- Konu Sahibi pembekurkum
-
ben geçtim o dönemi mezunum üniversitedeyim canım
canım kızkardeşim eczacılık kazandı bu sene . biyo ve kimya alanları cok iyiydi bu alanlara agırlık vermelisin . fiziği o kadar iyi olmamasına ragmen kapattı .
6. sınıf abartı olur, zaten ortaokul konularının kapsamlısı lise 1'de görülüyor.
Bence YGS'ye fazla kaptırmadan konu eksiklerinizi bitirin, 12. sınıfın başında YGS denemelerini rahat çözebiliyor hale gelmeye bakın.
LYS'yi boşlamamak en önemli taktik burada :) Türev, integral gibi kapsamlı konular ancak bol tekrar ve soru çözümüyle halledilir ve LYS matematikte ezberlenmesi gereken bilgiler de bulunuyor
Bir de Türkiye geneli denemelere girmenizi tavsiye ederim, ben girmedim ama girenlere çok yararı olduğunu gördüm.
Soru çözmeden kuru kuruya konu tekrarı ve sınav öncesi birkaç saatlik ezberleme maalesef işe yaramıyorLYS matematikte 45 netin üstünü görebilmek için ciddi bir çalışma şart.
Kolay gelsin.
Harika ne okuyorsun şuan
Arkadaşlar ben eczacılık istiyorum şuan 11. sınıfa geçtim. matematiğim iyi değil şimdiden çalışıp düzeltmeye başlamaya karar verdim. İlk nerden başlamalıym. ilköğretim 6. sınıf konularından başlasam abartı mı olur akıl verin lütfen
Nasıl bir düzende çalışmış acaba kardeşiniz, neler yapmış ?
Ben de 11'e geçtimBen geçenlerde dershane hocama sordum Antremanlarla matematik seti var.Bunla başlayabilrsin dedi güzele benziyor en azından eğlenceli.Umarım başarırız
İkinci bir meslek seçimi konusunda Morelle haklı. Bende bu yıl yerleştim üniversiteye. 11. sınıfa geçtiğin için hala şansın var ama çok sağlam bir şekilde çalışmam lazım bu iki yıl boyunca 9. sınıf konuları tamamla ve en az 2 soru bankası bitir (matematik) . diğer dersler üzerinde de zaman harca . ezberleme, mantığına yatırarak çalış. ygs ye dair konu eksiğini kapattıktan sonra çılgınlar gibi deneme çöz. her yayını çöz yanlışlarını öğren . kasıma kadar ygs ile uğraş ve tüm bunları hallet. sonra da lys eksiklerini tamamlamaya başla. Lys %60 dan fazla etkili o yüzden lys konularına çok ağırlık ver. 11. sınıf bir sayısalcı için en kolay sınıftır, konular çok ağır değildir ve matematik çok eğlencelidir o yüzden 11 için sağlam temeller at. Nasipse ve elinden geleni yapınca olmayacak diye birşey yok :)
valla ben realist konuşacağım sakın üzülme senin için böyle konuşuyorum.
ben de bu sene girdim üniversiteye. eczacılık tutuyordu ancak doğuda ben tercih etmedim başka bir bölüme girdim.
meslek lisesindeyim diyorsun ben de düz lise çıkışlıyım. okulumun en iyisiydim. açık söyleyeceğim eczacılık bu sene kazanman çok çok zor. ki benim temelim iyidir ilköğretim kolej çıkışlıyım. ama kazanamadım batıda eczacılık. çok istiyorsan 2.seneye kalman %80.
benim arkadaşlarımın çoğu hedefine giremedi ( sağlam insanlardır). şu anda yaparım ederim diyorsun ama o iş öyle olmuyor. kendine 2. bir alternatif bul yoksa tercih döneminde sudan çıkmış balığa dönebilirsin benim gibi.
Bende güzel bi mühendislik bölümü tutturmak istiyorum.
Bence sıkı bir şekilde çalışmamız lazım canım ,bana göre en önemlisi konuya çalışıp(ayrıca ezber gerektiren şeyleri her gün tekrar etmek de lazım) bol bol test çözmek .
Tatlışım biliyorsun ki matematik ve diğer sayısal dersler ezberle olacak dersler değil
Bol bol test çözücezzzz ve istediğimiz bölüme giricezzzz.
We can do it
Yazmayı unuttum ayrıca temelinin sağlam olduğunu düşünmüyorsan 6.sınıftan başla tabiki tatlımm örneğin çarpanlara ayırma konusunda eksiğin varsa üzgünüm ki bir çok matematik problemini çözemezsin
canım öncelikle onun agzından yazıyorum ygs ye bolca soru çözerek hazırlandı . konu atlamadı . türkçe sosyal mat fen hepsine çalıştı . soru çözdükçe hızı artmış bu da ygs de işini kolaylastırdı . lys ye ise biyo ve kimyadan konu atlamadan düzenli hazırlandı . mat ve geo da cok eksiği yoktu bi fizik sorunluydu onu da diğerleri kapatmış oldu .
matematik için yapman gereken bol soru çözmek. en temel konulardan başlamalısın. temel konuları hallettikten sonra diğer konulara geçmelisin. her konuyu 100 soru ile geçmemelisin. gerekirse her konudan 1000 - 2000 soru çözmelisin. konular ilerledikçe geçmişteki konularla ilgili karma test çözmeni tavsiye ederim. böylelikle daha verimli olur. karşına çok kolay sorularda çıkacaktır, çok zor sorularda. önemli olan senin yılmadan çalışmaya devam etmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?