğiniz için.

Rabbim yolunuzu acık eylesin. İnşAllah sizin karşınızada kendiniz gibi anlayışlı insanlar çıkar. Hatta mümkün mertebe düşdüğüm duruma hiç düşmeyesiniz. Selam ve Dua ile

konu sahini arkadasim
inan bana senin yapindan daha hassas bir yapim var
ve o kadar kirilgan bir o kadarda zayifim ama cogu insan bunu bilmez
saklamaya calisiyorum yoksa ezmeye calisiyorlar
zamanla bende insanlari önemsememeye calistin ugrastim
tipki diger insanlar gibi
anladim ki simdiye kadar bosa üzülmüsüm bos insanlar icin
aslinda halada eksik oldugum seyler var
malesef bir insan yedisinde ne ise yetmistede öyle oluyor
kendimizi biraz törpülemek gerekiyor
nasil insanlar var
öyle pis isler yapiyorlarki mesela
ama masallah tas gibiler
ne utanma ne baska birsey
bunlarin ayiplarida maharet oluyor
simdi onlarin yaptiginin binde birini yapsam sanirim kafayi yerim kaldiramam
ama en iyisini yapiyorlar
kendilerini üzmüyorlar
öyle olmak lazim
tavsiyem bu sekilde

cokta tinn dedim ilk yorumumda
aslinda söyle
önemsenecek insanlar var onlar baska
ama gerisi gercekten cokta tinn...

Son düzenleme:
Haklısınız, şimdi anladım ne demek istediğinizi. Tavsiyeleriniz çin teşekkür ederim.

Bı kısım insanlar 'adabı muaşeret' kuralları dahilinde hareket etmeye çabalıyor ve doğal olarak başkalarından da bunu bekliyor.
Diğer bir kısmı buna riayet etmiyor ve umursamıyorsa bu onların kendi sorunları.

Ancak başkasının 'bilincli' sorunu, diğerinin psikolojisini bozuyorsa o halde sizlerin de dediği gibi o diğeri de ister istemez bir sorun içinde aslında. Psikolojisinin bozulmasına izin veren sonucta kendisi. Kendisini düzeltmesi ve sizlerin de değimi ile bu yönünü törpülemesi gerekiyor.

Bu yönümün düzelmesini istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…