Üniversite okumak istemiyorum.

Sevmediginiz bir bolum okudugunuz için, dogal olarak kendinizi basarısız hissediyorsunuz, o basarısızlık da sizi stresli ve gergin yapıyor..Karar vermelisiniz, hayatınızın bir genel olarak planınızı çizip tartmalısınız, fakat sunu da unutmayın hayat cok monoton hayatımızın her doneminde renk katmalıyıs onun için gencligin rengi de suan okumaktır!
Basarılar!

bölüm değişikliği yada dikey Geçiş daha mantıklı..
Ben üniversiteyi bıraktığıma pişmanımm :26:

Okulu birakmissin ama umarim tekrardan baslarsin istedigin bi bölüme. Ben liseden mezun olali 6 sene oluyor bende 2 yil okdm olmadi, sinava girdim simdi baska bi bolumdeyim bitiricem kismetse :) okumadan olmuyo canm ya iki yillikta olsa oku sonra dgs ya da acikogretimle tamamlarsin ama yeter ki oku. Başarılar dilerim.

YGS'Ye girdim 300e yakın bir puan aldım puan almak sorun degil ben ne okuyacagımı bilmiyorum.

açıkcası ben de üniversiteyi kazandığımda ne olmak istedigimden emin degildim. eşit ağırlıkçıydım. tercihlerimde hukuk, siyaset bilimi, iktisat, işletme, psikoloji herşey vardı. en çok okumak istediğim okula göre tercihlerimi sıralamıştım, bir de bölümlerde okutulan derslere göz atmıştım. siyasete ilgi duydugumdan siyaset bilimini en üste yazmıştım, sonra istediğim okul bölüm geldi, hiç ne olurum acaba burdan çıkınca demeden zevkle okudum. şuan özelde finans alanında çalışıyorum, çok da mutluyum.

uluslararası ilişkileri bırakmışsın. bu bölümden mezun olduktan sonra kpss'ye girip onlarca bakanlıkta, mecliste ve devlet bankalarında uzman olabileceğin gibi, özel sektörde de pazarlama, satış, finans, insan kaynakları gibi departmanlarda, veya özel bankalarda müfettiş olarak kariyer yapabilirdin. iktisadi idari bilimler fakültesi mezunları olarak mezun olur olmaz bilezik gibi mesleğimiz elimizde olmuyor. bu şans mı şanssızlık mı dersen şans derim. çünkü 18 yaşında kariyerine karar vermektense mezun olduğunda ilgi alanına göre meslek belirleyebilme şansı daha güzel bence.

benim sana tavsiyem, ne olmak istediğine emin değilsen kafanda olan bölümlerin derslerine gözat. en çok ilgini çeken neyse onu tercih et.

Hey Allahım senin yerinde olmak isteyen,hayatı boyunca imkansızlıklar içinde çırpınan,dersleri ve zekası çok iyi olduğu halde maddi imkansızlıktan okulu bırakan kaç kişi vardır hayatta hiç düşündün mü?İnsanlar kampanyalar başlatıyor kız çocukları okusun diye hepsi boşa mı sence?
Ben olsam bir daha düşündürdüm.
Hayatımda yaptığım en doğru şeylerden biri de üniversiteyi bitirmek oldu.Bu bana çoğu alanda bayan olmamla birlikte kolaylık sağladı.Ayrıca öğrencilik hayatı süper bir şeydi keşke o yıllarıma dönebilsem diye düşünürüm hala ...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

katılıyorum, yolum okuluma her düştüğünde içimi deli gibi bi özlem duygusu kaplar. ahhh var mı üniversite, kampüs hayatı gibisii. bi defa liseli değilsin artık, derse gir girme-istediğini giy et karışanın görüşenin yok, hangi dersi almak istediğini kendin belirliyorsun, sosyal hayatın renkleniyor, sabahlara kadar topluca ders çalışmak da - dışarda eğlenmek de, şenliklerde coşmak da, çimlerde popon ağrıyana kadar oturmak da tebessümle hatırlayacağın altın yıllar olarak aklının bir kenarına kazınıyor. çalışma hayatı gibi 9-5 modamod da değilsin. başında senden bişe bekleyen bi müdür, şef vs yok. evli değilsin, evde yemek bekleyenin iş bekleyenin yok. bu sadece senin hayatın ve dersine çalışırsan kendine yatırım yaparsın, kimseye hesap verme derdin yok. geçen gün evdeki kütüphaneyi temizlerken zamanında hazırladığım ödevlere filan rastladım, nasıl aşka geldim bidaha okurum ben bu bölümü diye :) amma yazmışım ha ben cidden biraz özlemişim galiba

Hakkinizda hayırlısı olsun. Artık her sorun okumakla cozulmuyo. Okul iyi bir meslek ve kaliteli bir yaşamın garantisi değil. Iyi yapmışsınız bence.

Ayyy bak şimdi içimi kötü ettin yawww...Şimdiki sorumluluklarımı düşündüm de hakikatten öğrencilik gibisi yok.Tek yapman gereken dersini çalış.Ben de hala kıyamam ders notlarımı ve tezlerimi atmaya.Hele bahar şenlikleri hep süper geçer paso eğlence.Neden bırakılır ki üniversite hiç anlamam...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ilerde keşke okusaydim edeceğinize eminim . Herkes zaten sevdiği bölümü okuyamiyor ki. Ben de şahsen sevdiğim bölümü okumuyorum şu an 4. Sınıftayim inşallah mezun olacağım bu dönem .. ilerde işime giriyim kendi ayaklarımın üzerinde duruyum diye okuyorum . Yani mecburuz bu devirde okumaya acikcasiistesek de istemesek de

Ilerde keşke okusaydim diyeceğinize eminim . Herkes zaten sevdiği bölümü okuyamiyor ki. Ben de şahsen sevdiğim bölümü okumuyorum şu an 4. Sınıftayim inşallah mezun olacağım bu dönem .. ilerde işime giriyim kendi ayaklarımın üzerinde duruyum diye okuyorum . Yani mecburuz bu devirde okumaya acikcasiistesek de istemesek de

Ben çok cesur buldum arkadaşı bravo sisteme yenilmemişsiniz umarım aileniz maddi olarak iyi bir durumdadır da pişman olmazsınız bence bilgisayar ile ilgili kurslara gidin program öğrenin evde biraz uğraşırsınız isterseniz bunun üzerine çslışırsınız daha sonra.

Aynen bende tek sorunumun istemedigim bir bölüm okumak oldugunu dusunuyorum. Bu yuzden basarisiz oldum , tutunamadım.. Ama hala ne okuyacagımı bilmiyorummm

Hakkinizda hayırlısı olsun. Artık her sorun okumakla cozulmuyo. Okul iyi bir meslek ve kaliteli bir yaşamın garantisi değil. Iyi yapmışsınız bence.

Evet okumak bunların garantisi değil ama okumamak hiç değil. Ve en azından okumak okumamaya nazaran insana kaliteli yaşam için bir şans veriyor. Evet başka ülkelerde okumasa da kendini geliştirse belli bir saygınlık kazanabiliyor ama türkiyede okumak şart oldu. Ha tabi ailenin durumu çok iyidir, ve zaten hayat kaliteniz garanti altındadır istediğinizi yapacak rahat ortamınız olur. O zamanda bile hiç bir şeyin garantisi yok. Ailesinin durumu iyi olmadan okulu bırakıp da bir yere gelmiş insan sayısı nedir? Onlar bile bir idealin, bir fikrin peşinde koşar ve ya başarır ya başaramaz. Hiç bir fikir ve hiç bir plan yokken pat diye okul bırakmak çok fevri bir hareket bence. Umarım şanslı azınlıktan olur ve yolunu güzelce çizer konu sahibi.

Bende mezun olali 1 yil oldu ve çok çok özledim...

Derse diye cik aksam 11 de gir eve:) en büyük sorunumuz ne yesek nereye gitsek:))))))

Soru soran yok beklenti içinde olan yok...

Bilgi acisindan kişiden kişiye değişir ama ben uninin çok şey kattigini düşünüyorum insana hayata bakis acisi olarak başka bir pencere acıyor ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eger tekrar girip başka bir bölüm okuma şansınız yok ise kendinizi zorlayıp bitirin derim ben..Yani bunu sadece meslek edinmek olarak düşünmeyin lütfen kendinizi geliştirmek ve yetiştirmek için üniversite okumalısınız zaten gerekirse sonra ev hanımı olun ama kazandığınız üniversiteyi bitirin lütfen bir şekilde..Devam zorunluluğu yok ise sınavlara falan girin yanlızca..

Okusan bir dert,okumasan bir dert Okul zamanı ben de çok bunalmışımdır 2 sene zor tuttum kendimi bizimkilerden ayrı bir şehirde üstelik orayı bile sevemedim.Neyse ki bitti 2 yıl şuan 4'e tamamlıyorum sınav haftaları ağlaya ağlaya ders çalışıyorum ama başarıyorum en azından Bizimkilerin çabası geliyor aklıma biraz daha sabır gösteriyorum bence siz de öyle yapmalısınız,bıraktım yazmışsınız geç değil devam etmelisiniz bence iyi bir gelecek için

Çok yazık.Emin ol pişman olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…