üniversite okumayı düşünüyorum

hangi ünv' de hukuk okumayı düşünüyorsan, ikinci öğretimin ders saatlerine bak. her ünv nin ders saati 17:00-18:00 gibi başlamıyor. daha erken başlayanlar da var.
ama bölümde genelde devam zorunluluğu olmuyor.
bu konular aklında olsun.
ve avukat bir tanıdığın varsa, aklına takılan detayları sorup öğren iyice.

Sekerim, bence pesine git, hayallerini birakma. Hangi sehirdesin, hukuk kazanmak bayagi zor cunku. Devlet universitesine girmek zor olabilir, maddi imkaniniz varsa vakif universitesine gayet girebilirsin bence.

Bir de, yeni acilan universiteleri deneyebilirsin, onlarin puanlari genelde dusuk olur. Yanlis anlama , sinavdan guzel puan alamama ihtimaline karsi bunlari yaziyorum, cunku profesyonel ogrenci degilsin baska bir isin de var :) Azimle calisirsan niye olmasin,okula kapagi attiktan sonra zaten motivasyonun iyice yukselir o yuzden simdiden calismaya basla derim :)

asla geç değil hele 28 yaş hiç geç değil...
hukuk çok güzel bir bölüm ama biraz zor.. bir başla bakalım sonu nasıl gelecek.

çok sağolun arkadaşlar ne güzel şeyler yazmışsınız hiç birinizi tanımıyorum ama ne kadar güzel sizden destek görmek inşallah sınavı kazanır ve mutluluğumu yine buradan sizlerle paylaşırım sınava hazırlanıyorum zaten ama acabalarım vardı hepiniz sağolun dualarınızı esirgemeyin bunu işimle ilgili bir tatminsizlik olarak görmeyin. nasılsa devlet memuru daha niye uğraşıyor ki diyenleriniz vardır belki. fakat hayat hiçte öyle göründüğü gibi değil senin üstlerinin, farklı kurumlarda ki üstlerin insanı kendini aşağılık birisi gibi hissettirmesi ve taa çocukluğumdan bu yana hayallerimde olan mesleği yapmak için bu mücadeleye girmeme yönlendirdi beni umarım her şey iyi olur ama en önemlisi hayırlısı olur inşallah.Allah herkesin gönlüne göre versin.hepinize ayrı ayrı teşekkürler.

hukuğu kazanmak çok zor. ustelık evlı ve çoçukluyken bence ımkansız. hadı kazandın okudun 4 yıl, 1 yılda staj yapacaksın. belkı bedava çalışacaksın. stajyer avukatları ok ezdıklerını bılmem soylememe grek var mı. ee yaş olacak 33-34. bır senede hakımlığı kazanabılecek mısın? mulakatlarda çok adam kayırılıyo dıyolar ne kadar doğru bılemem ama yakın tanıdığım en yksek puana sahıpken 2 kere mulakatten geri çevrildi. şimdi serbest çalışıyo. serbest çalışanlarda hallerınden memnun değil. çok ıyı bı cevren olması lazım ıyı para kazanmak ıçın
ne yazık kı gerçek bunlar. işini bırakma derim

Merhaba,şu an bi hayal de olsa azminizi kutlarım.Ben de şu an hukuk fakültesinde okuyorum ve sınıfımız da afla gelen 35-40 yaşında kişiler,dikey geçişle gelen yine aynı yaşta kişiler var hatta yaşı 50ye dayanmış bi dayımız bile var:) 28yaş hiç geç değil emin olun.Benim babam 40ından sonra adalet bitirdi ve dgs ile hukuk fakültesine geçme planları yapıyor.Sizde açıköğretimden adalet okuyup geçiş yapabilir ya da direkt ygs lys sınavlarına girerek çok iyi bi üniversite olmasa bile orta düzeyli bir hukuk fakültesine yerleşebilirsiniz:)

hukuk okumayı çok istediğiniz belli oluyor.bence kesinlikle denemelisiniz.belki hakim olamazsınız ama avukatlık yapabilirsiniz ve acaba okusamıydım diye bir duygu kalmaz içinizde.hukuk u kazanmak zor bence ama okumanın o kadar zor olduğunu düşünmüyorum.çevremden gördüğüm kadarıyla çok fazla devam zorunluluğu yok ayrıca çok ezber bir bölüm tabi kişiden kişiye zorluğu değişebilir ama ezberiniz iyiyse çalışırsanız yaparsanız.tıp ya da iyi üniversitelerde mühendislik okumak deseydiniz ben de zor derdim özellikle belli bir yaştan sonra ama hukuk her yaşta okunabilir diye düşünüyorum.umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz

aynı yaştayız bende çalışıyorum ve evliyim.çocuğum yok ama artık bu yıl düşünüyorum yaş daha fazla ilerlemeden
şöyle söyleyim benzer durumda bende varım .benimde hep bi hayalim senin gibi bir türlü olmadı çok denedim ama yok olmadı. Bu süreçte 2 üniversite bitirdim birbirinden apayrı bölümler ama benim aklımda hala hayalim vardı.İlerde keşke demekten ve pişman olmaktansa şansımı son kez denedim Ve sınava girdim istediğim oldu kazandım.Şuan okuyorum daha 3 yılım var. Benimde eşim çok destek oluyor.Zaten eşler destek olmadıktan sonra olmaz.Gündüz işte AKŞAM okulda eve gitmem 10-11 düşün ama her şeye değer.
sonunda hayallerime kavuşucam bununda bir sonu var hayatımız hep böyle yoğun olmayacak geçeçek. bence sende dene bir şey kaybetmeyeceksin hayallerinin peşinden git.

konu sahibi umarım hayallerini gerçekleştirir
ben hiçbirşey için geç olmadığını düşünüyorum

Ben hukuk okuyorum, devam zorunluluğu olmasa da devam etmeniz şart çünkü derslerde dava da çözüyoruz.

Yani kitaptan çalışayım mantığıyla hukuk bitmez.

Sınav stresleri, saatlerce yapılacak ezberler de var.

Ama hem ailenize hem derslere hem de kendinize vakit ayırabileceksiniz deneyin tabi ki.

sağolun kızlar işteyim tek tek cp verem,yorum hayali gerçek olN rkadaşım umarım şans banada güler de bende hayalimdeki mesleği yapabilirim.tabi bunun için önce üniversiteyi kazanmak gerek. derslere çalışıyorum gündüz iş yerinde akşam evde ama ne kadar verimli olur sınavda yapabilirmiyim bilniyorum.Allaha hergün dua ediyorum hayırlısıyla kazanabileyim diye çünk, yaptığım işte çok mutsuzum benle alakası olmayan bir meslek yapıyorum hergün işkence gibi tamam devlette çalışıyorum hayat beni buralara sürükledi umarım herşeyin hayırlısı olur kazanırım dua edin ne olur.

ne güzel canım hayalin gerçek olmuş. sen nerde çalışıyosun hanigi bölümü kazandın. sınava nasıl hazırlandınben biraz zorlanıyorumgündüz iş yerinde biraz çalışıyorum ama akşam eve gidince yemek çocuk falan çocğun yatması akşam 9 10 u buluyo.ondan sonra çalışıyorum bende 12 1 e kadar sınava girmeye çok geç karar verdim dolayısı ile ders çalışmaya da geç kaldım yetiştiririm gibi geliyo fazla bi konu kalmadı bilgilerimi allahtan unutmamımışım hızlı ilerliyorum. sen neler yaptın bu süreçte banada fikir olsun yazarmısın benimde eşim sağolsun istiyo sen yeterki kazan hukuk yardımcı sağolsun sen neler yaptın yazarsan sevinirim.

hakim atamalarında da yaş sınırı yok mu?
ben 35 sınır diye biliyorum ama net bilgim yok yanıltmayayım
bu sene sınava basvurmadıysanız; şimdi 28siniz sınava girene kadar 29 olacaksınız ilk seferde kazandınz ve takıntısız 4 yılda bitirdiniz 33 olacaksınız kpssden de ilk sene yeterli puan alıp hakimlik sınavlarını da kazanırsanız ilk seferde olabilir, ama sınav zamanları çok da denk gelmeyebilir, sonucta mezun olur olmaz sınav acılacak diye birşey yok, hadi diyelim ki açıldı, ama açıkçası evle çocukla uğraşarak bu kadar başarılı olacağınızı düşünmüyorum. yanlış anlamayın asla yapamazsınız falan demiyorum ama. insan istedikten sonra her şeyi yapar, ama sizin sorumluluğunuz fazla ve heleki bir yandan çalışmaya devam ederseniz gerçekten çok çok zor
ben de evliyim okuyorum oluyor yani ama daha 23 yaşındayım hani bitmezse bitmez 4 değil 6 yıl sürsün, bende bunun rahatlıgı var
okumak için geç mi kaldım diyorsanız, yoo neden geç olsun 28 yaş nedir ki? 60 yaşında bile olsanız girin okuyun öğrenmenin ve hayallere kavuşmanın yaşı yoktur derdim kesinlikle, ama hakimlik için biraz geç kalmış olabilirsiniz :18:

evet canım yaş sınır 35 bu sene sınava başvurdum hazırlanıyorum bakalım inş. senin dediğin gibi hakimlik için belki geç kalmış olabilirim ama belli de olmaz hani şan bu belki denk gelir sınav açılır okulu takılmadan bitiririm bellimi olur. hiç olmadı avukat olarak başka bir kurumda falan çalışırım en azından haya ettiğim bölümde okumak kızıma daha iyi bir gelecek sunmak var sonuçta.

hah ben de tam onu yazacaktım
yani hayalin buysa tabiki gir hakimlik olmaz da avukatlık olur diyecektim
ama sanıyorum ki ders bilgileriniz taze değildir. sonucta liseyi yeni bitiren çok insan sınava giriyor gecesini gündüzüne katıyor haftasonları dersanelerde... siz bir yandan iş bir yandan ev bir yandan çocuk bir de eş, kendi çalışmanızla yapabilecek misiniz :26:
ama denk de gelir yani kısmetinizde varsa olur
ben resim okuyordum mimar sinanda, son sınıfta aniden karar verdim girdim sınava tekrar, evde çalıştım, türkiyede 1500. oldum
olur neden olmasın... ama işi epey sıkı tutmanız gerek, ben sınav basvuru tarihinde karar verdim girmeye ve günde hafta içi 4-5 hafta sonu 7-8 saat çalıştım :26:

çok uğraşmanız gerekecek.birkere kazanması kolay bir bölüm değil hadi kazandınız okuması daha zor.benim hukuk okuyan arkadaşlarım sabahlara kadar ders çalışıyorlar.ama dedikleri gibi elbette ne kadar istediğinize bağlı hiçbirşey imkansız değildir herşey gönlünüzce olsun :)

Hevesınızı kırmak ıstemem ama cocukla ve evlılıkle bu ısın olucagını sanmıyorum evet azimle .. deler miş ama bazen boş hayallere kapılmamak lazım ınanın hukuk çok çalışmakla olmuyor acıkcası yetmıyor . bende hukuk ogrencısıyım ve benım okulumda devam zorunlulugu var ki ingilizce de okuduk bız yanı 5 yıl benım okulum baska 2 dıl daha ogrenıcem ınsallah cunku artık ortalıkta hukukcu çok onemlı olan ayrıcalıgınızın olması .

Bence gerçekten istiyorsan boşver herkesi, başar ve görsünler!
Hayat senin ve hiç bir şey için geç değil.Ben de hukuk mezunuyum ve öğrenci iken sınıfımızda evli, emekli, hamile, 20'den 80' e kadar her yaştan insan vardı.Sene bile uzatmadan gururla bitirdiler.Eminim sen de başarırsın.Bir şey zor diye seni yıldırmasın, tam tersi güzel olan zoru başarmak değil mi? Şimdiden başarılar dilerim canım:)

teşekkür ederim canım ne güzel moral vermişsin Allah gönlünüze göre versin. evet belki çok zor kazanmak ama denemekten hiç bir şey kaybetmem sadece 2 ay ders çalışmak için uykusuz kalırım o kadar ama kazanırsam dünyalar benim olacak. yapamazsın diyenlere karşı kendimi kanıtlamış ve hayalimde olan mesleği yapabilmek için büyük bir adım atmış olacağım. kızım daha küçükken sorunları az iken ve 2. bir çocuk yok iken hazır daha fazla problem olmadan şansımı deneyip görücem. dualarınızı eksik etmeyin senin mezun olduğun bölümü bende hayırlısı ile kazanıp takıntısız bitirebileyim canım dua et.

boş hayal değil canım bu benim içimde kalan bir eksik parça zor da olsa ben bu yola çıktım artık bütün zorlukları göze aldım okulu kazanayım hayırlısı ile de elbet bitiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…