- 12 Şubat 2009
- 3.121
- 1.709
- 373
- 36
- Konu Sahibi misss_girl
-
İşte anlatmak istediğim bu ve benimde yolum bu ..yolun açık olsun dostumAcilin ben geldim..
Cok sosyal bir bölümde okudum, okul hayatim boyunca Yaradan in bana vermis oldugu yetenekler sayesinde de hep gelecek vaat ettim.
On parmaginda on marifet, yönetme becerisi kuvvetli ve yapabildigim konularda kendine güveni tam bir bireydim.
4 yil lisans egitimi aldim akabinde evlendim. Calismadan hemen uzak diyarlardaki sevdicegimle evlendim geldim yurt disinaa. Iste burada film basliyor.
Kendime cesaretim coktu hemen dil ögrenip burada calisacaktim.. Hayatin bana kaziklari siraya girmis bekliyordu ve paat pat önüme dikildiler.
Sonradan farkina vardigim ama benim baslarda hic aklima getirmedigim müthis ötesi bir cahil toplulugun icinde buldum kendimi. Tecrubeli olduklarini düsündügümden tabiki de sözlelerine güvendim, hata yaptim.
Herseyden korkan, herseye imkansiz gözüyle bakan, herseyin cook zor oldugunu söyleyen ve benim de asla yapamayacagimi söyleyen bir kitle.
Hergün bakistigim konustugum bu enerji beni icine aldi. Bunlari diyenler de en fazla temizlik isinde calismis nasil olur diyorum nasil yani ne kadar zor olabilir.. Bilemezdim ki kötü niyetli olduklarini. Kendi yapamadiklari seyleri benim de yapmamami istemeyeceklerini anlamayamadim.
Aklim karisti, cogu yerde özgüvenim yerle bir oldu bu sürecte. Herkes ama herkes haksiz olamazdi diyordum ama nasil olur anlayamiyordum. Tabi kayinvalide kisisi tüm özgürlügümü kisiligimi gün be gün parcalamaya devam ediyordu.
Anlayamadigim bir savasin icinde buldum kendimi. Kendimi taniyamiyordum, bunlari yasayan ben olamazdim.
Dil okuluna basladim ama bitiremeden kizimin gelecegini ögrendik.
Neyse iste alti senedir durum böyle ikinci cocugumu da yaptim. 27 yasindayim.
Hic calismadim. Kücük oglum krese baslama yasina geldigi gibi kurslara devam edecegim.
Ulan 6 sene be alti sene. Sudan cikmis balik gibi oldum. Ama uyandim. Hala herseyi yapabilirim.
Cok bilirim evde ylaniz oturup ben ne yapiyorum dedigimi.
Cocuklarima kendim bakiyorum büyüttüm, büyük kizim bes yasina girecek yakinda harfleri yaziyor. Resim ciziyor. Elimden geleni yaptim.
30 yasindan sonra ben artik oturmam arkadas. Kimseyi de dinlemeyecegim. sansimi sonuna kadar kullanacagim, uykudan uyandim tüm o cevreme sinir cektim. Bir senedir zehirlenmiyorum güvenim yerine geldi. Sen mi büyüksün ben mi diyorum. Yapariz yeter ki iste. Hicbirsey önüne engel olmasin yas da dahil buna.
Yeter oturdugumuz ben calismak, terlemek, evime gelince ayaklarimi uzatip bir ih cekmek istiyorum.
Ve yapacagim insallah.
Al benden de o kadar. Mezun olduktan sonra 1 yıl çalıştım bıraktım. Kpss hazırlandım ve o yıl evlendim. Kpss olmadi iki sene sonra tekrar hazirlandim tercihleri bekliyorum. 3 yıldır boş boş evdeyim ve berbat bir durum gerçekten ömrüm boşa geçiyor gibi hissediyorum bebekte yok su anda. Atansam da hayatım bi düzene girse bi kendime gelsem diyorumMerhaba arkadaslar turizm 4 yillik universite mezunuyum ayni zamanda aof iktisat mezunuym esimin isi dolayisiyla vanda gurbetteyiz suanda 1 yasinda cocugm var calismiyorm bugune kadarda calismadm hic suan cocugumdan dolayida calisma sansim yok ama omrum bosa geciyor sanki canim cok sklıyor bu duruma evhanimi olanlar sizde ayni seyi hissediyormsnz calismayi bir isimin olmasini cok istiyorm cocugum buyuyncede yasim gececkms hep evde bosa gececkms omrum gibi geliyor bu beni cok urkutuyo bosluktaym cok uzuluyorm gunlerimn bos gecmesine elimde bir meziyetmde yok
Ömrünüzün boşa gittiğini düşünmeyin. Ne güzel okumuşsunuz bilgi birikiminizle çocuğunuzu da eğiteceksiniz öyle düşünün.2. Cocukta istiyorm doguda gorevimizi yaparken ama ikisi buyuyene kadar benm yasim 35ustu olacak o zamanda nereye girerm kim beni ise alir bir is deneyimi gecmisimde yok bilmiyorm omir bosa geciyor sanki
İşte anlatmak istediğim bu ve benimde yolum bu ..yolun açık olsun dostum
Çocuktan önce neden çalışmadınız?Ya suan bulundugum ortamda bile diger annelere bakark kndimi cok farkli goruyorm bahsettgnz gibi bakis acisi vs. Ama evde oturarak koreldigimi ozguvenmn azldgni vsvs dusunuyorm
Bende aynı şeyleri hissettim çok canım. Bende lisans mezunuyum iktisat. Bende eşimden dolayı şu an bambaşka bi şehirde bebeğimi büyütüyorum. Tam 6 yıl senin gibi hissettim ama elimde yapabileceğim birsey yok çocugumu büyütmekten başkaMerhaba arkadaslar turizm 4 yillik universite mezunuyum ayni zamanda aof iktisat mezunuym esimin isi dolayisiyla vanda gurbetteyiz suanda 1 yasinda cocugm var calismiyorm bugune kadarda calismadm hic suan cocugumdan dolayida calisma sansim yok ama omrum bosa geciyor sanki canim cok sklıyor bu duruma evhanimi olanlar sizde ayni seyi hissediyormsnz calismayi bir isimin olmasini cok istiyorm cocugum buyuyncede yasim gececkms hep evde bosa gececkms omrum gibi geliyor bu beni cok urkutuyo bosluktaym cok uzuluyorm gunlerimn bos gecmesine elimde bir meziyetmde yok
Ben de aynıyım üniversite mezunuyum 5 yıl okudum 1i İngilizce hazırlık.İngilizce biliyorum. Su an emlak ve emlak yonetimi okuyorum. Mezun olduktan sonra 2 kez kpss ye gırdım ama bizim bolumlerde atanmak cok zor olmadı malesef. Su an kızım 14 aylık. Kendim buyutmek istedim özele girmedim. Girseydim de eşimin görevi dolayısıyla sarka gıdecegımız için 1 sene bile surmeyecekti calısmam. Su an tekrar hamileyim bu yaz sarka gıdecegız iki cocugumu beraber buyutup sark donusu ozel sektörde bir işe girerim diye dusunuyorum. Tabi ki umudum iyi pozısyonlardan yana değil. Çünkü o pozisyonlar için ne tecrubem ne de bir tanıdıgım var.Yasımda da su 27 sarktan donuste 32 falan olurum.Acıkcası calısmam konusunda da fazlasında gozum yok. İlk asamada cocukların kres parasını karsılamam yeter bana. Sonrasında tecrube kazandıkça maasımda artış olur sanırım. Olmasa bile napalım biz bir işin ucundan tutalım da gerisi kısmetMerhaba arkadaslar turizm 4 yillik universite mezunuyum ayni zamanda aof iktisat mezunuym esimin isi dolayisiyla vanda gurbetteyiz suanda 1 yasinda cocugm var calismiyorm bugune kadarda calismadm hic suan cocugumdan dolayida calisma sansim yok ama omrum bosa geciyor sanki canim cok sklıyor bu duruma evhanimi olanlar sizde ayni seyi hissediyormsnz calismayi bir isimin olmasini cok istiyorm cocugum buyuyncede yasim gececkms hep evde bosa gececkms omrum gibi geliyor bu beni cok urkutuyo bosluktaym cok uzuluyorm gunlerimn bos gecmesine elimde bir meziyetmde yok
Ben de tam tersine keske öğretmen ol diyenleri dinleseydim diyorum. 5 yıl okudum yabancı dil biliyorum iyi bir üniversitede okudum. Maliye mezunuyum. Şimdi ibf yerlerde ama o zamanlar yuksekti puanları. Keske öğretmen olsaydım o puanla sınıf ogretmen ya da okul oncesi. Hep dediler dınlemedımSürekli evde birseyler yapmamak insanin özgüvenini kırıyor, şahsen su an özgüven flan kalmadı bende öz-saygı vs de kalmadı hicbirsey kalmadı galiba bende çünkü oturup oturup ben neden böyleyim böyle olmamaliydi deyip duruyorum. Yarın tercihler baslayacak kendi mesleğime atanamam malasef o kadar yüksek puan alamadım ama inşallah güzel bir yer gelir düz memurluk .. boşuna okumuşum 4 yil.. milletin dediklerine göre yaşamışım hep hayatimi. Bilememisim kendi dusuncelerimin degerini.
Hiç istemediğim bir bölüm okuyup bitirdim.
Malesef iş te kısıtlı. Atama yok.. özel sektör berbat.
Keşke istediğim bölümü okusaydım. Geçen yıllar geri gelmiyor... Çok pişmanım.
Çocuklarıniz sizden birşey istediği zaman asla hayır demeyin.. bana hep hayır dediler. O iyi olmaz böyle yap dediler. Büyükler daha iyi bilir dedim.. onların dediğini yaptım.oysa kimsenin birşey bildiği yokmuş. Hatta okulda bizleri yonlendiren öğretmenlerin bile.
Şu ana kadar en büyük pismanligim hayallerimin peşinden gitmek yerine başkalarının söylediklerini dinlemek oldu. Ve keşke ler maalesef düzelmiyor. Hersey cook daha farklı ve Çok daha güzel olabilirdi ..
Mutlu olunmayan, rutin, insanı körelten işler de mevcut ve böyle çalışmak çalışmak değil kölelik bana göre ve insanı inanılmaz köreltiyor... Hatta çoğu iş bence böyle, insanlar binmiş alamete gidiyor işte hayat gailesi, ödemeler, alışmışlıklar... Bence konu sahibi hiç çalışmadığı için içinde kalmış bazı şeyler...İş hayatı çok rahat olmalı ki asıl o zaman boşa gitmesin hayat. Zorlu yorgun argın eve geldiğin bir hayat kesinlikle kendine ait bir hayat olmuyor. İşten gelince yığılıp kalıyorum yemeğimi bile yapamıyorum bazen işim çok yorucu akşama kadar oturmuyoruz ve üstelik bu meslek benim dört senemi verdiğim ilkokuluda say seneleri döktüğüm mesleğim yani. 3 haftadır evdeyim raporluyum nefes aldığımı hissettim. Kısaca mutlu olunmadığı bir işte çalışmak bir işr yaramak değil zaman kaybı sadece
ileride neler olacagini soyleyim.calismayinca cigeri bes para etmez calisan hemcinsleriniz tarafindan ezikleniyorsunuz.esiniz sizi pek umursamamaya basliyor.calisan insanlar ile hele hele de emekli insanlar ile bir araya geldiginizde onlar basliyor anilarini anlatmaya.siz konusacak hicbirsey bulamiyorsunuz.cunku tek dunyaniz camasir bulasık.tek marifetiniz bu.size arada bir soruyorlar siz nasilsiniz.ev isleri yorucu tabi diyorlar.sonra cocuklar buyuyup sizi eziklemeye basliyor.bos kafali hicbir halttan anlamayan muamelesi goruyorsunuz.hergun giyinip kusanip herkes bir isle mesgulken giyinmek bile zul geliyor.bos bos gunu doldurmak icin normalde suratina bakmicaniz insanlarla kahve gunleri filan.yas haddinden dolayi ve kendine guvensizlikten hic bir ise atilamayip yerinizde saymaya devam ediyorsunuz.geriye bakiyorsunuz kcamaaaan bir hiç.Merhaba arkadaslar turizm 4 yillik universite mezunuyum ayni zamanda aof iktisat mezunuym esimin isi dolayisiyla vanda gurbetteyiz suanda 1 yasinda cocugm var calismiyorm bugune kadarda calismadm hic suan cocugumdan dolayida calisma sansim yok ama omrum bosa geciyor sanki canim cok sklıyor bu duruma evhanimi olanlar sizde ayni seyi hissediyormsnz calismayi bir isimin olmasini cok istiyorm cocugum buyuyncede yasim gececkms hep evde bosa gececkms omrum gibi geliyor bu beni cok urkutuyo bosluktaym cok uzuluyorm gunlerimn bos gecmesine elimde bir meziyetmde yok
Cok acımasız bir yorumileride neler olacagini soyleyim.calismayinca cigeri bes para etmez calisan hemcinsleriniz tarafindan ezikleniyorsunuz.esiniz sizi pek umursamamaya basliyor.calisan insanlar ile hele hele de emekli insanlar ile bir araya geldiginizde onlar basliyor anilarini anlatmaya.siz konusacak hicbirsey bulamiyorsunuz.cunku tek dunyaniz camasir bulasık.tek marifetiniz bu.size arada bir soruyorlar siz nasilsiniz.ev isleri yorucu tabi diyorlar.sonra cocuklar buyuyup sizi eziklemeye basliyor.bos kafali hicbir halttan anlamayan muamelesi goruyorsunuz.hergun giyinip kusanip herkes bir isle mesgulken giyinmek bile zul geliyor.bos bos gunu doldurmak icin normalde suratina bakmicaniz insanlarla kahve gunleri filan.yas haddinden dolayi ve kendine guvensizlikten hic bir ise atilamayip yerinizde saymaya devam ediyorsunuz.geriye bakiyorsunuz kcamaaaan bir hiç.
Calismak para demek degildir.maddi durumum iyi.esim bonkor.bir elim yagda bir elim balda.bir konuda uzmanlasmak isterdim
En zoruda omrunu verdigin çocuğun tarafından kucumsenmek olsa gerek.digerleri umrum olmazda çocuk olayı çok koyardiileride neler olacagini soyleyim.calismayinca cigeri bes para etmez calisan hemcinsleriniz tarafindan ezikleniyorsunuz.esiniz sizi pek umursamamaya basliyor.calisan insanlar ile hele hele de emekli insanlar ile bir araya geldiginizde onlar basliyor anilarini anlatmaya.siz konusacak hicbirsey bulamiyorsunuz.cunku tek dunyaniz camasir bulasık.tek marifetiniz bu.size arada bir soruyorlar siz nasilsiniz.ev isleri yorucu tabi diyorlar.sonra cocuklar buyuyup sizi eziklemeye basliyor.bos kafali hicbir halttan anlamayan muamelesi goruyorsunuz.hergun giyinip kusanip herkes bir isle mesgulken giyinmek bile zul geliyor.bos bos gunu doldurmak icin normalde suratina bakmicaniz insanlarla kahve gunleri filan.yas haddinden dolayi ve kendine guvensizlikten hic bir ise atilamayip yerinizde saymaya devam ediyorsunuz.geriye bakiyorsunuz kcamaaaan bir hiç.
Calismak para demek degildir.maddi durumum iyi.esim bonkor.bir elim yagda bir elim balda.bir konuda uzmanlasmak isterdim
Öyle gömülmez füze atın füzeileride neler olacagini soyleyim.calismayinca cigeri bes para etmez calisan hemcinsleriniz tarafindan ezikleniyorsunuz.esiniz sizi pek umursamamaya basliyor.calisan insanlar ile hele hele de emekli insanlar ile bir araya geldiginizde onlar basliyor anilarini anlatmaya.siz konusacak hicbirsey bulamiyorsunuz.cunku tek dunyaniz camasir bulasık.tek marifetiniz bu.size arada bir soruyorlar siz nasilsiniz.ev isleri yorucu tabi diyorlar.sonra cocuklar buyuyup sizi eziklemeye basliyor.bos kafali hicbir halttan anlamayan muamelesi goruyorsunuz.hergun giyinip kusanip herkes bir isle mesgulken giyinmek bile zul geliyor.bos bos gunu doldurmak icin normalde suratina bakmicaniz insanlarla kahve gunleri filan.yas haddinden dolayi ve kendine guvensizlikten hic bir ise atilamayip yerinizde saymaya devam ediyorsunuz.geriye bakiyorsunuz kcamaaaan bir hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?