• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Okuyan Şehirli Kadın, İlkokul Mezunu Köylü Erkek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hanımlar.Öncelikle kimseyi aşağılama niyetim yok çünkü bende köylü bir aileden gelmiş kadınım.Ben üniversite okuyorum ve ailem köylü olsa da yıllar önce şehire gelmiş ve burdaki hayata alışmışız.Köyde akrabamın orda kalırken bir çocukla tanıştım çocuk ilkokul mezunu ve köyde yaşıyor.Onu gerçekten çok sevdim ama etrafta laf söz olur, anlaşamazsınız diyorlar sende köyde yapamazsın onca sene ailen seni boşuna mı okuttu diyorlar.İşin kötüsü bizim konuştuğumuzu öğrenen kuzenim bana o çocuk iyi biri değil alkolik ve kumar oynuyor deyince şok oldum.Yaşı 29 bu arada benimki 24.İlk duyduğumda inanmak istemedim ama aynı köyde yaşıyorlar.Nasihatlerinize ihtiyacım var burdaki konu sahiplerini kınadım aynısı başıma geldi.
Artık köylü, şehirli diye gerek kalmayacak ölçüde insanlar kendini eğitebiliyor. Bu konuda ortak bir nokta belki bir nebze bulunabilir. Fakat kumar olayı var ise ki bu olmasa sanmıyorum konuşsunlar, Allah korusun diyorum. Ve öyle aman tedavi görür aman evlenince değişir aman beni çok seviyor söz verdi oynamam dedi kuran a el bastı gibi şeylere sakın sakın kanmayın. Serdar Ortaç gibi milyoner bir adamsa sıkıntı yok tabi. Ama bir ekmeğe muhtaç olursunuz diyelim onun parasını kumara vermeye tercih eder.Kumar oynadığını gizlemek için söylediği yalanları, bir erkek karısını aldatırken kurgulayamaz, o kadar diyorum. Öyle bir illet Allah tez zamanda soğutsun sizi.

Artık köylü, şehirli diye gerek kalmayacak ölçüde insanlar kendini eğitebiliyor. Bu konuda ortak bir nokta belki bir nebze bulunabilir. Fakat kumar olayı var ise ki bu olmasa sanmıyorum konuşsunlar, Allah korusun diyorum. Ve öyle aman tedavi görür aman evlenince değişir aman beni çok seviyor söz verdi oynamam dedi kuran a el bastı gibi şeylere sakın sakın kanmayın. Serdar Ortaç gibi milyoner bir adamsa sıkıntı yok tabi. Ama bir ekmeğe muhtaç olursunuz diyelim onun parasını kumara vermeye tercih eder.Kumar oynadığını gizlemek için söylediği yalanları, bir erkek karısını aldatırken kurgulayamaz, o kadar diyorum. Öyle bir illet Allah tez zamanda soğutsun sizi.
Aminnn.Umarım soğuyabilirim.

konudaki adam Mandira filozofu degilse olmaz diyorum ben.
Yani okumamis, koylu bir erkek kendini ne kadar gelistirmis olabilir ki sosyal anlamda,
gelistiremez edemez anlaminda demiyorum, insan isterse her seyi basarir elbette, sadece bunun ornegi gercekten cok az.

Gerci insan kendi dengini kendisi secer, siz muhabbet ederken aranizda bir fark gormuyorsaniz demek ki yoktur.

Iliskinizin bekasi icin sizin koye yerlesmenizi sart kosuyorsa: i ih. Olmaz. Yani kimse icin bu fedakarliga degmez. Cunku koyde isinizi yapma olanaginiz kisitli olacak. Evlilik suresince uzun sure calisamayacaksiniz. Ekonomik bagimsizliginiz olmayacak. Ve kumar oynamak gibi bisey bu yani, adamin vicdanina kaldiniz. Ustelik onca sene okumusken. Malesef gercekci yaklasimim bu sekilde.

Ustune ustluk guvendiginiz ve onu taniyan biri kumarbaz ve alkolik dediyse... Muhtemelen dogrudur gibi geldi bana. Cok cok iyi dusun. En iyi cozum iliskiyi kesmek derim ben pampa.
Evet kuzenim dedi aramızda bir husumet yok bende sorguladım başya neden evlenmediğini.Hadi bizim koşullarımız için normal ama o da o erken evlilik falan bunlar eskide kaldı şimdi her şey nasip dedi bilmiyorum sevince insanın mantığı devre dışı kalıyor

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hanımlar.Öncelikle kimseyi aşağılama niyetim yok çünkü bende köylü bir aileden gelmiş kadınım.Ben üniversite okuyorum ve ailem köylü olsa da yıllar önce şehire gelmiş ve burdaki hayata alışmışız.Köyde akrabamın orda kalırken bir çocukla tanıştım çocuk ilkokul mezunu ve köyde yaşıyor.Onu gerçekten çok sevdim ama etrafta laf söz olur, anlaşamazsınız diyorlar sende köyde yapamazsın onca sene ailen seni boşuna mı okuttu diyorlar.İşin kötüsü bizim konuştuğumuzu öğrenen kuzenim bana o çocuk iyi biri değil alkolik ve kumar oynuyor deyince şok oldum.Yaşı 29 bu arada benimki 24.İlk duyduğumda inanmak istemedim ama aynı köyde yaşıyorlar.Nasihatlerinize ihtiyacım var burdaki konu sahiplerini kınadım aynısı başıma geldi.
davul bile dengi dengine bosuna dememisler. Herkes kendi kulturune yasam tarzina gore biriyle olursa mutluluk olur bence. Mesela evlendiniz diyelim bir omur ne konusacaksiniz paylasiminiz neler olacak? Cunku ikinizin ilgi alanlari da farklidir muhtemelen ve hayata bakis aciniz da tabi. Kimseyi asagilamam ama herkes dengi dengine

İlerde

Sen oturursun evde durursun dedi ama inanmadım babam da köylü ordan biliyorum bende.Bir de kuzenimin o alkolik kumarbaz demesi beni şok etti.
Tanımadığınız insanla evlilik mi düşünüyordunuz şehirli ve üniversiteli bir kadın olarak?

Başlıktan belli hemen bırak o adamı olmaz ben bu hatayı yaptım

Geçmiş olsun özel değilse akıbetiniz ne oldu?
Maalesef bununla sınandım sonu Ayrılık oldu ne olabilir ki ve psikolojim altüst oldu. Ortaokul mezunu biriyle beraberdim ben öğretmenim. Kalp sevdi ama herşeyimiz farklıydı İyiki çekti gitti

Liseler zorunlu eğitim kapsamında değil mi? Nasıl 29 yaşında olup ilkokul mezunu oluyor?

Liseler zorunlu eğitim kapsamında değil mi? Nasıl 29 yaşında olup ilkokul mezunu oluyor?
Liselerin zorunlu olması çok sonra oldu onun dönemindeyken liseler zorunlu değildi.Yanılıyorsam düzeltebilirler beni.

Maalesef bununla sınandım sonu Ayrılık oldu ne olabilir ki ve psikolojim altüst oldu. Ortaokul mezunu biriyle beraberdim ben öğretmenim. Kalp sevdi ama herşeyimiz farklıydı İyiki çekti gitti
Bizim de sohbetimiz farklı.Onunla arkadaşlarımla konuştuğum gibi konuşamıyorum anlatamıyorum maalesef.Sağlık olsun.

Liselerin zorunlu olması çok sonra oldu onun dönemindeyken liseler zorunlu değildi.Yanılıyorsam düzeltebilirler beni.
Nerden baksan kompleks erkek yapar.
Şimdi herşeyi mükemmel görüp olayın heyecanı ile devam etmeniz normal olabilir ama heyecan azalıp gerçeklerle yüzleşmeye başlandığında
Sen ne biliyorsunlar
Diploma para kazandırmıyorlar
Ben senden çok kazanıyorumlar
Sana ben bakıyorumlar başlar gibi.
He ben bu ateşte yanarım dersen o ayrı

Nerden baksan kompleks erkek yapar.
Şimdi herşeyi mükemmel görüp olayın heyecanı ile devam etmeniz normal olabilir ama heyecan azalıp gerçeklerle yüzleşmeye başlandığında
Sen ne biliyorsunlar
Diploma para kazandırmıyorlar
Ben senden çok kazanıyorumlar
Sana ben bakıyorumlar başlar gibi.
He ben bu ateşte yanarım dersen o ayrı
Ben işimi yapmak istiyorum hadi yapamadım baba mesleğimi yapmak istiyorum iş bulana kadar ya da yüksek lisans falan yapmayı istiyorum aşka olan inancım da yok oldu karşıma düzgün biri çıkmıyor sürekli sevgilin yok mu şeklinde başımın etini yemeler.O köyde yaşamak istiyor ne kadar evde durursun dese de ben ona inanmıyorum çünkü köy koşulları öyle değil.Ama bütün bunları idrak etmeme rağmen seviyorum da.Bir de ben onunla normal arkadaşlarımla konuştuğum gibi konuşamıyorum yani farklılığımız da var.Bir de korkuyorum ne kadar beni senin malın mülkün ilgilendirmez dese de ilerde bunu yapabilir.

Bence olay ilkokul mezunu olmak değil. Alkol ve kumar bu göz göre göre ateşe yürümektir.
Evlenirseniz başınızı taşlara vurmanız çok olası.

Daha ne lazımdı sormaman için? Kadın pazarlayıp, organ satıyomuş falan deyince mi sormayacaktın? Ben ilk paragraf için olmaz demeye gelmiştim(okul mevzu) gerisi piyangoymuş.

Desenki çok çalışkan dürüst ama köyde yaşıyor ben şehirde. Yine olmaz diycektim. Ne sen ne de o mutlu olamazdınız

Adam siz degil kimi bulsa evlenir zaten. Köy yerinde 29 yasina kadar bekar durulmaz normalde, artik millet köye evlenmiyormuş zaten koydeki erkekler evlenme sıkıntısı yaşiyormuş. Oyle size çok aşik oldugunu filan dusunmuyorum o yuzden.

Siz de sevgi acliğim var diye evlenirsiniz ama evlenince sizi sevgiye mi boğar, köy işlerine mi bir düşünün?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X