Okulun turkiye ile denkligi var mi. Mesela ukraynada vs okuduysan denklik yok diye biliyorum
Acikogretim mezunlari bile örgün egitim mezunlarina denkse seninkide denk canim.Kpss de sadece puanina bakarlar.mulakatliysa referansınaSelam. Bu sene üniversite sınavına girdim. İstediğim bölüme devlet üniversitelerinde puanim yetmiyor. Ama özel üniversitede burslu okumaya puanim yetiyor. Benim dert ettiğim kısım mezun olduktan sonra gireceğim KPSS sınavı. Ben özelde okudum diye dışlanır mıyım atama konusunda? Yani önce devlet üniversitesi mezunlarını mi atıyorlar yoksa kim yüksek puan alırsa onu mu? İnternetten baktım ama kesin bir şey yazmıyor. Bilen varsa yorum yaparsa sevinirim
Kpss nin gecerli oldugu bir sistemde universitenin hukmu yok ama burda sorgulaman gereken su 4 yil boyunca bursunu koruyabilir misin? Malum burslu baslayip burs kaybetmek ya da burssuz baslayip burs kazanmak var.
MAntıklı bir yaklaşım. Önce üniversiteyi arayıp ya da araştırıp bursun ne gibi şartlarda kesileceğine bakmalısın. Mesela bir dersin bile aklsa bursunun kesileceğini düşünürsek, bu bursu kaybedecek olman çok olası görünüyor. O zaman eğitimine devam edebilir misin mesela ?
Bölüm ne
Sonuçta mülakat varsa her şey var
Ancak önemli olan bursu koruyabilmek
Ayrıca o Nasıl bölüm hiç devlet tutmuyor ama burslu özel tutuyor
Bolum hemşirelik. İstanbul dışına çıkamam oranın masrafları beni aşar. Aynı şehirde olduğum devlet üniversitelerine puanim yetmiyor. Özellerde fiyatı uygun olanları yazdım %75. Onlar geliyor
Hemen hemen her bolum oyle hukuk bile uc buyuk ilde devlet tutmaz ama istanbulda burslu cok universite var Hukuk u daha dusuk yuzdeyle alanBölüm ne
Sonuçta mülakat varsa her şey var
Ancak önemli olan bursu koruyabilmek
Ayrıca o Nasıl bölüm hiç devlet tutmuyor ama burslu özel tutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?