ÜNIVERSITE AYRIMI - KPSS

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bosyapma

🌑🌒🌓🌔🌕🌖🌗🌘🌑
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2018
711
2.394
33
İstanbul
Selam. Bu sene üniversite sınavına girdim. İstediğim bölüme devlet üniversitelerinde puanim yetmiyor. Ama özel üniversitede burslu okumaya puanim yetiyor. Benim dert ettiğim kısım mezun olduktan sonra gireceğim KPSS sınavı. Ben özelde okudum diye dışlanır mıyım atama konusunda? Yani önce devlet üniversitesi mezunlarını mi atıyorlar yoksa kim yüksek puan alırsa onu mu? İnternetten baktım ama kesin bir şey yazmıyor. Bilen varsa yorum yaparsa sevinirim

Kpss nin gecerli oldugu bir sistemde universitenin hukmu yok ama burda sorgulaman gereken su 4 yil boyunca bursunu koruyabilir misin? Malum burslu baslayip burs kaybetmek ya da burssuz baslayip burs kazanmak var.

Kim yüksek aldıysa o atanır. Kimse okuduğunuz okula bakmaz. Tüm okullar denktir.

Okulun turkiye ile denkligi var mi. Mesela ukraynada vs okuduysan denklik yok diye biliyorum

Acikogretim mezunlari bile örgün egitim mezunlarina denkse seninkide denk canim.Kpss de sadece puanina bakarlar.mulakatliysa referansına

Kpss nin gecerli oldugu bir sistemde universitenin hukmu yok ama burda sorgulaman gereken su 4 yil boyunca bursunu koruyabilir misin? Malum burslu baslayip burs kaybetmek ya da burssuz baslayip burs kazanmak var.

MAntıklı bir yaklaşım. Önce üniversiteyi arayıp ya da araştırıp bursun ne gibi şartlarda kesileceğine bakmalısın. Mesela bir dersin bile aklsa bursunun kesileceğini düşünürsek, bu bursu kaybedecek olman çok olası görünüyor. O zaman eğitimine devam edebilir misin mesela ?

Bölüm ne

Sonuçta mülakat varsa her şey var

Ancak önemli olan bursu koruyabilmek

Ayrıca o Nasıl bölüm hiç devlet tutmuyor ama burslu özel tutuyor

Bunları araştırdım sadece disiplin suçu alırsam burs kesilir. Onun dışında sorun yok

Bölüm ne

Sonuçta mülakat varsa her şey var

Ancak önemli olan bursu koruyabilmek

Ayrıca o Nasıl bölüm hiç devlet tutmuyor ama burslu özel tutuyor

Bolum hemşirelik. İstanbul dışına çıkamam oranın masrafları beni aşar. Aynı şehirde olduğum devlet üniversitelerine puanim yetmiyor. Özellerde fiyatı uygun olanları yazdım %75. Onlar geliyor

Bolum hemşirelik. İstanbul dışına çıkamam oranın masrafları beni aşar. Aynı şehirde olduğum devlet üniversitelerine puanim yetmiyor. Özellerde fiyatı uygun olanları yazdım %75. Onlar geliyor

Mülakat vs olursa bakılabilir ama mesleğin önü açık

İlle de KPSS denilecek bir alan değil ki

Başarılar

Ben de özel üniversite mezunuyum ve ilk senemde atandım.Özel üniler genelde özel sektörde sorun yaratır cv konusunda.Onun dışında devlette böyle bir ayrım yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…