Umutsuzluk

Pussuk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2020
392
604
23
Merhaba kadınlar kulübü üyeleri eşimle bi buçuk senedir çocuk istiyoruz Allaha şükür ikimizdede problem yok ama her ay adet gördüğüm için artık neredeyse hiç umudum kalmadi sanki her ay adetim gelicek olarak bakıyorum hamıle olabilme ihtimali sanki unutuyorum bi yandan kafaya takmamaya baksam da gece başımı yastığa koyduğum zaman aklima bebek haberini aldığım günlerin hayalini kuruyorum ( kür tarzı vb şeyler kullanmayı düşünmüyorum hormonların dengeleriyle oynadığı için ovulasyon testi uyguluyorum ama yinede şu ana kadar pozitifi göremedim) artık çevremdeki bebek yokmu sorusundan yıldım bıktım benden sonra evlenenler hamileyim diye haber yolladığında eşe dosta tebrik etsemde konu dönüyo dolasiyo bebek yokmu ya geliyo artık iyice yıldım bi yandan kendi kafamdaki umutsuzluklarim bi yandan çevredeki insanların soruları bu süreci nasıl atlattınız tecrübelerinizi paylasirsaniz çok sevinirim

Doktora gittiniz mi ?

Etrafın soruları bitmez.
Ben hep “düşünmüyo musunuz” sorusuna “bazen düşünüyoruuz bazen düşünmüyoruz” diye ortalama bir cevap verdim.
Tüp bebekle oldu bu arada. Az uğraşmadım yani. Ama kimseye bir açıklama borçlu olduğumu da düşünmüyorum. İnsanlar birbirlerinin hayatlarıyla fazla ilgili.

Aynen evlendiğimiz günden beri sorular bitmedi hem aileme bana eşime hatta anneme düşünmezse sonradan olmaz hemen yapsın falan demisler çok sabrediyorum bi gün birinin kalbini kırmamak için ( bu arada hayırlı olsun inşallah Allah isteyen herkese nasip eder)

Evet hormon testi hsg herşeyim temiz cıktı eşimde aynı şekilde
O zaman kürlere de şans verin soğan ve hayıt kürü ile hamile kalan o kadar çok insan var ki. Unutmayın yediğiniz aynı zamanda ilacınızdırç Bir şans verin birşey kaybetmezsiniz belki de kazancınız olur

Kürlere hiç girmek istemiyorum açıkçası hormonlara etki edebilir diye

Kürlere hiç girmek istemiyorum açıkçası hormonlara etki edebilir diye

Belki de sorun zaten hormonlarındadır... Tıbbi ilaçların da bir sürü yan etkisi var. Hem de doğal ilaçlara nazaran çok daha fazla. Ben göçmenim ailem bir adada yetişmiş her türlü otu bilirler. Bende öğrendim şükürler olsun ki. Ve bu sayede evime doğru düzgün antibiyotik vs girmez. Beslenme çok önemli o kürlerde sadece beslenmeden ibaret..

insanların bu soruları sormalarında farklı motivasyonlar yatıyor. safi kötücül merak, aptalca merak, karşıdakinin canını yakmaktan duyulan haz, kıskançlıktan dolayı “sende ... var amaa bende de çocuk var nabeeer” hissini karşı tarafa batırmak.... vs vs vs.

Hiçbirisi de canınızı sıktığınıza değmeyen şeyler. Herkes kendine, kendi hayatına, kendi çoluğuna çelenine baksın. “Neden çocuk yapmıyorsun” ya da “olmuyor mu” gibi soruların ne kadar mahrem sorular olduğunu, bunun yanıtının belki de karşı tarafın yatak odasıyla bile ilgili olabileceğinin farkında olacak bilinçte olanlar zaten bu aptal soruları sormuyorlar. O yüzden de gerçekten, canınızı sıktığınıza kesinlikle değmez.

çok teşekkür ederim bu arada. allah isteyen kimseye aratmasın.

Gerçekten millet olarak kimin ne eksiği varsa onu onunla vurmaya çalışıyoruz. Çok utanç verici ve cahilce ama elde olan insan profili de bu ne yazık ki. En iyisi kulak tıkamak

Yok hormon testim yapıldı normal ama fikrinizi düşüneceğim teşekkür ederim

Atlamadik bacim.
Hatta negatif sonucumu ogrendigimde dun yine biri ansizin sordu cocuk dusunmuyomusunuz diye de dilimin ucuna neler geldi neler...
Dusunmeyle olmaz o iş dedim sadece

Benimde olmadı canım bir yıl boyunca her ay Dr gittim bir yandan da kaynanam görümcem her beni görmelerinde sordular artık yilmistim . Bir gün kayananam sordu falancada soruyor dedi sornasinlar dedim sorulur sorulur bir sorulur iki sorulur her gördüğünde de sorulmazki dedim bağırarak. Hemen gorumceme söylemiş ondan sonrada bir daha sormadılar bana ama eşime sordular tabi. Valla Allah kolaylık versin sen zaten çocuk için uğraşıyorsun birde bu çocuk soranlar var insani yaşamdan soğutuyorlar

Deseydin evet düzenli şevişiyoruz başka detay isteyen var mı ?

Aslında ne kadar ayıp birşey...

Benim önerim 1 ay boyunca dişinizi sıkıp gün aşırı ya da 2 günde 1(yumurtlamaya yakın ve yumurtlama zamanı gün aşırı) birliktelik ve birliktelik sonrası ayakları kaldırıp bir süre uzanmak. Özetle 1 ay boyunca sadece yumurtlama zamanı değil tüm zamanları değerlendirin bence. Bir de şekerli gıda çok tüketmeyin 1 ay.

Daha çok yeni evlisiniz bebek olayı strese gelmez psikolojiniz bozulur. Hersey zamanda gizlidir bırakın akışına vakti geldiği zaman inşallah bebeginiz olacaktir. Her ay adet beklemek korkunç birseydir onun için söylüyorum. Çevrenize kulak asmayın hatta kimseye bebek istediğinizi söylemeyin. sorana henüz istemiyoruz deyin. Insanlar tuhaf istediğinizi söyleyince vah vah olmuyor bu gariplerin diye düşünüyorlar. Inanın bu çevre baskısı yüzünden birçok çift gereksiz tüp bebek zahmetine giriyor.

Allaha şükür iki ailemizde bu tarz sorulara hiç girmiyolar kayinvalidem hatta benimde bi sene olmadi sonra oldu bu kadar dert edinme falan tarzında destek oluyor bana zaten ailemde sorup dursa sürekli iyice çekilmez bi hal alıcak eşim işinden dolayı insanlarla haşır neşir o yüzden aslında en çokta o bu sorulara maruz kaliyor bi gun eve gelip biktim artık herkesin o soruyu sormasından dediğinde o kadar hak veriyorum ki

Eşimden daha çok ben istiyodum ve sağlık sebebimden dolayı da olması gerekiyordu (myom amelıyatı olmustum) amelıyattan sonra 1 sene denedik olmadı ben de sorun yoktu eşimde de kafaya coook takıyodum yatıyom bebek kalkıyom bebek artık kafamdan attıydım umursamıyodum salıverdiydim oldu. Böyle derlerdi de inanmazdım ama stres büyük etken yiyip bitirme kendini şimdi doğdu bile yarın 4aylık olcam bebeğim Hayırlısıyla en kısa zamanda sizinde darısı başınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…