iyiiym canımm allaha şükürrr.....hamilelikde iyi gidiyorr bi sorun yok.....
canım rapor aşamasını hiç hatırlamak dahi istemiyorumm..çünkü çok olumsuzluklar yaşadım..ama madem ısrarla istiyorsunn anlatıyımm birazcık....
çapada ilk önce eşim testlerine başladıı..onun testleri bittikten sonra benim testlerim başladı...ilk simir testi yaptırdımm,sonucunu 2 ay sonra aldımm...ardından hormon testi,onun ardından rahim testini yaptırdım...hiç birinde sorun çıkmadıı...herşey tamam dedim başlıyoruz dedimm....ama olmadıı....
eşimin genetik testini eksik bırakmışlarr...biz başlıycaz diye hayal ederkenn eksik bir test..neysee kan verelim dedik o zaman genetik testini yaptıralım...fakatt bu sefer başımdan aşağı kaynar sular döküldüü....
neymiş efendimm 1 ay sonra geliceksiniz kan vericeksiniz sonucuda 8 ay sonra alıcaksınız....bunu duyunca ağladımm..eşimde yanımdaydıı daha fazla dayanamadıı ağlama dedi:)))özelde yaptırız dedi....
özeldede yaptırdıkk sonucuda 15 gün aldıkk..
yine çapa yolunu tuttuk fakat bu sefer yasa değiştii...bize verilen ilk bilgiii....benim yaşımın 23 doldurması gerekiyormuşş....ve bende 23 ün içindeydimm..ama 6 ay felan beklemem gerekiyordu...bekledikte mecburenn tabiii.....
6 ayda dolduu yine çapa yollarına düştükk bu sefer de 3 yıllık evli olmanız gerekiyor dedilerr..dahada moralim bozuldu bu sefer.....
sonraa kesinlikle çapada yaptırmak istemiyorum dedim eşimee....
bizim akrabamızın hastanesi vardıı..oda erdem hastanesii orda raporsuz yapalım dedikk..eşim ilk istemiyorduu..ama ben çok ısrar edince tamam deniyelim dedi....demez olaydııı.....çok pişmanın orda denediğimee.....
ardından erdeme gittik tedaviye başladıkk.....raporsuz 3 milyar verdikk..çok uygun bir hastaneydi..aslında 3.500 liraydıı biz tandık olduğumuz için indirim yaptılar....
neysee başladımm 25 mayıss 2009 tarihinde iğnelere başladımm..14 gün lukrin yedim ve kist oluştuu....2kutu doğum kontrol hapı kullandım öle tekrar tedaviye başladımm..yanii 2 ay yine bekledimm....raporumu beklemedimm fakat böle bir aksilikk olduu....
neyse ardından başladık tedaviyee bi sorun çıkmadıı..herşey güzel geçti bu sefer....uzun protokol uygulanmıştı o zaman...5 tane 1.sınıf embryo koydularr bana....bebeğimde tutmuştuu fakat değerim az yükseldi ardındanda düştüüü.....ve bunuda eylül ayında yaşadımm.....ramazanda tüp denemek zorunda kaldım ve sadece 7 gün oruç tutabildim..en çok da buna yanmıştım o zaman.....
sonra dr.la görüşmeye gittikk erdem hstanesinde bizden bebek tutunup düştüğü için histerokopi istendi..ve bizim bu hoşumuza gitmedii...çünkü rahim film testimiz vardıı...moralimizin bozulduğunu gören dr.da düşünün dedi...ve bir daha bizee dönmedilerr..
bendee sonraa hastane araştırdım....ilk ist
tüp bebek merkezi ile görüştük ordada başlıycaktıkk..bu hastane bize çok yakındıı ondan orayı istiyorduk...fakat sonra eşimle konuştukk..umutla görüşmeden tedaviye başlamıyalım dedik...ve umuta gittik.....
ilk görüşmemizde orda başlamaya karar verdik...bizden genetik tets istedii...onu yaptırdık 10 gün sonra felan sonuç aldım..ardından adet oluncada tedaviye bşladık...
bu arada umutdaa ulun bey bende polikisitk over olduğunu söledii...bunun içinde ilaç kullandım...ve hiç bir sorunla karşılaşmadımm 2.tedavimdee....
ne önceki hastanem nede çapa bana polikistik over olduğumu sölememişti...ondan güvencim daha arttı umuta karşı.....bundan sonrasınıda biliyorsunn....
çok uzun olduu ama:))))))))))))))))))