- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.472
- 548
hayır kütüphaneciyim.iş özel sektörde olunca genelde bölüm dışı işlere kayıyor herkes ben de deneyim olsun diye deneyimsiz isteyen bütün ilanlara başvuruyorum amaç deneyim kazanmak ama bugün çok doldum niyeyse. memuriyete atandığınız öğretmenlik, mühendislik gibi bir şey miydi peki
Bana da soracaklarını bildiğimden onlar daha cümlesini tamamlamadan yok diyorum.Bizim akrabalar beni görünce ilk iş olarak iş bulmadın mı hala diye sormak oluyor.
Maalesef çoğu iş öyle. İyi yerler tecrübe istediğinden bir süre dişinizi sıkıp bu tip yerlerde de çalışabilirsin. Bunu da düşünmenizi isterim.İş ilanlarında aranılan özellikler ayrı enerji sömürüyor valla
Rica ederim 3 yıl deneyimli olsanız bu sefer neden 5 yıl değil derler.zaten deneyim deneyim 3 yıl deneyim 5 yıl deneyim diye ilan açtıkları bizim deneyimsiz olmamız çok normal gerçekten yalnız değilmişim onu anladım teşekkür ederim yorum yaptığınız için
Maalesef ülkemizde insan kaynaklarında çalışan kişilerin bazıları alanında yetkin değil. Bu da doğru pozisyona dogru elemanın alınmasını geciktiriyor....Rica ederim 3 yıl deneyimli olsanız bu sefer neden 5 yıl değil derler.
Bir firma görüşmek için aramıştı beni ben başvurmadığım halde ve cvmde de onları kullandıkları programı bilmediğim yazıyor yani. Ona rağmen ee siz bu programı bilmiyormuşsunuz dediler
iş arama ve iş görüşmelerine gitmek gerçekten stresliymiş onu anladım, ulaşımı iyi mi, kurumsal bir yer mi, yeterince güvenilir mi bunları düşünüyorsun hep. iyice araştırıp etmeden bir yere başvurmuştum ve görüşme ofisten bozma bir yerde iki tane erkek vardı sadece, o gün tacize uğramadığım için şükrettim belki öyle biri değiller ama bunları da düşünüyorsun. Umarım gönlünüze göre olur her şey.Yalnız değilsiniz bende temmuz ayında mezun oldum 9 ay olacak işte işsizim şuan. Ekim kasım aylarında okuduğum bölüm dışında bi sektörde çalıştım sigorta yapmamaları ve maaş azlığı üstüne mobbing sebebiyle ayrıldım. Kasım sonundan şubata kadar yani 3 ay falan iş aradım görüşmelere gittim olmadı sonra bıraktım dedim ki hem strese giriyorum hemde zaman kaybı oluyor en iyisi ben kpss çalışayım dedim iş aramıyorum şuan. 1 2 yerden geri dönüş aldım ama gitmedim kafama yatmadı gidip zaman kaybetmektense deneme süresi falan filan diye 1 2 ay çalıştırıp gönderiyolar çünkü. Zaman kaybetmektense evde kpss ye hazirlanirim dedim. Kpss ye kadar çalışmayı düşünmüyorum. Sınavdan sonra işe girmeyi planlıyorum olursa eğer yani.
umarım olurGeçen Temmuz da mezun oldum 3 ay bir yerde çalıştım . Şu anda evde KPSS ye çalışıyorum umarım olur
Bana da öğle biri 18.30 da görüşme saati vermişti gitmemiştim ne olur ne olmaz diyeiş arama ve iş görüşmelerine gitmek gerçekten stresliymiş onu anladım, ulaşımı iyi mi, kurumsal bir yer mi, yeterince güvenilir mi bunları düşünüyorsun hep. iyice araştırıp etmeden bir yere başvurmuştum ve görüşme ofisten bozma bir yerde iki tane erkek vardı sadece, o gün tacize uğramadığım için şükrettim belki öyle biri değiller ama bunları da düşünüyorsun. Umarım gönlünüze göre olur her şey.
Bana sevgilin var mi estetiğin var mi diye sormuştu 2 avukat . İkisi de erkekti . Sonra kadınların olduğu ofislere başvurdum hepiş arama ve iş görüşmelerine gitmek gerçekten stresliymiş onu anladım, ulaşımı iyi mi, kurumsal bir yer mi, yeterince güvenilir mi bunları düşünüyorsun hep. iyice araştırıp etmeden bir yere başvurmuştum ve görüşme ofisten bozma bir yerde iki tane erkek vardı sadece, o gün tacize uğramadığım için şükrettim belki öyle biri değiller ama bunları da düşünüyorsun. Umarım gönlünüze göre olur her şey.
Evet zaten seçici olmaktan dolayı hemen olmuyor. Yoksa mezuniyetimden 1.5 ay sonra bi fabrikadan geri dönüş almıştım fakat çok uzaktı gidip gelemeyecektim. Ofis tarzı yerleri zaten tercih etmiyorum dediğiniz gibi 2-3 erkek oluyor genelde sanayi tarzı vs rahat edemem. Kurumsal bir yer olmazsa gerçekten zor oluyor her konuda. Umarım sizinde gönlünüze göre oluriş arama ve iş görüşmelerine gitmek gerçekten stresliymiş onu anladım, ulaşımı iyi mi, kurumsal bir yer mi, yeterince güvenilir mi bunları düşünüyorsun hep. iyice araştırıp etmeden bir yere başvurmuştum ve görüşme ofisten bozma bir yerde iki tane erkek vardı sadece, o gün tacize uğramadığım için şükrettim belki öyle biri değiller ama bunları da düşünüyorsun. Umarım gönlünüze göre olur her şey.
Benim ailem küçük bir yerde yasiyordu mezun olup eve dönünce senelerce iş aradım çok kötü günlerdi hep kendimi sucladim büyük şehirde okumuştum oysaki cesaretli olup iş baksaydim kpss hazirlanacagima falan bir cok şey.Her gün agliyordum gitmedigim yer kalmamıştı.salak saçma insanlar ortamlar deneyim kazanmak icin girdiğim bir yerde densiz bir adama bile denk geldim ve anında gitmeyi biraktim oraya.Hic aklımda yokken ummadık bir kapı açıldı tek başıma yasiyorum kurumsal bir yerde çalışıyorum çok şükür.Allah sanada bir kapı açsın.O gunleri hatırladım ne kadar umutsuz mutsuz olduğumu çok şükür suanki halime.Merhaba arkadaşlar, çok uzatmadan konuya girmek istiyorum üniversite sonrası iş arama dönemim umduğum gibi kısa sürmedi ve bu süreç uzamaya başladı. Her iş görüşmesinde bu sefer oldu diye seviniyorum ama maalesef süreç giderek uzuyor. Kendimi gerçekten berbat hissediyorum. Devamlı yaşıtlarımla kıyaslıyorum kendimi. Aranızda üniversite sonrası böyle uzun süre işsiz kalan oldu mu ya da mezun olur olmaz hemen işe girip çalıştınız mı? gerçekten merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?