Üniversite okunmalı mı sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimseye hakaret etmedim. Bana göre yanlış, size göre doğru kimsenin fikrini değiştiremem zaten. Evet haklısınız, yapabileceğim bir şey yok, kendi kendime endişelenip üzülüyorum.

Bakalım, şu 3600 ek gösterge çıkarsa çok fazla öğretmen emekli olacak. Açık artacak. Mevcut sözleşmeli ve ücretlileri kadroya geçirme olasılıkları da var seneye (daha önce örnekleri görülmüş) seçim senesi olduğu için. Seneye alımın da artırılacağı öngörülüyor.

Bu ülkede öngörülerle ya da şu anki durumdan mesleki tercih yapılmaz dememin sebebi tamamen kişisel tecrübem . Ben ilkokuldaydım, öğretmen ataması çoktu, ortaokuldaydım çoktu, lisede özellikle İngilizce öğretmeninin boşta kalması çok düşük görülüyordu. Ben üniversiteyi bitirene kadar her sene üç binin üzerinde alım vardı bizde ve istediğim yere atanabileceğim düşüncesindeydim. Mezun olduğum sene son 20 yılın en düşük ataması geldi . 2021 puanıyla daha da az İngilizce öğretmeni aldılar. Branşımda taban puan 66’yken 71-74’lere çıktı. Şükür yine de boşta kalmadım ama 1-2 sene önce İngilizce bile bilmeyen benden düşük puan almış meslektaşlarımdan daha kötü bir yere atandım . Hiç belli olmuyor yani maalesef.

Bu hale gelmiş bir yapı artık devlet olmaz
Öngörün devlet diye birşey kalmayacak mı
Böyle giderse olabilir
ya rica edicem biraz gercek hayata donun. her sey sosyal medyada gordugunuz felaket senaryolari mi? bu ulkede hala piril piril cocuklar yetistiren ogretmenler, gecesini gunduzune katan doktorlar, belki inanmazsiniz ama yurt disinda yetisip tekrar ulkesine donen muhendisler var. kotu bir donemden gectigimiz dogru ama surekli birbirimize negatif basip bittik tukendik demenin mantigi yok. siz sadece turkiyeyi goruyorsunuz muhtemelen ama dunyanin genelinde bir istihdam sorunu yasaniyor, butun dunya buna nasil ayak uyduracaksa biz de aynen o sekilde adapte olacagiz baska caremiz yok. trollun teki milleti galeyana getirmeye calisiyor siz de uyuyorsunuz ona.

saygı görecektim evet ama sohbetlerine almayacaklardı.çünkü benle ortak paylaşımları olamayacaktı.sadece selam verip geçeceklerdi.siz aradaki bu farkı anlayamadıysanız zaten burada kim ne yazsa da anlamayacaksınız üzgünüm.bu sitede yıllar içinde geyik de yaptım ama o kadar da faydalı şeyler öğrendim ki şaşarsınız

Kimseye hakaret etmedim. Bana göre yanlış, size göre doğru kimsenin fikrini değiştiremem zaten. Evet haklısınız, yapabileceğim bir şey yok, kendi kendime endişelenip üzülüyorum.
yok sen kendi kendine endiselenip uzulmuyorsun. okuyan insanlari kucumsuyorsun, diplomalarina kagit parcasi diyorsun, haddini cok asiyorsun.

hala cevap vermedin ne is yaptigina? cunku calismiyorsun degil mi sikisinca oyle ben zaten parami kazaniyorum dedin. sende ulkeye faydali olma bilinci yok, ailene yazik ki bu sekilde yetistirilmissin. para odakli dusunuyorsun surekli bu da buyuk ihtimalle dar gelirli bir aileden gelmenin sonucu. sen kendi karanliginda kalmaya devam et ama bunlari burada genelleme yaparak yazma cunku bu sayfalari bircok genc okuyor. insanlar senin gercek oldugunu zannedip bosuna karamsarliga kapilmasinlar. cunku evinden cikmadan sadece telefondan ya da insanlardan duyarak universitelerin kalitesine ya da gerekliligine sen karar veremezsin, oyle bir yetkinligin yok, bu hususta dusuncelerinin bir onemi de yok. gecerli bir parametre degilsin yani.

E düştü dediğiniz kaliteye bile ulaşamıyor oluyorsunuz o zaman siz de.

Trol olup olmadığını bilmiyorum ama ülke gençlerinin gelecek kaygısı yaşadığını
Erklerin düzgün çalışmadığını biliyorum

Konudan bağımsız seni hep öfkeli görüyorum neden?

ben de size diyorum ki bu gelecek kaygisi mevzusu sadece turkiye icin gecerli degil, dunyanin her yeri icin gecerli. yeni duzen bu. buna ayak uydurulacak. ha ama “norvecteki adam calismadan para aliyor onun gelecek kaygisi yok” derseniz sizinle ayni noktadan bakmadigimizi dusunur konusmayi bitiririm. ben bir seyler uretip karsiligini almanin pesindeyim.

genel olarak gerginim, sizin yorumlarinizi da hic sevmiyorum o yuzden su an x2 sinirli yaziyorum. var mi baska sorunuz?

Umarım çözüm bulursunuz gerginliğinize
Yorumlarımı sevmiyorsanız gözardı edin

Hayatının 4 yılını heba edeceğine bu yıl kendini dene, seneye daha iyi hazırlan.. okulu çok uzatmış ve okuduğu bölümden pişman olmuş biri olarak söylüyorum. Öte yandan elbette üniversite oku bundan vazgeçme..

Belki milyon kez soruldu ama konu sahibi ısrarla su anda ne is yaptığını ve yüksek ogretime devam etmek yerine kendine nasıl bir kariyer plani cizmeyi düşündugunu soylemedi. Hani o kagit parcasina sahip diye kucumsedigi, siradan isler yapıp asgari ücret alan uní mezunlarindan farklı ve ustun olarak toplum nasıl bir katki değer sundugunu veya sunmayi planladigini bir türlü öğrenme sansina erisemedik.

Bana bak konu sahibi burada üniversite okunmaz gelecek yok her şey çok kötü diyip milletin canını sıkarak kendin sabahlara kadar çalışıyor ve rakip mi eliyorsun
ha ha ha.belki de tıp yazacak seni elemeye çalışıyor anne shirley.sakın kanmayasın çalışmaya devam başarmana ne kaldı şurada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…