- 1 Kasım 2017
- 1.739
- 4.978
- 88
- 30
- Konu Sahibi misss_girl
-
Cok sukur huzurumz duzenimiz iyi maddi olarak ev oduyorz sukur kendi kendimize yetiyirz ama maddiyattan bir isimin olmasini istiyorm koyuyo bu kadar sene okuyup emek verip evde bos bos oturmak hergun rutin evisleri disinda bisey yapmamak herkesn bir isi var bn bos bos otryrmBende 31 yaşındayım. Yaşıt sayılırız. Eğer maddi durumunuz el veriyorsa ve evde huzurunuz duzeniniz iyiyse cocugunuzla kalın derim ben. Çünkü iş hayatı da öyle çok kolay değil bebek olunca.
Şahsen ben eşim ssk mı odese çalışmak istemem bir daha. Çünkü eğer bakan kişi kendinizden biri değilse çocuklar çok yıpranıyor. Anne de aynı şekilde. Hem evde hem işte mahvoluyor.
Bende ailemden çok uzaktayin. Eğer annem bakabilseydi 2. Çocuktan sonra ise donebilirdim ama bu şartlar da düşünmüyorum.
Rutin islerimi halledince, ki öyle hergun temizlik yapan evi her daim derli toplu olan biride değilim, kızım 3 yasinda onunla daim bir ilgi halindeyim, kitap okumayi çok seviyorum, film izlemeyi de aynı sekilde,kanavice, örgü, takip ettiğim haftalık programlar oluyor, bu ay spora basladim eşim işten gelince spora gidiyorum, vs.Boyle hergun rutin evisleri disinda hicbisey yapmamak zor olmuyormu ya sanki bosa omrum geciyor gibi geliyr
Bukadar emek verip sonrasnda ev hanimi olmak zoruna gitmiyormu birde etrafndaki cogu kisi calisirkenBen mühendisim yüksek lisans da yaptım üstelik çocuğum da yok ve çalışmıyorum senin hislerinin aynısını bende çok yaşadım ama artık alıştım sanırım ev hanımlığına.
İlle çalışmaksa niyetin çocuğun anaokuluna başlıcak kadar büyüdüğünde tanıdıklara vs haber bırakırsınız illa ki özel yada kamu bi yerde bi fırsat çıkar çalışırsın.bence şu an çok dert etme büyürken bebeğinin yanında olmanın da tadını çıkar
2. Cocukta istiyorm doguda gorevimizi yaparken ama ikisi buyuyene kadar benm yasim 35ustu olacak o zamanda nereye girerm kim beni ise alir bir is deneyimi gecmisimde yok bilmiyorm omir bosa geciyor sanki
Ya öyle hissetmeniz çok normal ama bazı zaman insan iş yerinde de hak ettiği değeri görmeyince onca sene bu muameleyi görmek için mi okudum diyorsun. Çok garip insanlarla ve çok garip olaylarla karşılaşınca bu nasıl hayat diyorsun.Cok sukur huzurumz duzenimiz iyi maddi olarak ev oduyorz sukur kendi kendimize yetiyirz ama maddiyattan bir isimin olmasini istiyorm koyuyo bu kadar sene okuyup emek verip evde bos bos oturmak hergun rutin evisleri disinda bisey yapmamak herkesn bir isi var bn bos bos otryrm
Cok sukur beni anlayan birisi ya cocuk buyutmekle bir iste calismak apayri konular cocugun var senn o zaman sen evde otur cok sacma birsey elbetteki calismadgm icin cocugumu belli bi yasa kadar kendm bakacagm buyutecegm ama ya sonrasanki değil ömür kesinlikle boşa geçiyor. ben çocuk büyütmek dünyanın ennnn önemli şeyi diyen pembe gözlüklülerden olamayacağım kusura bakmayın. kendinize ait bir hayat yaratmadıktan sonra yaşadığınız pişmanlıklar ileride çok daha büyük olacak bu konuda emin olabilirsiniz.
benim annemi bana bakması için işten çıkartmışlar 8 sene evde oturmuş. sonra baş kaldırdı çalışmaya başladı. hala başını duvarlara vurur boşa geçen senelerim ben niye milleti dinledim diye.
Ya suan bulundugum ortamda bile diger annelere bakark kndimi cok farkli goruyorm bahsettgnz gibi bakis acisi vs. Ama evde oturarak koreldigimi ozguvenmn azldgni vsvs dusunuyormYa öyle hissetmeniz çok normal ama bazı zaman insan iş yerinde de hak ettiği değeri görmeyince onca sene bu muameleyi görmek için mi okudum diyorsun. Çok garip insanlarla ve çok garip olaylarla karşılaşınca bu nasıl hayat diyorsun.
Benim kızım bu sene 2. Sınıf ve ara ara öğretmeni ile durumunu konuşuyoruz ve hep toplantılarda ogretmenin konuşmalarından anlıyorum ki kızım sınıfın en iyi öğrencilerinden bu da benim tek tesellim oluyor. Onca sene okudugumun boşa gitmediğini görüyorum. Gerek konu anlatiminda gerek odevlerini yaptırırken insanin zaten eğitimli olduğu anlaşılıyor biliyor musun. Mesele toplantı da olaylara yaklasimim bir konu hakkında fikrimi belirtirken kurduğum cümleye kadar. Buram buram eğitimli bilinçli anne kokuyor. Bu da beni de kızımı da çok mutlu ediyor. Diyorum ki hiç birşey boşa gitmiyor. Eminim sizin de öyle olacak
Bende dediginiz gibi suan cocugumu buyuttgm icin sorun etmemeye calisiyorm ama ilerisini dusunuyorm hep buyuyunce neolacak bi gecmism yok donebilecegm devam edebilcegm bi isim yokYazdıklarında kendimi gördüm. Şu an bebeğimi büyüttüğüm için çok sorun etmemeye çalışıyorum. Ama evde oturmak geçmişteki emeklerime, anne babamın beni okutmak için harcadığı tüm emeklere haksızlık gibi geliyor. Kaldı ki istanbulda iyi bir devlet üniversitesinden iyi bir dereceyle mezun oldum.
Sürekli evde olunca evet insan evde koreliyor. Ama bebek büyüyen e kadar bazı aktivitelere katılabilirsiniz. Bu sekilde kendinizi cok eve mahkum etmemis olursunuz. Bebek buyuyunce de olmadi bir ise girer calisirsiniz. Kendinizi ve bebeginizi nasil mutlu hissedecekseniz oyle davranin.Ya suan bulundugum ortamda bile diger annelere bakark kndimi cok farkli goruyorm bahsettgnz gibi bakis acisi vs. Ama evde oturarak koreldigimi ozguvenmn azldgni vsvs dusunuyorm
Cocugunuzu en guzel sekilde yetistirmeniz topluma calisarak kazandiracaginiz faydanin kat be kat uzerinde. Ozguveniniz kirilmis belli ki. Sizin yerinizde olsam kendime bir hobi edinirdim. Bir tanidigimiz evde çini boyayarak aylik 1000 lira civari kazandigini soylemisti. Illa ki yeteneginize uygun bir hobi bulursunuz. Van merkezde iseniz halk egitim kurslari var hafta ici hafta sonu aksam saatlerinde. Turizm mezunuysanız diliniz iyidir diye tahmin ediyorum mahallenizdeki cocuklara ingilizce dersi verebilirsinizAynen öyle üretmeden topluma faydamiz olmadan bomboş geçiyor.
yüksek lisans yapMerhaba arkadaslar turizm 4 yillik universite mezunuyum ayni zamanda aof iktisat mezunuym esimin isi dolayisiyla vanda gurbetteyiz suanda 1 yasinda cocugm var calismiyorm bugune kadarda calismadm hic suan cocugumdan dolayida calisma sansim yok ama omrum bosa geciyor sanki canim cok sklıyor bu duruma evhanimi olanlar sizde ayni seyi hissediyormsnz calismayi bir isimin olmasini cok istiyorm cocugum buyuyncede yasim gececkms hep evde bosa gececkms omrum gibi geliyor bu beni cok urkutuyo bosluktaym cok uzuluyorm gunlerimn bos gecmesine elimde bir meziyetmde yok
İlginize teşekkür ederim.cocuk eğitimi elbette önemli,yalnız calisilarakta çocuk bakılabilir.ozguvenim kırılmış değil,çalışmaya ara verip sonradan çalışmaya başladıktan sonra ne çok şey kaybettiğinizi evde geçen zamanın ne kadar boş olduğunu farkediyorsunuz.Cocugunuzu en guzel sekilde yetistirmeniz topluma calisarak kazandiracaginiz faydanin kat be kat uzerinde. Ozguveniniz kirilmis belli ki. Sizin yerinizde olsam kendime bir hobi edinirdim. Bir tanidigimiz evde çini boyayarak aylik 1000 lira civari kazandigini soylemisti. Illa ki yeteneginize uygun bir hobi bulursunuz. Van merkezde iseniz halk egitim kurslari var hafta ici hafta sonu aksam saatlerinde. Turizm mezunuysanız diliniz iyidir diye tahmin ediyorum mahallenizdeki cocuklara ingilizce dersi verebilirsiniz
Duzenleme: ben konu sahibine ithafen yazmistim ama sehri cikarin size de ayni tavsiyeleri vermek isterim naçizane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?