Üniversite sayısal puandan kazanan arkadaşlar bakar mısınız ?

zaman nasıl verimli kullanılır günlük ? Mesela okul açılınca benim haftalık 35 saat dersim var . Geçen yıl 8-3 arasıydı okul saatim. Bu yıl değişebilir. Hem okul derslerimi günlük tekrar yaparak sınavda yüksek alıp hemde ygs ve lys ye hazırlanmak için zamanımı nasıl kullanmalıyım ?
( ayrıca meslek derslerim bilgisayarı açıp oturup programlarda çalışmam gerekiyor )
Şartlar böyleyken neler önerirsiniz ?

seher vakti uyumayın.... biraz erken yatın gece irlerde ikilerde değilde en geç on ikide sınav zamanıda sabahlamanıza gerek kalmaz.. alışmak zaman alıyo ama ben o vakitte uyandıktan yarım saat kadar sonr kahvaltı yapıp derse başlıyordum ki ders çalışabişmek için nerdeyse hergün arkadaşımın masasını topluyordum bazen yatağını da:)) dağınık olunca ders çalışılmıyo çünki

Erken saatlerde mi ders çalışmamı öneriyorsunuz ?

evet tavsiyem budur size okuldn gelince tekrar yapıp klan vakitte ve sabah erken bakın derslerinize yani öğrenci milleti uyumayı sever ya inanın erken çalışırsanz derslerinizi günün çoğunun size kaldığını görürsünz...

Kesinlikle bu tavsiyeyi not almalıyım bi yere , unutma ihtimaline karşı

canım kızkardeşim eczacılık kazandı bu sene . biyo ve kimya alanları cok iyiydi bu alanlara agırlık vermelisin . fiziği o kadar iyi olmamasına ragmen kapattı .

6. sınıf abartı olur, zaten ortaokul konularının kapsamlısı lise 1'de görülüyor.
Bence YGS'ye fazla kaptırmadan konu eksiklerinizi bitirin, 12. sınıfın başında YGS denemelerini rahat çözebiliyor hale gelmeye bakın.
LYS'yi boşlamamak en önemli taktik burada :) Türev, integral gibi kapsamlı konular ancak bol tekrar ve soru çözümüyle halledilir ve LYS matematikte ezberlenmesi gereken bilgiler de bulunuyor
Bir de Türkiye geneli denemelere girmenizi tavsiye ederim, ben girmedim ama girenlere çok yararı olduğunu gördüm.
Soru çözmeden kuru kuruya konu tekrarı ve sınav öncesi birkaç saatlik ezberleme maalesef işe yaramıyor LYS matematikte 45 netin üstünü görebilmek için ciddi bir çalışma şart.
Kolay gelsin.

Olumsuzluklar üzerinde çok yoğunlaşıyorsun.
Bi kere puanlarına bakma. Zaten tıp eczacılık en yüksek yerlerdir. Sen çalışma düzenini oturt sonra moralini bozarsın.:)
Okulda gördüğün derslerle sınava yönelik dersler ortak değil.
İlk sene olmazsa diye kendini asla yıpratma. Bir sene dışardan adam akıllı hazırlanırsın.
Mesleğini seçerken en yükseği olsun, çok parası olsun şeklinde odaklama kendini.
Net bi hedefin yok. Hatta istikrar da yok anladığım kadarıyla sende.:)
Tercumanlık nerde tıp nerde. Sen bence sağlıklı düşün ve tatili matematik çalışmadan asla geçirme.

test kitaplarını da satan büyük kitapçılarda ( NT ve D&R gibi) ayrıca anlaşmalı kırtasiyelerde bulabilirsin..

Evet bir cok kitapcida rahatlikla bulabilirsin.sormussun istanbul uni kimyadaym ben de.2.sinifim. lisede de kimya okumustum onun avantaji vardi biraz da.dun aklima gelmedi geometri icin kartezyen yayinlarinin ygs lys soru bankasi var yeşil renk konu anlatimi yok konu calistiktan sonra tekrar amacli.sorular kolaydan zora dogru seviyeli bir kitap.bunlarin hepsini birden alip calisman zor olabilir once temel olustur ardindan yukseltirsin seviyeyi.ve ekolhocayi kesinlikle tavsiye ederim cok iyi konu anlatimi videolari var ygs lys icin.

Son düzenleme:

İngilizce dersim hep 5 - 100 olduğu için gecen yıl bir takıntıydı diyebilirim. kolaya kaçtım yapabilirim kolayca sınavda da kazanırım dıye dusunuyordum. Ama gel gelelim işin ciddi ve zor oldığını anlayınca benim hevesim söndü direk doğruya doğru :26:
eczacık kararını ise zor olduğunu bile bile istedim. çalışma ortamı, üniversitedeyken öğrenilen dersler , biyoloji seviyor olmam ve de matematik sevmemem yapamadığım için di bugüne kadar derste bi soru yaptığım an seviyorsum aslında kısacası sevdiğim alan sevdiğim iş ilaçlarda ilgimi çeker( kullanmasam da ağrı kesici bile ) yani okuyorsamda iyi bir şey yapmaya karar verdim artık hayırlısı , ilk sene olması herkes için önemli aslında ama daha 11 i bitirmemiş genç bir arkadasınız olarakilk yıl kazanma tasasına düşmem çok mantıksız dediğiniz gibi daha hiç çalışma düzeni kurmamış biri olarak önce bunu halletmeliyim

Eczacılık kesin canım inşallah Ben yüksek puanlar için nasıl çalışacağıma dair 1 şey bilmiyorum yazık bana :26: gülsem mi ağlasam mı ? :s

ilkokul 4. sınıf matematikten başlamayı düşünen ticaret meslek lisesi okuyan ama eczacılık kesin diyen bi kız. Ben fen lisesi okur halimle tıp ecza diş fakültesi ya gelmezse diye delirdim psikolojik tedavi aldım sınav sürecinde. Sen bu özgüvenle çalışmasanda kazanırsın.

ekol hoca hep sık kullanılanlarda zaten kitap hallediyoruz sayılır alacaklarım kafamda şekillendi yani ama geriye nasıl bir program uygulamam gerekiyor. Zaman yeter kays_ arkadasımzıın dediği gibi sabah uyanık olunca çalışmaya vaktım oldugu gibi zamanımda artacak. Sadece geo var mat var edb. var biyoloji fizik kimya bunları nasıl çalışsamki acaba ya da görmediğim dersleri biyoloji fizik kimya seneye 12. sıınıfa mı bıraksam ?

yok be canım o kesin demem ben çok meslek değiştirip karar veremiyorum onun için kesin eczacılık istiyorum değiştirmem diyorum Sen niye sıkıyorsun kendini ne güzel bir okuldasın senin endişe yapman ve kendini hasta etmen çok anlamasız sakin ol , belki bende zaman yaklaştıkça kaygılarım artacak ama sen üzme derim kendini

ben geçtim o dönemi mezunum üniversitedeyim canım

canım kızkardeşim eczacılık kazandı bu sene . biyo ve kimya alanları cok iyiydi bu alanlara agırlık vermelisin . fiziği o kadar iyi olmamasına ragmen kapattı .

fizik ben hiç yapamam ve sevmiyorum onada katlanacağım artık yapacağım mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…