Umursanmamak, dikkate alınmamak

kalemlisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
507
93
123
Almanya
Başım ağrıyor
Canım sıkkın
sıkıntı burnumdan kan olarak çıktı...

Değerli üyeler, okuyucular.
Size şuanki durumumu nasıl dile getirsem bilmiyorum.

Bir bayan canımı çok sıktı.
Direk söyliyerek değil hal ve tavırlarıyla canımı çok sıktı.

İnsanlık kalmadı mı? Yoksa ben mi çok ayrıntılı ve takıntılıyım.
Karşımdaki insanı hayatımda bugun ıkıncı kez gördüm. Kim dir neyin nesidir bilmem. Bilmekte istemiyorum. Ama iş icabı bugun ikinci kez karşı karşıya geldik.
Bayanın tavrı nasıl biliyormusunuz?
Mesela Ben ona ciddi bir soru soruyorum, o beni dinlemek ve soruma cevap vermek yerine duvara bakıyor duvardaki yazıyı okuyarak beni hiç yerine koymayı tercih ediyor. Orda ben onun agzına bakakaldım. Umursamıyor bile.

Bu tarz insanlar hayatımı zorlaştırıyor.
Ama sil tuşuna basarak yok edemiyorum.
İlla ki bir şekilde karşıma çıkıyorlar

Kafama çok takıyorum. Karşımdaki insanı kendim gibi sanıyorum. Bundan yola çıkarak davranıyorum. Hatayı burda mı yapıyorum?

Hani
Belki de saf sanıyor.
Ne yaptığını gayet iyi anlıyorum aslında. Susuyor ve görmezlikten geldiysem korkaklığımdan yada ürkekliğimden değil.
Sustum ama tavrımı da koydum. Ayıp mı ettim bilmem. Ama bende onu umursamamaya gayret ettim. Arkamı döndüm bende onu orda bıraktım gittim.
Bu tarz küçük iş ile meşgul olduğum için de başım şuan çatlıyor. Canım çok sıkkın.

Bu tarz konularda genelde çok duygusal davranıyorum. İstemediğim bir durum ile karşılaştığım zaman canım çok sıkılır ve ben bunu günlerce kafama takarım. Herşeyim alt üst olur.
Şuan inanın kafam çatlıyor ağrıdan

Lütfen bu konuda bana yol gösterirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
şimdiki nesilden huysuzlar olabilir ama eski nesil de öyle pür ahlaklı değildi akraba evliliklerinden tut da töre cinayetlerine kadar yıllardır sürüp giden nahoş şeyleri türeten bir ecdadmı ahlaklıydı?

güldürmeyin beni.

Bedeninin tepki vermesi normal cunku

Sen boyle yapmazsin

cunku sen insan olmayi tercih ediyorsun

Sana yapildigindada hazmedemiyorsun

Normal olan sensin canim

Bayansa

Ya sende ilk bakista cekemedigi seyler var

Ya kompleksli

Yada rahatsiz

Allah şifa versin yazik de gec

Tepkini vermissin zaten

karşındaki umursamaz lakayt bi tipse sen 2 kat umursamaz olucan canım
kadının tavrını dert edecek kadar umursarsan kadının amacını yerine getirmiş olursun

Bahsettiğim ecdadım, o tarz şeyleri yapmadılar. Onları yapanlar maalesef yanlış yapıyorlar. İnşAllah düzelir dünyamız.
Ben Hazreti Peygamberimin ve Kuran ahlakını davranışlarında yaşayan
Hazreti Mevlana, Hazreti Akşemseddin
gibi Gönül ehli ecdadımı kast etmiştim.

Son düzenleme:
bende çok takar sinir olurum hatta günlerce aklımdan çıkmaz...sabah kalkıp yüzünü görecek olmasam da insan yerine konulmamak en nefret şeylerden biridir...
kompleksli bi insan olduğu belli, sana cevap verse aşağı mı hissedecek acaba kendini....
tebessüm sadakadır...cevap vermese bile en azından yüzüne bakıp gülümsemesi bile yeter...ama bazıları böyle işte...boşver takma kafana... ama o öyle yapınca sen ne cevap verdin onu merak ettim???

Benim ona cevap verecek bir durumum yoktu ki. Bundan önce başka şeyler de oldu ama onları şuan yazmıyorum.
Ben ona soru sordum, oda duvara bakıp duvardan bir yazı okumaya başladı. Cevap vermedi.
Bu durumda, Neye uğradığımı şaşırdım. Ne diyebilirim ki bende öyle hissettim. Benimle konuşması sanki onun kendisini aşağı hissetmesine mi neden oluyor? Kötü zan ederek günaha girmek ve size yanlış tariflerde bulunmak istemiyorum ama o kişinin bana hissetirdiği şey bu. İçimden o insandan çok soğdum.

Aklıma takılan şey onun bu tavırda bulunmasında ben nasıl sebep oldum oluyorum ki? hayatımda sadece iki kez gördüm.
Aslına bakacak olursak ben o an için telaş içersindeydim. ( annemler ulaşamıyordu, bende yanımdakı telefonumun şifresini bilmediğimden açamıyordum telefonumu) buna mı yanayım o kadının yaptığına mı. Ona sorduğum şey de toplantıda göremediğim bir kişiyle ilgiliydi. Ben göremedim siz gördünüzmü diye sordum.
Onun öyle yapması okadar ağrıma gitti ki bende arkamı döndüm orda kimse yokmuş gibi birşey demeden yukarı çıktım (böylesi yakışır) ordan görevli bir amcadan sabit hat ile aileme ulaştım.

Kendi yaptığımı da tasvip etmiyorum. Başımın ağrısı belki de bundan. Küçülen insanla bende küçüldüm.

Başım çok ağrıyor gerçekten...

Son düzenleme:
karşındaki umursamaz lakayt bi tipse sen 2 kat umursamaz olucan canım
kadının tavrını dert edecek kadar umursarsan kadının amacını yerine getirmiş olursun

Güya orda umursamıyormuşum gibi davrandım.
Ama bakınız gerçek şu ki
Başım agrıdan çatlıyor ve
Çok üzgünüm.

Onun amacı gerçekten beni üzmek mi? ve kendimi kötü hissetmemi sağlamak mı?
Eğer öyleyse bilseydi keşke neler düşündüğümü; ne geçeçek ki sanki eline?
Yukarda yazan bir arakadaşın dediği gibi;
Tebessüm dahi sadaka sayılrıken, bütün bunlar niye ki?

umursamamayı yapamıyorum

Başım catlıyor

Son düzenleme:
siz kendinizi biliyorsunuz, masumca yaklaşıp sormuşsunuz...oda kendini biliyor....cevap vermeyerek niyetini belli etmiş...kötü zan doğru değil ama bu kadının yaptığı da iyi görülecek bişey değil..siz fikrinizde haklısınız..ama fazla takmayın bence...üsülmesi gereken o...unutma tevazu göstermek bir erdemdir..o bu erdeme sahip değilmiş demekki...
burnu havada kodaman tavrıyla belli etmiş karakterini...unutun gitsin...yıpratırsınız kendinizi...

sizin sordugunuz soru onun icin ciddi degil demek ki
sizi önemsemiyor belkide ayni pencereden bakmiyorsunuz dünyaya
bazan insanlarin görünüslerinden bile belli olur bu
yani ayni tencerede kaynamadiklari
bazi insanlari bende görmem duymam bakmam
bunda alinacak birsey yok
ayni sey bana yapilsa cokta tinn ...

asil önemli olan sizin kendinize güven sorununuz var
yada baska psk sorunlar
bunu siz daha iyi bilirsiniz

Merhaba üzülmeyin,takmayın diyeceğim de takacağınızı biliyorum.İnsanların hepsini aynı karakterde beklememiz bizi her seferinde yaralayacaktır.Siz çok deyatcısınızdır,diğeri umursamaz,siz kalp kırmayı Kabe'yi yıkmak olarak görürsünüz,bir başkası ben kırılmayayımda gerisine n'olursa olsun der.İnsanlar çeşit çeşit ve sizin yaşadığınız duruma biz gerçek hayat diyoruz.Herşey tozpembe değil işte bu yüzden bundan sonrası için beklenti içine girmeyin siz tebessüm ederken azarlama ile mukabele edecek insanlarda çıkacak karşınıza.
Artık sıkmayın canınızı lütfen insanın kendi vücuduna bu denli ufak şeylerden dolayı zarar vermeside doğru değil dimi?

kendisine yönelttiğim soru kesinlikle kendisine yakınlaşma arkadaşlık kurma cabası vs gibi bir niyetle olmayıp o an spontan idi, sadece bir kişi hakkında bilgi istedim. Yakınımda bir o vardı ona sordum.

Bu soruyu ben sokakta kendi ırkımdan ve dinimden olmayan bir vatandaşa sorsaydım inanın daha insancıl davranırdı.

Benim derdim var evet, depresyondayım belki de, dertli insanlardan sayılırım. Yunus emrenin değimi ile gözüm yaşlı bağrım başlı. Yaslardayım. Çok değer verdiim kendisini çok sevdiğim ve iyi günde ve kötü günde hep birbirimizin yanında olacağımıza rabbimizi şahit tutarak söz verdiğimiz, O kişi artık yok. Bunu kabullenmek için bir sene geçti. Çok zor bir sürec geçirdim, geciriyorum hala.

Kendime güven konusundada, ''ben kendime güeniyorum'' diyecek kadar cesur davranamıyorum. Çünkü 'ben' sandığım 'benim' bana ne hatalar işletti...
Rabbime güveniyorum, ama nefsime asla güvenmiyorum.

Lütfen beni yanlış anlamayın ama canım yandığı için söylüyorum. Bakınız benim canım çok yanıyor şuan.
Siz bende tınlamam bazı insanları umursamam demişsiniz. Acizane tavsiyem lütfen insanları umursayın!
Daha iyi, daha huzurlu, daha mutlu bir dünya için
Lütfen canlıları umursayalım.
Birbirimizin umrunda olalalım

Selam ve Dua ile

Son düzenleme:
Arkadaşım geçenler de ben de buna benzer bir konu için danıştım arkadaşlara bir çözüme ulaşamadık malesef.
Ben de defalarca sorguladım kendime ne yapmış olmalıyım da bu kişiden bu hareketi gördüm diye , bulamadım .
En sonun da beni çekemediği kanaatine vardım , onu rahatsız edebilecek tek şey o kişinin yanın da defalarca başkaları tarafından övülmemdi.Buda benim elim de olan bir şey değil.
Var rahatsız insanlar var , sık sık görüşmediğimiz insanları takmamak gerek buda kolay olmuyor.Sizi duyduğundan emin misiniz ?
Benim kulaklarım az duyuyor bazen duymam insanları bakarım sadece suratına , tekrar ederse anlarım bana dediğini.

Son düzenleme:

Eger durum aslında sizin dediğiniz gibiyse , o zaman 1. ben o kişiye çok ayıp ettim 2. Üstelik günaha da girdim.

Ama bu olaydan sonra bu kişiyle ilgili anlatmadığım bir kaç durum daha var. Bakınız benden önce oraya gelmiş olan yanımdaki kişiye hoşgeldin deyip musafaha yapması ve beni atlaması benimde elimin havada kalması gibi... Bu durumda ben gülümsedim ve diğer kişi ile müsafahalaştım.

Siz nerden tanışıyorsunuz diyen bayana ' ay yok ben onunla tanışmıyorum ki, sadece bir kez gecen toplantıda gördüm' tarzında beni küçümsediğini belli eden bir el haraketiyle durumu izah etme cabasında oluşu. Benim açımdan o kendisi ne kadar küçük düşürdü aslında kendisi.

Sizde üzülmeyin lütfen,
Zalim olmaktansa mazlum olmak iyidir diye bir cümle okumuştum İskender paladan.
Gerci rabbim ne zalım olmaktanda, mazlum olmaktanda ırak tutsun. Huzurlu mutlu umut ve hayır dolu bir hayat içersinde hayırla yaşatsın inşAllah

Son düzenleme:
karşınızdaki bayan açık bir bayan galiba anladığım kadarıyla... çatışma burdan çıkmış olmasın

Şöyle de olabilir ortak bir tanıdığınız sizin aleyhiniz de konuşmuşta olabilir .Bazı kimseler fazla ön yargılıdır dışarıdan insanı kendini beğenmiş fazla havalı bulabilir ve kendince had bildirmek ister.
Düşünce tarzımız benziyor ama bu yaşadığımız bizim daha önce yaptığımız bir şeyden kaynaklanıyor.

Sonuçta olay bizi üzüyor mu evet .O kişiye bizim kızdıracak bir şey yapmamız ve orta da bir sebep olması gerekmiyor almamız gereken msj önemli.

Son düzenleme:
canım maalesef böyle kendini kaf dağında gören insanlar var
sen saygını bozmadıkça, basit davranışıyla insanı kışkırtmaya çalışan resmen! var maalesef böyle tipler
bence kendini daha fazla dinleme
taktıkça üzülüyor çünkü insan
yapılan davranışı sen hakettiğin için değil daha iyi bi duruşu gösteremediği için o üzülsün!

herkes kendi kesesini doldurur, yaptığı iyilik te kötülük te yanındadır insanın

iyilik yap denize at, balık bilmezse Halık bilir...

nacizane önerim, İnsanları bu kadar kafana takma ve ciddiye alma....

yolun yarısını geçeli çok oldu, bu yolculukta öğrendim ki, insan denen varlık başka, başka, kimseyi kendin gibi sanmayacaksın ve hayatın sana sunulmuş bir armağan olduğunu unutmayacaksın.

olan olmuştur ve bitmiştir. onu oracıkta at arkaya, önüne bak, yaşadığın ana bak. sonra, yıllar sonra bu üzüldüklerine üzülürsün, hayat dediğin bir göz açıp kapamak kadar...

başını ağrıtmaya, canını sıkmaya değmez. bahsi geçen kişi kim ki, onun için ruhuna ve bedenine eziyet ediyorsun, allaha havale et...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…