Üniversite okunmalı mı sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi size katiliyorum. Suan egitim sistwmi coktu. Ve ortalik liseden hallice universite olmus okullarla dolu.
Ama artik bim bile kasiyeri uni mezunu aliyor bilmem farkindamisiniz. Endiseleriniz cok yerli ama zamanlamaniz cok yersiz. Mesela deseniz ki ben uni okuyarak zaman harcamak istemiyorum kendimi geliştireyim. Bir alanda uzmanlasayim. Eyvallah. Mesela kodlamada uzman bir arkadasim var aof isletme mezunu. Onu da zaten hobi olarak okumus. Gelirini web sitesi vs tasarlayarak kazaniyor. Onun disinda tasarim vs de yapiyor. Kendisi bizim klisecimiz mesela. Bir musteriye baskili urun yapacagimizda tasarimi o yapiyor. Iyi de para kazaniyor.

Ama sizin suan bir hayat planiniz yok. Sinava kalmis 3 5 gun napsam ki demek yersiz. Bunları onceden dusunecektiniz.

Benim üzüldüğüm, gerçekten insanlar efsunlanmış gibiler. Bunun adı umut da değil. Gerçekleri görmüyorlar, görmek istemiyorlar. Hala romantik avuntu mesajları yazan insanları gördükçe hem üzülüyorum, hem de ister istemez sinirleniyorum. ''Okudum, işsizim ama diğer ev hanımlarından daha üstünüm'' diyen var ya, bu insanlar eğitimliyse, eğitim bu hale getiriyorsa insanı vallahi ben eğitimsiz kalayım daha iyi.

Benim arkadaşım şöfor iyi bir kurumda. Euro üstünden maaş alıyor. Bilkent mezunları işsiz, bize başvuruyor, alınmıyorlar. Benim işi iyi diye yukarıdan bakıyor üniversite mezunlarına. Ben üniversite okumanın artık bir faydası olduğuna inanmıyorum, yüksek lisans yapmış biri olarak. Asgari ücret teklif ediyorlar. Lise mezunu olunca da asgari ücret. Ne faydası var? Azmeden başarır sözüne de inanmıyorum.

Amacım siyaset yapmak asla değil, herhangi bir parti taraftarı da değilim ama gözü açık olana gerçekler ayan beyan ortada.
Bilmiyorum
Dünde yazdım eğer yapacağın daha iyi birşey varsa yap tabiki
Ama hiçbirşey yapmayıp yerinden ahkam kesmemek lazım
Siyasi kararların sonuçlarını yaşıyoruz ilaki iş siyasete varır
Açık gözlülük değişir kişiye göre duruma göre insana göre

senin amacın farklı anlaşıldııı.

Doktorlar cerrahiyi kolaycılıktan seçmiyor kısmına bir yorum daha:

Otur Göğüs Cerrahı Ersin Arslan neden öldürüldü bir oku.
Ben söyleyeyim.
80 yaşında akciğer kanseri dedesi ameliyatta vefat eden 17 yaşındaki torun tarafından intikam için öldürüldü.

Kolaycılık?

Yapacağım daha iyi bir şeyim yok. Şu an çalışıyorum fakat, yarın ne olur bilmiyorum. Gelecek hakkında endişeliyim. Üniversite okumak ya da okumamak, bu endişenin küçük bir parçası sadece.

Maddi olarak değil ama üniversite insanı olgunlastırır aşağı yukarı kendini kesfetmesini kişiliğinin oturmasını hayatta ne istediğinin netlesmesini sağlar

Okumali mesleğini eline almalisin bence kolunda altin bilezigin olsun herzaman ilerde hayat insanin karsisina geririr bilemezsin meslegin oldu dielim yapamazsan bile sayet universite mezunu oldugun icin heryerde is bulabilirsin

C ceycey0406 i kastediyorsun sanırım. Arkasından konuştuğun üyeyi alıntıla ki daha mertçe olsun. Cevap hakkı doğuyor sonuçta.
Peki biz efsunlandık. Ya sen? Tek doğruyu bilenin kendin olduğuna dair o yüksek özgüveninin kaynağını merak ediyorum.

Onlarca kişi sordu. Yediremediğin için mi cevap vermiyorsun? Şu an çalıştığın iş ne?
Topluma sağladığın katkı ne?
Şirket için veya kendi kariyerin için çalışmadığını varsayıyorum o kadar eleştiriden ve yüksekten atmadan sonra.
Toplum için ne yaptın en son?
Şu an mesleğin ne? Hangi sektörde hangi pozisyonda çalışıyorsun?

Yapacağım daha iyi bir şeyim yok. Şu an çalışıyorum fakat, yarın ne olur bilmiyorum. Gelecek hakkında endişeliyim. Üniversite okumak ya da okumamak, bu endişenin küçük bir parçası sadece.
Aslında hepimiz endişeli ve gelecek kaygısı yaşıyoruz
Ben şunu düşünürüm hep iyi olduğun yeteneklerini gösterebileceğin sevebileceğin işi yap
Senin yeteneğin ne biliyor musun

bana demiş şimdi gördüm.konu sahibi ben iş bulamadığımdan değil kalp hastası olduğumdan ve ağır bir beyin ameliyatı geçirdiğimden çalışamıyorum .gayet de işim vardı mezun olduğumda hem de zincir otellerden birinde.çünkü eğitimliydim ve dil biliyordum bilmem anlatabildim mi?evet ev kadını olarak da k.k dahil saygı görüyorum.reel hayatımda da öyle.en başta evladıma faydalıyım.başka çocuklara faydalıyım.siyaset yapmak zorunda da değilim sitede zaten de yasaktır

bu ulke batti oyle mi? e peki senin cozum onerin ne? butun gun eksi sozlukte, instagramda, twitterda gezip sonra bir yerlerde nefret kusup altina gri esofmanini cekip evde devrilip bir tarafini buyutmek mi? oylesin cunku yazdigin her yazidan anlasiliyor. bir hayat amacin yok, ulkeye katki saglamaya yonelik bir istegin calisman yok, icinde bunlar olanlara da efsunlanmissin diyorsun.

sen nesin peki? oku okumam calis calismam e sen ne yaparsin? ulke batti diyip oturur musun? madem oyle yuru git yurt disina hadi, gidebiliyor musun? gidemezsin nasil gideceksin orada da sana universite soracaklar, dil soracaklar. ya da degistir su duzeni, yapabilir misin?

sadece kendi fikirlerini akil almaz bir genellemeyle yazip duruyorsun, insanlara hakaret ediyorsun. bu kadar insan yanlis dusunuyor bir tek ustun akil olarak sen mi dogru dusunuyorsun? yazik yahu iki kitap okudun imla kurallarini duzgun kullaniyorsun diye millet bir de seni ciddiye alip “kendini guzel ifade ediyorsun” falan demis. karsilikli konusmayi bilmeyen, diyalogdan habersiz birisin. otur bakalim hadi bi bak senin influencerlar ne linki vermis, yaz geliyor basla alisverise simdiden.

Geçmiş olsun. Saygı görmek tek başına eğitimle değil, kişilik ve karakterle de alakalı bir şey. Sizi tanımıyorum, tanıyan insanlar size saygı duyuyorsa bir bütün olarak saygı duyuyordur muhtemelen. Eğitimsiz olsanız fakat aynı kişilik ve karakterde olsanız, saygı görmeyecek miydiniz?

aynı işlere sadece atanmaya kafayı takarsak elbette yıllarca boş boş otururuz.öğretmenlik hariç ama onların atanma beklemesi normal.arkadaşım var evden perde satışı yapıyor bir firma için.3 de çocuğuna bakıyor.öğretmen kadar geliri var hiç evden çıkmadan.kendini geliştirmiş .eşine muhtaç değil.sadece şikayet ediyoruz ülkecek.şartlar tmm şu an kötü ama bu düzelmeyecek anlamına da gelmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…