- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.636
- 548
- 41
Sanat lisesi değil. Diğer çocuklara göre biraz daha parlak çocukları gönderdiğimiz sınavla öğrenci alan destekleyici eğitim merkezi olan bilsem’den bahsediyor muhtemelen. İlkokul çağı çocuklar gidiyor zaten, lise çağında devam ediyorlar mı emin değilim.
sanat okulu olmadigini biliyorum bilsemin ama sizin egitim aldiginiz sanat merkezi nasil bir yer oyleyse?sanat okulu değil Bilsem. üstün zekalıların alındığı bir eğitim merkezi. okulla birbirinden bağımsız.
Sanat eğitimi de vermiyor aslında bilsem. Adı bilim ve sanat merkezi. Çocuğun neye yeteneği varsa minicik bir süre onunla ilgilenmesi için olanak sağlayan bir merkez. Öyle üstün zekayla falan da alakası yok. Bazı veliler çocukları deli gibi bilsem sınavına hazırlayıp zorla sokuyor falan. Yarış atı meselesi.cahilim o konuda :) çevremde ya ilkokul var yada çoktan üni bitirmişler :)
bu durumda bana zaten sanat eğitimi alıp sonra çok zıt bir bölüm için 3 sene beklemek değişik geldi.
Sanat eğitimi de vermiyor aslında bilsem. Adı bilim ve sanat merkezi. Çocuğun neye yeteneği varsa minicik bir süre onunla ilgilenmesi için olanak sağlayan bir merkez. Öyle üstün zekayla falan da alakası yok. Bazı veliler çocukları deli gibi bilsem sınavına hazırlayıp zorla sokuyor falan. Yarış atı meselesi.
Üstün zekanın çok da iyi bir şey olmadığını bu ülkede insanlara anlatmak çok zor. Üstün zekalılara uygun bir eğitim sistemimiz ya da özel eğitimimiz maalesef yok. Bu çocuklar genelde sistemin içinde heba oluyor. Üçü beşi kendini kurtarırsa kurtarıyor.öyle bir konu burada hatırladım. bir üye çocuğum çok zeki diyip oraya sokmaya çalışıyordu, ona da kurumun aşırı zeki olmakla alakası olmadığı söylenmişti.
yani açıkçası ben olsam çocuğumun iq sunu merak ediyorsam bunu ölçecek daha bağımsız bir yere gitmeyi seçerdim sanırım.
konu sahibi çalışmamasına kılıf arıyor şu an sanırım. ama sınavlar, dersler sadece zeka ile aşılmıyor.
Üstün zekanın çok da iyi bir şey olmadığını bu ülkede insanlara anlatmak çok zor. Üstün zekalılara uygun bir eğitim sistemimiz ya da özel eğitimimiz maalesef yok. Bu çocuklar genelde sistemin içinde heba oluyor. Üçü beşi kendini kurtarırsa kurtarıyor.
Bilsem de velilerin “benim çooocuum üstün zekalı” deme tatminine yardımcı oluyor sadece bence. Yoksa öyle çok özel öğrencilerin alındığı, iq testi yapan bir kurum değil. İq testi yapsa sonucu verir zaten. Öyle bir şey yok. Konu sahibi kızımız da zeki olduğunu ispatlamaya çalıştı sadece. O giderken bizim dönmemiz gibi ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırdı.
Bu arada çok zekisin diye pohpohlanan çocukların özgüven patlaması yaşayıp bu tip sınavlarda çakıldığına çok şahit oldum.
Iq’yu sağlık açısından bir rahatsızlık olmadığı sürece kolay kolay ölçmezler. Çünkü çocuklarda ve ailede şartlanmaya sebep oluyor. Bilsem’in de ölçeceğini sanmıyorum o yüzden.öyle bir konu burada hatırladım. bir üye çocuğum çok zeki diyip oraya sokmaya çalışıyordu, ona da kurumun aşırı zeki olmakla alakası olmadığı söylenmişti.
yani açıkçası ben olsam çocuğumun iq sunu merak ediyorsam bunu ölçecek daha bağımsız bir yere gitmeyi seçerdim sanırım.
konu sahibi çalışmamasına kılıf arıyor şu an sanırım. ama sınavlar, dersler sadece zeka ile aşılmıyor.
Aa ben buBu arada çok zekisin diye pohpohlanan çocukların özgüven patlaması yaşayıp bu tip sınavlarda çakıldığına çok şahit oldum.
ustun zekali oldugu icin oralara layik gormuyor heraldeSen de puanının yettiği bir yere razı gelsen olur mu konu sahibesi? 3 yıl uzun süre bence burda dur artık.
Üstün zekalıları değil özel yetenekli öğrencileri alır bilsem. Iq testi falan da yapmaz. Yapma güzelim gözünü seveyim. Zeki bir çocuksun eminim ama kendini böyle şeylerle destekleyerek kategorize etme lütfen.
bilsem bilim ve sanat merkeziymiş. sanat eğitimi aldım diyince ben de sadece sanat dalları var sandım. inşallah gene yanılmıyorum.
Canım eğer resim yada müzik branşında kazandıysan sanat eğitimi alıyorsun.
Genel yetenek branşını kazandıysan bilimeğitimi alıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?