• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

universite okurken evlenmek yardimm lutfeennnn :(

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Kizlaarr ben psikolojik danismanlik ve rehberlik bolumunde okuyorum ikinci sinifim dersler zor degil bu sene calismadim dogru duzgun ona ragmen onur belgesi aldim 3.3 ortalama yaptim sorum su ailem sevgilimi ogrendi ve cok kizdi evlenmeden gezip tozmaya cok karsilar erkek arkadasim bu sene son sinifa gecti hukuk okuyo bi bucuk sene icinde kamuya avukat olarak atanir diye dusunuyorum ben ikonci sinifa gectim erkek arkadasim okulunu bitirip ise girdikten sonra evlensek ama ben yine yurtta kalicam ayri sehirlerde olucaz buyuk ihtimal sadece gunaha girmemus olucaz ve ben de mezun olduktan sonra birlikte yasamaya baslasak olmaz mi cok mu sorun cikar su an ailem ayril ya da evlen diye baski yapiyo

Kizlaarr ben psikolojik danismanlik ve rehberlik bolumunde okuyorum ikinci sinifim dersler zor degil bu sene calismadim dogru duzgun ona ragmen onur belgesi aldim 3.3 ortalama yaptim sorum su ailem sevgilimi ogrendi ve cok kizdi evlenmeden gezip tozmaya cok karsilar erkek arkadasim bu sene son sinifa gecti hukuk okuyo bi bucuk sene icinde kamuya avukat olarak atanir diye dusunuyorum ben ikonci sinifa gectim erkek arkadasim okulunu bitirip ise girdikten sonra evlensek ama ben yine yurtta kalicam ayri sehirlerde olucaz buyuk ihtimal sadece gunaha girmemus olucaz ve ben de mezun olduktan sonra birlikte yasamaya baslasak olmaz mi cok mu sorun cikar su an ailem ayril ya da evlen diye baski yapiyo

Ayrı şehirlerde okurken, günaha girme kısmı ne alaka ?
Bence okullarınızı bitirin, iş bulun, birikim yapın, sonra evlenin.
Aileler çok baskı yapıyorsa da söz, nişan yapıp seslerini kesin.

Stajyer avukat olarak tavsiyem öyle 1 senede kamuya atanır 2 senede şunu yapar falan hesap yapmayın o iş öyle kolay değil ki sevgiliniz daha mezun bile değil Daha bunun askerliği var falan filan
Ayrıca siz böyle düşünüyorsunuz da o bakalım hemen evlenmek istiyor mu
Bence karşılıklı konuşarak ortak bir karar verin kendi kendinize bir plan kurup onu dikte etmeye çalışmayın Hakkınızda hayırlısı olsun

olur bence
hamile kalma yalnız okul bitmeden kesinlikle çok pişman olursun
o okulda bitmez hamile kalırsan
onun dışında olur evli olup okuyan da çok

Olabilir. Ama çok zorlama olur haliyle zorlukları olur. :)
Söz, nişanla sustur bence de..
Kazayla bebek girerse işin içine okul falan yalan olabilir.

Bir de evli ama ayrı olunca çok saçma tripler, kavgalar oluyor.
İlişkiniz çok yıpranır.

Stajyer avukat olarak tavsiyem öyle 1 senede kamuya atanır 2 senede şunu yapar falan hesap yapmayın o iş öyle kolay değil ki sevgiliniz daha mezun bile değil Daha bunun askerliği var falan filan
Ayrıca siz böyle düşünüyorsunuz da o bakalım hemen evlenmek istiyor mu
Bence karşılıklı konuşarak ortak bir karar verin kendi kendinize bir plan kurup onu dikte etmeye çalışmayın Hakkınızda hayırlısı olsun
O benden cok istiyor o calisiyo olsa su an hic beklemez evlenrdi beni cok seviyo

olur bence
hamile kalma yalnız okul bitmeden kesinlikle çok pişman olursun
o okulda bitmez hamile kalırsan
onun dışında olur evli olup okuyan da çok
Bence de ayrıca kredi fln aldıysan borcun da siliniyo okurken evlenince ooh karlı iş:KK76: Şaka bi yana gerçekten oldu bittiye getirilecek bir konu değil. Bu çok ciddi bir karar belki eğitiminizi belki kariyerinizi derinden etkileyebilecek bir karar. Etraflıca konuşup tartışıp öyle karar vermelisiniz

Bence de ayrıca kredi fln aldıysan borcun da siliniyo okurken evlenince ooh karlı iş:KK76: Şaka bi yana gerçekten oldu bittiye getirilecek bir konu değil. Bu çok ciddi bir karar belki eğitiminizi belki kariyerinizi derinden etkileyebilecek bir karar. Etraflıca konuşup tartışıp öyle karar vermelisiniz
küçümsemek mi istediniz anlamadım?
karlı iş derken?
eğer seviyorsa eğrisini doğrusunu düşünmüşse evlensin
herkes toplum kurallarına birebir uymak zorunda değil ki
illa okul bitecek askerlik yapılacak işler tamam ondan sonra olur ...
bilmiyorum ben bu tarz mantığa karşıyım.
İnsanlar ne isterse onu yapabilmeli başkasının özgürlüğüne karışmadıkça kendisninki de dahil
ve bu şartlar altında bu olay mantıklı da olabilir
neden olmasın..

Ya işte keşke hersey böyle anlattigimiz gibi gitse ama hayat ona pek müsade etmiyor malesef. Ne güzel siralamissin şöyle yaparız böyle olur evleniriz falan. Inşallah hersey hayalindeki gibi olur arkadaşım ama madem fikir sordun; bence evvela okul bitmeli iş bulunmalı bu sayede karşıdaki kişi daha iyi tanınmış olur hem üniversitede öğrencilikte tanıdığın gibi olmayabiliyor bazı insanlar. Acele etmemek gerek. Aile baskısı zor tabi ama çözüm olarak daha ayakları yere basmadan evlenmek olmamalı. Pişman olmak da var unutma

Olabilir. Ama çok zorlama olur haliyle zorlukları olur. :)
Söz, nişanla sustur bence de..
Kazayla bebek girerse işin içine okul falan yalan olabilir.

Bir de evli ama ayrı olunca çok saçma tripler, kavgalar oluyor.
İlişkiniz çok yıpranır.
Zaten sdiden jocam gibi para ihtiyacin var mi der harclik gonderir gece ruyamda korkup ararim sakinlestirir falan gecenlerfe koyden sehire otobuse biniyoduk yanyana koltuk yoktu biz ayri oturamayiz ayarlayin dedi israr etti buzi yeni evli sandilar cok hosuma girti ;)

Olmaz diye bir şey yok ama illa agız kapatmak istiyorsanız sözlenin şimdilik.. evlilik o kadar hafife alınıp oldu bittiye gelecek bir sey degil sorumluluk artiyor.. illa agiz kapanacaksa sozlenin ya da nisanlanin

Back
X