Umut

AZ-RA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2007
161
1
96
Sinop
UMUT

Bir gün tanrı duyguları yaratmış ama bakmış ki bunlar çok yoğun ve güçlü şeyler ve de insanlar bu duygulara hazır görünmüyor. Tutmuş hepsini bir kutuya koymuş ve bir meleğine emanet etmiş. Bu kutuyu ona söyleyinceye kadar açmamasını hatta aralayıp bakmamasını tembihlemiş.
Günün birinde bu meleğin dünyaya inmesi gerekmiş. Öykü bu ya kutuyu yanında götürmemek için bir başka meleğe teslim etmiş ve ona sakın açmamasını yoksa Tanrı'nın onlara kızacağını anlatmış...
Ancak bu melek, kutunun içerisindekileri çok merak etmiş. Biraz aralayıp baksa hiçbir zararın gelmiyeceğini düşünmüş ve kutuyu aralamış. O kutuyu aralar aralamaz duygular birden kutudan fırlamış ve birer birer dünyaya dökülmeye başlamış.

Dünyada insanların değiştiğini, birbirini sevmeye, nefret etmeye, öldürmeye , yüceltmeye başladığını gören ilk melek apar topar dünyadan ayrılmış ve duyguların neredeyse tamamının kutudan çıktığını görünce, kutuyu teslim ettiği meleğin elinden hışımla almış kapatmış.... Ancak kutuda bir tek duygu sıkışıp kalmış, yarısı içerde yarısı dünyada... İşte o duygu UMUT muş. Tüm duygular vaktinden önce dünyaya inmiş ama umudun sadece yarısı inebilmiş. Yani aceleci bir melek yüzünden umut, dünyada hep bir varmış bir yokmuş....

.....ve bu UMUT benim için de hep bir hep var bir yok.mesela bugün yok.dün vardı.yarında olacak belki olmayacak.artık yoruldum bugün moralim bozuk.

UMUT

Bir gün tanrı duyguları yaratmış ama bakmış ki bunlar çok yoğun ve güçlü şeyler ve de insanlar bu duygulara hazır görünmüyor. Tutmuş hepsini bir kutuya koymuş ve bir meleğine emanet etmiş. Bu kutuyu ona söyleyinceye kadar açmamasını hatta aralayıp bakmamasını tembihlemiş.
Günün birinde bu meleğin dünyaya inmesi gerekmiş. Öykü bu ya kutuyu yanında götürmemek için bir başka meleğe teslim etmiş ve ona sakın açmamasını yoksa Tanrı'nın onlara kızacağını anlatmış...
Ancak bu melek, kutunun içerisindekileri çok merak etmiş. Biraz aralayıp baksa hiçbir zararın gelmiyeceğini düşünmüş ve kutuyu aralamış. O kutuyu aralar aralamaz duygular birden kutudan fırlamış ve birer birer dünyaya dökülmeye başlamış.

Dünyada insanların değiştiğini, birbirini sevmeye, nefret etmeye, öldürmeye , yüceltmeye başladığını gören ilk melek apar topar dünyadan ayrılmış ve duyguların neredeyse tamamının kutudan çıktığını görünce, kutuyu teslim ettiği meleğin elinden hışımla almış kapatmış.... Ancak kutuda bir tek duygu sıkışıp kalmış, yarısı içerde yarısı dünyada... İşte o duygu UMUT muş. Tüm duygular vaktinden önce dünyaya inmiş ama umudun sadece yarısı inebilmiş. Yani aceleci bir melek yüzünden umut, dünyada hep bir varmış bir yokmuş....

.....ve bu UMUT benim için de hep bir hep var bir yok.mesela bugün yok.dün vardı.yarında olacak belki olmayacak.artık yoruldum bugün moralim bozuk.

paylaşmak istersen biz burdayız... üzüntüler paylaştıkça azalır...

bazen çok üzgün oluyorum.özelliklede yaşım ilerledikçe zamanım daralıyor gibi geliyor.bütün arkadaşlarım .kardeşlerim,görümcem ,eltim hepsinin çocuğu oldu.bunların hepsi benden sonra evlenen kişiler.biliyorum benim gibi olan çok insan var.ama artık bu durum benim üzerime yapıştı gibi geliyor.eskiden umudum hep vardı .son zamanlarda iyice azaldı.mücadeleyi bırakmadım ancak son zamanlarda mutlu olma eşiğim çok yükseldi.elimde değil.eskiden yeni bir kıyafet almak bile beni mutlu ederdi ancak şimdi alışveriş yapmak bile içimden gelmiyor.herkes soruyor diye de sinir oluyorum.eşleriyle birlikte olup çocuk doğuran kadınların ;bu kendi kişisel başarılarıymış gibi yüzüme bakmalarından da
sadece Allah'a sığınıyorum bu durumdan umarım hepimize yardım eder de bir an önce meleklerimizi verir kucağımıza

canım senin sorunun nedir?allahtan ümit kesilmez bizimde yüzümüzü güldürecek ama önce onun değerini anlamamızı sağlıyor.geç sahip olunan herşey çok değerlidir

canım bizim sorunumuz morfoloji %5.üç aşılama ve bir tüp bebek yaptırdım.sekiz yıldır bu işle uğraşıyoruz.tüp bebek denemekten vazgeçmedim olmazsa yine ve tekrar yine.ancak bazen hepimiz çok bunalıyoruz .sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor

QUOTE=AZ-RA;802239]UMUT

.....ve bu UMUT benim için de hep bir hep var bir yok.mesela bugün yok.dün vardı.yarında olacak belki olmayacak.artık yoruldum bugün moralim bozuk.[/QUOTE]

a.scanım benim yazını okuyunca hemen anladım derdini....diger msj bakmadım bile o umut içinde hep olsun hiç umudunu yitirme,pozitif düşün olucak diye ben buna inanıyorum ,ümütsizliğe kapılma hep iste mutlaka karşılığını göreceksin yüce ALLAHIM okadar büyükki eminim karşılığını vericek.Seni çok iyi anlıyorum yaşadım ,senin hislerini iyi anlıyorum bende geçtim o yollardan ama sabret hep iste pozitif düşün daha ayrıntılı konuşmak isterdim.Bozma moralini Allah isteyen herkezi muradına kavuştursun kucağına alsın,yaşasın ogüzelliği :teselli:

sevgili gülse
çok teşekkür ederim zaten buradaki arkadaşlarım en büyük destekçim birbirimizi en iyi biz anlarız birbirimizi şahsen tanımasakta bu forumda acayip pozitif bir enerji var.birbirimize ulaşabildiğimiz için bile çok şanslıyız.''seni çok iyi anlıyorum''demenden bile beni gerçekten anladığın biliyorum.bu sorunu yaşamayanlar ise ''anlıyorum''dese bile anlayamaz.bu çok değişik bir duygu.ben de geçtim o yollardan dediğine göre senin bebeğin var mı?

sevgili gülse
çok teşekkür ederim zaten buradaki arkadaşlarım en büyük destekçim birbirimizi en iyi biz anlarız birbirimizi şahsen tanımasakta bu forumda acayip pozitif bir enerji var.birbirimize ulaşabildiğimiz için bile çok şanslıyız.''seni çok iyi anlıyorum''demenden bile beni gerçekten anladığın biliyorum.bu sorunu yaşamayanlar ise ''anlıyorum''dese bile anlayamaz.bu çok değişik bir duygu.ben de geçtim o yollardan dediğine göre senin bebeğin var mı?

Tabiki çok iyi anlıyorum seni içindeki o inanılmaz kopan fırtınayı senağlama bende zamanında çok sabahladım üzüldüm.........Ama çok şükür biri 3,5 biri yaşınagirecek 11 aylık:nazar:Allahım ömürversin sanada en kısa zamanda kucağında nasip etsin.Benim de olmadı dr tedavi ....bende artık bırakmıştım,bıraktım derken dr tedaviyi ama istek hep vardı ümitsizliğe kapılmadım yani akışına bırakmıştım
sinirlerim bozulmuştu :uhm:herşeyi bıraktıktan sonra kendiliğinden oldu dediğim gibi Allah çok büyük senağlama üzme kendini ,forumlarda görüşürüz

canım bizim sorunumuz morfoloji %5.üç aşılama ve bir tüp bebek yaptırdım.sekiz yıldır bu işle uğraşıyoruz.tüp bebek denemekten vazgeçmedim olmazsa yine ve tekrar yine.ancak bazen hepimiz çok bunalıyoruz .sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor

sevgili az-ra,
demişsin ya umut bir var bir yok diye....
ama umut dünyası bu dünya !!!
denemeye devam cnm arkadaşım, bazen kendini kötü hissedeceksin bazen hiçbişey hissedemeyeceksin bile, ve bigün bebeğini kucağına alıp kokladığında ve gözlerinin içine baktığında tüm bunları unutacaksın, ve hayatında yeni bi dönem başlayacak..........
sabretmelisin ve mümkün olduğunca paylaşmalısın kafandakileri ( bana sorarsan sen yapabiliyo musun diye, tabi ki hayır, ama yapmamız gerekiyo :)

böyle düşünme allah ne zaman isterse o zaman kavuşycaz bebeklerimize. ben evlenmeden önce eşimin azospermi olduğunu öğrendim. ama biran vazgeçmedim evlenmekten. çocuğumuzun olamayacağını daha evlat edineceğimizi düşünüyodum. kendimi başka seylere yoğunlaştırdım. yüksek lisans yaptım. gece yarılarına kadar ders verdim ve hiç tedavi olmaya yönelmedik. ama bu yaz bi doktor arkadaşlarımızında desteğiyle mikrotese yardımıyla çocuk sahibi olma şansımızın olduğunu söyledi. tedaviye başladık teseye bile gerek kalmadı. pesa ile sperm elde edildi. mikroenjeksiyon yapıldı. tutmadı ama bu beni yıkmadı. şimdi hiçbişey umrumda değil tek uğraşım çocuk sahibi olmak için uğraşmak. 15gün sonra tekrar başlıycaz tedaviye. hiç umutlarını kaybetme. benim hiç umudum yokken şimdi bebiğimin olacağına inanıyorum.

Moralini hiç bozma bende yaş durumuna taktım biraz ama 40 yaşında tüp bebek yaptırıp hamile kalanlar var,DR bana dediki,allah isterse her şey olur,imkansız diye bir şey yoktur,Allah hepimize verecek inşallah.
Allah demişki,ben istediğime kız istediğime erkek veririm,istemediğime de hiç vermem...Her şey allahtan,tevükkül etmek ve hiç umutsuzluğa kapılmamak lazım...Hepinizin duygularını taaa derinlerde hissediyorum...a.s.

Umudunu hiç kaybetme.Umutsuz yaşanmaz..Sadece iste.Kalbinin en derin noktasından iliklerine kadar iste. Ağlama uzulme sakın. Biz bunu sonuna kadar hak ediyoruz.Hakkımızıda alırız.

:hooray: :hooray: :hooray: :hooray: :hooray: :hooray: :hooray: :hooray:

Tabiki çok iyi anlıyorum seni içindeki o inanılmaz kopan fırtınayı senağlama bende zamanında çok sabahladım üzüldüm.........Ama çok şükür biri 3,5 biri yaşınagirecek 11 aylık:nazar:Allahım ömürversin sanada en kısa zamanda kucağında nasip etsin.Benim de olmadı dr tedavi ....bende artık bırakmıştım,bıraktım derken dr tedaviyi ama istek hep vardı ümitsizliğe kapılmadım yani akışına bırakmıştım
sinirlerim bozulmuştu :uhm:herşeyi bıraktıktan sonra kendiliğinden oldu dediğim gibi Allah çok büyük senağlama üzme kendini ,forumlarda görüşürüz

Merhaba gülse sakıncası yoksa sizdeki sıkıntı neydi ogrenebilir miyim.Umutlarıma umut eklemek için soruyorum:)

ben de evlendiğimde çok buyuk sıkıntılar yaşadım anlatsam hepiniz aglarsınız kendi içimde şu an hepsi
kimseye açıp söylemedim derdimi baktım ki yanımd ahep allah vardı dedimki bnm elimden tutar bnde geçen ramazan ayından beri istioyrum ama içimde herp bir umutsuzluk var olmayacak diyor bana senin çocugun olmayacak ne yaprsan yap olmayacak bazen dioyrum ki nedne ugraşıoyurm ki ne için ugraşıoyrum ama eskeilerden hep allah yanımdaydı dioyrum hep elimden tutu gene tutar gene tutacak kuran okuyorum namaz kılıyorum bazen rahatlıoyurm ama geçen gün duydum eltim bana iki aylık hamile oldugunu söyledi ve söyleyiş tarzı çok ama çok çirkindi bir and aonun yanında kendimi öyle bir hissetim kiiiiii hani kuranda derki [ALLAH DİLEDİĞİNİ YARATIR DİLEDİĞİNE KIZ EVLAT DİLEDİĞİNE ERKEK EVLAT VERİR ONA SORGU SUAL OLMAZ DİLEDİĞİNİDE KISIR BIRAKIR] bunu okuyunca anlayamıyorum bunu kendime yapılan bir haksızlık gibi görüyorum ama tabikid eöyle degil bnm gibi olan bir sürü insan var dioyrum ki allah adaletlidir o kesinlikle kimseye haksızlık yapmaz ama eltimin yanında kendimi çok ama çok kötü hissedioyrum neden diye kjime sorabilirim ki tabikide allah ayönelioyrum çünkü cevabı ondan o biloyr belkide bn onun kısır bırakmak istediklerindenimdirrrrrrrrrr belkide anneliğe layık degilimdirrrrrrrrrrrrr.................

ben de evlendiğimde çok buyuk sıkıntılar yaşadım anlatsam hepiniz aglarsınız kendi içimde şu an hepsi
kimseye açıp söylemedim derdimi baktım ki yanımd ahep allah vardı dedimki bnm elimden tutar bnde geçen ramazan ayından beri istioyrum ama içimde herp bir umutsuzluk var olmayacak diyor bana senin çocugun olmayacak ne yaprsan yap olmayacak bazen dioyrum ki nedne ugraşıoyurm ki ne için ugraşıoyrum ama eskeilerden hep allah yanımdaydı dioyrum hep elimden tutu gene tutar gene tutacak kuran okuyorum namaz kılıyorum bazen rahatlıoyurm ama geçen gün duydum eltim bana iki aylık hamile oldugunu söyledi ve söyleyiş tarzı çok ama çok çirkindi bir and aonun yanında kendimi öyle bir hissetim kiiiiii hani kuranda derki [ALLAH DİLEDİĞİNİ YARATIR DİLEDİĞİNE KIZ EVLAT DİLEDİĞİNE ERKEK EVLAT VERİR ONA SORGU SUAL OLMAZ DİLEDİĞİNİDE KISIR BIRAKIR] bunu okuyunca anlayamıyorum bunu kendime yapılan bir haksızlık gibi görüyorum ama tabikid eöyle degil bnm gibi olan bir sürü insan var dioyrum ki allah adaletlidir o kesinlikle kimseye haksızlık yapmaz ama eltimin yanında kendimi çok ama çok kötü hissedioyrum neden diye kjime sorabilirim ki tabikide allah ayönelioyrum çünkü cevabı ondan o biloyr belkide bn onun kısır bırakmak istediklerindenimdirrrrrrrrrr belkide anneliğe layık degilimdirrrrrrrrrrrrr.................

sekerlik seni zayif görenleri allaha havale et senin bu zor durumunu bile bu sekilde kullananlari allah affetmez sadece ona havale et
unutma allahimiz o kadar bonkördürki ona acilan eli geri cevirmez zaten o da olmasa kimden neyden medet beklerizki yeterki inancla iste tek tesellimiz allah degilmi sabrimizin mükafatini alacagiz edilen dualara allah huzurunda hepimiz sahitlik yapalim

sekerlik seni zayif görenleri allaha havale et senin bu zor durumunu bile bu sekilde kullananlari allah affetmez sadece ona havale et
unutma allahimiz o kadar bonkördürki ona acilan eli geri cevirmez zaten o da olmasa kimden neyden medet beklerizki yeterki inancla iste tek tesellimiz allah degilmi sabrimizin mükafatini alacagiz edilen dualara allah huzurunda hepimiz sahitlik yapalim

evet canım bnm haklısın hayatım biliyorum öyle tabi ama bazen dayanılmaz oluyor herşey:teselli:a.s.:teselli:Şeniz

sekerlik eltin sana nasil soyledi hamile oldugunu belki sana oyle gelmistir kiskandirma amacli degildir!!!

sekerlik eltin sana nasil soyledi hamile oldugunu belki sana oyle gelmistir kiskandirma amacli degildir!!!

kaynanam hep istiyor hatta geçen sene dedi ki artık torun yapın her telde sorar tek misin çift misin diye o yuzden biloyrlardır onlar ....................artık sinir oluoyrum ya neyse gelelim eltime
_sende bebek var mı? merak ettimd ebnde var
yok dedim hala soruyor var mı yok mu diye gerzek aptal şey
yine sordu yok dedim
_bu sefer bn sordum sende var mı onu duymanız lazım
VAR VAR HEMD EİKİ AYLIK ANKARANIN EN İYİ DR UNA GİTMİŞTE O SÖYLEMİŞ UYUZ DEDİM SONRADA DEDİM Kİ ALLAHIM BU KADIN MI LAYIKTI TÖVBE TÖVBE:mymeka::mymeka::mymeka:İŞTE YENİ BİZİMKİDE SALAK ŞEY

Back
X