• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umursanmamak, sözlerin önemsizliği

Balık erkeği de ondan beter zaten Koç kadını ile erkeği farklıdır ama Koç erkeği de hayattan bezdirir yani gerçi hepsi birbirinden beter kendi kocamı gördüm de yorumun da merak ettim burcu Koç mu diye
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz peki bu durumla

Siz nasıl başa çıkıyorsunuz peki bu durumla
2 gündür yine küsüz daha doğrusu ben küsüm onun öfkesi o anlıktır hiçbişey yokmuş gibi davranıyor ve bu beni daha beter delirtiyor mağarasından yeni çıkmış gibi benim koca

Sabit fikirli biri anladığım kadarıyla. Büyük bir orman yangınına sönsün diye çay kaşığıyla su döküyormuşsun gibi hissettirir insana. Siz de kendinizi engel olamayıp 20 kere açıklıyorsunuzdur muhtemelen. Hiç umursamayın 1 kez anlatın, hala aynı bakış açısında olacaktır o zaten. Daha fazla açıklamayacağım doğru olan bu diyin ve 2. Kez açıklamayın ona. Sabit fikirli birini üstünüzü başınızı da parçalasanız sinirden, ikna edemezsiniz.

2 gündür yine küsüz daha doğrusu ben küsüm onun öfkesi o anlıktır hiçbişey yokmuş gibi davranıyor ve bu beni daha beter delirtiyor mağarasından yeni çıkmış gibi benim koca
Allah yardımcımız olsun gerçekten

Sabit fikirli biri anladığım kadarıyla. Büyük bir orman yangınına sönsün diye çay kaşığıyla su döküyormuşsun gibi hissettirir insana. Siz de kendinizi engel olamayıp 20 kere açıklıyorsunuzdur muhtemelen. Hiç umursamayın 1 kez anlatın, hala aynı bakış açısında olacaktır o zaten. Daha fazla açıklamayacağım doğru olan bu diyin ve 2. Kez açıklamayın ona. Sabit fikirli birini üstünüzü başınızı da parçalasanız sinirden, ikna edemezsiniz.
O benden açıklama bile beklemiyor ki çoğu zaman. Ben belki bişeyler değişir düzelir düşüncesiyle aynı hataya düşüyorum

O benden açıklama bile beklemiyor ki çoğu zaman. Ben belki bişeyler değişir düzelir düşüncesiyle aynı hataya düşüyorum
Benim eşim de balık burcu. Anlaşabilmek için ciddi çaba sarfetmek gerekiyor. Hiç anlamadığın bir kitabı ısrarla okumak gibi.
İyi tarafları ne kadar şiddetli tartışsak da 2 saat sonra hiçbişey olmamış gibi gelir sırnaşır. Sabah küs ayrılsak bikaç saat geçmeden arar napıyosun aşkım falan. Ben istiyorum ki konuşalım tartışalım sorunları çözelim. Hiç oralarda değil. Açıklama yapmaz anlamamı bekler. Peşin hüküm verdiğimde de kızar. Ne yapalım o zaman. Sihirli küremizden mi öğrenelim herşeyi?

İlişkiniz nasıl detay vermediğiniz için tam anlaşılmıyor. Anlaşamadığınız konu nedir ilişkide sizin tutumunuz nedir örneklendirirseniz daha iyi anlaşılır.

Anlaşılmak, başlı başına derinlemesine düşünmemiz gereken bir konu. Şunu kabul etmek gerekiyor galiba: En başta kendimizi güvenli, sakin bir limana çıkarmadan hayattaki anlamımızı bulamıyor ve kendimizi gerçekleştiremiyoruz. Güvenli limandan kastım; anlaşılmak. Kendimizi ifade etmek için sürekli açıklama yapmak ya da tamamen susmak çok yorucu bir iletişim tarzı. Bazı şeyler maalesef biz içten isteyinceye kadar değişmiyor. Hayat, herkes için farklı bir noktadaki aydınlanma ile başlıyor. İnsan zihinsel ve fiziksel olarak kendini yargılanmadığı, anlaşıldığı, yani güvende hissettiği bir alan oluşturamadan bence bu durumu aşamıyor. Ben kendimden örnek verecek olursam; insanlarla bağ kuramayan birisiydim daha çok yüzeysel kalıyordum. Bunun sebebi aslında sevilmeye değer bulunmadığımı düşünmemdi. Fakat sonra hayatıma bir arkadaş girdi ve bu arkadaşım son derece empatik bir karakterdi. Benim varlığımı gördü. Benimle zaman geçirdi, sohbet etti veya sadece sessizliğin içinde huzur bulmamı sağladı. Hayatta tam olarak böyle; varlığınızı gören, siz söylemeden size alan açan insanlara ihtiyacımız var. Bunu bana bir arkadaşım sağladı ve bende şu düşünce oluşmaya başladı: Ben de çevremdeki insanlara bu duyguyu yaşatmak istiyorum. Onun beni yargılamaması, söylediklerim saçma da olsa dinlemesi, benimle zaman geçirmesi ve beni bir varlık olarak görmesi hayata bakışımı çok değiştirdi. Sevilebilir olduğumu bana gösterdi. Ben bunu bir partnerimden değil, bir arkadaşımdan aldım. O nedenle belki sen de çevrendeki insanlara bilinçli bir şekilde, yargılamadan alan açmaya çalışarak başlayabilirsin. Ne söylerlerse söylesinler sadece dinlemek, bunu neden söylediklerine dair kafa yormak, merak etmek ve hislerini sormak... Sana "terapist rolü üstlen" demiyorum; ama belki karşı tarafı yargılamadan dinleyeceğin tek bir an bile, onun sana karşı olan düşüncesini ve tavrını değiştirebilir. Kesin yöntem budur demiyorum ama bazen bu duyguları yaşamak istiyorsak, bizim de bunu çevremizdeki insanlara koşulsuz olarak sağlamaya çalışmamız ilişkilerimizi daha sağlıklı bir yere dönüştürebilir.

Benim eşim de balık burcu. Anlaşabilmek için ciddi çaba sarfetmek gerekiyor. Hiç anlamadığın bir kitabı ısrarla okumak gibi.
İyi tarafları ne kadar şiddetli tartışsak da 2 saat sonra hiçbişey olmamış gibi gelir sırnaşır. Sabah küs ayrılsak bikaç saat geçmeden arar napıyosun aşkım falan. Ben istiyorum ki konuşalım tartışalım sorunları çözelim. Hiç oralarda değil. Açıklama yapmaz anlamamı bekler. Peşin hüküm verdiğimde de kızar. Ne yapalım o zaman. Sihirli küremizden mi öğrenelim herşeyi?
Aynen benim eşim de açıklama yapmaz aklıma geleni söyleyince de dediğiniz gibi peşin hüküm vermiş oluyorum. Nasıl oluyorsa her seferinde ben yanlış anlıyor oluyorum

Back
X