Üniversite sayısal puandan kazanan arkadaşlar bakar mısınız ?

teşekkürler

valla ben realist konuşacağım sakın üzülme senin için böyle konuşuyorum.
ben de bu sene girdim üniversiteye. eczacılık tutuyordu ancak doğuda ben tercih etmedim başka bir bölüme girdim.
meslek lisesindeyim diyorsun ben de düz lise çıkışlıyım. okulumun en iyisiydim. açık söyleyeceğim eczacılık bu sene kazanman çok çok zor. ki benim temelim iyidir ilköğretim kolej çıkışlıyım. ama kazanamadım batıda eczacılık. çok istiyorsan 2.seneye kalman %80.
benim arkadaşlarımın çoğu hedefine giremedi ( sağlam insanlardır). şu anda yaparım ederim diyorsun ama o iş öyle olmuyor. kendine 2. bir alternatif bul yoksa tercih döneminde sudan çıkmış balığa dönebilirsin benim gibi.

Ben de 11'e geçtim Ben geçenlerde dershane hocama sordum Antremanlarla matematik seti var.Bunla başlayabilrsin dedi güzele benziyor en azından eğlenceli.Umarım başarırız

İkinci bir meslek seçimi konusunda Morelle haklı. Bende bu yıl yerleştim üniversiteye. 11. sınıfa geçtiğin için hala şansın var ama çok sağlam bir şekilde çalışmam lazım bu iki yıl boyunca 9. sınıf konuları tamamla ve en az 2 soru bankası bitir (matematik) . diğer dersler üzerinde de zaman harca . ezberleme, mantığına yatırarak çalış. ygs ye dair konu eksiğini kapattıktan sonra çılgınlar gibi deneme çöz. her yayını çöz yanlışlarını öğren . kasıma kadar ygs ile uğraş ve tüm bunları hallet. sonra da lys eksiklerini tamamlamaya başla. Lys %60 dan fazla etkili o yüzden lys konularına çok ağırlık ver. 11. sınıf bir sayısalcı için en kolay sınıftır, konular çok ağır değildir ve matematik çok eğlencelidir o yüzden 11 için sağlam temeller at. Nasipse ve elinden geleni yapınca olmayacak diye birşey yok :)

Bende güzel bi mühendislik bölümü tutturmak istiyorum.
Bence sıkı bir şekilde çalışmamız lazım canım ,bana göre en önemlisi konuya çalışıp(ayrıca ezber gerektiren şeyleri her gün tekrar etmek de lazım) bol bol test çözmek .
Tatlışım biliyorsun ki matematik ve diğer sayısal dersler ezberle olacak dersler değil
Bol bol test çözücezzzz ve istediğimiz bölüme giricezzzz.
We can do it

Yazmayı unuttum ayrıca temelinin sağlam olduğunu düşünmüyorsan 6.sınıftan başla tabiki tatlımm örneğin çarpanlara ayırma konusunda eksiğin varsa üzgünüm ki bir çok matematik problemini çözemezsin

Nasıl bir düzende çalışmış acaba kardeşiniz, neler yapmış ?

canım öncelikle onun agzından yazıyorum ygs ye bolca soru çözerek hazırlandı . konu atlamadı . türkçe sosyal mat fen hepsine çalıştı . soru çözdükçe hızı artmış bu da ygs de işini kolaylastırdı . lys ye ise biyo ve kimyadan konu atlamadan düzenli hazırlandı . mat ve geo da cok eksiği yoktu bi fizik sorunluydu onu da diğerleri kapatmış oldu .

güzel yorumun için teşekkurler :)

Herkes bir olmayabilir ben ticaret lisesi oldugum halde koskoca 2 yılım var kazanma olasılığım fazla gözumde buyutmuyorum ben , yorumun için teşekkurler

we can do it başaracağız tabi, olmazsa da ölüm yok ucunda bska bısey secerim o kadar çalıştıktan sonra puanım eczacılığa yetmesede iyi bi puanım olur

evet okullar açılana kadar az bir zamanda 6-8 sınıflara göz atacagım internetteki ders videoları 10'ar dklık toplamda bi gunde 3 saatte bitirebileceğim dersler, birazda internetten test çözerim o kdar. kalan zamanımda da okullar açılmadan karekök 0 ı almayı düşünüyorum

Bir haftasını nasıl değerlendiriyor bu ygs ye hazırlananlar ben bunu merak ediyorum. Yani bir progran yapmak şart, yapamıyorum . Fikir verirseniz sevinirim.
örneğin ; saat 6 da uyanma , 6 30 a kadar kahvaltı vb. sonra da okula 10 dk kalana kadar ders çalışma ,
okudan eve gelınce bır sure dınlenme ve yine ders bitince ara ver ve yıne ders çalış. şimdi bunu yazdımkı anlamadıgım yeri anlatabıleyım. bu ders saatlerınde ben hangi dersleri çalışmalıyım bı haftada

matematik için yapman gereken bol soru çözmek. en temel konulardan başlamalısın. temel konuları hallettikten sonra diğer konulara geçmelisin. her konuyu 100 soru ile geçmemelisin. gerekirse her konudan 1000 - 2000 soru çözmelisin. konular ilerledikçe geçmişteki konularla ilgili karma test çözmeni tavsiye ederim. böylelikle daha verimli olur. karşına çok kolay sorularda çıkacaktır, çok zor sorularda. önemli olan senin yılmadan çalışmaya devam etmen.

11 olduğunu yeni gördüm o zaman işler değişir tabii. :)

yayın önerisi verebilirim ama yasak mı bilmiyorum marka ismi vereceğim sonuçta:44:

Son düzenleme:

Canım tesekkur ederim ama baska önerileniz olsa , ( Bir haftasını nasıl değerlendiriyor bu ygs ye hazırlananlar ben bunu merak ediyorum. Yani bir progran yapmak şart, yapamıyorum . Fikir verirseniz sevinirim.
örneğin ; saat 6 da uyanma , 6 30 a kadar kahvaltı vb. sonra da okula 10 dk kalana kadar ders çalışma ,
okudan eve gelınce bır sure dınlenme ve yine ders bitince ara ver ve yıne ders çalış. şimdi bunu yazdımkı anlamadıgım yeri anlatabıleyım. bu ders saatlerınde ben hangi dersleri çalışmalıyım bı haftada
) bu yazdığımın cevabı olsa çok makbule gecer. biyoloji var mat var geo var edebiyat cografya tarih. hepsini nasıl çalışıyım nasıl bır duzende. bana bir haftalık program yapabilecek olan var mı ? okul varken uygulayacagım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…