• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Okuyan Şehirli Kadın, İlkokul Mezunu Köylü Erkek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer öyle bir şey söyleniyorsa alkolik kumarbaz diye bize sormadan hayır demen lazımdı gibi hani insan daha duyduğu gibi kaçar bence üzerine düşünmez. Bu soruyu hiç sormadın bu konuyu açmadın sayalım kaç o adamın yanından kaç

Hadi mürekkep yalamamış bir insan olsan ona göre yorum yaparız da.

Sorduğun soru cehennem sıcak, ateşte çok yanar mıyım? gibi birşey.

Kuzenin uyarmış ne güzel neyi hala düşünüyorsun ki?
Hadi diyelim ki kuzenin sallamış. Parasıyla, kazancıyla övünen kişiden bir cacık olmaz. Bak bunu da şehirde ve üniversitede öğretmezler. Değerimizi bil 😉

Bence yürümez bu iş. Ilerde erkek kompleks yapabilir yada siz uyum sağlayamazsınız pisman olursunuz. Evlilikte denkligin onemli oldugunu düşünüyorum

Bir cok kisi olumsuz konusmus ama ben katilmiyorum (alkolik ve kumarci olmasi haricindeki yazilanlara).
Ben yurtdisinda dogdum buyudum universite okuyorum esim koyde dogdu istanbulda yasiyordu ve ilk okulu bile bitirmemis. Bizimde cevremizdeki herkes olmaz dedi ama oldu neden olmasin... Su an 2.5 senedir evliyiz ve gayette guzel bi evliligimiz var ne ben onu kucuk dusururum okumadigi icin ne kendisi ben okudugum icin kendisini kucuk gorur aramizda lafi bile olmaz. Isinde gucundeyse evine ekmegini getirip sana bakiyorsa ve mutlu olucaksan ne diploma ne mevki hicbirsey giremez araniza. Ne ben onun parasina guvenip bisey yaparim ne o benim parama guvenip bisey yapar.

Alkol konusuna gelince bizde arada oturup biseyler iceriz o da arkadaslariyla bira icer biseyler icer ama kumar asla olmaz bagimliysa kurtulamaz ve evliligin biter. Sen kazanirsin o kumarda yer. Bence tek engel olan sey kumar ve alkolik?? olmasi.

sevdim herşeye katlanırım diye bi hayat yok inanın yada ne olabilir en fazla asla demeyin.. içine girince anlarsınız herşey ne kadar zor ve çekilmez olduğunu.. köyde yaşamak ayıp yada küçük görülecek bişey olduğu için söylemiyorum alıştığınız ortamdan çıkınca sudan çıkmış balığa dönersiniz emin olun..

Asıl konu köy yaşamının ağırlığını kaldırmamak olmamalı. Kafa yapılarınız uyuşur mu sizce? Ortada büyük bir aşkta yok gözünüzü boyayacak? Niye bu maceraya atılma hevesi?

Şu devirde üniversite okumak çok büyük meziyet değil biraz gayretle herkesin yapabileceği bir şey. Ama parasıyla övünmesi tam bir kıroluk. Alkol ve kumar da öyle. Kıro biri dünya yakışıklısı olsa hoşlantı duyamam.

Son düzenleme:
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hanımlar.Öncelikle kimseyi aşağılama niyetim yok çünkü bende köylü bir aileden gelmiş kadınım.Ben üniversite okuyorum ve ailem köylü olsa da yıllar önce şehire gelmiş ve burdaki hayata alışmışız.Köyde akrabamın orda kalırken bir çocukla tanıştım çocuk ilkokul mezunu ve köyde yaşıyor.Onu gerçekten çok sevdim ama etrafta laf söz olur, anlaşamazsınız diyorlar sende köyde yapamazsın onca sene ailen seni boşuna mı okuttu diyorlar.İşin kötüsü bizim konuştuğumuzu öğrenen kuzenim bana o çocuk iyi biri değil alkolik ve kumar oynuyor deyince şok oldum.Yaşı 29 bu arada benimki 24.İlk duyduğumda inanmak istemedim ama aynı köyde yaşıyorlar.Nasihatlerinize ihtiyacım var burdaki konu sahiplerini kınadım aynısı başıma geldi.

Bence olmaz açık konuşmak gerekirse
Kadın ve Erkek eşit olmalı yada çok yakın
Bende 2 üniversite bitirdim
Bir ara Lise mezunu biri vardır Ailem kıyameti kopardı denk olmalı bence

Karar sizin tabi ama zor olur . Köyünüze tatilde bayramda vs gitmeye benzemez tamamen farklı bir ortama gireceksiniz ilk önce eşinize alısmak varken artı birde köy hayatına adapte olmaya çalışacaksınız ki bu bile başlı başına bi sorun olacak ilerde . Egitim de illa okumakla olmuyor fakat kendini hic bi alanda geliştirememiş, okumadasada baska bir iste kendini ispat edemeyip köyde kalmayı tercih eden biriyle bi zaman sonra sevginin yanında sizi dinleyecek aynı seylerden zevk aldiginiz beraber bilgi paylaşımı hoş sohbet edebileceginiz bir hayat arkadaşı da lazım . Bunun örnegi benim eşimdir. Ben eşime gore daha egitimli bir insanim ama hic kimse eşimin egitim durumunu veya işini ,kendini geliştirmiş oldugu icin cok farklı olarak bakar hatta doktorası fln var zannederler bilgi ve duruş ve mesleki olarak . Ailemde bu cocugun egitimi senden dusuk demedi cunki dedirtmeyecek bi hali vardım. Karşınızdaki insanla sevgiden asktan öte de ortak noktalarınız varmı onları arayın eger tamam bu ben bununla köyde de olsa yaparım dersen tamam .kuzen meselesi bambaşka madem köyden tanıdıklar var el altından araştırın herkes yalan söyleyecek degildir muhtemelen .

Yani hakkında alkolik ve kumarbaz denilen bir kişi için hala tam olarak neyi anlamaya çalışıyorsunuz ben anlamadım.bunlar normal sorunlar değiller maruz kalmadan anlamanız zor ama asla bulaşmayın ne kendinizi ne geleceğinizi ne de olursa ileride çocuğunuzu bu ateşin içine atmayın.

GÜNCELLEME
Bugğn üvey annem aradı beni o çocukla görüşmeyi keseceksin ben senin için araştırıyorum çocuğun pavyondan çıkmayan, ona buna borç takan, içki içen biri olduğunu öğreniyorum dedi önceliğin okulu bitirmek dedi ve bundan sonra konuştuğum kişileri kendisine anlatmamı istedi.Bir anlık hata yaptım ama çabuk döndüm Allah'a şükür Mune Mune abla konumu rica etsem kapatabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X