Üniversite sonrası işsizlik bunalımı

Bende mezuniyetten altı ay sonra iş bulabildim o yüzden kendinizi kasmayın bu çok normal bir süreç herkes hemen bulamayabiliyor . İş ilanlarinda mesleginizle ilgili bir gereklilik varsa ve sizde bu konuda eğitimlere katılsaniz cv nize ekleseniz bu sürecte

Her köşe başında üniversite olursa iş bulmanız zor tabi sizin gibi milyonlar var hangi bölümü okudunuz? Yeni mezunları tabi işletmeler almak istemiyorlar tecrübeniz olmadığı için. Kursa gitmeyi düşünüyor musunuz mesela yabancı dil kursuna biraz daha üstüne başka bilgiler eklemek için.

hayır kütüphaneciyim.

Bizim akrabalar beni görünce ilk iş olarak iş bulmadın mı hala diye sormak oluyor.
Bana da soracaklarını bildiğimden onlar daha cümlesini tamamlamadan yok diyorum.
İş ilanlarında aranılan özellikler ayrı enerji sömürüyor valla
Maalesef çoğu iş öyle. İyi yerler tecrübe istediğinden bir süre dişinizi sıkıp bu tip yerlerde de çalışabilirsin. Bunu da düşünmenizi isterim.

zaten deneyim deneyim 3 yıl deneyim 5 yıl deneyim diye ilan açtıkları bizim deneyimsiz olmamız çok normal gerçekten yalnız değilmişim onu anladım teşekkür ederim yorum yaptığınız için
Rica ederim 3 yıl deneyimli olsanız bu sefer neden 5 yıl değil derler.
Bir firma görüşmek için aramıştı beni ben başvurmadığım halde ve cvmde de onları kullandıkları programı bilmediğim yazıyor yani. Ona rağmen ee siz bu programı bilmiyormuşsunuz dediler

Maalesef ülkemizde insan kaynaklarında çalışan kişilerin bazıları alanında yetkin değil. Bu da doğru pozisyona dogru elemanın alınmasını geciktiriyor....

mezun olduktan sonra 2 sene işsiz gezdim. freelance ufak tefek harçlık çıkarabileceğim türden işler yaptım. 2 senenin sonlarına doğru mezun olduğum alandan umudu kesince farklı sektörlere yöneldim. ilgimi çeken sektörlerin biri hakkında az bişey kendimi eğittikten sonra çalışmaya başladım, öyle öyle derken zaman geçti şu an çalışmaya devam ediyorum ve memnunum, hatta başka iş yapsaydım bile demiyorum asla. hatta keşke daha erkenden keşfetseymişim belki 2 sene kaybetmezdim diyorum, tek pişmanlığım bu. allah herkese gönlüne göre versin.

Mezun oldum part işler yapıyordum alanımda bulamayınca 8 ay sonra para kazanayım diye bir yere girdim 1 sene çalıştım. En zoru da parasızlık. Aile darlamıyorsa alanınızda geliştirmeye çalışın kendinizi. Yabancı dil yoksa edinin.

Geçen Temmuz da mezun oldum 3 ay bir yerde çalıştım . Şu anda evde KPSS ye çalışıyorum umarım olur

iş arama ve iş görüşmelerine gitmek gerçekten stresliymiş onu anladım, ulaşımı iyi mi, kurumsal bir yer mi, yeterince güvenilir mi bunları düşünüyorsun hep. iyice araştırıp etmeden bir yere başvurmuştum ve görüşme ofisten bozma bir yerde iki tane erkek vardı sadece, o gün tacize uğramadığım için şükrettim belki öyle biri değiller ama bunları da düşünüyorsun. Umarım gönlünüze göre olur her şey.

Bana da öğle biri 18.30 da görüşme saati vermişti gitmemiştim ne olur ne olmaz diye Kadın olarak neye uğrayacağımız belli değil ama her ihtimale karşı iyi araştır. Linkedin vs üzerinden başvuracağın her firmayı araştır mutlaka . zaten çoğu kurumsal ve profesyonel firmaların donanımlı internet siteleri ve linkedin hesapları oluyor

Bana sevgilin var mi estetiğin var mi diye sormuştu 2 avukat . İkisi de erkekti . Sonra kadınların olduğu ofislere başvurdum hep

Evet zaten seçici olmaktan dolayı hemen olmuyor. Yoksa mezuniyetimden 1.5 ay sonra bi fabrikadan geri dönüş almıştım fakat çok uzaktı gidip gelemeyecektim. Ofis tarzı yerleri zaten tercih etmiyorum dediğiniz gibi 2-3 erkek oluyor genelde sanayi tarzı vs rahat edemem. Kurumsal bir yer olmazsa gerçekten zor oluyor her konuda. Umarım sizinde gönlünüze göre olur

Malesef çoğu bölümde iş sıkıntısı var. Ben haziranda mezun olmuştum birkaç ay tatil yapıp ekimde işe başlamıştım. Şirketin sahibi babamın arkadaşı olduğu için hiç beklemedim fakat o işyerinde yeni işe giren bir kız 8 aydır iş aradığını söylemişti. Böyle çevremde aylarca hatta bir yılın üstünde bir sürede arayanlar var. Türkiye şartları malesef çok kötü üstelik çoğu işveren saçma sapan sorular da soruyor. Sevgilin var mı evlenmeyi düşünüyor musun vs gibi...

Ben mezun olur olmaz buldum. Tecrübe edinip işsiz kaldıktan sonra bulamadım. Muhtemelen de bulamayacağım. Yabancı dil diyenlere de bakmayın. 2 dil bilene asgari ücret teklif ediyorlar. Yol+yemek de yok. Freelance çalışıyorum.

Evet bende sizin gibiydim. Turizm otelcilik mezunuyum. Ancak otel-restaurant sektörü bana göre değilmiş. Bünyem kaldırmadı. Çağrı merkezine girdim. Girerken bir sürü tahlil ve test istediler. Dünya para ödedim yaptırdım(devlette de yaptırabilirdim ancak vaktim yoktu. Anlaşmalı bir tıp merkezinde yaptırdım.). 10 günde işten çıkartıldım. Ne maceralar yaşadım bir bilseniz anlatsam roman olur.
Şimdi 2 yıldır işsizim. Spora gidiyorum. En azından haftada 3 gün dışarıdayım. Psikolojim bozuldu iyicene. Evleneim bari yerimi bileyim diyorum, karşıma düzgün insan çıkmıyor. E bu devirde hayat zor erkekler de çalışan kadın istiyor. Çaresizlikten bunalıma girdim.

Konudan biraz bağımsız olacak ama kpss çalışan arkadaşlar lütfen kpssye çalışırken çıkmış soruları çözün Amme hizmeti konu sahibi ben hemen atandım ama benim alanımda o dönem mezun olup da açıkta kalan yoktu. Diğer branşlardan 3 yıl, 7 sene sonra atanan arkadaşlarımız oldu ne yazık ki, bizim dönemde mülakat da yoktu, sınav puanınız neyse o. Bu süreçte diğer branşlardan arkadaşlarımızın bir kısmı özel okullarda iliklerine kadar sömürüldüler -ne yazık ki-. Eğitim dışındaki kurumlardan birindeyse alanınız genelde düşük maaşla başlatıyorlar, kurumsal bir firmaysa donanımlarınıza, performansınıza göre şartlarınız oldukça yükselebiliyor. Bu süreçte yabancı dilinizi geliştirmeye odaklanın. Umarım çok güzel bir işiniz çok güzel bir hayatınız olur Geçen elektrik elektronik müh mezunu bir arkadaş da yazılım üzerine bir firmada işe girdi. Yazılım üzerine yetiştirmek adına aldılar, kendi alanında değil. Tamamen alanınızda olmayan ama alanınızla alakalı, ilginizin de olduğu alanlara da bakın. İş başvurusuna yüzde yüz uygun olmasa da bazen şans verebiliyorlar.

Benim ailem küçük bir yerde yasiyordu mezun olup eve dönünce senelerce iş aradım çok kötü günlerdi hep kendimi sucladim büyük şehirde okumuştum oysaki cesaretli olup iş baksaydim kpss hazirlanacagima falan bir cok şey.Her gün agliyordum gitmedigim yer kalmamıştı.salak saçma insanlar ortamlar deneyim kazanmak icin girdiğim bir yerde densiz bir adama bile denk geldim ve anında gitmeyi biraktim oraya.Hic aklımda yokken ummadık bir kapı açıldı tek başıma yasiyorum kurumsal bir yerde çalışıyorum çok şükür.Allah sanada bir kapı açsın.O gunleri hatırladım ne kadar umutsuz mutsuz olduğumu çok şükür suanki halime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…