arkadaşlar 28 yaşındayım evliyim 1.5 yaşında kızım var harita teknikeriyim devlette çalışıyorum yaptığım işte mutlu değilim hayalimde hep hukuk okumak vardı ama yanlış yönlendirilmeler sınav sistemleri şansızlık derken bu hayalimi gerçekleştiremedim bu sene sınava girip hukuk kazanım hakim olmak istiyorum.size çok mu geç kaldım kazanmış olsam hem çocuk hem okul hem iş nasıl olur bilmiyorum ama şansımı deneyip hayalimi gerçekleştirmek istiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim litfennn
arkadaşlar 28 yaşındayım evliyim 1.5 yaşında kızım var harita teknikeriyim devlette çalışıyorum yaptığım işte mutlu değilim hayalimde hep hukuk okumak vardı ama yanlış yönlendirilmeler sınav sistemleri şansızlık derken bu hayalimi gerçekleştiremedim bu sene sınava girip hukuk kazanım hakim olmak istiyorum.size çok mu geç kaldım kazanmış olsam hem çocuk hem okul hem iş nasıl olur bilmiyorum ama şansımı deneyip hayalimi gerçekleştirmek istiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim litfennn
aynı yaştayız bende çalışıyorum ve evliyim.çocuğum yok ama artık bu yıl düşünüyorum yaş daha fazla ilerlemeden
şöyle söyleyim benzer durumda bende varım .benimde hep bi hayalim senin gibi bir türlü olmadı çok denedim ama yok olmadı. Bu süreçte 2 üniversite bitirdim birbirinden apayrı bölümler ama benim aklımda hala hayalim vardı.İlerde keşke demekten ve pişman olmaktansa şansımı son kez denedim Ve sınava girdim istediğim oldu kazandım.Şuan okuyorum daha 3 yılım var. Benimde eşim çok destek oluyor.Zaten eşler destek olmadıktan sonra olmaz.Gündüz işte AKŞAM okulda eve gitmem 10-11 düşün ama her şeye değer.
sonunda hayallerime kavuşucam bununda bir sonu var hayatımız hep böyle yoğun olmayacak geçeçek. bence sende dene bir şey kaybetmeyeceksin hayallerinin peşinden git.
hakim atamalarında da yaş sınırı yok mu?
ben 35 sınır diye biliyorum ama net bilgim yok yanıltmayayım
bu sene sınava basvurmadıysanız; şimdi 28siniz sınava girene kadar 29 olacaksınız ilk seferde kazandınz ve takıntısız 4 yılda bitirdiniz 33 olacaksınız kpssden de ilk sene yeterli puan alıp hakimlik sınavlarını da kazanırsanız ilk seferde olabilir, ama sınav zamanları çok da denk gelmeyebilir, sonucta mezun olur olmaz sınav acılacak diye birşey yok, hadi diyelim ki açıldı, ama açıkçası evle çocukla uğraşarak bu kadar başarılı olacağınızı düşünmüyorum. yanlış anlamayın asla yapamazsınız falan demiyorum ama. insan istedikten sonra her şeyi yapar, ama sizin sorumluluğunuz fazla ve heleki bir yandan çalışmaya devam ederseniz gerçekten çok çok zor
ben de evliyim okuyorum oluyor yani ama daha 23 yaşındayım hani bitmezse bitmez 4 değil 6 yıl sürsün, bende bunun rahatlıgı var
okumak için geç mi kaldım diyorsanız, yoo neden geç olsun 28 yaş nedir ki? 60 yaşında bile olsanız girin okuyun öğrenmenin ve hayallere kavuşmanın yaşı yoktur derdim kesinlikle, ama hakimlik için biraz geç kalmış olabilirsiniz :18:
hukuğu kazanmak çok zor. ustelık evlı ve çoçukluyken bence ımkansız. hadı kazandın okudun 4 yıl, 1 yılda staj yapacaksın. belkı bedava çalışacaksın. stajyer avukatları ok ezdıklerını bılmem soylememe grek var mı. ee yaş olacak 33-34. bır senede hakımlığı kazanabılecek mısın? mulakatlarda çok adam kayırılıyo dıyolar ne kadar doğru bılemem ama yakın tanıdığım en yksek puana sahıpken 2 kere mulakatten geri çevrildi. şimdi serbest çalışıyo. serbest çalışanlarda hallerınden memnun değil. çok ıyı bı cevren olması lazım ıyı para kazanmak ıçın
ne yazık kı gerçek bunlar. işini bırakma derim
evet canım yaş sınır 35 bu sene sınava başvurdum hazırlanıyorum bakalım inş. senin dediğin gibi hakimlik için belki geç kalmış olabilirim ama belli de olmaz hani şan bu belki denk gelir sınav açılır okulu takılmadan bitiririm bellimi olur. hiç olmadı avukat olarak başka bir kurumda falan çalışırım en azından haya ettiğim bölümde okumak kızıma daha iyi bir gelecek sunmak var sonuçta.
Bence gerçekten istiyorsan boşver herkesi, başar ve görsünler!
Hayat senin ve hiç bir şey için geç değil.Ben de hukuk mezunuyum ve öğrenci iken sınıfımızda evli, emekli, hamile, 20'den 80' e kadar her yaştan insan vardı.Sene bile uzatmadan gururla bitirdiler.Eminim sen de başarırsın.Bir şey zor diye seni yıldırmasın, tam tersi güzel olan zoru başarmak değil mi? Şimdiden başarılar dilerim canım:)
Hevesınızı kırmak ıstemem ama cocukla ve evlılıkle bu ısın olucagını sanmıyorum evet azimle .. deler miş ama bazen boş hayallere kapılmamak lazım ınanın hukuk çok çalışmakla olmuyor acıkcası yetmıyor . bende hukuk ogrencısıyım ve benım okulumda devam zorunlulugu var ki ingilizce de okuduk bız yanı 5 yıl benım okulum baska 2 dıl daha ogrenıcem ınsallah cunku artık ortalıkta hukukcu çok onemlı olan ayrıcalıgınızın olması .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?