Üniversite okuyanlar ! Üniversite hayatımı nasil verimli gecirebilirim ?

Gideceğin yer Konya merkez değil ilçesi. Diğer ilçelere göre daha güzel ama. Suyu çekilmiş bile olsa bi gölü var bşka da pek bir şeyi yok. Sosyal hayat hayal ettiğin gibi olmayabilir yani.
Enerjin çok güzel her ne olursa olsun bunu kaybetme. Dolu dolu yaşamaya bak. Geriye dönüp baktığında çok özleyeceğın anılar biriktir

Kimseyle hemen yakınlık kurma diyorum ben öncelikle. Güleryüzle selamlaşma ve seviyeli bir sohbet tabii ki olmalı ama hemen kanka modu, güvenip her şeyini paylaşmak, birileri hakkında konuşmak asla olmamalı. Samimiyet zamanla oluşmalı.
Yurtta zorluklar yaşayabilirsin; mümkün mertebe mesafeni koru, tartışma kavga işlerinden kaçın.
Derslerine çok önem ver, ortalamanı yüksek tutmaya bak, hatta gider gitmez dil kursuna da yazıl ve kendini geliştir bu konuda. Dil çok önemli; hele otel, gemi gibi hayallerin varsa dil işini asla erteleme. İngilizce ile birlikte alanında işe yarayacak başka bir dilin eğitimi de çok önemli. Bir de, DGS için test çözmeye ilk yıldan başla mutlaka.
Okulların etkinlikleri olur; sempozyumlar, seminerler, tiyatro müzik söyleşi vs haftaları, ilgini çeken konuları takip edip katıl.
Bakım konusunda lütfen ama lütfen abartma, vitrinden fırlamış gibi kızlar göreceksin belki ama inan normal değil. Temiz olmak, kıl tüy tırnak bakımına dikkat etmek en önemlisi bence. Saçlarına da güzel bir kesimle şekil verdirip düz, dalgalı, açık, toplu vs zevkine göre kullanırsın. Makyaj için ağır şeylere gerek yok. Bb krem, allık, ruj, duruma göre eyeliner, rimel yeter de artar bile.
Heyecan, heves çok güzel ama üniversiteye gidiyorum diye aşırı beklentilere girmemek, kendini kaybetmemek de çok önemli.

Ha evet . Ne iyi ettin de söyledin coook teşekkür ederim

Merkeze de biraz uzak . Baktım orası geldi. 12 tane tercih yaptım 5. Falan yazdım halbuki ....

Merkeze de biraz uzak . Baktım orası geldi. 12 tane tercih yaptım 5. Falan yazdım halbuki ....
Evet öyle merkeze biraz uzak ama güzel bi ilçe gene de. Göl kurumasaydı sahili falan olan bir yerdi ama son zamanlarda baya çekilmiş suyu. Konya'nın en güzel ilçesi diyebilirim djfjdjdje haftasonları falan gezmeye gelirsin sende 75 dk lık yol.

Ay umarım. Çarşı falan varmış. Yakın dediler . Onun hakkında bi bilginiz var mi

Kiz ferhans uni hayallerin bile fikfik uzerine gasfahah sabah sabah cok guldurdun beni.

Kivircikcim hayallerini ben oyle ucuk bulmadim gayet calisip cabalayarak elde edebilirsin. Ama unutma sosyal hayat ve akademik hayat arasinda denge kurmazsan kaybedersin.

Eee herkesin öyle.

ilişkiler de insanı çok geliştiriyor.

Umarım her şey gönlünce olmuştur ve istediğin yeri kazanmışsındır.

Ben üniversiteyi bitireli yıllar oluyor ama sana tavsiyem üniversite okurken hem eğitim hem sosyal hayatını dengede tutarak yaşaman olur. Derslerine gereken önemi ver, önceliğin olsun. İnsanlara ve yaptıklarına çok takılma, ilk tanıştıklarına her şeyi anlatma, arkadaşlıklar zamanla oturur. Üniversite eğitimi almak ve kariyer sahibi olmak bir kadın olarak önceliğin olsun, üniversiteye ne amaçla geldiğini unutma. Arkadaşlarınla gez, eğlen, etkinliklere katıl. Fırsat bulabilirsen arkadaşlarınla Ankara ve Eskişehir'e gidersiniz.

Erkek çocukluğunu geride bırakmanı tavsiye ederim bir büyüğün olarak. Ailen sanırım fazla korumacıydı ama bu hoş değil. Pizza yemek, fondöten sürmemek vs. ailen neyi amaçlamış anlayamadım ama cinsiyetinle barış ablacım, iyi gelir sana. Hayallerinde bir sıkıntı yok zaten hayal kurarken neden cimri olasın? Yapabildiğini yaparsın, kalan kalır yani.
KYK için de endişelenme ama biraz vurdumduymaz olmanı tavsiye ederim. Bir sürü genç kızın yaşadığı yerde illa sorun olur, okula yakınsa üniversitede çalışırsın yada etüd odasında. Herkesle uyum sağlayamazsın belki ama 2-3 arkadaş yeter de artar.
Şimdiden başarılar diliyorum sana.

Nasıl hiç pizza ve hamburger yemedin lisede de arkadaşın yok muydu ilkokulda ortaokulda okul gezisi sinemaya vs gidilmedi mi? en kötü avmye gitmedin mi? hayattan uzak kalmanı tecrübesizliğini kimseye belli etme. Dış görünüş çok önemli derki toplu ol bakımlı ol güzel kok. Kilolu olup güzel giyinen çok var. Kendini hemen insanlara açma her yazan erkeğe cevap verme. Bol bol gez ye iç. Aşık ol mutlu da ol mutsuzluğu da yaşa tecrübe olsun. Her lafa atlama herkesle samimi olma kimseye yaranmaya çalışma. İkinci üniversite ya da ek tercihlerle bir bölüm daha yaz 2. Plan için. Yazları staj yap zaten 2 yıl okuyacaksın 1 yazın var git Antalyaya marmarise hem çalış hem tatil yap. Benim okul hayatım dolu dolu geçti bilerek uzattım asla pişman değilim 2 sene geç bitti olsun varsın. Ben hazırlık okumadım sen oku bilerek geçmiştim hataymış. Ben hem okudum hem çalıştım kraliçe gibi yaşadım o zamanlar için çok güzeldi gezdim tozdum yeşil pasaportum olduğu için yurtdışına gittim erasmus yaptım tek başıma gezdim. 1 ay Antalya'da tatil yaptım çünkü özgürlüğüm vardı sorumluluğum yoktu. Hem kalbim kırıldı hem kalp kırdım asla pişman değilim. Derslerden çok networkün önemli

Eee herkesin öyle.
Yoo?
Kendi hayallerini hepimize genellemesen mi acaba?

Üniversiteye giderken erkek hayalleriyle gitmedim valla. Hatta yurtdisina erasmusa gittim, Allah seni inandirsin orada bile erkek pesinde degildim.

Sasiracaksin belki ama burada cogumuz universiteye baslarken şöyle sevişirim, boyle takılırım diye hayallerle baslamamistir

Kendi çapında büyük bir kütüphanesi olan bir yerde okudum. Benim için o kütüphanenin hayali vardı. Dersi asar kütüphaneye giderdim
Şimdi keşke öyle bol bol vaktim olsa da okusam, çalışsam dursam Yaşlandık azizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…