• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Okuyan Şehirli Kadın, İlkokul Mezunu Köylü Erkek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy benim eşim ön lisans mezunu, ben de lisans mezunuyum.
Evlenmekle hata mı yapmışım :skandal::skandal::skandal::skandal::skandal:

Yani sencce hiç olcak iş mi ? Bazen gerçekten nasıl bu kadar dusuncesiz olur insanlar diye düşünüyorum. Heyecan bitince anlarsın ne demek istediğimi

Burda duyar kasanlar olacaktır ama olmaz. Şans vermeyin.
Üniversite sadece meslek edindirmez, farklı tecrübeler, hayat dersleri de verir, vizyon da katar. Üniversite ve ilkokul mezunu arasında uçurum vardır. Aşk bir gün yerini sevgiye bıraktığında çok yorulursunuz.
Ailelerin kültür durumu, statü durumu da çok önemli. Benim ailem Egeli, tamamı üniversite mezunu kadın erkek, eşimin ailesi köyden pek çıkmamış, kendi halinde insanlar. Çok sorun oldu, iki tarafı da yıprattı. Önemliymiş. Çok önemliymiş.

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hanımlar.Öncelikle kimseyi aşağılama niyetim yok çünkü bende köylü bir aileden gelmiş kadınım.Ben üniversite okuyorum ve ailem köylü olsa da yıllar önce şehire gelmiş ve burdaki hayata alışmışız.Köyde akrabamın orda kalırken bir çocukla tanıştım çocuk ilkokul mezunu ve köyde yaşıyor.Onu gerçekten çok sevdim ama etrafta laf söz olur, anlaşamazsınız diyorlar sende köyde yapamazsın onca sene ailen seni boşuna mı okuttu diyorlar.İşin kötüsü bizim konuştuğumuzu öğrenen kuzenim bana o çocuk iyi biri değil alkolik ve kumar oynuyor deyince şok oldum.Yaşı 29 bu arada benimki 24.İlk duyduğumda inanmak istemedim ama aynı köyde yaşıyorlar.Nasihatlerinize ihtiyacım var burdaki konu sahiplerini kınadım aynısı başıma geldi.
Hemen sil aklından yoluna bak benden söylemesi..

Biz ilk başta konuştuk kendini çok övüyor ben şu kadar kazanıyorum bu kadar kazanıyorum vs.Kuzenim de bizi görmüş konuşurken beni uyardı ama ne yazık ki sevdim galiba en iyisi bırakmak.

Parayi daha cok sevdin gibi görünüyor burdan :KK14:

Sen en iyisi bu ask mesk isleri birak kizim, napacaksin, tak kulakligini ve sadece norm ender dinle

Yavrum 29 yaşında çocuk mu olur? İşsiz güçsüz eğitimsiz eşşek kadar adam o. Bu saatten sonra değişip hayatını sana göre şekillendirmez. Senin doğrularına adapte olmaz kendi bildiği gibi yaşar. O da biliyor bu arada bir geleceğiniz olmadığını inan ona göre yaklaşacak sana. Norm benim yanımda bir prenses gibi kalıyor el üstünde tutayım demeyecek. Sonu olmayan bir macera gözüyle baktığı için ilk fırsatta gözden çıkarılacaksın. Bari önce sen ayrıl da sonrasında 'Norm bana hastaydı muhabbetlerine' meze olma bu adamın. Küçük yerde sıkıntıdan boşluktan dedikodu çok olur.

Benim ilkokul mezunu bir arkadasim var. Tekstilde çalışıyor. Çok düzgün bir çocuk, hobileri falan var. Biz de hobiler aracılığıyla tanışmıştık.
Bir kızla nişanlandı -yine aynı hobi grubuna mensup.
Çok da mutlular,kız üni mezunu.
Ama arkadaşım gercekten düzgün bir çocuk. İyi niyetli. Defalarca insanlara karşılıksız yardım ettiğine tanık oldum. Yani onlar bence mutlu olurlar. Sonuçta ortak hobileri var, hayata bakışları aynı,aile yapıları benzer, birbirlerini seviyorlar.
Ama sizin hikayeden iş çıkmaz

Sorun köy çocuğu olması değil çoğumuzun kökleri köyden geliyor, sorun alkolik ve kumarbaz olması, şu kadar kazanıyorum bu kadar kazanıyorum diye böbürlenip kendini çok öven biriyse zaten karakteri yaramaz, çok sevdim aşık oldum ne yapayım der evlenirseniz delikanlıyı köy kahvesinden toplayamazsınız, köyde yapamazsın diyenler de haklı, kökenim köyden geliyor ama babam İstanbul doğumlu ben de öyle, arada dedemin köyüne giderdik, şalvar da giyerdim, lastik ayakkabı da, kaldığımız müddetçe akrabaların bazı işlerine yardım edip tarlalarda dolanmak hoşuma giderdi ama sürekli köyde kalıp onca ağır işi yapamam, siz de yapamazsınız çünkü bildiğiniz gibi köydeki işler kolay değil ve çoğu köyde tarla dahil birçok iş kadının sırtına yüklenir, erkekler köy kahvesinde oturup gıybetten başka pek bir şey yapmaz.
Mune Mune nin dedikleri harfiyen doğru.. Bende İstanbul doğuma büyüme bir insanım hayatımda hiç köy görmüş insanda değildim ta ki evlenene kadar. İş Kurduk büyüttük ve battık tarlada calısıp ekstra dan e dede köpek gibi calısıyorum eşim olacak öküz yemeğini yer kahveye gider. Hiç bulaşma bence...

Mune Mune nin dedikleri harfiyen doğru.. Bende İstanbul doğuma büyüme bir insanım hayatımda hiç köy görmüş insanda değildim ta ki evlenene kadar. İş Kurduk büyüttük ve battık tarlada calısıp ekstra dan e dede köpek gibi calısıyorum eşim olacak öküz yemeğini yer kahveye gider. Hiç bulaşma bence...
:KK57:
Şaka mı? Ben sizi çok daha farklı düşündüğümden yazdıklarınız beni çok şaşırttı.

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hanımlar.Öncelikle kimseyi aşağılama niyetim yok çünkü bende köylü bir aileden gelmiş kadınım.Ben üniversite okuyorum ve ailem köylü olsa da yıllar önce şehire gelmiş ve burdaki hayata alışmışız.Köyde akrabamın orda kalırken bir çocukla tanıştım çocuk ilkokul mezunu ve köyde yaşıyor.Onu gerçekten çok sevdim ama etrafta laf söz olur, anlaşamazsınız diyorlar sende köyde yapamazsın onca sene ailen seni boşuna mı okuttu diyorlar.İşin kötüsü bizim konuştuğumuzu öğrenen kuzenim bana o çocuk iyi biri değil alkolik ve kumar oynuyor deyince şok oldum.Yaşı 29 bu arada benimki 24.İlk duyduğumda inanmak istemedim ama aynı köyde yaşıyorlar.Nasihatlerinize ihtiyacım var burdaki konu sahiplerini kınadım aynısı başıma geldi.

İnsanlar anlaşıyorsa mezuniyetleri ilişkiyi bağlamaz, tabi bunun için bazı egoları yenmiş olmak gerek
Ancak kumarbazlığı ve alkolikliği Oxford mezunu olsa kabul etmem, bunlar çok çok ciddi ve çözümü neredeyse imkansız sorunlar, hayatınızı yakarsınız, uzak durun

Ne gibi farklı düşündüğünü merak ettim acıkcası canım
Yazılarınızdan dominant bir karakter profili oluşmuştu zihnimde, eşini istediği gibi yönlendirip ben ne dersem o olur diyen eşi kahveye gitse ensesinden tuttuğu gibi eve getirebilecek bir kadın karakter olarak düşünmüştüm, eşiniz sizin kıymetinizi bilmiyorsa yazık, hem şaşırdım hem de üzüldüm.

Yazılarınızdan dominant bir karakter profili oluşmuştu zihnimde, eşini istediği gibi yönlendirip ben ne dersem o olur diyen eşi kahveye gitse ensesinden tuttuğu gibi eve getirebilecek bir kadın karakter olarak düşünmüştüm, eşiniz sizin kıymetinizi bilmiyorsa yazık, hem şaşırdım hem de üzüldüm.
Dominant bir kadın olamadım malesef. Dominantlığı da sevmem acıkcası elaleme Boyum bükeceğime tarlada eşek gibi calısmayı tercih ederim. Sadece pes etmeyi sevmiyorum tek kötü yanlarımdan bir tanesi 😔

Dominant bir kadın olamadım malesef. Dominantlığı da sevmem acıkcası elaleme Boyum bükeceğime tarlada eşek gibi calısmayı tercih ederim. Sadece pes etmeyi sevmiyorum tek kötü yanlarımdan bir tanesi 😔
Çalışmak güzeldir de dominantlık birine boyun bükmek değildir ki yani eşinize göre baskın bir karaktere sahipsinizdir diye düşünmüştüm, dominanttan kastım o, pes etmeyi kimse sevmez ama olmayanı oldurmaya çalışmak da boşa zaman kaybıdır, tabii eşiniz ara sıra kahveye gidiyor da siz bunu tolere ediyorsanız bir şey diyemem, ki zaten ikili ilişkilere mümkün olduğunca müdahil olmamayı tercih ederim, yalnız eşim kahveye gidiyor olsaydı ben o kahveyi basardım, kahvedeki tüm evli adamlarda bu baskından nasibini alırdı :)) herkesin kendi tercihi tabii ama ben kahve alışkanlığını sevmiyorum, onun yerine daha faydalı bir hobi bulup oyalanmasını tercih ederim.

Yavrum, evladım bi tarafın açıkta mı kaldı
gece uyurken?
Bu gece iyice ört üstünü,
o delikanlının yanında bıraktığın aklını da başına al...
Fikir çoktan firar etmiş, ona da bir kayıp ilanı ver.
Sabah ilk otobüsle de şehre, evine dön,
gözünü seveyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X