Üniversite okumamak eziklik mi ?

Amaç üniversite değil zaten ama neden kayırıyorlar böyle bende isterdim ama şartlarım iyi değildi üniversitede olmanın nasıl bişey olduğunu bilmediğim için nasıl bir hayat merak ediyorum insanları böyle yargılamaya değer mi ki. Belki ben onlardan önce iş bulurum ahh keşke bu yazınızı benim arkadaşlarımda görseydi çok tşk ederm

sen memur olup üniversitede okuyan arkadaşlarından daha önce iş hayatına atıldığında zaten onlar bu yazıyı görmüş okumuş kadar olacaklar canım :)

Amaç üniversite değil zaten ama neden kayırıyorlar böyle bende isterdim ama şartlarım iyi değildi üniversitede olmanın nasıl bişey olduğunu bilmediğim için nasıl bir hayat merak ediyorum insanları böyle yargılamaya değer mi ki. Belki ben onlardan önce iş bulurum ahh keşke bu yazınızı benim arkadaşlarımda görseydi çok tşk ederm
Lise mezunları için memurluk sınavı bu yıl yapılacak 2 yılda bir yapılıyor eylül ayının son haftası yapılacak düz lise mezunu oldugun için 90-95 leri garantilemen gerek ama git bugun kendine kitap al yada netten çalış gir bir şansını dene hiçbir şey kaybetmezsin başvuruları haziranın sonu başlıyacak.

Lise mezunları için memurluk sınavı bu yıl yapılacak 2 yılda bir yapılıyor eylül ayının son haftası yapılacak düz lise mezunu oldugun için 90-95 leri garantilemen gerek ama git bugun kendine kitap al yada netten çalış gir bir şansını dene hiçbir şey kaybetmezsin başvuruları haziranın sonu başlıyacak.

evet hemen başlamalı hatta internette körfez video diye bir site var dersane ortamı gibi aynen ders videoları var çok faydalı bi site.

Bir film vardi ; orada okumus kadinlar aralarinda sohbet ediyordu. Hic bir iste calismiyorlardi. Eeee neden okudunuz denilince de iste statu sahibi kocalari bulup evde oturduk denilmisti. Ben yuksek lisans yaptim onu da bulamadim. Demek ki her zaman calismiyor. :1: Yakinda belki doktora yapicam ama benim amacim farkli ben arastirma gorevlisi olmak ve arastirmak istiyorum. Isim bu yani. Onun disinda su sartlarda universite bitirmek =kendini gelistirmek degil. O yuzden herkesi kafana takmayacaksin. :34:

Son düzenleme:
Üniversite ortamını iyi bilirim, mezun onlarca kişi tanırım. Üniversite diploması almak hiç de zor bişey değil, bitirdin diye de "aydın insan" olup çıkmıyorsun.
Kimseyi kendinden üstün sanma. Böyle tavır takınanlara da inanma. İnsanın kendini bir birey olarak yetiştirmesi tamamen farklı bir olay, devletin verdiği belgelerle garantilenecek kadar da kolay değil.

Tabii ki kariyerin için elinden geleni yap, hedeflerin olsun. Çok gençsin. Öğren, geliştir kendini, aranan insan ol. Ve bunu kendin için yap sadece; kimseyle boy ölçüşmek için değil.
.

Çok haklısınız asla kimseyle kendimi kıyaslamamıstım ama nedense okuyan arkadaşlarım beni kendiyle kıyaslamaya başladı hatta baya rencide ettiler çok havalıydılar nasıl anlatsam bilmiyorum. Ama benim için hepsi geçmişte kaldı herkese hava atmak için değil ilerde işsiz kalıp hele ki Türkiye şartlarında adeta sürünmek istemiyorum hepiniz desteği sayesinde :16:

Bir film vardi ; orada okumus kadinlar sohbet ediyor ama hic bir is yapmiyorlardi. Eeee neden okudunuz denilince de iste statu sahibi kocalari bulup evde oturduk denilmisti. :1: Ben yuksek lisans yaptim onu da bulamadim. Demek ki her zaman calismiyor. Yakinda belki doktora yapicam ama benim amacim farkli ben arastirma gorevlisi olmak ve arastirmak istiyorum. Isim bu yani. Onun disinda su sartlarda universite bitirmek =kendini gelistirmek degil. O yuzden herkesi kafana takmayacaksin. :34:

Gerçekten lise arkadaşlarımın okuduğu bölümleri görüyorum da ne bu şimdi diyorum hepsi sosyal paylaşım sitelerine birbirinden havalı resimlerini koymuş çok üzülürdüm ben onlar gibi mutlu olamıcam diye ama demek ki mezun olduktan sonra işler değişirmiş

Liseden sonra elime hiç kitap almadım çok zor gözüküyor ama denemekten zarar gelmez çok tşk ederim Allah herkesin yardımcısı olsun

Arkadaşlar 21 yaşındayım liseden sonra okumadım ailemin maddi durumu yoktu ve göndermek istemediler uzağa bende üniversiteye gitmedim.Birçok arkadaşım şuan uzakta okuyorlar facebooktan resimlerini görüp çok imreniyorum.Onların yanında kendimi ezik görüyorum liseden sonra okulla ilgili girişimim olmadı şimdi aöf okumak kpssye girmek en azından uğraşmak istiyorum. Sizce boşuna değil dimi lütfen yorum yapıp desteklerinizi esirgemeyin en azından benim durumumda olan vardır :(

sıze önerim lys girin ve ünilerin uzaktan egıtım bolumlerı var ona baswurunuz
kpss onlısans duzeyınde gırın ortaogretımde alım da az bılgınız olsun hıc bır emek boş degıldır

ama sıze onerım öss dedıgımız sey bu hafta uzatılırsa basvurular muhakak basvurunuz

sıze önerim lys girin ve ünilerin uzaktan egıtım bolumlerı var ona baswurunuz
kpss onlısans duzeyınde gırın ortaogretımde alım da az bılgınız olsun hıc bır emek boş degıldır

ama sıze onerım öss dedıgımız sey bu hafta uzatılırsa basvurular muhakak basvurunuz
Sınav başvuruları bitti canım.Lys başvuruları 30 nisanda bitti.Uzatılmaz uzatılacak olsaydı uzatırlardı.

Çok takdir ettim benden çok çok zor bir şekilde okuyorsunuz azminizin bir parçasıda bende olsaydı keşke :(

iş başa düştü şekerim...kimseden hayır olmayacağını anlayınca evladım için bunu yapmam gerektiğini anladım ve şuan 4 .sınıftayım.bu sene bitiyor inşallah...

Arkadaşlar 21 yaşındayım liseden sonra okumadım ailemin maddi durumu yoktu ve göndermek istemediler uzağa bende üniversiteye gitmedim.Birçok arkadaşım şuan uzakta okuyorlar facebooktan resimlerini görüp çok imreniyorum.Onların yanında kendimi ezik görüyorum liseden sonra okulla ilgili girişimim olmadı şimdi aöf okumak kpssye girmek en azından uğraşmak istiyorum. Sizce boşuna değil dimi lütfen yorum yapıp desteklerinizi esirgemeyin en azından benim durumumda olan vardır :(

geç değil gayette uygun bir yaştasın... ALLAH(C.C) yar ve yardımcın olsun.. mezuniyet haberlerinide burada duymak isterim inşaALLAH(C.C):16:

aöf kaydol tabii ki bir şeyler yapmak hiç yapmamandan çok iyidir
ama geçerli bir bölüm tercih et
sosyal hizmetler gibi..
sen mezun olana kadar muhtemelen kpss kalkar
en azından kurum sınavlarında alınma ihtimalin yüksek bir bölüm seç
ve arkadaşlarında dediği gibi, kendi şehrinde bir okul tutturabilirsen çok daha iyi olur

bu son kpss olabilir yani bölüm tercihini kpssye göre yönlendirme bu saatten sonra...

Son düzenleme:

Boşuna olur mu hiç.Yaşın çok genç.Mutlaka okumalısın.

Gerçekten lise arkadaşlarımın okuduğu bölümleri görüyorum da ne bu şimdi diyorum hepsi sosyal paylaşım sitelerine birbirinden havalı resimlerini koymuş çok üzülürdüm ben onlar gibi mutlu olamıcam diye ama demek ki mezun olduktan sonra işler değişirmiş

Baskasi icin okumamalisin zaten. Okumak istiyorsan icinden gelmeli. :34:

canım ben üniversiteye 21 yaşında girdim
yaşıtlarımdan bir kaç yıl geç girmiştim
geç kazandım okula geç başlamıştım vs.
panik olmuştm ama o sene 18 yaşındakilerin ilk girişiydi
büyük mü kalırım yanlarıda diye
ama okula bi gittim 2 tane 18 yaşında kız var
diğerleri 20 21 22 hatta çok çok büyükler de oluyor her bölümde bir iki tane
bence de hiç geç değil ve artık kazanmak inan o kadar kolay ki
en azından oturduğun şehirde tıp hukuk mühendislik tercih etmeyeceksen her bölüme girebilirsin artık kazanmak çok kolay kontenjanlar bomboş
alan farkı da kalktı nasıl olsa ;))
ama lise çıkışın nedir merak ettim

eşit ağırlık sözel sayısal?

Son düzenleme:

hayatım bende üniversite okumadım bizim sektörde de pek takılmaz okumuş veya okumamış (medya) alaylı olanlar daha iyidir her zmaan için falan bende o yüzden önemsemedim 5 ay sonra evleniyorum ama mutlaka üniversite okucam dedim. çünkü eksikliğini hissediyorum kendimi üstelik kendi bölümü değil de sosyoloji istiyorum. bak ayın 15 ine kadar lise kpss başvuruları var onu kaçırma ve sınava kadar çalış bende öyle yapıcam eğer kısmetse memur olursun sonra aöf ye yazılırsın zamanla yükselirsin falan bir hedef çiz önüne ve kararlı bir şekildde ilerle

tatlım bende liseden sonra okumadım önce..imam hatip mezunuydum, ve tesettürlüyüm...2004 de mezun oldum ben ve o zamanlar malum başörtü meselesi yüzünden üniversite okuyamadım...başımı açmak istemedim, hayallerimden vazgeçtim...
şimdi 27 yaşındayım ve üniversite hayalim içimde hep uhte kaldı yıllarca...bu esnada evlendim çocuğum oldu falan derken iyice uzaklaştım bu hayalimden...
ama sonra rabbime şükürler olsun, başörtü meselesi düzeldi... nasip etti bana hayalimi...şuan ilahiyat okuyorum..önlisans...hatta bir ay sonra allah izin verirse mezun olacağım...
sen yeter ki iste tatlım...hiç birşey önüne engel değil..evli çocuklu halimle okuyabiliyorsam ben, sen okumak için asla ama asla geç kalmış değilsin...
sen yola çık da, rabbim nasip eder ilimi...
ve hiçbir ilim tahsil boşa değildir....

Son düzenleme:
Back
X