Üniversite okuyanlar ! Üniversite hayatımı nasil verimli gecirebilirim ?

heybenkimmmm

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
88
113
8
19
Merhaba . Yerleştirmeler daha açıklanmadı ama benim içim kıpır kıpır. Hem korkuyorum nasıl yapacağım nasıl alışacağım diye hem de heyecanlıyım yeni bir hayat. Ben üniversiteyi biraz gözümde büyütüyorum. Tek şansım o sonuçta . Ascilik gelecek( konya ali akkanat myo ) yüksek ihtimalle . Okulum hoşuma gitti onunla bir sıkıntım yok . Ama ben üniversitede glow up geçirmek istiyorum. Spora gitmek , makyaj yapmayı öğrenmek... Ben hayatımda hiç pizza hamburger yemedim , fondöten bile sürmedim suratıma 20 yaşındayım. Ve yaşıtlarımdan çok geri hissediyorum kendimi. Erkek çocuğu gibi büyütüldüm. Kız gibi hissetmiyorum kendimi. Saçlarımı hep topuz yapardım, simsiyah giyinirdim... Yani uzattım gene şunu sormak istiyorum. Bana üniversite tavsiyeleriniz neler ? Kendimi nasıl değiştirebilirim? Dikkat etmem gereken şeyler neler ? Kyk yurdundan da çok korkuyorum. Nasıl yapacağım diye . Benim kulaklarım ağır duyuyor . Duş veya tuvalette seslenirler duyamam . Sabah alarm duymuyorum. Uykum da çok ağır. Umarım iyi insanlara denk gelirim .Hayallerim de biraz uçuk... Dgs ile gastronomiye geçmek istiyorum üniversiteyi de birincilikle bitirip iyi bir otelde başlamak istiyorum. Anne babamın köyden kurtarmak rahat bi yasam vermek istiyorum. Kendime ev araba almak istiyorum hatta kendime pastane açmak bile istiyorum. Gezmek tozmak ... Bu kadar yüksekten uçarken bir anda yere çakılırım diye de çok korkuyorum.

Iki yillik okuyup dgs dusunuyorsaniz cok da uzun vaktiniz yok. Okul dışı hayata fazla kaptirirsaniz daha ilk hayalinizde cakilma ihtimaliniz var.

Okula gidince bir kuafore gider guzelce bakim yaptirirsiniz.

Arkadas edineceginiz icin sosyal ortaminiz olur, istediginiz seyleri yer icersiniz.

Ama bir yandan bu iki yili verimli kullanmak icin derslere ve sınavlara asılmanız gerekiyor.

Yabanci dil zayıfsa bu esnada dil de ogrenir kendinizi gelistirirsiniz.

Kıvırcık bu kadar yüksekten hayaller kurma bence, üniversite hayatını görünce çok üzüleceksin. Kykda çok iyi insanlar bekleme, çoğu sağlam insanlar olmuyor. Arkadaşımın odasındaki bir kız baş ucuna bir tişört asmıştı, elini yüzünü sümüğünü o tişörte siliyormuş mesela
Ben dobra biriyim, pat pat lafımı söylerim diyorsun çoğu zaman ama sadece kabalık ediyorsun. Bu huyunu törpüle, oda arkadaşlarına sataşma, iyi geçinmeye çalış. Huzurlu bir 2 yıl geçir

Evet teşekkür ederim

Yani bence hayallerim çok uç değil ve bana göre bir insan bir işe başlamadan önce hayal kurar . Bir nevi motivasyon. Dilim normal hayatta sivri değildir. Gayet sakin bir insanımdır o konuda sorun yaşamam. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin

Canım,o kadar güzel anlatmışsın ki hayallerini ben bile kıpır kıpır oldumEnerjin yansımış.Öncelikle tebrikler. Mezun olalı 21 yıl oldu.Daha yeni mezunlar daha guncel tavsiyeler verirler.Ben devlet yurdunda sadece bir dönem kalabildim,sonra eve çıktım.Bence ağır uyku iyi yurtta, ben çok rahatsız oluyordum herkesin tuvalete kalkmasına bile uyandigim için.Cok çeşitli insanlar taniyacaksin ,bazen bu kadar da olanaz dediğin insanlar.Hirsizlik çok oluyor,asker cüzdanı kullanabilirsin.Yurt öyle korkunç biryer değil eğlenceli bile.Universtenin Öğrenci kulüpleri güzel oluyor onlardan birine katıl.Ben tiyatro kulübündeydim çıkardığımız oyunla turneye çıktık .Antalya Ölüdeniz ilk kez bu turneler sayesinde gördüm çokta güzel arkadaşlar edindim kulüpte.Sen kendini akışa bırak önüne çıkan fırsatları değerlendir çokta tavsiyeye gerek yok aslında.

Herşey çok güzel olsun senin için.

Çok teşekkür ederim. Coook naifsiniz. Vallahi yapay zeka yazdı sandım ilk okuduğumda

Ennn güzel yaşlarındasın ve en güzel zamanlarındasın yurt hayatı, farklı şehirde üniversite sana çok güzel bir deneyim olacak. İnsanları daha iyi tanıyacaksın, kendini savunmayı ve ifade etmeyi daha iyi öğreneceksin. Makyaj konusunda da bence kaybın yok. Ben de üniversitedeyken oda arkadaşlarım bana ilk makyajımı yapmıştı, bana beraber makyaj malzemesi almaya gitmiştik.
Arkadaş ortamı harika oluyor ama derslerini de aksatmayacak şekilde dengeyi ayarlaman lazım. Ne arkadaşlık edinmekten, gezmekten, hobilerinden geri kal ne de derslerden. Üniversite günlerimi hala çok özlüyorum. Hatta erindiğim için arkadaşlarımla gezmeye çıkmadığım günler içimde ukte kalmıştır öyle diyim.
Yurtta da kesinlikle hem oda arkadaşlarına hem de yurttaki kızlara karşı bir çizgin olsun. Hayır demekten çekinme. Samimi olduğun sürece arkadaş bulmakta sorun yaşamazsın. Oda içerisinde olsun, okulda olsun seni rahatsız eden kişiye karşı sessiz kalma. Her zaman kendini açıkça ifade et. Derslerini aksatmayacak şekilde gez, giyin, makyaj yap istediğin gibi takıl. Hayırlı olsun şimdiden

Harikasin! Abartacak bi sey yok ama. Saclarina bi sekil verdir, yumusak bir tona boyat veya siyah disi bir sey iste. Makyaja falan gerek yok. Ruj, rimel yeter 20 yas icin. Ama tabii orada highlighterlar, konturler havada ucusuyordur. Ama bence hic gerek yok. Ruj, rimel diyorum.
Arkadas edinirsin bir sekilde. Kykda hic kalmadim ama zormus ama korkma. Kendini asla ezdirme ama bunu yaparken antipati de toplama. Dozunda.
Fazla kilon varsa spora git, yoksa oraya harcayacagin enerjiyi derslerine harca. Cunku seni uzmek hic istemem ama parlak bir okula gitmeyeceksin. Anadoluda bir okul. Meslek okulu olmasi arti puan ama buna ragmen.
IStanbulda bir okula gecebilirsen cok iyi olur veya baska bir buyuk sehire. Izmir, ankara, bursa gibi.
Mutlaka yazlari restoranlara staja git. Yaz gelmeden staj ayarla. Marka bir yer olursa cok iyi olur. Her yer basvur, git hatta gorus yuz yuze catkapi. Nereden ne cikacagi hic belli olmaz.
Onun disinda da gez, eglen tabii ya. Universiteye basladigimda bir prof (kendisi unludur de) daha ilk dersten, derslere calisin ama keyfini de cikarin okulun, bu yaslarin, kisitli sorumlulugun demisti. Basarilar

Yaw ablalarım ... o kadar diyorsunuz üni okumak güzel şey vs .. hepiniz de okumussunuz bilezikli insanlarsınız az tavsiye verin yaw. Kocaya kacma konularından sonra benim konu ilgi çekmedi herhalde keşke başlığı kocaya kaçtım yapsaydım

Evet . Öyle yapacağım. Saçlarımı çok seviyorum . Yüzüm çok güzel . Çevrem de beğenir ama kilo olunca maalesef güzellik ortaya çıkmıyor. Ayyy inşallah çok heyecanlıyım

Hedeflerinden dolayi seni cok tebrik ederim. Ben uni deyken part time bir ise girmistim oradan baslayabilirsin mesela.

İçinin kıpır kıpır olması çok güzel bunu kaybetme bi yaştan sonra özlüyorsun o duyguları. Özendiğin şeylere gelecek olursak ben de hayatımda fondoten sürmedim suratıma, nasıl kullanıldığını bilmem. Pizza hamburgeri biz yedik de nooldu hepsi vücudumun belli kısımlarına yapıştı kaldı gitmiyor lanet gelesiceler. Bunlar geri hissedeceğin konular olmamalı ne zaman olsa yaparsın, geç kalınacak şeyler değil. Amaaa kendini ne kadar geliştirdiğin, altını doldurduğun özgüvenin, insanlarla nasıl ve ne konuştuğun, sosyal ve duygusal zekan, zorluklar ve art niyetli insanlar karşısında nasıl tavır takındığın bunlar hep önemli. Hayallerin de çok güzel hiç de yüksekten uçmuyorsun, önemli olan bunlar için çaba göstermen. Bir de üni ve yurtta arkadaş çevreni geniş tutup bir iki kişiye takılı kalmamanı, kaos ve dedikodulardan uzak kalıp doğru mesafeyi tutturmanı öneririm.

Valla başlığı görünce bi hevesle açtım. Kendini geliştirme tavsiyeleri veririm filan diye. Ama sen baya dizilerde, tiktokta gordugun şeylere özeniyorsun belli ki. O konuda malesef yardımcı olamıcam. Çünkü bu kafayla kocaya kaçan kafa aynı geliyo bana kusura bakma canım. Üniversiteye giderken aklımdan geçen son şeydi sanırım bu. Bi kuaföre git, kaşını filan al. Kezban Paris'te izleyebilirsin mesela. Orda tam bir glow up var. Başının üstüne kitap koyup yürü filan. Sanırım bu tarz tavsiyeler bekliyorsun.

Bir arkadaşım var aşçılık okumuş gastronomiye geçiş yapmış sonra yüksek lisans şimdi aşçılık programında öğretim görevlisi ve aynı zamanda doktora yapıyor. Ama bu süreç öyle sadece istemekle olmuyor güzel kardeşim. Doğruya doğru üniversite sınavına iyi çalışmış olsaydın daha iyi puan alırdın. Direk gastronomi okuyabilirdin belki ama olmamış. Şöyle düşün bu hayallerini gerçekleştirmek için üniversite sınavına hazırlanmaktan iki üç kat daha fazla ders çalışmak gerekiyor. Üniversitede hocalarina asilik yapma. Aşçılık bölümünde tamam malzemeyi okul karşılıyor ama bazen öğrenciden de bisey istemek zorunda kalabiliyorlar o zaman itiraz eden öğrenciler oluyor işte bunu yapmak kanaat notunu düşürür arkadaşım söylüyor.

Şimdi herkes onu da yap bunu da yap benimki şahane geçti falan yazacak ama benim üniversite hayatım tam bir rezaletti.ne sevgili bulabildim ne kız arkadaşlardan yana yüzüm güldü.bomboş gittim geldim gittim geldim.hamal gibi derler ya.iki üniversite okudum üstelik.birinci de bomboştu ama ikinci resmen çok kötüydü.yaşım da az biraz büyüktü.(24,25)çok da değil yani.buna rağmen sevgilim yok, evli değilim falan diye laf sokuyorlardı.yanaşan zaten yoktu.ben de ne hayallerle gitmişim.şunu bunu yapacaktım.sevgilimde kalacaktım.ögrenci evlerinde takilacaktim.hiçbiri olmadı.şimdi bunları neden anlattım? Herkesin hayatımda bir yıldızının parladığını yıllar oluyor.benim de yıldızım 25 yaşından sonra parlamaya başladı.artik hangi erkekle buluşacağımı şaşirıyordum.ne yaşayamadıysam öyle güzel acısını çıkarttım ki.demem o ki senin parlak yılların ne zaman bilmiyoruz.belki aşırı güzel geçecek belki benimki gibi berbat geçecek.kısmet.senin elinde olduğunu düşünmüyorum.

Kesinlikle iyi seviye bir ingilizce + kendi dalında geçerli dil hangisi ise ek olarak onu öğren. Ve elinden geldiği kadar staj yapmaya bak farklı farklı yerlerde . Bu ikisi seni birçok adayın önüne atar.

Aylik harçlığın ne kadar olacak? İstediğin çoğu sey için maalesef yüksek bütçe lazım. Bence ilk olarak kendine part time iş bul biraz birikim yap ki kuaförüne, giyimine kuşamına biraz para kalsin. Bir de kilo vermen lazım ama okulun ilk zamanları bence o cok zor. Biz arkadaşlarla ilk defa kendi evimize yurdumuza geçtiğimiz için kilo almıştık valla onu pişir bunu dene diyerek.

Çok sevimli hayallerin var maşallah. İki yıllıkta okurken bir kız başlamıştı bizimle. Kız da sen gibiydi. Bizden gördü kalem rimel yetti ona.. sanada yeter. Makyajı abartmana gerek yok. Cildine yazık etme.

Mutlaka çalış derslerini ihmal etme. Ayrıca Dgs için test çözmeye de başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…