- 14 Aralık 2021
- 3.528
- 14.387
- 158
- Konu Sahibi yarimelmagonulalma
-
Bu hale gelmiş bir yapı artık devlet olmazDoktorunun, memurunun maaşını ödeyemeyecek bir devlet haline geleceğiz yakında.
Benim üzüldüğüm, gerçekten insanlar efsunlanmış gibiler. Bunun adı umut da değil. Gerçekleri görmüyorlar, görmek istemiyorlar. Hala romantik avuntu mesajları yazan insanları gördükçe hem üzülüyorum, hem de ister istemez sinirleniyorum. ''Okudum, işsizim ama diğer ev hanımlarından daha üstünüm'' diyen var ya, bu insanlar eğitimliyse, eğitim bu hale getiriyorsa insanı vallahi ben eğitimsiz kalayım daha iyi.Maalesef çoğu kişi dışında bende konu sahibine katılıyorum aynı şeyi yıllarca mühendislik fakülteleri için yaptılar her yere açtılar . Şu an çok iyi üniversite mezunları bile asgari ücrete tabi işleri kabul ediyor. Hukuk fakültesi bile asgari ücretin altında fiyatlarla sözde staj görüyorlar . Bir gencin bu kadar umutsuz olmasına ben kızamıyorum . Çünkü günümüz gerçeği kabul etsek de bu etmesek de. Okumamak çözüm mü asla değil . Artık insanlar master soruyor ikinci bir yabancı dil soruyor . Okumak gereksiz değil insana vizyon katar en başta ama böyle düşünen bir gence yüklenmek de doğru değil . Onların gözünden baktığımda bu hayat bana da göz korkutucu geliyor .
Amacım siyaset yapmak asla değil, herhangi bir parti taraftarı da değilim ama gözü açık olana gerçekler ayan beyan ortada.Bu hale gelmiş bir yapı artık devlet olmaz
Öngörün devlet diye birşey kalmayacak mı
Böyle giderse olabilir
BilmiyorumAmacım siyaset yapmak asla değil, herhangi bir parti taraftarı da değilim ama gözü açık olana gerçekler ayan beyan ortada.
senin amacın farklı anlaşıldııı.O kadar bile yok emin olun. Bu ülke battı. Doktorunun, memurunun maaşını ödeyemeyecek bir devlet haline geleceğiz yakında. Şimdi akıllarınca dalga geçenler o zaman anlarlar neyin ne olduğunu, kağıt diploma parçasını yerler artık.
Yapacağım daha iyi bir şeyim yok. Şu an çalışıyorum fakat, yarın ne olur bilmiyorum. Gelecek hakkında endişeliyim. Üniversite okumak ya da okumamak, bu endişenin küçük bir parçası sadece.Bilmiyorum
Dünde yazdım eğer yapacağın daha iyi birşey varsa yap tabiki
Ama hiçbirşey yapmayıp yerinden ahkam kesmemek lazım
Siyasi kararların sonuçlarını yaşıyoruz ilaki iş siyasete varır
Açık gözlülük değişir kişiye göre duruma göre insana göre
Okumali mesleğini eline almalisin bence kolunda altin bilezigin olsun herzaman ilerde hayat insanin karsisina geririr bilemezsin meslegin oldu dielim yapamazsan bile sayet universite mezunu oldugun icin heryerde is bulabilirsinSınava da az bir zaman kaldı, çok kararsızım bu konuda. Eşit ağırlık kısmından gireceğim sınava, yapabileceğim vasat bir üniversitenin Eğitim Fakültesine girebilmek olacak büyük ihtimalle. Öğretmenlik atamaları da malum, çok sıkıntılı. Ekonomik olarak her şey daha kötüye gideceği için atamaların sayısı daha da düşecek gibi. Hayatın 4 yılını boşa heba edecekmiş gibi hissediyorum. Üniversiteli işsiz de çok malum, ayrı bir psikolojik travma olur o da. Sizce ne yapmalıyım?
C ceycey0406 i kastediyorsun sanırım. Arkasından konuştuğun üyeyi alıntıla ki daha mertçe olsun. Cevap hakkı doğuyor sonuçta.Benim üzüldüğüm, gerçekten insanlar efsunlanmış gibiler. Bunun adı umut da değil. Gerçekleri görmüyorlar, görmek istemiyorlar. Hala romantik avuntu mesajları yazan insanları gördükçe hem üzülüyorum, hem de ister istemez sinirleniyorum. ''Okudum, işsizim ama diğer ev hanımlarından daha üstünüm'' diyen var ya, bu insanlar eğitimliyse, eğitim bu hale getiriyorsa insanı vallahi ben eğitimsiz kalayım daha iyi.
Aslında hepimiz endişeli ve gelecek kaygısı yaşıyoruzYapacağım daha iyi bir şeyim yok. Şu an çalışıyorum fakat, yarın ne olur bilmiyorum. Gelecek hakkında endişeliyim. Üniversite okumak ya da okumamak, bu endişenin küçük bir parçası sadece.
ne ülkeler ayağa kalktı bulgaristan yunanistan.bizler de kalkarız.bu kadar umutsuzluğu doğru bulmuyorum benBu hale gelmiş bir yapı artık devlet olmaz
Öngörün devlet diye birşey kalmayacak mı
Böyle giderse olabilir
Vala bu sistem değişmese hiç umtlu değilim ceyceyne ülkeler ayağa kalktı bulgaristan yunanistan.bizler de kalkarız.bu kadar umutsuzluğu doğru bulmuyorum ben
bana demiş şimdi gördüm.konu sahibi ben iş bulamadığımdan değil kalp hastası olduğumdan ve ağır bir beyin ameliyatı geçirdiğimden çalışamıyorum .gayet de işim vardı mezun olduğumda hem de zincir otellerden birinde.çünkü eğitimliydim ve dil biliyordum bilmem anlatabildim mi?evet ev kadını olarak da k.k dahil saygı görüyorum.reel hayatımda da öyle.en başta evladıma faydalıyım.başka çocuklara faydalıyım.siyaset yapmak zorunda da değilim sitede zaten de yasaktırC ceycey0406 i kastediyorsun sanırım. Arkasından konuştuğun üyeyi alıntıla ki daha mertçe olsun. Cevap hakkı doğuyor sonuçta.
Peki biz efsunlandık. Ya sen? Tek doğruyu bilenin kendin olduğuna dair o yüksek özgüveninin kaynağını merak ediyorum.
Onlarca kişi sordu. Yediremediğin için mi cevap vermiyorsun? Şu an çalıştığın iş ne?
Topluma sağladığın katkı ne?
Şirket için veya kendi kariyerin için çalışmadığını varsayıyorum o kadar eleştiriden ve yüksekten atmadan sonra.
Toplum için ne yaptın en son?
Şu an mesleğin ne? Hangi sektörde hangi pozisyonda çalışıyorsun?
Geçmiş olsun. Saygı görmek tek başına eğitimle değil, kişilik ve karakterle de alakalı bir şey. Sizi tanımıyorum, tanıyan insanlar size saygı duyuyorsa bir bütün olarak saygı duyuyordur muhtemelen. Eğitimsiz olsanız fakat aynı kişilik ve karakterde olsanız, saygı görmeyecek miydiniz?bana demiş şimdi gördüm.konu sahibi ben iş bulamadığımdan değil kalp hastası olduğumdan ve ağır bir beyin ameliyatı geçirdiğimden çalışamıyorum .gayet de işim vardı mezun olduğumda hem de zincir otellerden birinde.çünkü eğitimliydim ve dil biliyordum bilmem anlatabildim mi?evet ev kadını olarak da k.k dahil saygı görüyorum.reel hayatımda da öyle.en başta evladıma faydalıyım.başka çocuklara faydalıyım.siyaset yapmak zorunda da değilim sitede zaten de yasaktır
aynı işlere sadece atanmaya kafayı takarsak elbette yıllarca boş boş otururuz.öğretmenlik hariç ama onların atanma beklemesi normal.arkadaşım var evden perde satışı yapıyor bir firma için.3 de çocuğuna bakıyor.öğretmen kadar geliri var hiç evden çıkmadan.kendini geliştirmiş .eşine muhtaç değil.sadece şikayet ediyoruz ülkecek.şartlar tmm şu an kötü ama bu düzelmeyecek anlamına da gelmiyor.Maalesef çoğu kişi dışında bende konu sahibine katılıyorum aynı şeyi yıllarca mühendislik fakülteleri için yaptılar her yere açtılar . Şu an çok iyi üniversite mezunları bile asgari ücrete tabi işleri kabul ediyor. Hukuk fakültesi bile asgari ücretin altında fiyatlarla sözde staj görüyorlar . Bir gencin bu kadar umutsuz olmasına ben kızamıyorum . Çünkü günümüz gerçeği kabul etsek de bu etmesek de. Okumamak çözüm mü asla değil . Artık insanlar master soruyor ikinci bir yabancı dil soruyor . Okumak gereksiz değil insana vizyon katar en başta ama böyle düşünen bir gence yüklenmek de doğru değil . Onların gözünden baktığımda bu hayat bana da göz korkutucu geliyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?