Üniversite sayısal puandan kazanan arkadaşlar bakar mısınız ?

11 olduğunu yeni gördüm o zaman işler değişir tabii. :)

yayın önerisi verebilirim ama yasak mı bilmiyorum marka ismi vereceğim sonuçta:44:

yayın önerisi yerine nasıl bir program uygulamam gerektiğini bilsem daha iyi olur çünkü alacagım yayınlar kafamda sabit sayılır zaten , ama bir çok arkadas yayın yazdı yasak değil sanırım sende tavsıye ettıklerını yaz istersen

canım öncelikle programın da her konuya yer ver . mesela o gün matematikten bi konu mu calısacaksın onu bitir sorularını çöz yapamadıklarını ögren ve bi sonrakine gec hiç bi konuyu yarım yamalak bitirme . ikinci tavsiyem ki bu biçok iyi ögrencinin tavsiyesi son 1 ay su 20 mat denemesi 20 fen denemesi gb kitapları alıp cözmen özellikle ygs için lys cok da gerekli değil .

canım onu anladım, sorduğum sey farklı derslerı nasıl bir düzene koyayım, hangi gun hangı ders telajı yapmaktan hıç ders çalışamadıgımı bılırım gecen yıl :26:

canım onu anladım, sorduğum sey farklı derslerı nasıl bir düzene koyayım, hangi gun hangı ders telajı yapmaktan hıç ders çalışamadıgımı bılırım gecen yıl :26:

bak canım hergüne bi zor bi kolay ders koy . mesela fizik mi çalışacaksın ( ki pek sevmiyosun anladıgım kadarıyla ) onun arkasından sevdiğin seni dinlenderecek bişey koy mesela ac matematikten problem çöz ardından yada türkçe çöz . biyo ezber yapacaksan ardından baska sözel bi ders türkce cözme geometri yada mat cöz . dengele yani . bi sözel ile bi sayısal koy .

şöyle bir program yapsam ; okuldan gelınce gunluk tekrar, dinlenme sonra matematik çalışıyım. çalıştıgım konu tam bitmedi diyelimki gün içinde matematiğe devam ertesi gün baska ders. veya çalıştıgım konu bıtıncede ardından coğrafya örnegin çalışmak . böyle olabilir mi

bana bu tavsiyeleri ablam vermişti, kendisi cerrahpaşa'da okur :)

ilk önce bir ajandan olacak oraya günlük çözdüğün soruları, dersleri yazacaksın. bu da sana kendini takip etme olanağı sağlayacak.
konu çalıştığın ilk zamanlarda günde 250 soru, konular bittiğinde 300 soru çözmeye çalış.
haftalık eksikliklerini yaz, çizelge oluştur. istediğin gibi yap sonra. mesela bu hafta türev, atışlar, anlatım bozukluğu bitecek diye hedef koyuyorsun istediğin gün isteğin kadar yaparsın. ama bitecek o hafta. soruları da aksatmayacaksın.
çözemediğin soruları kes bir dosyada topla, hocalarına sor ve sakın ama sakın sorularını biriktirme diğer türlü soramazsın çok zor.

ben bunları tam uygulayamadım ama uygulasaydım diş h. olurdu herhalde. eczacılık geçen sene 20 bin küsürlerde kapatırken, bu sene 30 bine düştü ki bu çok büyük bir düşüş. bu çalışmaların hakkını vererek yapabilirsen eczacılık dışında bir şey düşün derim.

yalnız bunu sadece eczacılıgın düşüşü olarak görmemek lazım 11 binden yukarı cıkmayan tıp bu sene 15 binle kapattı . fizyoterapi bölümü ygs den 36 binlere beslenme diyetetik kırk küsür binlere çıktı yani genel olarak puanlar cok oynadı .

ama bunun nedeni tıp kontenjyanlarının artması. mesela diş çok değişmedi. talep yine fazla.
tıpınki normal çünkü yeni üniversite çok açıldı. seneye daha yukarıdan kapatır büyük ihtimalle.
eczacılığın düşüşü normalde fazla oldu. meslek yasası yüzünden 2012 den sonra girmek pek akıl karı değil. ben de tercih etmedim bu yüzden. bence babadan vs. kalan eczane yoksa eczacılık şu anda pek parlak gözükmüyor.

her meslek de bu risk var . şu an ftr altın çağını yaşıyor ama 36 binlere yükseldi 4 yıl sonra geleceği yok gb çünkü iö lere kadar acıldı beslenme diyetetik devlette 90 lara cıktı atama puanı olarak . eczacılık da yine yasalardan önü kapatılan meslek ama bugün bakıldıgında bu bölümleri oldukca iyi puanlarla tercih ediyolar . bu kadar emeğin ortada kalacagını düşünmüyorum . yine ne varsa saglık da var .

ftr, diyetetik,odyoloji şu anda neredeyse eczacılıklardan yüksek kapatıyor. zaten bu sıralamalarda talep meselesidir sıralamaya göre seçim yapan geleceğini tehlikeye atar. kriz öncesi en yüksek bölüm tekstil müh.di tıptan yüksek kapatıyordu şimdi 200 binlerde. çok eski değil 9-10 yıl öncesi.
daha yeni yazıldı çizildi 5 sene sonra 10binden fazla işsiz eczacı olacak diye. zaten talebin üstünde eczacı var ülkede.
eskiden 3-4 ünide vardı yetiyordu şimdi çok arttı sayısı sadece bu sene 5-6 tane açıldı yanlış hatırlamıyorsam ki bunun özel üniversiteleri de var.

Son düzenleme:

tesekkurler öneriler için

benim bu sene kardeşim girdi sınava kendisi ygs de 25 bininci olmuştu . beslenme diyetetik , ftr , odyoloji hepsi geliyodu kendi isteği ile lysden eczacılık yazdı . bu yıl inönü odyoloji 30 küsür binlerde , beslenme diyetetikler 40 küsür binlerde , ftr ise 36 binlerde kapattı yani istese hepsine yerleşirdi . bu birazcıkta kişiye baglı . etrafınızda hiç işsiz eczacıya rastladınız mı ? bunun devleti var özeli var ünivde kalması var kimsenin illa dükkan acması şart değil . umarım kötü olmaz tabiki ama bence tüm meslekler için bu risk söz konusu .

ygs de 20bininci olan bana hepsi gelmezken kardeşinize gelmesi şaşırtıcı :)

Son düzenleme:

bölüm olarak kasdetmiştir. saydığı bölümlerin hepsi geliyor doğru..

sizler sıralamaları nerden öğrendiniz?
sıralamanın verildiği bi yer var mı kızlar ben bulamadım da.
benim de kardeşim mf3 19 bin le seneye bıraktı. tıpın sıralamalarını filan çok merak ediyoruz ama bulamadık.

bütün hepsi gelmiyor yeni açılanlar gelir bu sene sınava girdim biliyorum da konuşuyorum.
sıralamalar açıklanmadı çevremizden, kendi yaptıklarımızdan üç şağı yukarı tahmin ediyoruz.
en son rte tıp fakültesi kapattı galiba 15 bin küsürlerde olması gerekiyor ama okul yeni seneye sıralaması yükselebiliri tıp için 12 bin falan iyidir sıralama olarak.

canım ben ygs puanından bahsediyorum . ygs 2 puanından hepsi geliyor diyorum . mf3 puanında ftr ve beslenme diyetetik eczacılıktan daha iyi alıyor ben onları kastetmiyorum . hesap ortada . git ygs 2 den bu yıl nere kaç puanla kapatmış bak . karabük ftr 451 , kırsehir 454 bilmem en kötü ftr ygs 2 den 36 binle kaoattı . inönü odyoloji ygs 2 den yani 30 küsür binle kapattı . netten kılavuzdan bak .

hatta karabük fizyoterapinin iö sü bu yıl 446 ile aldı gecen yıl 457 ile almıştı puanlar ortada başarı sıralamasına bakabilirsin . 20 bininci olup nasıl beslenme , ftr , odyoloji gelmiyosun diyosun hayret ( ygs2 den bahsediyorum )

hııı bu arada bu yıl 457 puan 28 bininci sıralamadaydı ygs 2 den . kırşehir ftr 454 karabük 451 karabük iö 446 ile kapattıgına göre 30 küsür binlere cıktıgını rahatca görebilirsiniz . ki ygs 2 den 40 bin küsürüncü arkadaşlarından biri artvin diğeri gümüşhane digeride kastamonu beslenme diyetetiğe yerleşti . yarın bigün basarı sıralamaları acıklanınca net olarak göreceksiniz.

yeni açılmışlardan bahsediyorsun hepsi geliyor demişsin hepsi gelmiyor ygs-2'de de gelmez hepsi.
mesele dokuz eylül taban ftr 480 benim puan 470ti giremedim.

yeni açılmışlardan bahsediyorsun hepsi geliyor demişsin hepsi gelmiyor ygs-2'de de gelmez hepsi.
mesele dokuz eylül taban ftr 480 benim puan 470ti giremedim.
canım ben bölüm olarak dedim okul olarak demedim bu bölümlerin mesleklerin hepsi geliyor dedim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…