Üniversite vizelerinden dolayı çok dertliyim

sensiz__asla123

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.659
1.055
373
33
arkadaşlar.. bu sene üniv. başladım... ki gerçektenn çalışma arzusuyla..

fakat vizelerimm berbatttttt geçtiii o kdr üzülüyorumm kii hatırlayınca moralim çok bozuluyor...

bazen geçememek bile aklıma geliyor neden böyle olduuuuu:(:(:(:(:(

Bozma moralini dur bakalım daha finali var bu işin :) Geçememek deme olumsuz düşünme.Öyle düşünürsen öyle olur... iyi düşün iyi olsun :)

canım yazdıkların bana bundan 6 yıl öncesini hatırlattı.İlk senemde benim de öyle olmuştu gerek bulunduğum yere gerek derslere gerek de ailemden ayrı yaşamaya başladığım için çok çalışamamıştım .Ama sonra öyle bir toparladım ki dereceyle bitirdim okulumu .o yıllar o kadar çabuk geçiyor ki şimdi özlüyorum bile.Oysa ben de neredeyse her dönem 1-2 derste zorlanırdım Ama bitti :))

canım bende ailemden ayrı üniv. okuyorumm ama gerçekten azimliydimm ya diyordum ki vizelere şöyle çalışcam böyle çalışcam...

yemin ediyorum o kadar berbat geçti kii şuannn çok mutsuzummm bilemiyorum neden böle geçtii son gün daha fazla ağırlık gösterdimm galiba... ama böyle olmamalıydııı kesinlikle

üniversite okumak lise okumak gibi değildir zamanla çalışma temposuna alışırsın
sıkma canını düzeltirsin nolcak canın sağolsun,sen azminden bişey kaybetme :8:

üzülme daha bunun finali var önemlii olan finaldir tabi finallerden hemen önce çaılşmakla olmaz ünide okurken malesef daha çok çalışmak lazım günlük çalışmaya alışırsan aa lar seni bekliyo:3:

Son düzenleme:
zaten finalde gömülcemm kitaplara bayramda bile gelirkenn kitap aldım yanımaa..

off allahmm gerçektenn gezmedmm tozmadımm hani gezsem çalışmasam neysee çok koyuyo bana ya

zaten finalde gömülcemm kitaplara bayramda bile gelirkenn kitap aldım yanımaa..

off allahmm gerçektenn gezmedmm tozmadımm hani gezsem çalışmasam neysee çok koyuyo bana ya

canımm arkadaşların da dediği gibi lisedeki çalışma şeklinle üniversitedeki aynı olursa kaybedersin gerçekten .Bölümün ne bilmiyorum ama son gün çalışmakla geçmen mümkün değil .finallere 3 hafta kala falan başla derim

hocaların soru tarzını öğrendin en azından.

kötü geçebilir ilk kez merak etme. daha final dönemi olacak. yeni üniv öğrencisiymişsin. bak ben beş senedir çekiyorum. alışacaksın :)

Bende ilk sene öyle olmuştum resmen dipteydim:) Ama sonraki seneler iyi açıldım notlarım yükseldi. Lisede hep dinleyerek filan bile yapabiliyorsun ama üniversite öyle değilmiş ilk anda anlaşılmıyor. Sonradan nasıl vizelere finallere çalışacaksınn işin tekniğini öğreniyorsun. Gerci bazen ona rağmen gene kötü gecebiliyor çok takılmamak lazım sonuçta hayatın en güzel yılları üniversitede geçiyor bir şekilde de dersleri geçersin nasıl olsa.

Bende ilk sene öyle olmuştum resmen dipteydim:) Ama sonraki seneler iyi açıldım notlarım yükseldi. Lisede hep dinleyerek filan bile yapabiliyorsun ama üniversite öyle değilmiş ilk anda anlaşılmıyor. Sonradan nasıl vizelere finallere çalışacaksınn işin tekniğini öğreniyorsun. Gerci bazen ona rağmen gene kötü gecebiliyor çok takılmamak lazım sonuçta hayatın en güzel yılları üniversitede geçiyor bir şekilde de dersleri geçersin nasıl olsa.

ya geçemezsem o ürkütüyo insanı:43:

Finaller daha önemli. Vizelerin kötü geçmiş bile olsa finalde yüksek alırsan yine geçersin merak etme. İlk senen olduğu için böyle hissediyorsun zaten. Ben son sınıfa geçtim bu sene, ilk senemde ben de çok hırslıydım. Alttan tek bir dersim olsun istemezdim. Zamanla üniversitenin lise gibi olmadığını,başarılı bir kariyerin ya da çabuk iş bulmanın derslere asılmakla başarılamayacağını,notlarımız iyi ya da alttan dersimiz yok diye kimsenin bize madalya takmadığını anladım ve şimdi çok rahat geçiyor benim için vizeler :9: Finallerde asılıyorum geçebildiklerimden geçiyorum. Tek tük kalan olursa da seneye kalıyor. Öyle böyle bir şekilde bitiyor işte. Sana bir arkadaş tavsiyesinde bulunmak istedim şimdi birinci sınıf olduğunu görünce. İleride yapacağın iş görüşmelerinde üniversitede öğrendiklerin yeterli olmayacak. Ben dört senemi de çalışarak geçirdiğim halde yetersiz kalıyor tecrübelerim. Burası Türkiye ve kariyer yapmak için üniversite bitirmenin yeterli olmadığı bir ülke. Bu dört seneyi iyi değerlendir. İngilizceni ileri seviyeye getirmeye çalış,alanın için gerekli bilgisayar programlarını öğren... Sonra son senende benim gibi kurslarla uğraşmak zorunda kalma :8: Ben hazırlık dahil beşinci senemdeyim ve üniversiteden öğrendiğim en temel şey;üniversitelerin eğitiminin iyi bir kariyer yapmak için yeterli olmadığı... Sana sınavlarında başarılar ve hayatta bol şanslar dilerim... :7:

Finaller daha önemli. Vizelerin kötü geçmiş bile olsa finalde yüksek alırsan yine geçersin merak etme. İlk senen olduğu için böyle hissediyorsun zaten. Ben son sınıfa geçtim bu sene, ilk senemde ben de çok hırslıydım. Alttan tek bir dersim olsun istemezdim. Zamanla üniversitenin lise gibi olmadığını,başarılı bir kariyerin ya da çabuk iş bulmanın derslere asılmakla başarılamayacağını,notlarımız iyi ya da alttan dersimiz yok diye kimsenin bize madalya takmadığını anladım ve şimdi çok rahat geçiyor benim için vizeler :9: Finallerde asılıyorum geçebildiklerimden geçiyorum. Tek tük kalan olursa da seneye kalıyor. Öyle böyle bir şekilde bitiyor işte. Sana bir arkadaş tavsiyesinde bulunmak istedim şimdi birinci sınıf olduğunu görünce. İleride yapacağın iş görüşmelerinde üniversitede öğrendiklerin yeterli olmayacak. Ben dört senemi de çalışarak geçirdiğim halde yetersiz kalıyor tecrübelerim. Burası Türkiye ve kariyer yapmak için üniversite bitirmenin yeterli olmadığı bir ülke. Bu dört seneyi iyi değerlendir. İngilizceni ileri seviyeye getirmeye çalış,alanın için gerekli bilgisayar programlarını öğren... Sonra son senende benim gibi kurslarla uğraşmak zorunda kalma :8: Ben hazırlık dahil beşinci senemdeyim ve üniversiteden öğrendiğim en temel şey;üniversitelerin eğitiminin iyi bir kariyer yapmak için yeterli olmadığı... Sana sınavlarında başarılar ve hayatta bol şanslar dilerim... :7:
arkadaşımın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum canımmm:nazar:

cok kafana takma canim o zaman stresin artar.
tum enerjini topla ve simdiden yavas yavas finallerin icin calismaya basla ve notlarini yukselt :6:

Son düzenleme:
sensiz__asla123;
Ben lisede hep son gün çalışırdım,eve gelince dersleri tekrar etmezdim.Yumurta kapıya dayanıca çalışmaya başlardım ki dediğim gibi bu da son gün olurdu genelde :24: Lise bitti üniversitede aynı şeyi yapacaktım, ama vazgeçtim.Arkadışımda gördüğüm çalışma methodunu uyguluyorum.Derste defterime değil boş bir kağıda not alıyorum,eve gidince onu defterime geçiriyorum.Böylece tekrar etmiş oluyorum..Gerçekten çok yararı oldu.Lisede yazılıdan önce son gün çalışırken aklımda hiçbişey olmazdı ama şimdi öyle aman aman çalışmasamda sınavda az çok bişeyler yapabilceğimi düşünüyorum...Bu deftere geçirme işlemi de öyle uzun zaman almıyor.Ben çok üşengeç biriyimdir ama ben bile yapıyorsam rahat bir yöntemdir diye düşünüyorum=)=)

Ayrıca vizeler her şey değil bildiğin gibi.Final çok daha önemli ama tabi insan istiyor ki vizeden de iyi not alayım,her şeyden iyi not alayım :1: Sıkma canını...Eğer liseden hemen sonra veya bir-iki sene sonra üniversiteye başladıysan desrlerinden kalıp okulu uzatsan bile sorun değil..Üniversite öğrencilerinin %70i böyle :64: Ben ne yapayım..İlk üniversite mi bıraktım şimdi okuduğum yere de seneler sonra girdim.Yıl kaybetmeye tahammülüm yok :57:

Back
X