Daha iki yılım var
çok erken benceİyi geceler. Yıllardır burayı okurdum fakat bugün bir sorum olduğu için üye oldum. Çok dardayım çıkmazdayım. Saat 5 e geliyor daha gözümde uyku yok. Saatlerdir ağlıyorum. İki yıldır tanıdığım erkek arkadaşım evlenme isteğini belirtti ve kabul ettim.Onu seviyorum ve şimdiye kadar içimde hiç böyle evlenme isteği olmamıştı onunla evlenmeyi çok isyorum. 21 yaşındayım üniversite okuyorum. Benim sıkıntım aileme konuyu nasıl açacağım. Ben köyde büyüdüm hiç kimse kızını sokağa salmazken babam beni üniversiteye gönderdi birbirimize çok düşkünüz. Ailemi hayal kırıklığına uğratmış olacağım. Sadece konuyu kuzenime açtım o bile karşı çıktı dedikleri çok haklı fakat mantığımı kullanamıyorum. Ne desem ne yapsam bilmiyorum dertleşmeye akıl almaya çok ihtiyacım var.
Aynen süper tespit koca donu yıkacaklar ne bekliyorlarki . Canım bitanem diye gergin evde gezmıcekler ütüsü var yemegı temizliği bilmem nesi . Hayır Koç yada Sabancı gibi zengin ailelerden olsak git 20 de evlen mutsuz olursan boşar gidersin zaten hayat kaygın olmaz toplumda ezilcem derdi olmaz ailem kabul etmez derdi . Zaten evde kaç tane hizmetci var hayatları rahat ama bizler öyle degılız boşanmakta zor bizde . Ben olcam su yaşta 30 dan önce evlenmezdim ah ah şimdiki aklım olsa 27 de evlnırmıydım. Kısmet işte o zaman şartlar öyle gerekti evlendım . Ama bu genç yaştakıler anlamıyorlar ilerde o donları makınaya atarken ah çekerler biraz daha gencşıgımı yaşasaydım diye . Ev hanımı olmak yerine evin cocugu olun ya . Suda ver uygun biti olur ilerde tabıkş evlenilir ama zamanı gelınce. 25 yaşlarından sonra şimdi degılllllAtlı mı kovalıyor hemen evlenip koca donu yıkamaya ne kadar meraklısınız. Sanki evlenince yanına Katya verecekler bir tane, sen sadece kocişinle takılacaksın, hiç ev işi, yemek, çocukla uğraşmayacaksın. Okulunu bir bitir, sevgilin önce askerlik görevini tamamlasın, askerliğini yapmayana iş bile vermiyorlar, evlenip ev mi geçindireceksiniz? Ki geçindiremeyeceksiniz de ailelerinizden para isteyeceksiniz sürekli. Bir de hamile kalırsan üstüne tuz biber olur artık. Biraz akıl, mantık. Evlenecek kadar olgun olsanız zaten bunları düşünmeden evleneyiimm diye atlamazsınız üstüne.
Ah ah aynen 6 yıl okudum ıkı yıl da bekar çalıştım ama doyamadım valla keşke daha uzun bekar kalsaydım dıyorum ama o zaman da evlenmek istemiştim bunalmıştım bazı şeylerden 27 yaşındaydım tabiEvliyim sorumlulugu cok.kendi ailen esinin ailesi ev is aş cocuk temizlik yeri geliyor tartismalar anlasmazliklar..fiziken ve ruhen yorgunluk hep olacaktir.
Bu sorumluluklarla ugrasacagima unv olmanin keyfini cikaririm gezerim arkadaslarla otururum yemek yapar cay iceriz tv izlerim dersime calisir gelecegin hayalini kurarim.ogrenciyken koca yukunu sirtima almam.sizi babaniz okumaya gonderiyor oraya koca bulmaya degil.evlenmeyi cok istiyorsaniz bekleyin.tabi aile rizasi da onemli.
Aynen süper tespit koca donu yıkacaklar ne bekliyorlarki . Canım bitanem diye gergin evde gezmıcekler ütüsü var yemegı temizliği bilmem nesi . Hayır Koç yada Sabancı gibi zengin ailelerden olsak git 20 de evlen mutsuz olursan boşar gidersin zaten hayat kaygın olmaz toplumda ezilcem derdi olmaz ailem kabul etmez derdi . Zaten evde kaç tane hizmetci var hayatları rahat ama bizler öyle degılız boşanmakta zor bizde . Ben olcam su yaşta 30 dan önce evlenmezdim ah ah şimdiki aklım olsa 27 de evlnırmıydım. Kısmet işte o zaman şartlar öyle gerekti evlendım . Ama bu genç yaştakıler anlamıyorlar ilerde o donları makınaya atarken ah çekerler biraz daha gencşıgımı yaşasaydım diye . Ev hanımı olmak yerine evin cocugu olun ya . Suda ver uygun biti olur ilerde tabıkş evlenilir ama zamanı gelınce. 25 yaşlarından sonra şimdi degılllll
Heheheh aynen ya ah ah ben 20 ki yaşların başındayken babaannem evlilikten bahsederdi sanki küfredıyordu bana öyle nefret ederdim evlilik mil erkek miş . İşte 27 de evlendım dört ay görüştüğüm eşimle rüya görmüştü bir arkadaşım . Bide bazı şeylerden bunalmıştım nedenler vardı ama dıyorum ki keşke otuzlarında evlenseydım biraz daha bekar takılsaydım cok başka bekarlık . Ki 6 yıl okudum iki yıl bekar çalıştım ama doyamamışım . Zor evlilik eşin iyi bile olsa sorun oluyo aileler ilgili sorun oluyo falan hazır olmalı insan . Hele gencşıgın başındayken hıc hıc bulaşmamak lazım yazık ya . Abım bana şey demişti kocadan bi bk olmaz bak bende kocayım eşiniçin ayşe para ister istersem veririm istemezsem vermem . Ayaklarınızın üstünde durun öyle evlenin demişti zaten evlenmemi kabul etmedi eşimin meslek dolayısyla aslında kötü meslegı yok ama istemedi işte keşke dıyorum dinleseydim ne bilim bekarlık başkaydıEvlenince hiç sorumlulukları olmayacak, sanki aynı evde yaşayıp sevişmekten ibaretmiş gibi düşünüyorlar mevzuyu ona üzülüyorum.
Katiliyorum; bir de benim gordugum erkekler evlenmeden once utopik sozler veriyorlar, kizlar da inaniyor hemen. Akillari baslarina 2 cocuktan sonra geliyor, yazik oluyor haliyle.Evlenince hiç sorumlulukları olmayacak, sanki aynı evde yaşayıp sevişmekten ibaretmiş gibi düşünüyorlar mevzuyu ona üzülüyorum.
Bide biz öyle zengin aileler degılız ki ortalama ailelerız etrafta hızmetcıler dolanmıyor milyon dolarlık babalarımız yok boşanmak ta zor bizim cevrede gecınmek te . Cokkk zengin olsak mutsuz olsak boşar gidersin gene mutlu olur insan ne maddı sorun olur ne aile sıkıntı yaparEvlenince hiç sorumlulukları olmayacak, sanki aynı evde yaşayıp sevişmekten ibaretmiş gibi düşünüyorlar mevzuyu ona üzülüyorum.
Katiliyorum; bir de benim gordugum erkekler evlenmeden once utopik sozler veriyorlar, kizlar da inaniyor hemen. Akillari baslarina 2 cocuktan sonra geliyor, yazik oluyor haliyle.
Bide biz öyle zengin aileler degılız ki ortalama ailelerız etrafta hızmetcıler dolanmıyor milyon dolarlık babalarımız yok boşanmak ta zor bizim cevrede gecınmek te . Cokkk zengin olsak mutsuz olsak boşar gidersin gene mutlu olur insan ne maddı sorun olur ne aile sıkıntı yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?