üniversite okumayan sevgili sorun mu?

Aman aman Allah kimseyi böyle bir hayal kirikligina ugratmasin! Adami seviyorsun, ona güveniyorsun beraber bir yola cikmaya kalkissiyorsun sonra destek degil köstek olabiliyor bazilari demek.

aynen ole cnm vala kımseye yuzde yuz guvenmemek gerekıyo en azından cok guvenıyosak da % 99.9 guvenmelıyız :)

elanur inanmıyorum bende benimle aynı durumda olan var mı diyodummm.yani ben ailem sorun eder falan dedim bir iki seferde lafı geçmişti oda bana okuyacağını söledi hatta baya bi araştırıyor falannnn.sen son sınıfmısın?

kızlar kendisi eczacı olmamı falan kendisine hiç dert etmez öyle üstün görme gibi bi durumda yok müşterileri zaten hep öyle olduğu için belkide ben hiç belli etmedğim için bilmiyorum ama hiç bunu takmaz çalışmamıda kesinlikle istiyo hatta benim çok harcama yaptığımı bilir canım ilerdede kazan kazandığını kendine harca der ailesinden hiç yardım almadan ev ve arabasını aldığı için kimseden bir beklentisi yok yemek ev işlerine gelincede benim çok tembel olduğumu biliyo evine gidince de elimi nerdeyse sıcaktan soğuğa vurdurmaya diyeblirim inanırmısınız kızlar kendi evimde bile belki bukadar rahat değilim benden nerdeyse hiç bir beklentisi yok tek beklentisi ailemin karşısında sağlam durup sonuna kadar savaşmam benden başka hiçbir beklentisi yokkk.ben bi insanın bi insana bu kadar değer verebildiğini daha önce hiç görmemiştimmmm diyebilirim sizinle daha önce çok gezmiş tozmuş bi çok şeye doymuşşş hayattan tek isteği benim...

okumak öle ben evden iki kitap okuyayım lise sorularıyla sınava gireyim elimde bi diploma olsun da adım üniversite mezunu olsun demek değildir bambaşka bir şehirde bambaşka insanlarla çocuk denecek yaşta paylaşmayı öğrenmek anlaşmayı öğrenmek zorluklarla tek başına başa çıkmayı öğrenmek doğruyu yanlışı kötüyü iyiyi görüp bunları ayırt edecek sağduyuya erişip geleceğine yön vermektir diploma da cabası olur

ha her lisans mezunu böle midir hayır

her ilkokul mezunu cahil midir tabi ki hayır

sevgilinin elinde mesleği geçinecek maaşı seninle uyan kafa yapısı varsa gerisi boş üniversite okudum diyebilmek için açıköğretim bitirmesine gerek yok

ama maalesef ki kazın ayağı öyle değil işte çünkü ülkemizde öğrenilmiş çaresizlik öğrenilmiş koşullanma öğrenilmiş öküzlük öğrenilmiş kompleks ne ararsan var erkeğin kadından çok kazanması gerektiği kadının erkeğin malı olması gerektiği erkeğin kadından üst statüde olması gerektiği gibi öğrenilmiş davranışlar genlerden kolay kolay silinmez o yüzden mutlaka ki ilerde sorun yaşarsınız burda örneğini çok görüyoruz

yani benim için değil ailem için okuyacak gibi bişe aslında tabikide dediğiniz gibi küçük yaşlarda okumak gerek ama belki 2 yıllık örgün öğretime giderse onun içinde bazı şeler farklı olablir en azından oraların bi havasını solumakkk.seviyorum mutluyum ama ailemin kafasını etraf öle bi karıştaracak ki.ben ondan korkuyorum.yoksA BANA kalsa ben çoktan kulağımı tıkadımmm

Slm cnm,
Bnde eczacilik okuorum ve iki yildir süren bir iliskim var. Erkek arkadasim ise lise mezunu. Bende cok dusunuorum aramizda ne sorunlar cikabilir diye. Aileminde en basinda sevinecegini sanmiorum, ama insanlik herzaman daha onemli degilmi? O yuzden ben buna daha cok onem veriorum ve baskalarini takiorum, hea bide evi gecindirebilecek maasi da varsa, kimse birsey diyemez. Allah hepimize hayirlisini versin :)

nice mühendisler var kendi statülerinde eşlerini eziyorlar..
nice okumuşlar var diploması olduğu halde işe güce gitmek istemeyen..
arkadaşın çalışkan, kendi ekmeğini taştan çıkaran biri gibi..
kendi birikimini de yapmış,seni de önemsiyor sa,sorun olmaz..
aileni de böyle konuşarak ikna edebilirsin..

işin güzel tarafı hergün föne gitmek zorunda kalmıycaksın,eşin yapacak:))

Eksik yönünü yazayım bir çok kuaför bağkurunu ödemiyor ,bu da birikiyor çoğu kadının altınını satıyorlar

teşekkürler kızlar yazdıklarınız baya bi moral oluyooo benim için sitede eczacı olupta benimle aynı kaderi paylaşanlar da varmışşş hayat paylaştıkçaaa güzellll diyorummmm

amin canım hayırlısı olsun.senin ki napıyo çalışıyor mu?sen kaçıncı sınıfsın

Eksik yönünü yazayım bir çok kuaför bağkurunu ödemiyor ,bu da birikiyor çoğu kadının altınını satıyorlar

ema olaylara baya bi farklı yönden yaklaşmışsın ama öle şeler yapacağını zannetmiyorum.çocuk ne yaparsak birlikte yapalım bile demiyor ben ne kazanırsam getiirir sana veririm diyorrrr

canımm güzel bir bölümokuyormuşun ailen ne der bilmiyoum ama çevre insanı çok yıpratıyor laf söz bitmez hiç benim amcam doktordu kız lise hemşireydi ona bile ailede büyük laf çıktı neymiş efendim dengi değilmiş ama şimdi çok mutlular

evet çevrem yıpratıcak farkındayım ailem kabul etsinde gerisi boşver diyorum kimse yüzüme bişe diyemiyecek ama arkamdan çok konuşacaklar biliyorummmmmm.mahalle baskısından kurtulmak gerekkkkkkkkkkkk

sevgilin ne iş yapıyor cnm?

Ben gelen yorumlara inanılmaz şaşırdım açıkçası..Davul bile dengi dengine durumunu kabul ederim ama bunun sadece bir diploma ile olmadığını da bilirim.
Nice ortaokul-lise mezunu insan var ki kendisini iyi yetiştirmiş,meslek sahibi olmuş,çevresinde söz sahibi olabilmiş ve daha sayılabilecek bir sürü örnek.
Ve nice üniversite mezunu insan var ki karşına alıp konuşamazsın..Ha böyle dedim diye ne üniversite mezunlarını yeriyorum ne de diğerlerini yüceltiyorum.
İnsan öncelikle insan olsun,kendisini yetiştirmeyi bilsin.Sevgilinizin gayette güzel bir mesleği var.Ki kuaförlük asla ölmeyecek mesleklerden biridir.E evi,arabası varmış zaten işini oturtmuş belli ki.Günde kaç tane insanla muhattap oluyor,tecrübeyse alasını kazanmıştır.

Benim sadece ilişkinizin süresiyle ilgili bir yorumum olabilir.Şu an her şey mükemmel gidiyormuş,Allah bozmasın.Ancak bu çok kısa bir süreç.Zamanla birbirinizi daha iyi tanıyacaksınız,karşılıklı hoşunuza gitmeyecek tavırlar olacaktır.Bakalım o zaman birbirinize sabır gösterip,destek çıkabilecek misiniz buna bakmanızı öneririm.
Yani işleri aileye yansıtmadan biraz daha zaman geçirin.Onun haricinde aileniz baştan kabul etmese bile iyi biriyse mutlaka anlayacaklardır.
Zaten dediğim gibi kendini yetiştirebilmiş biriyse,size değer verip beraber mutlu olabiliyorsanız,geçinebilecek bir maaşa-sağlam bir işe sahipse diplomanın bence hiç bir önemi yok...Siz kalplerinizi-kişiliklerinizi birbirinize yakıştırdıysanız kimsenin söylediğinin bir önemi yok.Çevreniz olmamış der siz yine onun elini tutar yürürsünüz.Bir şey olur o ağzını açanlar bakarken siz birbirinize destek çıkarsınız,o yüzden mutluluğunuzu kimsenin iki dudağının arasına bırakmayın.​

Son düzenleme:

canım çok saol benim için büyük moral oldu evet zaman sadece biraz zaman galiba...

ben takan anne babayı merak ediyorum açıkcası kendileri ne mezunu he doktor kızıdır savcı kızıdır neyse takar bence anlaştıktan sonra eğitim durumunun pek bir önemi yok bu sözüde unutmayın okumuş cahil kadar cahilde olmuyor.Ne okuyanlar var okumayanlara nazaran bilincsiz...Bir konuda ikinizinde fikri varsa anlaşıyorsanız gerisi boş bence..

Evet cnm kimse yalniz degildir unutma Ben 3. siniftayim keske son sinifta olsamda biran önce kavusabilsek birbirimize Ben sevgilime hic bir zaman ailemin onun okumamis olmasini sorun yapabilecegini söylemedim. O bunu ilk zamanlar bir kac defa dile getirdi ve ben bidaha öyle birsey söylememesini istedim ondan. Bizimkiler baska seyleri sorun yapacaklar diye korkuyoruz biz... Okul egitimi benim icin sorun degil cünkü biz A´dan Z´ye her konuda konusabiliyoruz (Tarih, kültür, din,politika, yemek...) Ben askima acikcasi oku falan asla demem. O kendini var olan isinde gelistirmesi taraftarindayiz biz. Biz de ailelerimize Mart gibi aciklamayi düsünüyoruz. Bakalim tepkileri nasil olacak?! Benim isim seninkisinden cok cok daha zor be cnm... o yüzden rahat ol, takma kafani derim ben. Ailemizin karsisina özgüvenli bir sekilde gecmeliyiz. Görmeliler ne kadar sevgimizin büyük oldugunu, güzel güzel bir bir anlatirsak neden o kisinin hayatimiz boyunca yanimizda olmasini görmek istedigimizi olur insallah!

teşekkürler kızlar yazdıklarınız baya bi moral oluyooo benim için sitede eczacı olupta benimle aynı kaderi paylaşanlar da varmışşş hayat paylaştıkçaaa güzellll diyorummmm

evet çevrem yıpratıcak farkındayım ailem kabul etsinde gerisi boşver diyorum kimse yüzüme bişe diyemiyecek ama arkamdan çok konuşacaklar biliyorummmmmm.mahalle baskısından kurtulmak gerekkkkkkkkkkkk
Ah ah bu mahalle baskisi... Milletin agzi torba degil ki büzesin!!! Valla ona diyecek biseyim yok. Millet bir garip hakikatten ya! Sana bisey anlatyiyim mi? Benim bir arkadasim var Almanya´da dogup büyüdü Üniyi de TRde okurken kismeti cikti. Bunlar nisanliyken millet arkadasima o sana layik degil sen Almanya´da dogup büyümüssün, anlasamazsiniz gibi sacma sapan laflar ediyorlarmis!!! Eee bazilari diyor ya "Dengi dengine" diye öyle bakarsak egitim konusunda daha da denk olamazlar yani cünkü ikiside ayni bölümü okuyorlar! Yani diyecegim o ki ne yaparsak yapalim milletin agzi zaten durmayacak! Ona bakarsan senin arkandan bir konuda konusurlarken benim iki konuda konusacaklar...
Cnm siz ne zaman ailelerinize aciklamayi düsünüyorsunuz? 8 aylik iliskim var demissin daha öncesinde de tanisiyormuydunuz? Herseyin hayirlisi olsun hakkimizda insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…