Univ mezunuyum ev hanimiyim omrum bosa geciyor sanki

İşte anlatmak istediğim bu ve benimde yolum bu ..yolun açık olsun dostum

Al benden de o kadar. Mezun olduktan sonra 1 yıl çalıştım bıraktım. Kpss hazırlandım ve o yıl evlendim. Kpss olmadi iki sene sonra tekrar hazirlandim tercihleri bekliyorum. 3 yıldır boş boş evdeyim ve berbat bir durum gerçekten ömrüm boşa geçiyor gibi hissediyorum bebekte yok su anda. Atansam da hayatım bi düzene girse bi kendime gelsem diyorum

Sürekli evde birseyler yapmamak insanin özgüvenini kırıyor, şahsen su an özgüven flan kalmadı bende öz-saygı vs de kalmadı hicbirsey kalmadı galiba bende çünkü oturup oturup ben neden böyleyim böyle olmamaliydi deyip duruyorum. Yarın tercihler baslayacak kendi mesleğime atanamam malasef o kadar yüksek puan alamadım ama inşallah güzel bir yer gelir düz memurluk .. boşuna okumuşum 4 yil.. milletin dediklerine göre yaşamışım hep hayatimi. Bilememisim kendi dusuncelerimin degerini.
Hiç istemediğim bir bölüm okuyup bitirdim.
Malesef iş te kısıtlı. Atama yok.. özel sektör berbat.
Keşke istediğim bölümü okusaydım. Geçen yıllar geri gelmiyor... Çok pişmanım.
Çocuklarıniz sizden birşey istediği zaman asla hayır demeyin.. bana hep hayır dediler. O iyi olmaz böyle yap dediler. Büyükler daha iyi bilir dedim.. onların dediğini yaptım.oysa kimsenin birşey bildiği yokmuş. Hatta okulda bizleri yonlendiren öğretmenlerin bile.
Şu ana kadar en büyük pismanligim hayallerimin peşinden gitmek yerine başkalarının söylediklerini dinlemek oldu. Ve keşke ler maalesef düzelmiyor. Hersey cook daha farklı ve Çok daha güzel olabilirdi ..

2. Cocukta istiyorm doguda gorevimizi yaparken ama ikisi buyuyene kadar benm yasim 35ustu olacak o zamanda nereye girerm kim beni ise alir bir is deneyimi gecmisimde yok bilmiyorm omir bosa geciyor sanki
Ömrünüzün boşa gittiğini düşünmeyin. Ne güzel okumuşsunuz bilgi birikiminizle çocuğunuzu da eğiteceksiniz öyle düşünün.
Ama yalnız başınayken ve evde kalmak istemiyorken ikinci çocuğu düşünmeniz de büyük cesaret doğrusu.

İşte anlatmak istediğim bu ve benimde yolum bu ..yolun açık olsun dostum

Iki cocukla hayatimda olmadigim kadar yoruldum ama kendim icin ne yaptim derseniz, hicbir sey...
Evlatlarima canim feda ama ben bu sürecte cok yoruldum.
Sacim yaralar döktü, senelerdir uykuya hasretim. Cocuklari büyütüp normal insanlar gibi uyumaya basladigim anda calismak icin de hazirim demektir.
Iki isi ayni anda yapip tam verim alamamaktansa, teker teker yapip daha basarili olacagimi düsündüm.
Iki cocuk yaptim, cok da güzel oldu masallah. Calisirken de cok güzel olacak insallah.

31 yaşındayım ,dış ticaret uzmanıyım, zor geçen hamilelikler dolayısıyla ve bebeğim için 2 yıldır çalışmıyorum. Ondan önce 5 sene çalıştım. Evde bunalıyorum. Kendimi harcıyormuşum gibi geliyor. Diğer tarafta bebeğim 7.5 aylık bırakamıyorum. İş hayatım çok stresliydi, evet ama belli bir gün kendine ait belli bir paranın yatacağını bilmek bambaşka. Bıktıö hesap kitaptan. Yetmiyor diye herşeyden kısmaktan. Hergün bir şekilde para kazanmam gerek düşüncesinden bıktım. Annem bakabilecek durumda olsa dakika durmaz işe başlardım ama şimdi bu kadar küçükken bakıcıya güvenemiyorum. Kitap okuyorum zaman kalırsa kızımdan. Dışarı çıkarıyorum onu. Ama her zaman heryerde bir ömrüm boşa gidiyor düşüncesi. Ne olacak böyle

Bende aynı şeyleri hissettim çok canım. Bende lisans mezunuyum iktisat. Bende eşimden dolayı şu an bambaşka bi şehirde bebeğimi büyütüyorum. Tam 6 yıl senin gibi hissettim ama elimde yapabileceğim birsey yok çocugumu büyütmekten başka

Bende aynı durumdayım canım cocuklar küçükken çalısamıyorum madem bende alanımda uzmanlasayım dıye bir kaç bölüm daha bitirmeye calısıyorum. Çocuklar buyudugunde de kendı işimi kurma planlarım var insallah. Madem evdesın kendını ne kadar gelıstırırsen kârdır.

Ben de aynıyım üniversite mezunuyum 5 yıl okudum 1i İngilizce hazırlık.İngilizce biliyorum. Su an emlak ve emlak yonetimi okuyorum. Mezun olduktan sonra 2 kez kpss ye gırdım ama bizim bolumlerde atanmak cok zor olmadı malesef. Su an kızım 14 aylık. Kendim buyutmek istedim özele girmedim. Girseydim de eşimin görevi dolayısıyla sarka gıdecegımız için 1 sene bile surmeyecekti calısmam. Su an tekrar hamileyim bu yaz sarka gıdecegız iki cocugumu beraber buyutup sark donusu ozel sektörde bir işe girerim diye dusunuyorum. Tabi ki umudum iyi pozısyonlardan yana değil. Çünkü o pozisyonlar için ne tecrubem ne de bir tanıdıgım var.Yasımda da su 27 sarktan donuste 32 falan olurum.Acıkcası calısmam konusunda da fazlasında gozum yok. İlk asamada cocukların kres parasını karsılamam yeter bana. Sonrasında tecrube kazandıkça maasımda artış olur sanırım. Olmasa bile napalım biz bir işin ucundan tutalım da gerisi kısmet

Hic calismadiginiz icin suan oyle geliyor size. Cokta bos bir hayatiniz yok cocuk buyutuyorsunuz. Insallah biran once istediginiz ise girersiniz hayirlisiyla

Ben de tam tersine keske öğretmen ol diyenleri dinleseydim diyorum. 5 yıl okudum yabancı dil biliyorum iyi bir üniversitede okudum. Maliye mezunuyum. Şimdi ibf yerlerde ama o zamanlar yuksekti puanları. Keske öğretmen olsaydım o puanla sınıf ogretmen ya da okul oncesi. Hep dediler dınlemedım

Mutlu olunmayan, rutin, insanı körelten işler de mevcut ve böyle çalışmak çalışmak değil kölelik bana göre ve insanı inanılmaz köreltiyor... Hatta çoğu iş bence böyle, insanlar binmiş alamete gidiyor işte hayat gailesi, ödemeler, alışmışlıklar... Bence konu sahibi hiç çalışmadığı için içinde kalmış bazı şeyler...

ileride neler olacagini soyleyim.calismayinca cigeri bes para etmez calisan hemcinsleriniz tarafindan ezikleniyorsunuz.esiniz sizi pek umursamamaya basliyor.calisan insanlar ile hele hele de emekli insanlar ile bir araya geldiginizde onlar basliyor anilarini anlatmaya.siz konusacak hicbirsey bulamiyorsunuz.cunku tek dunyaniz camasir bulasık.tek marifetiniz bu.size arada bir soruyorlar siz nasilsiniz.ev isleri yorucu tabi diyorlar.sonra cocuklar buyuyup sizi eziklemeye basliyor.bos kafali hicbir halttan anlamayan muamelesi goruyorsunuz.hergun giyinip kusanip herkes bir isle mesgulken giyinmek bile zul geliyor.bos bos gunu doldurmak icin normalde suratina bakmicaniz insanlarla kahve gunleri filan.yas haddinden dolayi ve kendine guvensizlikten hic bir ise atilamayip yerinizde saymaya devam ediyorsunuz.geriye bakiyorsunuz kcamaaaan bir hiç.
Calismak para demek degildir.maddi durumum iyi.esim bonkor.bir elim yagda bir elim balda.bir konuda uzmanlasmak isterdim

Hepiniz yapabilirsiniz hanımlar demeye geldim ben. Yapan bir sürü kadın var. Zor mu zor ama hiçbir şey kolay değil. Kendinize güvenin.

Cok acımasız bir yorum

Merhaba. 23 yasindayim. Onlisans dis ticaret mezunuyum. 2014te mezun oldum ve ayni yyil evlendim. 2 sene calistim. Ama kendi meslegimde degil muhasebe olarak. Dis ticaret icin dilim eve yeterli egitimim egitimim yok. Muhasebe zaten her gun kendini yeniler yetisemezsin. 2 yillik evliyken hamileyim diye isten cikardilar. Gecen sene kizim 8 aylikken iş aramaya basladim. İstanbuldayim. 15 yere gorusmeye gitmisimdir ama iş bulamadim, olmadi yani. Belki yetersiz goruldum belki cocuk sorun edildi.. ama ben iş aramaya gittikce bile kizimda gguven sorunu olustu. Bana dahada baglandi. Uyaninca benden baskasini gorunce aglar hale geldi. Ben zaten vazgecer gibi oluyodum. Birde kizimda tam teshis konmamis bir rahatsizlik var. Astim, alerji, kistik kibrozis olabilir. Paketli gida kesin yememesi gerek. Kaynanam ve annem hic hic dikkat etmedi hatta onceki hafta ailecek kavga ettik. Ben şuan çalışma fikrinden vazgectim. Ama acikogretime yazilip lisansa yazilmaya karar verdim. Kendim icin birseyler yapicam. Tekrar ne zaman iş bakarim bilemiyorum. Ama şuan calisirsam cok mutsuz olcam eminim

Çocuklar küçükken calısmamak insanı cok etkilemiyor ama cocuklar büyüyüp kendi dünyalarını kurunca genelde ev hanımları daha çok etkileniyor

En zoruda omrunu verdigin çocuğun tarafından kucumsenmek olsa gerek.digerleri umrum olmazda çocuk olayı çok koyardi
Neyse ki ev hanımı kalmaya hic niyetim yok..uyandım coktan

Öyle gömülmez füze atın füze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…